הפרויקט הבא שלי...
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אוקיי.. אז אנחנו על אותו העמוד. כבר עכשיו אני משתמש בפונו סטייג' חיצוני והתוכנית כרגע היא להשאיר מספיק מקום בתיבה בשביל להוסיף מעגל פונו בעתיד.
סליחה שאני מתפרץ לשרשור אבל...בדיוק היום סיימתי לבנות את הפונו קדם מגבר לפי תוכנית של shure m65.
זהו פרויקט ראשון שאני עושה,אך יש לי יעוץ ותמיכה מאבא שלי שהוא חובב אלקטרוניקה ישיש.
יש שיפור בסאונד ,אך זאת לא חוכמה כי בלוקסמן שלי הפונו סטייג' הוא ג'וק,
אני עדיין צריך להתגבר על המהום מעצבן שגם אותו שומעים מצויין
נראה לי שהשנאי אחראי לזה , טנק אשמח לקבל את הטלפון של המלפף .
אני מתנצל מראש -המנורות סיניות מהסדרה הכי פשוטה 150 שקל לזוג ecc83
קבלים nos משנות ה60 של אבא שלי נגדים וכו חנויות אלקטרוניקה בבאר שבע, שאסי אלומיניום ממדף ארון תרופות ישן
מכסה לשנאים מספק כוח של מחשב,הגריל ממיתקן ישן של דיסקים, יצא קצת עיצוב סובייטי שנות החמישים , אבל אני אעצב את הסלון לפי זה...
זהו פרויקט ראשון שאני עושה,אך יש לי יעוץ ותמיכה מאבא שלי שהוא חובב אלקטרוניקה ישיש.
יש שיפור בסאונד ,אך זאת לא חוכמה כי בלוקסמן שלי הפונו סטייג' הוא ג'וק,
אני עדיין צריך להתגבר על המהום מעצבן שגם אותו שומעים מצויין
נראה לי שהשנאי אחראי לזה , טנק אשמח לקבל את הטלפון של המלפף .
אני מתנצל מראש -המנורות סיניות מהסדרה הכי פשוטה 150 שקל לזוג ecc83
קבלים nos משנות ה60 של אבא שלי נגדים וכו חנויות אלקטרוניקה בבאר שבע, שאסי אלומיניום ממדף ארון תרופות ישן
מכסה לשנאים מספק כוח של מחשב,הגריל ממיתקן ישן של דיסקים, יצא קצת עיצוב סובייטי שנות החמישים , אבל אני אעצב את הסלון לפי זה...
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

הייתי שמח לקבל את התוכנית למכשיר הזה.. אולי אני אוסיף אותו גם לכל הסיפור
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... e_id=16658
זאת הסכימה שבה השתמשתי
הם גם טוענים ש ה wire wound potentiome
אמור לשלוט על הhummmmm
אצלי הוא לא משנה כלום
מחר אני אבדוק כמה דברים הארקות, כמה וולט נותן בצמתים, אשחק עם הסיגנל ואתן מכות עם פטיש בשאסי....
היום הייתי נלהב לנסותו ,ולמרות ה הוממ לא יכולתי להפסיק לשים תקליטים.
לסילבר :אם הכוונה ב rfi היא ד.ל.מ. אז תמיד, ואני אחטט אצל אבי או אפילו אקנה שני קבלים של מאהפיקו.
במהלך הפרויקט נעזרתי רבות במאמרים שלך על קבלים ,אז תודה.
שאלה: הקבלים של הקופלינג ה1800פיקו וה470פיקו -בתכנית הם מופיעים עם קוטביות
בעוונותיי שמתי ללא קוטביות (לא מצאתי) האם זה יכול להיות מקור ה ממממ
זאת הסכימה שבה השתמשתי
הם גם טוענים ש ה wire wound potentiome
אמור לשלוט על הhummmmm
אצלי הוא לא משנה כלום
מחר אני אבדוק כמה דברים הארקות, כמה וולט נותן בצמתים, אשחק עם הסיגנל ואתן מכות עם פטיש בשאסי....
היום הייתי נלהב לנסותו ,ולמרות ה הוממ לא יכולתי להפסיק לשים תקליטים.
לסילבר :אם הכוונה ב rfi היא ד.ל.מ. אז תמיד, ואני אחטט אצל אבי או אפילו אקנה שני קבלים של מאהפיקו.
