שרשור תגובות: סוני הכריזה על היורש - Playstation 4 - פליסטיישן4
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
השמועה מספרת על דור חדש של מעבד ה Cell, ב 32 ננומטר, שיוכל לכלול עד 16 SPUs, מה שיוכל להכפיל את התפוקה שלו (כשגם ככה המעבד נותן היום בערך פי 2 flops מ core i7 עם שש ליבות). אם זה נכון (וסביר להניח שזה נכון, כי סוני קנו את המפעל שמייצר את המעבדים מטושיבה לפני כמה זמן), זה בטח יהיה המעבד שעליו תתבסס הקונסולה הבאה, מה שיאפשר להוציא אותה במינימום הוצאות פיתוח. רק להחליף מעבד, כרטיס מסך וזיכרון. באותה הזדמנות גם לשים HDMI 1.4, כמובן.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
אפילו לא קראתי.
זה די ברור שכל חברה שהיא רוצה להכחיש כמה שיותר זמן כדי לא להפריע למכירות כיום.
אף אחד לא אוהב לרכוש מכשיר כשמצהירים לו שבעוד שנה הוא יוחלף על ידי מכשיר אחר.
גם אני נפלתי בזמנו בהכחשות של ה SLIM. סוני הכחישה והכחישה והכל היה כזה באפלה..
אחרי התלבטות רבה החלטתי שאני קונה וזהו. לא מחכה לשום SLIM שאולי יגיע עוד מעט ואולי לא..
שבוע אחרי שהגיע אליי הרגיל סוני הכריזה על ה SLIM ופחות מחודש לאחר מכן הוא כבר הוצע למכירה
בדיוק באותו מחיר ששלמתי על השמן הרגיל. מה זה התעצבנתי. אין לכם מושג.
זה די ברור שכל חברה שהיא רוצה להכחיש כמה שיותר זמן כדי לא להפריע למכירות כיום.
אף אחד לא אוהב לרכוש מכשיר כשמצהירים לו שבעוד שנה הוא יוחלף על ידי מכשיר אחר.
גם אני נפלתי בזמנו בהכחשות של ה SLIM. סוני הכחישה והכחישה והכל היה כזה באפלה..
אחרי התלבטות רבה החלטתי שאני קונה וזהו. לא מחכה לשום SLIM שאולי יגיע עוד מעט ואולי לא..
שבוע אחרי שהגיע אליי הרגיל סוני הכריזה על ה SLIM ופחות מחודש לאחר מכן הוא כבר הוצע למכירה
בדיוק באותו מחיר ששלמתי על השמן הרגיל. מה זה התעצבנתי. אין לכם מושג.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- אוזס
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
אתם מדברים על שינויים פה ושם קצת לשנות מעבד,קצת כרטיס גרפי אבל..
אל תשכחו שהמכשירים הבאים ישמשו אותנו לעוד שנים ארוכות מאוד (אם ייצא ב2012 המכשיר הבא הבא ייצא לפחות ב2020 אבל יותר!!!) ולכן על המכשיר לכלול את שיא הטכנולוגיה והעיבוד עד למועד יציאתו ,ולא יתיישן במהירות...
אוזס
אוזס
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
צודק. אבל אני לא רואה איך זה נוגד את הדעה שלנו..
סה"כ נטען שלסוני יש בסיס טוב יחסית עם ה PS3. ברור שיש המון מה לשדרג בו מבחינת חומרה, אבל הבסיס עובד טוב.
כשאומרים לשנות את ה GPU ולתת לו יותר זכרון לעבודה זהו לא בדיוק שינוי מינורי - זהו אחד השינויים הגדולים ביותר.
מעבד ה CELL עושה עבודה לא רעה. ייעול שלו , מבחינת תדרים, ליבות ומזעור אומר לכסות את הצורך מבחינת CPU.
מבחינת כונן אופטי - אני לא רואה שום סיבה בעולם שמפתחים ייצטרכו יותר מנפח של 50GB למשחק גם עד 2020.
כל שאר הדברים זה באמת פיצ'פקעס.
סה"כ נטען שלסוני יש בסיס טוב יחסית עם ה PS3. ברור שיש המון מה לשדרג בו מבחינת חומרה, אבל הבסיס עובד טוב.
