מדיה פורטל או xbmc ?
- lebovitz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 393
אני הייתי משתמש מכור ל-MP ועברתי לפני 3 חודשים ל-XBMC.
הסיבות?
זמן עלייה ממושך כפי שכבר צויין
XBMC התחילה לתמוך בשידורי טלוויזיה מגירסת FRODO והיום שרת הטלוויזיה שלי יכול לשבת על ה-NAS!!! מה שאומר ששרת הטלוויזיה שלי לא צורך הרבה חשמל ודולק כל הזמן לצרכי הקלטות. XBMC מתחברת אליו מהר, ואפילו העברת ערוצים סבירה מאד.
באופן כללי - XBMC יותר קלילה, פחות מסבכת אותך מבחינת קונפיגורציות של קודקים וכדו' ויותר ידידותית למשתמש (בטח המתחיל)
הסיבות?
XBMC התחילה לתמוך בשידורי טלוויזיה מגירסת FRODO והיום שרת הטלוויזיה שלי יכול לשבת על ה-NAS!!! מה שאומר ששרת הטלוויזיה שלי לא צורך הרבה חשמל ודולק כל הזמן לצרכי הקלטות. XBMC מתחברת אליו מהר, ואפילו העברת ערוצים סבירה מאד.
באופן כללי - XBMC יותר קלילה, פחות מסבכת אותך מבחינת קונפיגורציות של קודקים וכדו' ויותר ידידותית למשתמש (בטח המתחיל)
- sbentin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 358
איזה שרת טלויזיה אתה משתמש?lebovitz כתב:אני הייתי משתמש מכור ל-MP ועברתי לפני 3 חודשים ל-XBMC.
הסיבות?
באופן כללי - XBMC יותר קלילה, פחות מסבכת אותך מבחינת קונפיגורציות של קודקים וכדו' ויותר ידידותית למשתמש (בטח המתחיל)...
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 567
א. זה עדיין פחות טוב, כי הקפיצות נשארות תמיד במרווחים קבועיםTheWiz כתב:אפשר להגדיר גם ב-XBMC את זמן הקפיצה המבוקש....
ב. אי אפשר ממש להשוות עריכה ידנית של איזשהו קובץ שמוסתר איפשהו ובין ממשק בפאנל הניהול של התוכנה שמאפשר לשלוט על הקפיצות בצורה נוחה וטובה....
ג. הקובץ advancedsettings.xml בכלל לא קיים אצלי בסיפריה userdata, הדיון הנ"ל הוא משנת 2011 וסביר שהוא מדבר על גירסאות ישנות שכבר לא רלוונטיות...
בכל אופן, תודה
- rabak
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 565
הקובץ לא קיים כיוון שכמו השם של הקובץ הוא למשתמשים מתקדמים
לכן במידה והוא לא קיים ה-XBMC יבצע שימוש בערכים הדיפולטים שלו
במידה וברצונך לשנות את הערכים האלה אתה צריך ליצור את הקובץ ולמלא בו את הערכים ב XML
הנה אתר שיעשה לך את זה אוטומטי http://thejbnet.com/xbmc/
באשר לעוד מידע ניתו לקרוא כאן: http://wiki.xbmc.org/?title=advancedsettings.xml
לכן במידה והוא לא קיים ה-XBMC יבצע שימוש בערכים הדיפולטים שלו
במידה וברצונך לשנות את הערכים האלה אתה צריך ליצור את הקובץ ולמלא בו את הערכים ב XML
הנה אתר שיעשה לך את זה אוטומטי http://thejbnet.com/xbmc/
באשר לעוד מידע ניתו לקרוא כאן: http://wiki.xbmc.org/?title=advancedsettings.xml
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
בתור מישהו שמזוהה מאוד עם MP, החלטתי לאחרונה לתת צ'אנס ל XBMC פרודו כאשר אני משתמש ב TV SERVER של מדיה פורטל להרצת טלויזיה.