במהלך הפרויקט נעזרתי רבות במאמרים שלך על קבלים ,אז תודה.
שאלה: הקבלים של הקופלינג ה1800פיקו וה470פיקו -בתכנית הם מופיעים עם קוטביות
בעוונותיי שמתי ללא קוטביות (לא מצאתי) האם זה יכול להיות מקור ה ממממ
- tnsilver
- חבר מביא חבר

C7 ו-C8 שהם קבלים של 1800pF וגם C9 ו-C10 שהם קבלים של 470pF אינם, לפי מה שאני רואה בסכימה שהצגת, קוטביים. אלה הם ערכים קטנים המתאימים לקבלים קרמיים (או מיקה כסף שיותר מתאימים כאן) שהם לעולם אינם קוטביים. . מדוע אתה סבור שהם קוטביים (אולי אני טועה כאן)?
למעשה, לפי מיטב הבנתי, בכל התכנון האמור - הקבלים הקוטביים היחידים הם האלקטרוליטיים באספקת הכח C11B ו-C11C, ו-C11A כאשר שם מצוינת הקוטביות ב-'+'.
למיטב הבנתי, הקבלים שציינת הם קבלי מעקף קטנים ולא קבלי coupling.
אם אתה צריך עזרה בבחירת הקבלים לדגם הספציפי הזה - יש דיון שלם כאן ותשובה קונקרטית כאן.
לא. לצערי ההמהום הזה הוא בעייה בתכנון ורבים מתלוננים עליו. לא ממש התעמקתי בפורומים של Shure M65 אבל נראה לי שאת ההמהום הזה אפשר להפחית באמצעות R29 שהוא בעצם טרימר (פוטנציומטר) של 2K אוהם והספק של 2 וואט שמוארק (לשילדה??? אולי להארקה המרכזית???). אם הוא לא עושה כלום - כדאי לבדוק באמצעות DMM אם הוא תקין וההתנגדות שלו באמת משתנה. לא הגיוני שאין הבדל אם הוא מחובר כמו שצריך ומתפקד תקין.
דרך אגב, אני לא ממש בטוח שזה משמעותי כאן, אבל אספקת הכוח בסכימה מדברת על רשת אמריקאית של 110V ב-60 HZ. יכול להיות שיש השפעה על ערכי רכיבים אחרים במעגל הזה? לקחתם את זה בחשבון?
קבלי וינטאז'? משנות ה-60'? נו... באמת...
אלה הם רכיבים שאפילו החשד הקל שבקלים לגבי כשירותם מצדיק את הרחקתם מהיחידה. אם אלה קבלי יריעה - מילא. אם מדובר בקבלים אקטרוליטיים - השלך אותם ללא הרהורים נוספים. אם יש דבר אחד משותף לכל הפורומים שעוסקים בפרה-אמפ הזה - זה הצורך בהחלפת הקבלים באספקת הכוח (recap). נסה... אולי זה יפתור לך את הבעייה?
למעשה, לפי מיטב הבנתי, בכל התכנון האמור - הקבלים הקוטביים היחידים הם האלקטרוליטיים באספקת הכח C11B ו-C11C, ו-C11A כאשר שם מצוינת הקוטביות ב-'+'.
למיטב הבנתי, הקבלים שציינת הם קבלי מעקף קטנים ולא קבלי coupling.
אם אתה צריך עזרה בבחירת הקבלים לדגם הספציפי הזה - יש דיון שלם כאן ותשובה קונקרטית כאן.
[left]
For the .05mF (Antiqued Electronic, tubesandmore.com)
C-PD047-400 Orange drop Cap - Polypropylene Film, .047µF @400 V
For the .47mF
C-PD47-400 Orange drop Cap - Polypropylene Film, .47 µF @400 V
For the RIAA section, silver mica from Mouser,
470pf and 1800pf, 500 V
For power supply cap, a JJ Can Cap, 40/20/20/20, 500 V
All resistors are 1/2 watt carbon film, 5%[/left]...
