מרתון תל אביב - סוג של פיגוע

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3867
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #21 

לחידוד הנושא
מדובר במכת חום במאמץ Exertional Heatstroke (ולא מכת חום רגילה Heat Stroke )
שהיא הכי מסוכנת במיוחד בחום ולחות, ולרוב ספורטאים ואנשי צבא ניפגעים ממנה ,
המנגנון הוא שהגוף לא יכול להיפטר מ"עודף החום" שנוצר במאמץ בגלל נפילה של
כל המערכות בגוף לויסות הטמפ.
בתכלס, היה צריך לידע את המשתתפים "ביתר אגרסיביות" על תנאי מזג האוויר באותו יום\לבטל לגמרי את המרתון
And the meek shall inherit the earth
...

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #22 

שלא תבינו לא נכון. אין לי שום אמפטיה או סימפטיה לעירית ת"א. אני לא עובד שם ולא מכיר אף אחד שעובד שם. אני פשוט חושב שתפסו טרמפ על מזג האויר כדי להאשים את עיריית ת"א וזה לא ממש נכון. יכול להיות שיש לה חלק קטן באשמה אבל מירב האשמה היא על המשתמש.

guyezra פותח השרשור
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #23 

אני לא חושב שיש חילוקי דעות שכמות הנפגעים הפעם יוצאת דופן

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #24 

לא אמרתי שעומס החום לא היה פקטור. עדיין כל רץ צריך להכיר את עצמו ולדעת מה הוא יכול לעשות ומה לא ובאילו תנאים. גם לא הסרתי את האשמה ממארגני התחרות רק הורדתי את אחוז האשמה שלהם באסון.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #25 

kingikra כתב:אני מסכים עם רובכם האחריות היא על המשתמש בלבד. לאלה שמתנגדים לדיעה זו ומפילים את האשמה על מארגני המרתון ועיריית ת"א, יש לי שאלה מעניינת:
אם המרתון היה יוצא לדרך ביום קייצי עם טמפרטורות סבירות ובמקום הרוג היה פצוע אנוש ובמקום 61 פצועים ש 12 מתוכם קשה היו 30 פצועים ש 5 מתוכם קשה, מי היה אשם?
אם מישהו חושב שביום כמו שהזכרתי המרתון היה מסתיים ללא פצוע אחד, טועה בגדול.
...
לפי גישתך למה צריך לעבור טסט בנהיגה בוא ניתן לכולם רשיון מי שיכול לנהוג טוב ומי שלא אז לא

בארועים מאורגנים הקהל סומך על המארגנים שהם יודעים מה הם עושים (מה שבמקרה הזה זה לא קרה ) ויש בידייהם את כל האישורים המתאימים
זה שונה לגמרי שאדם מחליט לבצע פעילות עצמאית בודדת בשיא החום ונפגע
צריך מישהוא מבוגר שיקח אחריות בארועים מסוג זה ובכלל
העניין הוא שלא מיחסים חשיבות המארגנים לדברים כאלו ,אבל אילו הייתה התראה לפיגוע האירוע היה מתבטל באותו רגע ולא הייתה זכות בחירה כלל למשתתפים
בתור תושב תל אביב אני רואה את הזחיחות המטופשת של ראש העיר איך וכייצד מנהלת העירייה
קחו לדוגמא את עניין הכלבים שמחרבנים בכל מקום והבעלים שלהם לא טורח אפילו לאסוף את הגללים ואנחנו הולכי הרגל או הילדים הקטנים שלנו שהולכים לשחק בגן נמרחים עם כל החרא של הכלבים. החוק קים אבל למי איכפת ? רון חולדאי לא טורח בכלל לאכוף אותו מה אבל ליד בייתו באפקה תמיד תראו את המקום מלוקק ומצוחצח
אחרי אירוע כזה חיב ראש בעיר להשאיר את המפתחות על השולחן
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #26 

