חייב שיעור פרטי
לי נראה שהמכונה סובלת מחוסר יציבות בטמפרטורה, לדעתי שווה לקחת לבדיקה ולראות האם הטרמוסטטים (חיישנים) נכנסים לעבודה בטמפרטורה הנכונה, והמים לא חמים מידי, או אולי בעיה אחרת שמשפיעה או מושפעת מהטמפרטורה.
רק טכנאי טוב ומיומן יכול לבדוק את הדברים הללו.
בהצלחה.
בהצלחה.
הטעם המתקתק הוא לדעתי בעיקר עניין של תערובת, הייתי אומר שמתקתקות מגיעה מברזיל (ואולי מקסיקו וכו').ozeltzex כתב:אחזור לנסות את זה שוב. אני מוכן לנסות שוב ושוב עד שיצליח.![]()
שאלה קטנה,
אני מחפש את הטעם המתקתק בקפה והבנתי שהטמפ' הנכונה משפיעה מאוד על העיניין.
יכול להיות שקולינג פלאש ולאחריו פרה אינפיוז'ן ידני קצר יעזרו להוציא את הטעם המתקתק?
אופיר...
כמו כן, עד כמה שזה נשמע טיפשי, אם במתיקות עסקינן, גם קצת סוכר (המינון שלי רבע כפית לאספרסו) מקובל ותורם ובהחלט מוסיף, אם היא זאת שחסרה לך.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
גם לכמות הקפה ועובי הטחינה יש השפעה על הטעם הסופי, בדרך כלל כמות גבוהה תתן טעם חזק יותר עם יותר קצוות ולכן אני דווקא מעדיף להיצמד למנות של 16-17 גרם גג ולכייל טחינה בהתאם.
מן הסתם כפי שראובן ציין זה גם מאוד תלוי בתערובת ולא מעט בפרופיל הקליה, תנסה עוד כל מיני תערובות ואולי תמצא משהו שיהיה לך מתוק יותר.
אני לא אוהב סוכר בקפה, לדעתי זה ממסך קצת את הטעם אבל כמובן שזה עניין של העדפה אישית.
מן הסתם כפי שראובן ציין זה גם מאוד תלוי בתערובת ולא מעט בפרופיל הקליה, תנסה עוד כל מיני תערובות ואולי תמצא משהו שיהיה לך מתוק יותר.
אני לא אוהב סוכר בקפה, לדעתי זה ממסך קצת את הטעם אבל כמובן שזה עניין של העדפה אישית.
הכוס היא 60 מ"למיץ_פטל כתב:אתה גם מוציא שוט יחיד (אם קלטתי את מימדי הכוס) ממנת קפה כפולה... מה שצריך לתת לך קפה מרוכז ועם גוף וטעם יותר חזקים למרות שכך לא נראתה הזרימה בסרטון....
דוקא עכשיו יצא סבבה. טעם טוב בלי אובר מיצוי.מה הייתה התוצאה בכוס לטעמך?...
יש לקדמה תערובת שקוראים לה אנג'ליקו. זו קלייה כהה יחסית ואני מאוד אוהב את הטעם השוקולדי-טיפה-מעושן שלה.התייחסת גם לעניין הקפה בהודעה קודמת, שיטת האחסון נשמעת טובה (די אופטימלית) ומגוון הקליות אומר שניסית הרבה אפשרויות. אני מניח שאתה מחכה זמן סביר מתאריך הקלייה לשימוש. עם זאת, יכול להיות שלא מצאת את התערובת שערבה לחיכך......
אופיר
ממה הסקת את זה?יוסיסופר כתב:לי נראה שהמכונה סובלת מחוסר יציבות בטמפרטורה, לדעתי שווה לקחת לבדיקה ולראות האם הטרמוסטטים (חיישנים) נכנסים לעבודה בטמפרטורה הנכונה, והמים לא חמים מידי, או אולי בעיה אחרת שמשפיעה או מושפעת מהטמפרטורה.
בהצלחה....
באופן כללי הטרמוסטט נכנס לפעולה כל 2 דקות למשך 12 שניות וזה לא נראה לי מוזר.
לפני שבוע היתה לי הריחת לחץ מתחת לטרמוסטט וזה קרה לעתים דחופות יותר. שמתי קצת טפלון וזה עכשיו קורה כל 2 דקות.