לא. לצערי ההמהום הזה הוא בעייה בתכנון ורבים מתלוננים עליו. לא ממש התעמקתי בפורומים של Shure M65 אבל נראה לי שאת ההמהום הזה אפשר להפחית באמצעות R29 שהוא בעצם טרימר (פוטנציומטר) של 2K אוהם והספק של 2 וואט שמוארק (לשילדה??? אולי להארקה המרכזית???). אם הוא לא עושה כלום - כדאי לבדוק באמצעות DMM אם הוא תקין וההתנגדות שלו באמת משתנה. לא הגיוני שאין הבדל אם הוא מחובר כמו שצריך ומתפקד תקין.
דרך אגב, אני לא ממש בטוח שזה משמעותי כאן, אבל אספקת הכוח בסכימה מדברת על רשת אמריקאית של 110V ב-60 HZ. יכול להיות שיש השפעה על ערכי רכיבים אחרים במעגל הזה? לקחתם את זה בחשבון?
קבלי וינטאז'? משנות ה-60'? נו... באמת...
לגבי c 7'8'9'10' התקנתי חדשים ,קיבלתי את הרושם שהם קוטביים בגלל הסימון בסכימה של קו ישר וקו מעוקל,כך מסומנים כל הקבלים בתכנית.
כמובן שאת האקטרוליטיים לספק כח קניתי חדשים,והקבלים בדרכו של הסיגנל הם polystyrene מודל 60
את ספק הכח שיניתי בכל מקרה לגשר דיודות במקום ה רסטפייר המקורי ושמתי קבלים נפרדים בהתאמה במקום הקבל 40\20\20\ המקורי
לפי התכנית הטרימר האמור מחובר לשאסי או ''מאסה '' כמו שאבא שלי קורא לזה ,כך גם אצלי,זאת נקודה שאני צריך לבדוק שם גם כל נושא הארקה אמיתית, ו''זיופים'' של השנאי בעבודה
והאם ייתכן שshure ייצרו מכשיר עם ''פאק'' !? או יותר נכון עם ''bug'' כדי שמעתיקנים וגנבי קניין רוחני חובבנים שכמותי תמיד ישמעו את ההמהום שיזכיר להם .....?
כמובן שאת האקטרוליטיים לספק כח קניתי חדשים,והקבלים בדרכו של הסיגנל הם polystyrene מודל 60
את ספק הכח שיניתי בכל מקרה לגשר דיודות במקום ה רסטפייר המקורי ושמתי קבלים נפרדים בהתאמה במקום הקבל 40\20\20\ המקורי
לפי התכנית הטרימר האמור מחובר לשאסי או ''מאסה '' כמו שאבא שלי קורא לזה ,כך גם אצלי,זאת נקודה שאני צריך לבדוק שם גם כל נושא הארקה אמיתית, ו''זיופים'' של השנאי בעבודה
והאם ייתכן שshure ייצרו מכשיר עם ''פאק'' !? או יותר נכון עם ''bug'' כדי שמעתיקנים וגנבי קניין רוחני חובבנים שכמותי תמיד ישמעו את ההמהום שיזכיר להם .....?
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

הנה התוכנית השניה. נשארתי כרגע עם פליז (לפחות במחשב.. בזמן החיתוך אני אוכל לבחור כל חומר אחר..), עיגלתי את הפינות החדות וקיצרתי את הלוח הקדמי בצדדים על מנת שלא יסתיר את העץ. כמו כן, הוספתי לוח ביניים מעל המעגל בצבע שונה מתוך החלטה עיצובית:
[img2=550x262]https://lh3.googleusercontent.com/-czfg ... 7/back.jpg[/img2]
חתך:
[img2=550x281]https://lh5.googleusercontent.com/-4Oxt ... osscut.jpg[/img2]
[img2=550x265]https://lh6.googleusercontent.com/-Tz8r ... /front.jpg[/img2]
ללא מכסה אבל עם הפנל משנה:
[img2=550x385]https://lh3.googleusercontent.com/-hWqr ... 520off.jpg[/img2]
מבט עילי:
[img2=550x337]https://lh5.googleusercontent.com/-qb_T ... 03/top.jpg[/img2]
[img2=550x262]https://lh3.googleusercontent.com/-czfg ... 7/back.jpg[/img2]
חתך:
[img2=550x281]https://lh5.googleusercontent.com/-4Oxt ... osscut.jpg[/img2]
[img2=550x265]https://lh6.googleusercontent.com/-Tz8r ... /front.jpg[/img2]