בתור תל אביבי שורשי(הורים והוריהם)-ניכר שרוב תוקפי חולדאי אוהדים קבוצת "כדורסל" מסויימת ומשייכים את עצמם למפלגת "עיר לכולנו" שהדבר היחיד שהיא עושה זה להאשים את חולדאי בכל דבר שקורה בעיר.הוא לא ראש עיר מושלם,אבל ראיתי מי שרץ מרתון או אפילו ריצה קצרה מזאת,חייב להגיע מוכן לכך ובמצב בריאותי תקין! לא הגיוני שבן אדם שסובל מעודף משקל ולא התאמן עד סמוך לתחרות או לא התאמן בכלל בחייו,פתאום יפעיל על הגוף שלו מאמץ גופני כה גדול.אני לא מתייחס בכוונה למקרה של מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל,הוא היה אדם צעיר ומאומן,ומוקדם לדעת מה גרם למותו המצער(מכת חום?).אבל היו במרתון הזה יחסית הרבה נפגעים,אנשים לא יכולים להאשים את העירייה וראש העיר באי לקיחת אחריות על המצב הפיזי שלהם.סיפרו לי על אנשים שנרשמו לריצה הזאת רק בשביל שיצלמו אותם עם החולצה הרשמית של המרתון כי זה "מגניב וקול" וכולם מדברים על זה,וזה "הטרנד האופנתי בעיר,וזה אחלה תמונה לפייסבוק,שיראו איזה אצן תותח אני".
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #27 

האירוע היה אירוע ספורט עממי וכך יש לדעתי להתיחס אליו.
רוב הרצים היו ברמת כושר בינונית ומטה. חלקם במשקל עודף במקצת. אנשים שאינם חווים תחרות ספורטיבית לעיתים קרובות. אלו גורמים ליצירת חום גבוהה הרבה יותר משל רץ מיקצועי.

מטבע הדברים, באירוע ספורט עממי אנשים משתתפים במקצים שגדולים עליהם במקצת. אם עד היום רצו לרוב 7 קמ, עתה ירשמו למקצה של 10 קמ.

בנוסף, הריצה המשותפת לצד רצים אחרים, מביאה להתלהבות הרץ הממוצע, ולריצה מהירה משהו רגיל אליה. הקשב הפנימי לגוף הופך למעורפל יותר, בשל ההתלהבות מהחינגה מסביב והעידוד של הקהל.

לא במקרה הרץ שמת בסוף הריצה, סיים אותה. עדים סיפרו שניכר עליו שהתאמץ לסיים בכל מחיר. זה לא חדש בעולם הספורט. אירועי ironman בחול מלאים במחזות קורעים של משתתפים שזוחלים לסיום. אף אחד לא מתעד את הנזק שגרמו לעצמם בדרך!

דעתי, בסופו של יום האחריות בראש ובראשונה של המתמודדים. כולם בוגרים. למארגנים כמובן אחריות תורמת.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

Kosh כתב:בתור תל אביבי שורשי(הורים והוריהם)-ניכר שרוב תוקפי חולדאי אוהדים קבוצת "כדורסל" מסויימת ומשייכים את עצמם למפלגת "עיר לכולנו" שהדבר היחיד שהיא עושה זה להאשים את חולדאי בכל דבר שקורה בעיר.הוא לא ראש עיר מושלם,אבל ראיתי מי שרץ מרתון או אפילו ריצה קצרה מזאת,חייב להגיע מוכן לכך ובמצב בריאותי תקין! לא הגיוני שבן אדם שסובל מעודף משקל ולא התאמן עד סמוך לתחרות או לא התאמן בכלל בחייו,פתאום יפעיל על הגוף שלו מאמץ גופני כה גדול.אני לא מתייחס בכוונה למקרה של מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל,הוא היה אדם צעיר ומאומן,ומוקדם לדעת מה גרם למותו המצער(מכת חום?).אבל היו במרתון הזה יחסית הרבה נפגעים,אנשים לא יכולים להאשים את העירייה וראש העיר באי לקיחת אחריות על המצב הפיזי שלהם.סיפרו לי על אנשים שנרשמו לריצה הזאת רק בשביל שיצלמו אותם עם החולצה הרשמית של המרתון כי זה "מגניב וקול" וכולם מדברים על זה,וזה "הטרנד האופנתי בעיר,וזה אחלה תמונה לפייסבוק,שיראו איזה אצן תותח אני".
...
הלכת רחוק עם הכדורסל אבל חוץ מזה הוצאת לי את המילים מהפה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