אופיר
אתה צודק לגמרי, אני באמת מקבל הרבה טעמי קצה כשאני מעמיס קפה. הבעיה עם 16-17 גרם בסלסילת VST18 זה שאני מקבל עוגיה בוצית ממש ולפעמים אפילו צ'אנלינג כיוון שקשה לי לפזר את הקפה כמו שצריך.כפיר_ש כתב:גם לכמות הקפה ועובי הטחינה יש השפעה על הטעם הסופי, בדרך כלל כמות גבוהה תתן טעם חזק יותר עם יותר קצוות ולכן אני דווקא מעדיף להיצמד למנות של 16-17 גרם גג ולכייל טחינה בהתאם....
מצד שני הטעם שאני מקבל בה לעומת הסלסילה המקורית מכיל יותר טעמים ולכן אני מעדיף להשתמש בה.
אופיר
טרמוסטט או כל חיישן אחר צריך להכנס לפעולה בגלל השינויים בטמפרטורה ולא בזמנים קבועים, אם הוא נכנס בזמנים קבועים אז משהו מוזר מתרחש.ozeltzex כתב:ממה הסקת את זה?יוסיסופר כתב:לי נראה שהמכונה סובלת מחוסר יציבות בטמפרטורה, לדעתי שווה לקחת לבדיקה ולראות האם הטרמוסטטים (חיישנים) נכנסים לעבודה בטמפרטורה הנכונה, והמים לא חמים מידי, או אולי בעיה אחרת שמשפיעה או מושפעת מהטמפרטורה.
בהצלחה....
באופן כללי הטרמוסטט נכנס לפעולה כל 2 דקות למשך 12 שניות וזה לא נראה לי מוזר.
לפני שבוע היתה לי הריחת לחץ מתחת לטרמוסטט וזה קרה לעתים דחופות יותר. שמתי קצת טפלון וזה עכשיו קורה כל 2 דקות.
אופיר...
כשאתה אומר טרמוסטט אתה מתכוון לפרסוסטט?, אם כן, אז כל בריחת לחץ ולו הקטנה ביותר היא משמעותית.
כשעושים קולינג פלאש נורות חיווי הטמפרטורה צריכות להדלק או להכבות-תלוי באיזה מכונה מדובר.
אם עושים קולינג פלאש, לאחר שהמים "נרגעים" צריך להמתין זמן מה עד שהם יתחממו שוב (מנורת החיווי מתריעה על כך),והיה והמים לא מגיעים לטמפרטורה הנכונה, והטרמוסטט "מודיע" שכן דרך מנורת החיווי, אז כנראה הבעיה בטרמוסטט או בכל אבזר אחר שמושפע מהטמפרטורה, תחושתי היא שזה מה שקורה, ומכאן מסקנתי.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הטעם המתקתק בקפה לא נובע רק מחליטה נכונה, הוא נובע קודם כל מהקפה.
לדעתי אתה שם מעט מדי קפה, חשוב להסתכל על העוגיה בסוף כל הכנה.
יש לי מאמר בנושא שמסביר איך לכוון מטחנת קפה, אתה מוזמן לקרוא ואולי זה יעזור לך להבנה הכללית.
בהצלחה
יש לי מאמר בנושא שמסביר איך לכוון מטחנת קפה, אתה מוזמן לקרוא ואולי זה יעזור לך להבנה הכללית.
בהצלחה
קראתי את המאמר והוא עזר לי כבר בעבר, אז קודם כל תודה רבה שהרמת את הכפפה וכתבת אותו.NEGRO כתב:הטעם המתקתק בקפה לא נובע רק מחליטה נכונה, הוא נובע קודם כל מהקפה.
בהצלחה...
נראה לי שקראתי מאוד פוסטים באנגלית ב HB וב CG בנושא ודוקא שלך דיבר הכי לעיניין ובקצרה.
יישמתי אותו שוב עכשיו בבוקר עם מספר נסיונות.
את התוצאה הכי נכונה לפי הספר אני מקבל בטחינה דקה יותר ב 4 דרגות ממה שהשתמשתי.
הזליגה יפה ועקבית לאורך השוט ללא סימן לצ'אנלינג. העוגיה די יבשה (במגע עם האצבע נשארים עליה מעט פירורים) והקרמה ניראת טוב.
מבחינת טעם אני מקבל הרבה טעמי קצה חדים והייתי מעדיף לקבל קפה מאוזן וחלק יותר.
זו היתה הבעיה שלי לאורך כל הזמן ומשם פניתי דוקא לכיוון משחקי טמפ'.
מבחינת קולינג פלאש ניסיתי שוב את מה שכפיר הציע וחיכיתי 30-40 שניות בכל פעם לפני החליטה. זה פשוט לא הולך עם האוסקר.