כשאומרים לשנות את ה GPU ולתת לו יותר זכרון לעבודה זהו לא בדיוק שינוי מינורי - זהו אחד השינויים הגדולים ביותר.
מעבד ה CELL עושה עבודה לא רעה. ייעול שלו , מבחינת תדרים, ליבות ומזעור אומר לכסות את הצורך מבחינת CPU.
מבחינת כונן אופטי - אני לא רואה שום סיבה בעולם שמפתחים ייצטרכו יותר מנפח של 50GB למשחק גם עד 2020.
כל שאר הדברים זה באמת פיצ'פקעס.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

בקשר למעבד, מעבדי Core i7 עם שש ליבות מציעות בערך חצי מה-FLOPS שמציע מעבד ה-Cell במתכונתו הנוכחית. אני מאמין שהמעבד עצמו יישאר רלוונטי עוד הרבה מאוד שנים קדימה, במיוחד אם יכפילו את מספר הליבות המשניות.
- shay820
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2116
הבעיה של סוני זה לא מספר הליבות או כח העיבוד! הם לא מצליחים לתרגם את הטכנולוגיה למטרת משחקים 
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
shay820 - הבעייה במכשיר של סוני הוא לא המעבד אלא כמות הזיכרון המגוכחת, כרטיס מסך חלש (כיום) וארכיטקטורה לא קלה לפיתוח. את כמות הזיכרון ניתן להגדיל, כרטיס ניתן להחליף וכיום כבר כל המפתחות יודעות איך לעבוד עם ב CELL כבר (עובדה שכבר זמן רב משחקים מרובי פלטפורמות יוצאים זהים).
- ntk
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
ה-PS4 והאקס הבא לא כל כך רחוקים כמו שרוצים שתחשבו, הרי ברור שלאף חברה אין אינטרס לבוא ולהגיד אנחנו כבר עובדים על הדור הבא, הם רוצים שאנשים ימשיכו לקנות את הדור הנוכחי עד שהבא יגיע, אני לא יודע בקשר לסוני, אבל כנראה שמיקרוסופט תציג את האקס הבאה כבר ב-E3 בעוד שנה, מה שאומר שזה יצא בעונת החגים בעוד שנה וחצי, והגיע הזמן, לא יכול להיות שיחזיקו חומרה יותר משבע שנים, מצד אחד סוני ומיקרוסופט היו רוצות לחכות, מצד שני אין להם הרבה ברירה, גם לאור העובדה שנינטנדו כבר מתכוננת להשקה של הדור הבא שלהם, שאומנ לא יהיה הרבה יותר חזר מהפלייסטיישן ומהבוקס אבל זה כבר סיפור אחר ממה שהיה בתקופת ה-WII, וזה מוסיף להן עוד תחרות חזקה גם עם הגיימרים הכבדים
החומרה בשני הקונסולות כבר מיושנת, וכבר לא יכולה להוציא יותר, בשנה האחרונה אפשר לראות שכמעט אין שיפורים במשחקים, כל משחקי ההמשך נראים ומרגישים אותו הדבר ( גם בגלל מעבד וגם בגלל ה-GPU ) רק עם שלבים שונים, זה היה ככה גם בסופה של ה-PS2
אל תשכחו שנכנס דור חדש זה לא קורא בין לילה, יש עוג מיליוני אנשים בעולם שמשחקים בפלייסטיישן 2 ולא שידרגו אותו, ובכלל בשנה הראשונה רוב האנשים לא רצים לשדרג בגלל שכמות המשחקים עדיין לא גדולה ( שלא נדבר על העובדה שבדרך כלל קצב הייצור בשנה הראשונה לא מספיק גדול בשביל לעמוד בדרישה של השוק )