אגב, כן ביטלו את המרתן (42.2 ק"מ), מה שלא ביטלו זה את החצי מרתון ומטה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #30 

מספיקלי כתב:אני חולק עליכם,
הבעיה היא בתרבות השופוני של הרבה מהרצים שאינם מוכנים לסוג כזה של פעילות
לפי הדיווחים הרבה מהנפגעים נפגעו יחסית מוקדם ועוד לפני שיא החום.
...
מסכים עם כל מילה.
תרבות הטרנד, התעסקות בצורה ולא בתוכן.
אנשים קמים בבוקר ומחליטים שהם רצים. הזוי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #31 

Kosh כתב:בתור תל אביבי שורשי(הורים והוריהם)-ניכר שרוב תוקפי חולדאי אוהדים קבוצת "כדורסל" מסויימת ומשייכים את עצמם למפלגת "עיר לכולנו" שהדבר היחיד שהיא עושה זה להאשים את חולדאי בכל דבר שקורה בעיר.הוא לא ראש עיר מושלם,אבל ראיתי מי שרץ מרתון או אפילו ריצה קצרה מזאת,חייב להגיע מוכן לכך ובמצב בריאותי תקין! לא הגיוני שבן אדם שסובל מעודף משקל ולא התאמן עד סמוך לתחרות או לא התאמן בכלל בחייו,פתאום יפעיל על הגוף שלו מאמץ גופני כה גדול.אני לא מתייחס בכוונה למקרה של מיכאל מיכאלוביץ' ז"ל,הוא היה אדם צעיר ומאומן,ומוקדם לדעת מה גרם למותו המצער(מכת חום?).אבל היו במרתון הזה יחסית הרבה נפגעים,אנשים לא יכולים להאשים את העירייה וראש העיר באי לקיחת אחריות על המצב הפיזי שלהם.סיפרו לי על אנשים שנרשמו לריצה הזאת רק בשביל שיצלמו אותם עם החולצה הרשמית של המרתון כי זה "מגניב וקול" וכולם מדברים על זה,וזה "הטרנד האופנתי בעיר,וזה אחלה תמונה לפייסבוק,שיראו איזה אצן תותח אני".
...
אני דווקא חושב שכל מי שבעד חולדאי כאן אוהד קבוצת כדורסל מסויימת והמבין יבין. כמות השטויות שאנשים יכולים לפלוט כאן מהפה מדהימה
על מארגני התחרות עלייהם מוטלת החובה לבדוק את הנרשמים אם הם עומדים ברף המאמץ הנידרש לריצה כזו והיה עליהם לדרוש אישורים רפואיים מכל משתתף . אם מחר אני יארגן תחרות נהיגה ויגיע אדם שאינו רואה טוב ויעשה תאונה ויהרג כי הוא לא רואה אז את מי יעלו לגרדום ? אותי כמובן על כך שלא דאגתי לבדוק אם האדם שעומד להתחרות רואה מספיק טוב כדי לעמוד בסטנדרטים של התחרות ברגע שהתחרות פתוחה לכולם אין האחריות חלה על המשתתף אלה על מארגן התחרות לבדוג את יכולת המשתתפים לעמוד ברף הציפיות של התחרות בעיקר שמדובר במשתתפים לא מקצועיים שאיינם יכולים ואינם יודעים לבדוק את רמת היכולת שלהם לעמוד במאמצים
ברגע שדבר הופך להיות מאורגן וציבורי על המארגנים לבדוק את כל ההבטים בעניין ולא להפיל את האשמה ואת האחריות על המשתתף
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #32 

ממש לא מת על חולדאי
אבל רבותי, פרופורציות.

הוא לא גרר אף אחד מהבית והכריח אותו לרוץ
ביטלו מה שהיה צריך
אלפי אנשים הגיעו לקו הסיום.