הפעלתי את המשאבה ללא ראש מחובר אחרי 30 שניות ויצאו מים רועשים וגועשים. אני בטוח שהקפה לא מת על זה
מה עוד אפשר לעשות כדי לקבל קפה חלק ומאוזן יותר? התופעה קוראת לי עם כל סוגי הקפה שניסיתי. הזליגה מעולה, אבל הטעם חד ומעוות קצת את הפנים..
אופיר
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מוזר מה שאתה מתאר כי בסקירה שעשינו בזמנו לאוסקר והסילביה יצא קפה מצוין וזלג יפה ברוטינה דומה לזו שציינתי.
מה מצב נקיון המכונה ? עשית בקפלאש לאחרונה ?
יש סיכוי שזה גם קשור למטחנה, שווה לבדוק עם מטחנה אחרת אם יש לך אפשרות.
מה מצב נקיון המכונה ? עשית בקפלאש לאחרונה ?
יש סיכוי שזה גם קשור למטחנה, שווה לבדוק עם מטחנה אחרת אם יש לך אפשרות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לי זה נראה שהקולינג פלאש קצר, בלי קשר הזרימה היתה מהירה מדי (כמו שציינת).
תאריך קצת את הקולינג פלאש ותוציא 60 מ"ל ב 30 שניות - תבדוק מה הטעם של הקפה.
כמו שאתה רואה בהתחלה הזליגה לא יוצאת מהאמצע. צריך יותר WDT.
אין לך במכונה תרמוסטט אלא פרסוסטט ואין לך איך לבדוק את התפקוד שלו כי אין שעון לחץ לדוד.
תאריך קצת את הקולינג פלאש ותוציא 60 מ"ל ב 30 שניות - תבדוק מה הטעם של הקפה.
כמו שאתה רואה בהתחלה הזליגה לא יוצאת מהאמצע. צריך יותר WDT.
אין לך במכונה תרמוסטט אלא פרסוסטט ואין לך איך לבדוק את התפקוד שלו כי אין שעון לחץ לדוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ozeltzex כתב:היי,
במלוא שנה לרכישת האוסקר, אני חייב לציין שלא כבשתי את היעד שכיוונתי אליו.
ניסיתי הכל: סוגי קפה שונים, קליות בהירות וכהות, משחקי טחינה, העמסה, WDT, קולינג פלאש וכל העולה על הדעת.
השתפרתי במהלך הזמן והתוצאות שאני מקבל די טובות, אבל זה פשוט לא זה.
אני פשוט לא יודע מה אני עושה לא נכון. אני לא יודע למה התוצאות לא עקביות, למה הצבע לא מחזיק ולמה והטעם לא קולע.
אם יש מישהו שמרגיש שהוא שולט באומנות הזו ויכול לעזור לי להשיג תוצאות טובות יותר מהאוסקר אני יותר מאשמח לסיוע.
אני גר בצפון ואין לי בעיה להעמיס את המכונה (והמטחנה) ולהגיע לאן שצריך. אשמח לכל עזרה, בהתנדבות או בתשלום.
אני קרוב מאוד לייאוש![]()
נ.ב. - כמו EyalR, גם אני טעמתי אם טעם הבטרפליי וזה היה הטריגר שלי להכנס לעסק.
אני יודע שהציוד שיש לי לא יפיק את אותה תוצאה איכותית (ובלתי נשכחת), אבל אני רוצה להצליח להוציא ממנו את המירב.
אופיר...
תגיד...שאלה של מפגר, יש לי אוסקר 10 שנים...מה לא בסדר בקפה שהכנת? נכון שיש הערות על "פיין שמקריות" על זמן הקולינג והקיסם ויציבות הטמפ', אבל קיבלת קפה נאה עם קרמה, בצבע הנכון, זמן מזיגה סביר. מה בעצם מפריע לך?
הערה טכנית שאני סובל ממנה באוסקר שלי זה שבעת החליטה יש שחרור לחץ רצוף מצינורית צד שמאל (שפניך אל המכונה) השסתום שם יש לו זמן חיים מוגבל ושהוא מפסיק לתפקד הרבה מהלחץ אובד תוך כדי החליטה.
הטעם
הקפה יוצא אגרסיבי מאוד ועוד לא הצלחתי למצוא איך להוציא תוצאה נעימה, מאוזנת וחלקה יותר.
מה שמצחיק הוא שבדיוק חזרתי מבית קליה פה ליד הבית, וטעמתי את הקפה שם ממכונת מרזוקו GS3.