ללא מכסה אבל עם הפנל משנה:
[img2=550x385]https://lh3.googleusercontent.com/-hWqr ... 520off.jpg[/img2]
מבט עילי:
[img2=550x337]https://lh5.googleusercontent.com/-qb_T ... 03/top.jpg[/img2]
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אחרי שחשפת אותנו ל'צד האפל של הירח' אני קצת בשוק. אולי כדאי שתלחץ לאביך את היד, תטפחו אחד לשני על השכם, ותפרשו לפרוייקט הבא? אחרי הכל, הצלחתם להגביר סיגנאל ונשארתם בחיים. למה צריך להתגרות במזל?raniburg כתב:לגבי c 7'8'9'10' התקנתי חדשים ,קיבלתי את הרושם שהם קוטביים בגלל הסימון בסכימה של קו ישר וקו מעוקל,כך מסומנים כל הקבלים בתכנית. כמובן שאת האקטרוליטיים לספק כח קניתי חדשים,והקבלים בדרכו של הסיגנל הם polystyrene מודל 60 את ספק הכח שיניתי בכל מקרה לגשר דיודות במקום ה רסטפייר המקורי ושמתי קבלים נפרדים בהתאמה במקום הקבל 40\20\20\ המקורי. לפי התכנית הטרימר האמור מחובר לשאסי או ''מאסה '' כמו שאבא שלי קורא לזה ,כך גם אצלי,זאת נקודה שאני צריך לבדוק שם גם כל נושא הארקה אמיתית, ו''זיופים'' של השנאי בעבודה.
והאם ייתכן שshure ייצרו מכשיר עם ''פאק'' !? או יותר נכון עם ''bug'' כדי שמעתיקנים וגנבי קניין רוחני חובבנים שכמותי תמיד ישמעו את ההמהום שיזכיר להם .....?...
אי אפשר להסיק מהסכימה (שאני לא בטוח שהיא מקורית של החברה) איזה סוג של קבלים מופיעים בה ומה הקוטביות שלהם. לא היו בשנים האלה (חמישים ושישים) סטנדרטים שמקובלים היום וגם אם היו - לא ממש הקפידו עליהם. חברות עשו את המינימום לספק לטכנאים מידע לגבי תחזוקה של המוצרים שלהם וגם אחרי 1974, שאז זה הפך לחובה חוקית, היו יצרנים שהתחכמו והשמיטו פרטים או הציגו סכימות שגויות - בכוונה או ברישול.
הבעייה היא לא ב-Shure והם לא הציגו באג בתכנון שלהם - הם גילו בעייה אפשרית והציגו פתרון בדמות הפוטנציומטר המוארק לשילדה שאמור, במילים שלהם, "להביא את ההמהום לרמה מקובלת". מה זו רמה מקובלת? צריך לשאול אותם.
Hum בתדר של 60Hz בציוד מנורתי נובע מכמה אפשרויות:
- חיווט לקוי - (faulty wiring) מדובר על חוטים וקונקטורים 'לקויים' כשהכוונה בעיקר לחוטים ללא מיסוך RFI. כבר נגעתי בנקודה הזו והכוונה היא ל-Radio Frequency Interference. זרם שעובר בחיווט במתח גבוה הופך כל חוט לאלקטרו-מגנט קטן ויוצר סביבו הילה של שדה מגנטי. קירבת יתר של מעגלי אספקת הכוח אל חיווט הסיגנאל עלולה ליצור בדיוק את הבעיות שתארת. במקרה שלך - לפי מיטב ראייתי - לא קיים מיסוך בכלל ויש המון המון חיווט. בהגברת מנורות לא אמורה להיות כזו כמות של חיווט. קונקטורים רופפים - יוצרים מגע בין הארכה ל'חם' ובעצם יוצרים את הבעייה הבאה...
- נקודות הארקה מרובות (ground loops) זוהי תופעה שבה יש יותר מנקודת הארכה אחת ופריקת הפוטנציאל החשמלי לא מתבצעת כמו שצריך
- אספקת כוח בעייתית - הכוונה כאן היא גם לטרנספורמטורים מאיכות ירודה וגם לתהליך המרת ה-AC ל-DC. המהום עלול להווצר כשהרקטיפייר לא מבצע את עבודתו כמו שצריך ולא כל ה-AC הופך ל-DC. אחרי גשר היישור אמורים להמצא פילטרים - קבלי פילטר או מעגלי RC. יתכן שאחד מהם אינו מבצע את עבודתו כמו שצריך ומציג זרמי אדווה לסיגנאל.