מי שרץ ללא שעון דופק ולא בודק את מצבו, אין לי מילה אחרת פרט לחסר אחריות (אני עדין)
בכל מרתון נפצעים ואף נהרגים.

עצוב, עצוב מאוד

אבל בואו תיזכרו רגע בכל הרצים שהתעצבנו וכעסו על העיריה בביטול המרתון.
היו מלא עמדות שתיה, היו בקשות ותזכורות לשתות

אז באמת, את העלהום בואו נשמור למתי שבאמת צריך
העם דורש..... כל מיני דברים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46357
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #33 

מישהו מחברי האתר השתתף במרתון?

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #34 

...
הדמיון המטומטם הזה שמקשר בין אוסישקין למקרה הזה, יכול להגיע רק מאוהדי מכבי.
מה להגיד שרגע אחרי שנמסר על האסון, הוא כבר נפגש עם רוני מאנה, דיויד פדרמן ועוד כמה בעלי הון מנותקים בפרלמנט הקבוע שלו..?
לא לחינם הלך הזרזיר אל העורב..

אגב, הבחור שנפטר הוא ממש לא אחד שלא התאמן בחייו, להיפך..
...

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #35 

sam22 כתב:ממש לא מת על חולדאי
אבל רבותי, פרופורציות.

הוא לא גרר אף אחד מהבית והכריח אותו לרוץ
ביטלו מה שהיה צריך
אלפי אנשים הגיעו לקו הסיום.

מי שרץ ללא שעון דופק ולא בודק את מצבו, אין לי מילה אחרת פרט לחסר אחריות (אני עדין)
בכל מרתון נפצעים ואף נהרגים.

עצוב, עצוב מאוד

אבל בואו תיזכרו רגע בכל הרצים שהתעצבנו וכעסו על העיריה בביטול המרתון.
היו מלא עמדות שתיה, היו בקשות ותזכורות לשתות

אז באמת, את העלהום בואו נשמור למתי שבאמת צריך
...
אולי הגיע הזמן שמי שנותן חסות לאירוע שמזמין אנשים לרוץ ביחד יפתח גם במסע הסברה אגרסיבי שיגיע לכל משתתף,
חוסר בהסברה נותן כאן פתח לאנשים שלא יודעים להתנהל לסכן את חייהם.

להיות קשוב לגוף לא מתבטא רק במה שאתה חושב שאתה יודע כי יש דברים שאתה לא יודע, כי אנשים לא מקצוענים.
יש סיכוי שחלק גדול מהרצים לא קראו אפילו מדריך אחד כיצד מתכוננים לריצה כזו,

כמה זמן צריך לישון לפני, האם מותר להיות חולה לפני, כמה ובאיזו תדירות רצוי לשתות בזמן הריצה וכמה לפני הריצה, האם רצוי לקרר את הגוף עם שפיכת מים עלייך, מה הסימפטומים שמראים שאתה בדרך להתייבש או לקבל מכת חום.
איך יודעים שטמפרטורת הגוף שלך עולה מעבר ליכולת, האם יש משמעות למעבר עונתי של טמפרטורות שהגוף עדיין לא הסתגל אליהן והמעבר החד יכול ליצור את הסיכון.

לא במקרה באירוע הזה כמות הפצועים וההתייבשויות היתה הגדולה ביותר.
יכול להיות שפעם הבאה יהיה זה חוכמולוג אחר שחשב שהוא מכיר את הגוף ולפתע רואה שחור בעיינים ובמקרה הטוב מתעורר במיטה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #36 