בהתחלה באמת נראה טוב ויפה (ואוו איזה מהר היא נטענת) , אבל לאחר מספר שבועות התוכנה ממש הרגיזה אותו, ואין דבר יותר מרגיז (טוב בטוח שיש) מתוכנה שלא עושה דברים בסיסיים כמו למשל
- למה צריך שסדרה תרד לתיקיה בעברית כדי שהמידע יטען בעברית? ("המתים המהלכים"?? נו באמת...)
- למה סרטים וסדרות לא מתעדכנים אוטומטית עם MONITOR קבוע על התיקיה?
- למה כל כך מסובך להגדיר שהשלט יעשה פעולות מסוימות?
- נתקעת לעתים תכופות
- עוד כמה דברים שהרגיזו ואני לא זוכר
בקיצור - חזרתי לסלע האיתן - מדיה פורטל
תוכנה יציבה, חכמה וקלה להגדרה
אז נכון, לוקח לה 30 שניות לעלות... זניח מאוד, אני הולך לראות סדרה של 50 דקות, אז מה זה עוד 40 שניות לחכות...
וזה שהתוכנה חוזרת בחלון קטן לאחר חזרה מSLEEP פשוט אפשר לסמן RESTART MEDIAPORTAL ON RESUME..
לסיכום - רק מדיה פורטל. זו באמת התוכנה הכי מלוטשת שיש היום בשוק!
כיום בגרסה 1.3 כבר לא צריך יותר מידי התעסקות... היא מתקינה את הסקין האדיר TITAN, מגיעה עם אופציה להתקנה של קודקים LAV, ממשק ניהול נוח וברור להתקנה של תוספות, קהילה אדירה שתורמת ועוזרת בכל שאלה..
WAF גבוה יותר! (האישה בעיקר רצתה חזרה את מדיה פורטל במקום XBMC)
בהתחלה באמת נראה טוב ויפה (ואוו איזה מהר היא נטענת) , אבל לאחר מספר שבועות התוכנה ממש הרגיזה אותו, ואין דבר יותר מרגיז (טוב בטוח שיש) מתוכנה שלא עושה דברים בסיסיים כמו למשל
- למה צריך שסדרה תרד לתיקיה בעברית כדי שהמידע יטען בעברית? ("המתים המהלכים"?? נו באמת...)
- למה סרטים וסדרות לא מתעדכנים אוטומטית עם MONITOR קבוע על התיקיה?
- למה כל כך מסובך להגדיר שהשלט יעשה פעולות מסוימות?
- נתקעת לעתים תכופות
- עוד כמה דברים שהרגיזו ואני לא זוכר
בקיצור - חזרתי לסלע האיתן - מדיה פורטל
תוכנה יציבה, חכמה וקלה להגדרה
אז נכון, לוקח לה 30 שניות לעלות... זניח מאוד, אני הולך לראות סדרה של 50 דקות, אז מה זה עוד 40 שניות לחכות...
וזה שהתוכנה חוזרת בחלון קטן לאחר חזרה מSLEEP פשוט אפשר לסמן RESTART MEDIAPORTAL ON RESUME..
לסיכום - רק מדיה פורטל. זו באמת התוכנה הכי מלוטשת שיש היום בשוק!
כיום בגרסה 1.3 כבר לא צריך יותר מידי התעסקות... היא מתקינה את הסקין האדיר TITAN, מגיעה עם אופציה להתקנה של קודקים LAV, ממשק ניהול נוח וברור להתקנה של תוספות, קהילה אדירה שתורמת ועוזרת בכל שאלה..
WAF גבוה יותר! (האישה בעיקר רצתה חזרה את מדיה פורטל במקום XBMC)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
מעולה. אמנם זה workaround ולא פתרון אמיתי, אבל זה בהחלט סוגר את הפינה המרגיזה הזאת.staticx כתב: וזה שהתוכנה חוזרת בחלון קטן לאחר חזרה מSLEEP פשוט אפשר לסמן RESTART MEDIAPORTAL ON RESUME.....
זה פיצ'ר חדש יחסית, לא?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- lasik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
גם אני גרופי של מדיה פורטל.