- שילוב לא מוצלח של רכיבים - לא כל הרכיבים מתפקדים היטב אחד ליד השני. למשל, אצלך דומה שיש ערבוב של סוגי נגדים שונים. הנגדים בצבע קרם הם נגדי אלמנט פחמן בהספק של חצי ואט - ובאמצע הריכוז שלהם יושבים ארבעה נגדים כחולים שנראים כנגדי MOX בעלי הספק של רבע ואט... קבלים מאיכות ירודה, ישנים, בעלי פרמטר מתח עבודה נמוך מידי, וקבלים אלקטרוליטיים ירודים - עלולים לגרום ל-Hum
- המנורות עצמן - מנורות מאיכות נמוכה עלולות להציג Hum למערכת. קל לבדוק. פשוט מחליפים אותן. מי שמתעסק עם תוצרת סינית ירודה שלא יתלונן על המהום וישמח בחלקו שהמנורות עובדות.
- וכאילו כל זה לא מספיק - יש הפרעות חיצוניות כגון סמיכות והשראה של מכשירים אחרים על המעגלים הפנימיים, נורות נאון, עומסים על קו החשמל, כבלי רמקול ורמקולים לא תקינים (מחק את המיותר)
לדעתי יהיה לך קשה מאוד למצוא את מקור ההמהום. יש טריק (שאני לא ממש אוהב) כדי להבדיל בין בעיות שנובעות מהטרנספורמטור לבין כאלה שמגיעות ממקור אחר... צריך לבצע מהר... מורידים את הווליום במגבר כדי להמנע מ'פיצוץ' ברמקולים ושולפים את הפרה-אמפ מהחשמל. מגבירים את הווליום - המערכת תעבוד מספר שניות מהאנרגייה של הקבלים ללא הטרנספורמטור. אם נפטרת מההמהום - הבעייה היא באספקת הכוח. בכל מקרה - לדעתי - כמו שזה נראה בתמונה - אם הבעייה היחידה היא המהום - מדובר בהשיג טכנולוגי וניצחון אישי מרשים. אולי תוותר?
הארקת השלדה לקרקע בוצעה עוד הבוקר בהנחייה טלפונית של אבי,אז כנראה שאשאר בחיים עד לפרוייקט הבא
אחרי ה''שטיפה'' שלך אני חושב שאבא שלי,שטרם זכה לראות את צידו האפל של הירח...ישתמש גם בזפת ונוצות ,כשיראה את המכשיר.
כבר שמעתי בטלפון : ''......אין לך כבוד למקצוע.... ככה לא עושים ,,,,,,,אני אראה לך בפיליפס איך הם עשו.....''
האמת אני גם מופתע שזה בכלל עובד, אני גם יכול לציין בביטחה שבגורמים שמנית ל Hum בתדר של 60Hz בציוד מנורתי,הצלחתי לקיים את כולם במכשיר קטן אחד.
תמיד נהנה לקרוא את דבריך,אני מקבל את הביקורת בהבנה,ומקווה ללמוד להמשך כי מאוד נהנתי בפרוייקט הזה למרות הקפיצה תלולת המסלול מעל הפופיק
אחרי ה''שטיפה'' שלך אני חושב שאבא שלי,שטרם זכה לראות את צידו האפל של הירח...ישתמש גם בזפת ונוצות ,כשיראה את המכשיר.
כבר שמעתי בטלפון : ''......אין לך כבוד למקצוע.... ככה לא עושים ,,,,,,,אני אראה לך בפיליפס איך הם עשו.....''
האמת אני גם מופתע שזה בכלל עובד, אני גם יכול לציין בביטחה שבגורמים שמנית ל Hum בתדר של 60Hz בציוד מנורתי,הצלחתי לקיים את כולם במכשיר קטן אחד.
תמיד נהנה לקרוא את דבריך,אני מקבל את הביקורת בהבנה,ומקווה ללמוד להמשך כי מאוד נהנתי בפרוייקט הזה למרות הקפיצה תלולת המסלול מעל הפופיק
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

יש שנאי!