Huber - אין ספק בכלל שבדור הבא יצטרכו להכניס מספר מעבדים, אינטל מתכוונת בשנים הקרובות כבר להגיע לתהליך ייצור של 12NM, ככה שתהיה בטוח שבדור הבא לא יהיו מעבדים של 45NM, וזה לא משנה באיזה מעבדים ישתמשו ( רק להזכיר לך שהקונסולות יצאו לשוק הם היו עם מעבדים של 90NM ), המעבד של הפלייסטיישן והבוקס מנוצלים כרגע עד הסוף, לא יודע מה הקשר בין רזלוציה וטקסטורות למעבד, למעבד יש תפקידים אחרים IA פיזיקה וכו', ככה שאני לא מבין למה אתה חושב שיש קשר בין השניים, קונסולה צריכה להחזיק מספר שנים ולכן אני לא רואה אפשרות שבדור הבא יהיה רק מעבד אחד שיחזיק עד שנת 2018 ( או מתי שלא יגיע הדור אחריו ) זה בלתי אפשרי
לגבי עליות הייצור, עלות הייצור של מעבד ה-CELL בזמן ההשקה היה 260$! לכל קונסולה, כיום ייצור המעבד הוא 30$, אם נניח שסוני תשתמש בכמה מעבדי CELL בדור הבא זה אומר שהיא תוכל להכניס בערך 8-9 מעבדים כאלה באותה עלות שהייתה בהשקה של ה-PS3 ( כמובן שעד שיצא ה-PS4 עלות הייצור עוד תרד ) זה סתם דוגמה, לא יודע באיזה מעבד ישתמשו בדור הבא, אבל תאמין לי שעלות הייצור ממש לא יהיה מה שיקבע כמה מעבדים יהיו בתוך הקונסולה, גם מיקרוסופט וגם סוני הפסידו מאות מיליונים בשנים הראשונות על כל קונסולה שהם מכרו ( סוני הפסידו הרבה יותר בעיקר בגלל הבלו ריי שבאותה תקופה היה מאוד יקר ), ככה שלא החום ולא המחיר יהיו בעיה בדור הבא ( וסתם לידע כללי הבעיה בטבעת המוות בבוקס היא בגלל ה-GPU ולא ה-CPU ) ובכלל נראה לי שגם סוני ובעיקר מיקרוסופט למדו לפעם הבאה איך לתכנן קונסולה בצורה יותר טובה עם קירור הרבה יותר אפקטיבי
החומרה בשני הקונסולות כבר מיושנת, וכבר לא יכולה להוציא יותר, בשנה האחרונה אפשר לראות שכמעט אין שיפורים במשחקים, כל משחקי ההמשך נראים ומרגישים אותו הדבר ( גם בגלל מעבד וגם בגלל ה-GPU ) רק עם שלבים שונים, זה היה ככה גם בסופה של ה-PS2
אל תשכחו שנכנס דור חדש זה לא קורא בין לילה, יש עוג מיליוני אנשים בעולם שמשחקים בפלייסטיישן 2 ולא שידרגו אותו, ובכלל בשנה הראשונה רוב האנשים לא רצים לשדרג בגלל שכמות המשחקים עדיין לא גדולה ( שלא נדבר על העובדה שבדרך כלל קצב הייצור בשנה הראשונה לא מספיק גדול בשביל לעמוד בדרישה של השוק )
Huber - אין ספק בכלל שבדור הבא יצטרכו להכניס מספר מעבדים, אינטל מתכוונת בשנים הקרובות כבר להגיע לתהליך ייצור של 12NM, ככה שתהיה בטוח שבדור הבא לא יהיו מעבדים של 45NM, וזה לא משנה באיזה מעבדים ישתמשו ( רק להזכיר לך שהקונסולות יצאו לשוק הם היו עם מעבדים של 90NM ), המעבד של הפלייסטיישן והבוקס מנוצלים כרגע עד הסוף, לא יודע מה הקשר בין רזלוציה וטקסטורות למעבד, למעבד יש תפקידים אחרים IA פיזיקה וכו', ככה שאני לא מבין למה אתה חושב שיש קשר בין השניים, קונסולה צריכה להחזיק מספר שנים ולכן אני לא רואה אפשרות שבדור הבא יהיה רק מעבד אחד שיחזיק עד שנת 2018 ( או מתי שלא יגיע הדור אחריו ) זה בלתי אפשרי