הטכניקה של בעל המקום מן הסתם היתה בסיסית ולא כללה את כל השלבים שאני עושה בבית כמו פיזור נכון, WDT וכו', ולמרבה הפלא הקפה יצא כמו סירופ, מהמרכז של הנייקד, עם טעם מאוזן. בלי בלאגן, בלי מאמץ.
אני חושב שהציפיות שלי מהאוסקר קצת גבוהות מדי. אני לרגע לא אומר שאי אפשר להוציא ממנה תוצאות נהדרות, אבל כניראה זה מצריך דיוק רב יותר בטכניקה כמו שבעלים של סילביה יצטרך לדייק עוד יותר ממני.
כשיום אחד יהיה יותר כסף והטכניקה כבר תהיה טובה אוכל להנות ממכונה שתתן לי תוצאות טובות יותר עם פחות מאמץ.
בנתיים, ממשיכים ללמוד
אופיר
הקפה יוצא אגרסיבי מאוד ועוד לא הצלחתי למצוא איך להוציא תוצאה נעימה, מאוזנת וחלקה יותר.
מה שמצחיק הוא שבדיוק חזרתי מבית קליה פה ליד הבית, וטעמתי את הקפה שם ממכונת מרזוקו GS3.
הטכניקה של בעל המקום מן הסתם היתה בסיסית ולא כללה את כל השלבים שאני עושה בבית כמו פיזור נכון, WDT וכו', ולמרבה הפלא הקפה יצא כמו סירופ, מהמרכז של הנייקד, עם טעם מאוזן. בלי בלאגן, בלי מאמץ.
אני חושב שהציפיות שלי מהאוסקר קצת גבוהות מדי. אני לרגע לא אומר שאי אפשר להוציא ממנה תוצאות נהדרות, אבל כניראה זה מצריך דיוק רב יותר בטכניקה כמו שבעלים של סילביה יצטרך לדייק עוד יותר ממני.
כשיום אחד יהיה יותר כסף והטכניקה כבר תהיה טובה אוכל להנות ממכונה שתתן לי תוצאות טובות יותר עם פחות מאמץ.
בנתיים, ממשיכים ללמוד
אופיר
ניסיתי עכשיו את התערובת מבית הקליה פה ליד הבית ('קפה אנין' בטבעון) והיא יצאה לי מעולה.
התערובת היא 100% ערביקה ועד היום ניסיתי רק תערובות עם רובוסטה (15-20%).
ללא ספק הרבה מטעמי הקצה נעלמו.
הבעלים עושה משלוח עד לדלת (בהתרעה של שעות עד יום) כך שאספקת הקפה תהיה נוחה בהרבה מעכשיו.
הזרימה מצויינית ואטית יותר מבסרטון. אחרי שכיילתי שוב את המטחנה שוב בעזרת המאמר של גלעד (NEGRO) ובעזרת פרה אינפויז'ן ידני קצר (מפעיל את משאבה לשניה ומחכה 7 שניות בערך) הקפה יוצא מכל החורים בבת אחת והזרימה מתמרכזת תוך 3 שניות. בעזרת פרה אינפיוז'ן קצר אני מצליח לכייל לטחינה דקה יותר מבלי לחנוק את המכונה (חלטתי פעמיים ברצף כדי לראות אם יש הבדל).
תודה רבה לכולם על העזרה. אני אמשיך להשתפר מכאן ומקווה להגיע לעקביות טובה.
אופיר
הבעלים עושה משלוח עד לדלת (בהתרעה של שעות עד יום) כך שאספקת הקפה תהיה נוחה בהרבה מעכשיו.
הזרימה מצויינית ואטית יותר מבסרטון. אחרי שכיילתי שוב את המטחנה שוב בעזרת המאמר של גלעד (NEGRO) ובעזרת פרה אינפויז'ן ידני קצר (מפעיל את משאבה לשניה ומחכה 7 שניות בערך) הקפה יוצא מכל החורים בבת אחת והזרימה מתמרכזת תוך 3 שניות. בעזרת פרה אינפיוז'ן קצר אני מצליח לכייל לטחינה דקה יותר מבלי לחנוק את המכונה (חלטתי פעמיים ברצף כדי לראות אם יש הבדל).
אופיר
ozeltzex כתב:ניסיתי עכשיו את התערובת מבית הקליה פה ליד הבית ('קפה אנין' בטבעון) והיא יצאה לי מעולה.
אופיר...
אחוזי רובוסטה גבוהים יכולים בהחלט לפגום בטעמים העדינים...