אחרי קצת חיפושים, גיליתי מקום (שאמור להיות מוכר בתחום..) בדרום תל אביב בשם "איתן את יעקוב שנאים" ושם ליפפו לי במיוחד (ומהיום להיום!) את השנאי שאני צריך. הם היו סופר נחמדים וגם הוסיפו לי סנפי משנה! כרגע יש יציאות מתח של 12.6 ו6.3 לסלילי חימום (אני צריך 12.6 כרגע) וגם יציאות של 150,170,190,200,220 למתח עבודה של המנורה, כאשר נכון לעכשיו אני אשתמש ב220VAC. הזמנתי את השנאי גם עם אקסטרה מיליאמפר כדי שיוכל לתמוך בדרגת פונו אם ארצה להוסיף אחת למעגל.
ממשיכים!

אחרי קצת חיפושים, גיליתי מקום (שאמור להיות מוכר בתחום..) בדרום תל אביב בשם "איתן את יעקוב שנאים" ושם ליפפו לי במיוחד (ומהיום להיום!) את השנאי שאני צריך. הם היו סופר נחמדים וגם הוסיפו לי סנפי משנה! כרגע יש יציאות מתח של 12.6 ו6.3 לסלילי חימום (אני צריך 12.6 כרגע) וגם יציאות של 150,170,190,200,220 למתח עבודה של המנורה, כאשר נכון לעכשיו אני אשתמש ב220VAC. הזמנתי את השנאי גם עם אקסטרה מיליאמפר כדי שיוכל לתמוך בדרגת פונו אם ארצה להוסיף אחת למעגל.
ממשיכים!
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

השנאי הזה עלה 250 כולל מעמ.. זה לא זול, אבל עדיין זול בהרבה מהזמנה מאיביי.
- hornless
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 601
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היה רצוי להזמין שנאי ל-230 וולט ולא ל-220 כי מתח הרשת התקני הוא 230 וולט.Tankpopper כתב:יש שנאי!
ממשיכים!...
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

עדכונים!
כנראה שאני לא יכול לחתוך פליז בלייזר - אז הנה גרסת הנירוסטה:
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-RRCc ... s640/2.JPG[/img2]
[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-gMtg ... s640/3.JPG[/img2]
כנראה שאני לא יכול לחתוך פליז בלייזר - אז הנה גרסת הנירוסטה:
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-RRCc ... s640/2.JPG[/img2]
[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-gMtg ... s640/3.JPG[/img2]
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מדליק. באופן אישי לא הייתי שם לב, מההדמייה, אם לא היית מציין שסוג החומר השתנה. סתם מתוך עניין, למה? יש בעייה לחתוך בלייזר בכלל - או באופן פרטני יש בעייה עם בראס?
לעומת זאת כן שמתי לב שהזזת את המעגל למרכז השילדה. לדעתי כדאי להרחיק אותו פיזית כמה שיותר ממעגל אספקת הכוח והשנאי - כך שהתכנון הקודם עדיף. עוד דבר קטן שלא מספרים בפורומים DIY מנורתיים לפני מעשה, זה שלא ממש צריך להשוויץ במנורות (אם כבר יש). הם רגישות והן בדרך כלל מוגנות על-ידי גידור או מיגון כלשהו. אולי כדאי להשאיר אותן בתוך השילדה? תמיד ימצאו הכלב, החתול, הילד או העוזרת עם מטלית האבק הבלתי-נלאית שיחבלו במנורת זכוכית בולטת מידי - לא כך? החבלה - אגב, היא בתושבת ובפינים שבתוכה. את הזכוכית עצמה לא כל כך קל לשבור אבל המנוף שמספקת המנורה עצמה עלול אפילו להביא לשבירת הלוח שעליו מולחמות התושבות.
בפרוייקטים של DIY מנורתיים בסוף תמיד מתגלים כל מיני זמזומים והמהומים ואחד הפתרונות הוא כיסוי המנורות במיסוך מגן מוארק - מאין שרוולים יעודיים ממתכת. אולי כדאי מראש להכין תשתית לכך ולא לגלות בסוף הפרוייקט שצריך לקדוח בשילדת הניירוסטה?