שאלה:
האם xbmc מאפשר לראות את רשימת הסרטים ממספר דיסקים קשיחים יחדיו, ברשימה אחת, כמו במדיה פורטל? או שמא נדרשים להכנס לכל דיסק קשיח בנפרד?
שאלה:
האם xbmc מאפשר לראות את רשימת הסרטים ממספר דיסקים קשיחים יחדיו, ברשימה אחת, כמו במדיה פורטל? או שמא נדרשים להכנס לכל דיסק קשיח בנפרד?
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
- staticx
-
- חבר מכור קשה

האמת שלא...pixies כתב:מעולה. אמנם זה workaround ולא פתרון אמיתי, אבל זה בהחלט סוגר את הפינה המרגיזה הזאת.staticx כתב: וזה שהתוכנה חוזרת בחלון קטן לאחר חזרה מSLEEP פשוט אפשר לסמן RESTART MEDIAPORTAL ON RESUME.....
זה פיצ'ר חדש יחסית, לא?...
אפשר גם ב XBMC (אתה פשוט מגדיר כמה נתיבים על אותו מקור)lasik כתב:גם אני גרופי של מדיה פורטל.
שאלה:
האם xbmc מאפשר לראות את רשימת הסרטים ממספר דיסקים קשיחים יחדיו, ברשימה אחת, כמו במדיה פורטל? או שמא נדרשים להכנס לכל דיסק קשיח בנפרד?...
- rabak
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 565
כןlasik כתב:גם אני גרופי של מדיה פורטל.
שאלה:
האם xbmc מאפשר לראות את רשימת הסרטים ממספר דיסקים קשיחים יחדיו, ברשימה אחת, כמו במדיה פורטל? או שמא נדרשים להכנס לכל דיסק קשיח בנפרד?...
- M2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1673
סליחה על הבורות אפשר מידע או מדריך על מדיה פורטל? (אני לא מכיר את זה אני מכיר את XBMC)
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

אממ.. זה לא ממש נכון. אתה יכול בהגדרות של התוסף העברי לקבוע שהוא יוריד רק את פרטי הסרט בעברית, וישמור על השם המקורי באנגלית. ככה אני עשיתי אחרי שבאמת ראיתי שכברירת מחדל הוא מוריד לי גם שמות סרטים בעברית וזה נראה לי קצת מגוחך.staticx כתב: - למה צריך שסדרה תרד לתיקיה בעברית כדי שהמידע יטען בעברית? ("המתים המהלכים"?? נו באמת...)...
אני דווקא דיי בטוח שהם כן...staticx כתב: - למה סרטים וסדרות לא מתעדכנים אוטומטית עם MONITOR קבוע על התיקיה?...
חיסרון ב-xbmc שעדיין מציק לי נוגע לניהול מאגר הסרטים, ושליטה מותאמת אישית בו.
למשל בכל הנוגע ל-Genre.
המידע לגבי ז'אנר הסרטים שמגיע מ-imdb ושות' הוא מאוד לא יעיל ולא נוח, מכיל כפילויות מוזרות ובקיצור פשוט לא שמיש. לדוגמה, סרט שהוא קומדיה רומנטית יקבל שתי קטגוריות: קומדיה, רומנטי. וכנראה שעוד כמה קטגוריות מיותרות על הדרך....
במדיה פורטל אני פשוט הגדרתי ידנית לכל סרט את הז'אנר שלו, בצורה מסודרת ובלי כפילויות. אז נכון שזה לקח לי בפעם הראשונה שעה-שעתיים להגדיר הכל, אבל ברגע שעשיתי את זה מאגר הסרטים שלי הפך להיות יותר יעיל וחיפוש לפי ז'אנרים הפך להיות באמת שמיש..
או למשל בכל הנוגע לזיהוי סרטים.
נכון שבמדיה פורטל ניהול מאגר המדיה מתבצע "מבחוץ" (גם אם משתמשים ב-Videos המובנה וגם אם משתמשים בתוסף צד-3 כמו MovingPictures) אבל לפחות אפשר לראות בו בקלות איזה סרטים לא זוהו אוטומטית, ולעזור לו לזהות אותם ידנית.