לגבי עליות הייצור, עלות הייצור של מעבד ה-CELL בזמן ההשקה היה 260$! לכל קונסולה, כיום ייצור המעבד הוא 30$, אם נניח שסוני תשתמש בכמה מעבדי CELL בדור הבא זה אומר שהיא תוכל להכניס בערך 8-9 מעבדים כאלה באותה עלות שהייתה בהשקה של ה-PS3 ( כמובן שעד שיצא ה-PS4 עלות הייצור עוד תרד ) זה סתם דוגמה, לא יודע באיזה מעבד ישתמשו בדור הבא, אבל תאמין לי שעלות הייצור ממש לא יהיה מה שיקבע כמה מעבדים יהיו בתוך הקונסולה, גם מיקרוסופט וגם סוני הפסידו מאות מיליונים בשנים הראשונות על כל קונסולה שהם מכרו ( סוני הפסידו הרבה יותר בעיקר בגלל הבלו ריי שבאותה תקופה היה מאוד יקר ), ככה שלא החום ולא המחיר יהיו בעיה בדור הבא ( וסתם לידע כללי הבעיה בטבעת המוות בבוקס היא בגלל ה-GPU ולא ה-CPU ) ובכלל נראה לי שגם סוני ובעיקר מיקרוסופט למדו לפעם הבאה איך לתכנן קונסולה בצורה יותר טובה עם קירור הרבה יותר אפקטיבי
- yossigab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
ntk - מסכים איתך בכל מילה.
אני עדיין איתן בעמדתי (כפי שכתוב בשרשור) כי סוני לא יסתפקו בשיפור ה-GPU והגדלת הזיכרון.
אני בהחלט מסכים (וזה די ברור) שהם לא ישקיעו בפיתוח משהו שאפילו ידגדג את כמות ההשקעה בפיתוח ה-PS3 וזה מוביל אותי לאפשרות היחידה שה-PS4 יהיה בנוי ממשהו בסגנון הזה:
1) לפחות 3 מעבדי CELL (כל אחד עם 7 SPU כמו היום או אולי יותר אם כבר יש בידם כזה מעבד)
2) זכרון - לפחות 4G
3) כרטיס מסך - מהמובילים בשוק שיהיו בתקופה שבה יצא המכשיר + זכרון 1G (אם הזכרון יהיה משותף עם המרכזי אז אני צופה מעל 4G בסה"כ)
4) כונן בלוריי (אין צורך לשפר, כמות הנפח היא עצומה. מקסימום אפשר להוציא משחקים על 2 דיסקים כמו פעם, או כמו באקסבוק היום)
בנוסף אני צופה כי סוני ישפרו את כלי הפיתוח. ידוע לכל כי לחברות המפתחות היה קושי גדול בהתחלה לפתח לסוני ולסחוט אותו ולכן הרבה משחקים פותחו קודם על הבוקס ואז עברו המרה - ולכן הרבה משחקים נראו טוב יותר על הבוקס. היום המצב כבר שונה.
אני בטוח שסוני ישתפרו בכיוון הזה בכדי להקל על המפתחים ושלא יהיו הבדלים מול הבוקס - שגם הוא נעלם אדיר בפני עצמו.
אני עדיין איתן בעמדתי (כפי שכתוב בשרשור) כי סוני לא יסתפקו בשיפור ה-GPU והגדלת הזיכרון.
אני בהחלט מסכים (וזה די ברור) שהם לא ישקיעו בפיתוח משהו שאפילו ידגדג את כמות ההשקעה בפיתוח ה-PS3 וזה מוביל אותי לאפשרות היחידה שה-PS4 יהיה בנוי ממשהו בסגנון הזה:
1) לפחות 3 מעבדי CELL (כל אחד עם 7 SPU כמו היום או אולי יותר אם כבר יש בידם כזה מעבד)
2) זכרון - לפחות 4G
3) כרטיס מסך - מהמובילים בשוק שיהיו בתקופה שבה יצא המכשיר + זכרון 1G (אם הזכרון יהיה משותף עם המרכזי אז אני צופה מעל 4G בסה"כ)
4) כונן בלוריי (אין צורך לשפר, כמות הנפח היא עצומה. מקסימום אפשר להוציא משחקים על 2 דיסקים כמו פעם, או כמו באקסבוק היום)
בנוסף אני צופה כי סוני ישפרו את כלי הפיתוח. ידוע לכל כי לחברות המפתחות היה קושי גדול בהתחלה לפתח לסוני ולסחוט אותו ולכן הרבה משחקים פותחו קודם על הבוקס ואז עברו המרה - ולכן הרבה משחקים נראו טוב יותר על הבוקס. היום המצב כבר שונה.