הרבה מלינים על כך שהאחריות היא על המשתתפים,
בגלל העובדה שאינם עוסקים בתחום, אינם מקצוענים ולא מודעים לגבולות הפיזיולוגיות שלהם.
זו בדיוק הנקודה מדוע על המארגנים היה לקחת את האחריות, ולמנוע את האסון.
גם משרד הבריאות לא יוצא פה נקי, ואשם בדיוק כמו מארגני הארוע.
אני לא נחשפתי פעם אחת לאזהרות המשרד, שלא לדבר שהיה עליו להטיל וטו על מירוץ מאורגן בו משתתפים חובבנים, במזג אוויר כזה.
גם להגיד שתמיד יהיו פגיעות בריצות מרתון, מחזק את הנקודה שהיה צורך לנקוט בצעד דרסטי של ביטול המירוץ,
שכן לא הרבה מרתונים מתקיימים בתנאי מזג אוויר קיצוניים כמו זה שהיה.
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #37 

מי שלא מכיר את הגוף שלו, שלא מתאמן כראוי, שלא מודע לבעיות ולסכנות
שלא ירוץ

לא בעיה של חולדאי או אחרים
העם דורש..... כל מיני דברים

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

מיכאל הזה שמת אחרי שסיים את הריצה, היה מפקד בקבע ביחידת הכלבנים ועסק בכושר על בסיס קבוע. מניח כמו רבים מאיתנו שרצים מספר פעמים בשבוע ושומרים על הגוף.

על אחת כמה וכמה בתחרות, כשיש רצון להוכיח לעצמך שאתה מסוגל להשיג תוצאה ולא רק לסיים את המרוץ, ובד"כ אתה רץ 12 ק"מ אז מה זה לרוץ 21 בקצב אחיד. אשתה לי כמה מים שאני יכול , יש אמבולנסים מסביב למקרה הכי גרוע והכל בפיקוח, אקשיב לגוף רוב הזמן ולקראת הסיום אתן את המקסימום (מעבר למקסימום זה טוטאל לוס כמו שקרה). זה לא מה שרוב הרצים אומרים לעצמם בתחרות?
יש 2 רצים במקצה הראשון שאחד סיים ב1:06:57 והשני ב1:06:56 , נראה לך SAM22 שמישהו מהם ב100 מטר האחרונים היה מסתכל על השעון דופק ועוצר, אחרי שהוא כבר עשה 20900 מטר , רק בגלל שהדופק שלו עבר את ה200? מה רופא הזהיר אותו שמעבר ל200 מתים? בולשיט!
אנשים חושבים "יהיה בסדר" ובסוף גומרים. וסתם הבאתי לך מקרה קיצון, הרוב אומרים לעצמם שהם ירוצו בקצב סביר כמו שהם מכירים, ויאיצו לקראת הסוף כדי לתת את המקסימום. משמעת מים צריך לתרגל, או לשתות בלגימות קטנות בכוח ואני מניח שבתנאי היובש שהיו בתחרות, היו צריכות לצאת הוראות חדות בעניין.

יכול לקרות לכל אחד מהרצים שלא עשה שיעורי בית? ברור שכן.
האם זה בהכרח קשור להכרת הגוף או אולי גם להכרת הכללים לצלוח מסלול כזה ולצאת בריא לחלוטין? מכת החום מגיע בהדרגה. מספיק שהגוף לא זיהה שחסרים נוזלים, והם הושלמו באיחור לדוגמא.

אני לא בטוח שעיריית ת"א או אפילו משרד הבריאות מבינים מספיק טוב בניואנסים הללו. לכן הם צריכים להיות קשובים למי שכן מבין, ולדאוג שזה יגיע לכל משתתף חובבן.

כשאתה מגיע למילואים, וחותם על נשק אתה ממלא שאלון שצריך לתום עליו קצין בודק. כדי לא לצאת טיפש גמור, אתה צריך לקרוא את השאלות. זו שיטה לא רעה לגרום לך להתעניין במה שאתה קורא.