ב-XBMC זה פשוט בלתי אפשרי. צריך להתקין תוסף צו-3 בשביל לזהות איזה קבצים בכלל זכו להתעלמות מוחלטת, וגם אחרי שעשית את זה אין לך ממש דרך נוחה לעזור לו להוסיף אותם בכל זאת.. צריך להיכנס לסיפריה וליצור קבצי nfo/xml (לא זוכר בדיוק כרגע) לכל סרט בנפרד עם קישור ל-imdb שלו.. יש לכם את זה ביותר מסורבל, xbmc?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
יש בשרשור המדריכים בראש הפורום.M2 כתב:סליחה על הבורות אפשר מידע או מדריך על מדיה פורטל? (אני לא מכיר את זה אני מכיר את XBMC)...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

אני חושב שמצאתי לזה פיתרון, כאן:Enc0der כתב: למשל בכל הנוגע ל-Genre.
המידע לגבי ז'אנר הסרטים שמגיע מ-imdb ושות' הוא מאוד לא יעיל ולא נוח, מכיל כפילויות מוזרות ובקיצור פשוט לא שמיש. לדוגמה, סרט שהוא קומדיה רומנטית יקבל שתי קטגוריות: קומדיה, רומנטי. וכנראה שעוד כמה קטגוריות מיותרות על הדרך....
במדיה פורטל אני פשוט הגדרתי ידנית לכל סרט את הז'אנר שלו, בצורה מסודרת ובלי כפילויות. אז נכון שזה לקח לי בפעם הראשונה שעה-שעתיים להגדיר הכל, אבל ברגע שעשיתי את זה מאגר הסרטים שלי הפך להיות יותר יעיל וחיפוש לפי ז'אנרים הפך להיות באמת שמיש.....
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=60643
עריכה: אני לא מוצא דרך להוסיף "ז'אנרים" משלי (למשל: "קומדיה רומנטית" במקום לסמן גם "קומדיה" וגם "רומנטיקה" (מה שעושה את זה טיפשי וחסר טעם), מעצבן..
לפחות יש דרך נוחה לשלוט על מאגר הסרטים ואפילו ליצור movie sets ידנית.
עריכה 2: טוב, אולי אני מפספס משהו אבל לא נראה לי שזה כלכך עובד..
- staticx
-
- חבר מכור קשה

אז זהו...שמזמן כבר לא צריך לבצע זיהוי "מבחוץ"Enc0der כתב: או למשל בכל הנוגע לזיהוי סרטים.
נכון שבמדיה פורטל ניהול מאגר המדיה מתבצע "מבחוץ" (גם אם משתמשים ב-Videos המובנה וגם אם משתמשים בתוסף צד-3 כמו MovingPictures) אבל לפחות אפשר לראות בו בקלות איזה סרטים לא זוהו אוטומטית, ולעזור לו לזהות אותם ידנית....
[img2=550x309]http://img547.imageshack.us/img547/2133/movieimporter.png[/img2]
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
staticx
איך הגעת לזה?
אגב אחי כל מה שכתבתם, עדיין מדיה פורטל עדיפה בעיקר בגלל שהסריקת סרטם שחכמה יותר מ xbmc.
איך הגעת לזה?
אגב אחי כל מה שכתבתם, עדיין מדיה פורטל עדיפה בעיקר בגלל שהסריקת סרטם שחכמה יותר מ xbmc.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- staticx
-
- חבר מכור קשה

כפתור אינפו על סרט מסוים ואז תבחר importer או send to importer אם הסרט לא מזוהה נכון...mp3lll כתב:staticx
איך הגעת לזה?
אגב אחי כל מה שכתבתם, עדיין מדיה פורטל עדיפה בעיקר בגלל שהסריקת סרטם שחכמה יותר מ xbmc....
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
אה את זה אני מכיר, חשבתי על יבוא אוטומטי, לצערי שיש סרטים חדשים הוא לא מוסיף לבד, אני צריך להכנס ידנית, לא מפריע אבל לפעמים מציק.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.