לעומת זאת כן שמתי לב שהזזת את המעגל למרכז השילדה. לדעתי כדאי להרחיק אותו פיזית כמה שיותר ממעגל אספקת הכוח והשנאי - כך שהתכנון הקודם עדיף. עוד דבר קטן שלא מספרים בפורומים DIY מנורתיים לפני מעשה, זה שלא ממש צריך להשוויץ במנורות (אם כבר יש). הם רגישות והן בדרך כלל מוגנות על-ידי גידור או מיגון כלשהו. אולי כדאי להשאיר אותן בתוך השילדה? תמיד ימצאו הכלב, החתול, הילד או העוזרת עם מטלית האבק הבלתי-נלאית שיחבלו במנורת זכוכית בולטת מידי - לא כך? החבלה - אגב, היא בתושבת ובפינים שבתוכה. את הזכוכית עצמה לא כל כך קל לשבור אבל המנוף שמספקת המנורה עצמה עלול אפילו להביא לשבירת הלוח שעליו מולחמות התושבות.
בפרוייקטים של DIY מנורתיים בסוף תמיד מתגלים כל מיני זמזומים והמהומים ואחד הפתרונות הוא כיסוי המנורות במיסוך מגן מוארק - מאין שרוולים יעודיים ממתכת. אולי כדאי מראש להכין תשתית לכך ולא לגלות בסוף הפרוייקט שצריך לקדוח בשילדת הניירוסטה?
-
Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

חיתוך לייזר מתבצע בטמפרטורה גבוהה מאוד, ופליז הוא חומר עם נקודת הנחה נמוכה יחסית.. הלייזר יחתוך את הפליז אבל ישאיר אחריו שובל חסר צורה של פליז מותך.. קצת כמו לנסות ולפסל בגוש חמאה עם מלחם
אני יכול להתעקש ולחתוך את הפליז בחיתוך מים אבל זה סיפור יקר מאוד מאוד מאוד ולא מציק את ההוצאה במקרה הזה.
בנוגע להזזת המעגל - גם אני חששתי מהעניין הזה, אבל יצאתי מנקודת הנחה שאם אני מוסיף קיר סיכוך בתוך השלדה שיוצר הפרדה פיזית בין אזור אספקת המתח לאזור האודיו אז לא אמורה להיות בעיה.. כמו כן, בנוגע לסיכוך המנורות - בכל אחד הפרסומים שראיתי של בניית הקיט הזה המנורות היו חשופות.. אז יצאתי מנקודת הנחה שזה בסדר במקרה הזה (למרות שאני מודע לזה שיש מנורות שצריכות הגנה וסיכוך)
הנה אופציה נוספת עם הגנה למנורות מפני פגיעות:
[img2=550x262]https://lh3.googleusercontent.com/-IogX ... tled-4.jpg[/img2]
ומבט פנימי שמראה איפה כל דבר נמצא (כולל קיר ההפרדה):
[img2=550x304]https://lh3.googleusercontent.com/-7LoV ... tled-1.jpg[/img2]
בנוגע להזזת המעגל - גם אני חששתי מהעניין הזה, אבל יצאתי מנקודת הנחה שאם אני מוסיף קיר סיכוך בתוך השלדה שיוצר הפרדה פיזית בין אזור אספקת המתח לאזור האודיו אז לא אמורה להיות בעיה.. כמו כן, בנוגע לסיכוך המנורות - בכל אחד הפרסומים שראיתי של בניית הקיט הזה המנורות היו חשופות.. אז יצאתי מנקודת הנחה שזה בסדר במקרה הזה (למרות שאני מודע לזה שיש מנורות שצריכות הגנה וסיכוך)
הנה אופציה נוספת עם הגנה למנורות מפני פגיעות:
[img2=550x262]https://lh3.googleusercontent.com/-IogX ... tled-4.jpg[/img2]
ומבט פנימי שמראה איפה כל דבר נמצא (כולל קיר ההפרדה):
[img2=550x304]https://lh3.googleusercontent.com/-7LoV ... tled-1.jpg[/img2]
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
מארז יפה, אבל כדאי להגביהה את המנורות כך שיצוצו עוד,זה היופי שבדבר.
לא יצא לי להגיע לתל אביב,לביקור אצל איתן ויעקוב,אז החלטתי לנסות את ''ליפוף השכונה''
-
- שנאי 230p 12s ישן ,פירקתי את ה12 וליפפתי 100 ו6
-
- המונה ליפופים מאיזה טייפ סלילים ,רוסי נדמה לי, שפירקתי שהייתי ילד,באדיבות אבי.
הגלגל על הציר מטפ נייד שמצאתי בפח