אולי גם כאן, כשהאגו הישראלי במייטבו "אני יודע הכל ומקשיב לגוף, יהיה בסדר, רצתי אלפי קילומטרים" , נגיע יום אחד לתחרות שלא יהיו שם נפגעים בגלל בורות אישית.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

חברה, הדיון הפך מהאם עירית ת"א והמארגנים אשמים שנתנו למרוץ לצאת לדרך במזג אויר מסוים (אני לא מסכים) לדיון על מה צריך להתבצע ע"י מארגני מרתונים\משרדי בריאות וספורט של מדינות לפני מרוץ כזה כדי מקסימום להמנע מאסונות כאלה (נוטה להסכים). יכול להיות שצריכה לקום ועדה עולמית כדי להכניס בחוק שהאחריות היא של אחד הגורמים שציינתי למעלה לתת את כל ההסברים הנדרשים בצורה מפורטת לפני מרוץ כזה ואף לבדוק כל רץ ורץ (מה שלא נראה לי היה עוזר הפעם. בטח לא לזה שנפטר. הוא היה בכושר) בדיוק כמו שבמכוני כושר דורשים כל שנה מכתב מרופא המשפחה.
למה בכל את כתבתי נוטה להסכים ולא מסכים במאה אחוז? כי צריך לזכור שמדובר במרוץ עממי ולא באליפות העולם באתלטיקה או באולימפיאדה. אתה רץ ואם אתה מרגיש עייף או לא מרגיש טוב? תתחיל ללכת, תעמוד, תשב וכו'. אין פה חוקים. אם אתה לוקח את המרוץ בשיא הרצינות ולא חושב באיזה מצב אתה נמצא ומה ההשלכות, למה אנחנו בכלל מדברים על מירוצי מרתון? מה עם נהיגה בכביש? מה עם סתם ריצה לצורך בנית כושר? אני יכול לתת עוד הרבה דוגמאות למצבים שאם לא תיקח אחריות על עצמך, תפצע או חס וחלילה תמות.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

kinigra , עיריית ת"א יכלה להזיז את המרוץ מספר שבועות קדימה. אם לא היו מעורבים בזה כספים מחסויות, (ואני לא מכיר את הסיבות לאי ההזזה של התחרות), אז כנראה שלא היה אכפת לה לקיים את המרוץ דווקא ביום הזה ולא בחגים בסוף החודש למשל. ולא! אובמה לא שייך לזה כי אם כמו שאתה טוען המרוץ הזה עממי, מה מפריע להם לקיים אותו בתקופה אחרת (או לבטלו רחמנא ליצלן)? אפילו תחרויות מקצועיות יודעים להזיז בהתאם לאילוצים.

הרי ברור לכל בר דעת שהגופים שארגנו את המירוץ לקחו פה איזושהי ריזיקה שאומרת "גם אם יקרה משהו, כנראה שזה לא יגיע למוות אלא להתעלפויות כמו שקורה תמיד". אני סמוך ובטוח שאם היו יודעים שימות קצין מיחידה קרבית בכושר, בן 29 היו חושבים שוב אם לקיים את התחרות בתנאים מזג אוויר כאלה (שוב אני מזכיר,הטמפרטורה לא פקטור אלא הרוח המדברית שמייבשת לך את הצורה).

היתי מסכים איתך ב100% אם המרוץ היה מאורגן עי האנשים עצמם, ואז זו אחריותם. ברגע שהיז"מ של האירוע הוא גוף כמו עיריית ת"א יש לה אחריות מידתית. תהיה בטוח שבפעם הבאה שתהיה תחזית לחמסין ביום שתיקבע בו התחרות , לא יהיה שם אחד ואני חוזר אחד, עם ביצים של בת יענה שיתעקש על קיום התחרות ביום הזה.
וכאן נשאלת השאלה, אם אתה כל כך בטוח שאתה לא אשם, ואתה גם מצפצף על הביקורת הציבורית , מה אכפת לך לקיים את זה שוב בחמסין? הרי אתה צודק לא? אהה סליחה, ההוראות נכתבו בדם , ולפתע יש הרוג צעיר שמת סתם! שיכל לחזור היום לילד ולאישתו כשכל החיים לפניו. הכל בגלל כסף (עירייה),טמטום (של הרץ עצמו שסמך על מארגני התחרות ולא בדק בעצמו כיצד לנהוג נכון) ובורות (של מארגני התחרות שלא מבינים מספיק את ההשלכות ולכן לוקים במסע הסברה כפועל יוצא מקיום תחרות ביום יבש ומסריח כזה)
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”