אני בטוח שסוני ישתפרו בכיוון הזה בכדי להקל על המפתחים ושלא יהיו הבדלים מול הבוקס - שגם הוא נעלם אדיר בפני עצמו.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

שתי הערות:
1) 4 גיגה זיכרון נראה לי המון בשביל קונסולה. זה לא מחשב שצריך overhead מטורף בשביל להכיל את מערכת ההפעלה וכל השטויות שלה, ומשחקי קונסולות עוברים אופטימיזציה מטורפת, בגלל שהחומרה מוכרת היטב. גם עם גיגה, מקסימום שני גיגה זיכרון, אפשר יהיה להגיע לדברים מאוד יפים. אם הצמיחה תהיה כמו מהפלייסטיישן 2, אז יהיו שני גיגה זיכרון, אבל אני נוטה להאמין שיהיו פחות.
2) שלושה מעבדי Cell? בשביל מה? גם מעבד יחיד בצורתו הנוכחית נותן יותר כח עיבוד ממעבד אינטל הכי חזק שתוכל לקנות היום. בנוסף, להגדיל את כמות המעבדים מגדיל גם את כמות העבודה שהמפתחים צריכים לבצע, כי מעבר לניהול הפרוססים בתוך המעבד, יהיה צורך גם בניהול שלהם בין המעבדים. הרבה יותר הגיוני לעשות מעבד עם יותר ליבות, או לתת יותר כח לליבות המשניות (או גם וגם) מאשר ליצור מכשיר רב מעבדים.
1) 4 גיגה זיכרון נראה לי המון בשביל קונסולה. זה לא מחשב שצריך overhead מטורף בשביל להכיל את מערכת ההפעלה וכל השטויות שלה, ומשחקי קונסולות עוברים אופטימיזציה מטורפת, בגלל שהחומרה מוכרת היטב. גם עם גיגה, מקסימום שני גיגה זיכרון, אפשר יהיה להגיע לדברים מאוד יפים. אם הצמיחה תהיה כמו מהפלייסטיישן 2, אז יהיו שני גיגה זיכרון, אבל אני נוטה להאמין שיהיו פחות.
2) שלושה מעבדי Cell? בשביל מה? גם מעבד יחיד בצורתו הנוכחית נותן יותר כח עיבוד ממעבד אינטל הכי חזק שתוכל לקנות היום. בנוסף, להגדיל את כמות המעבדים מגדיל גם את כמות העבודה שהמפתחים צריכים לבצע, כי מעבר לניהול הפרוססים בתוך המעבד, יהיה צורך גם בניהול שלהם בין המעבדים. הרבה יותר הגיוני לעשות מעבד עם יותר ליבות, או לתת יותר כח לליבות המשניות (או גם וגם) מאשר ליצור מכשיר רב מעבדים.
- ntk
-
- חבר ותיק

4GB זה כבר ממש לא הרבה היום, גם לקונסולות שכבר מזמן לא קיימות רק בשביל להריץ משחקים, ועם הזמן מריצות עוד ועוד דברים ברקע, גם 1GB לכרטיסי מסך היום זה לא הרבה, כרטיסי מסך מגיעים היום כבר עם 3GB זיכרון, ואי אפשר להשוואת את ה-CELL למעבדים של אינטל כי זה שני מעבדים שונים שמיועדים לדברים שוניםMalcontent כתב:שתי הערות:
2) שלושה מעבדי Cell? בשביל מה? גם מעבד יחיד בצורתו הנוכחית נותן יותר כח עיבוד ממעבד אינטל הכי חזק שתוכל לקנות היום. בנוסף, להגדיל את כמות המעבדים מגדיל גם את כמות העבודה שהמפתחים צריכים לבצע, כי מעבר לניהול הפרוססים בתוך המעבד, יהיה צורך גם בניהול שלהם בין המעבדים. הרבה יותר הגיוני לעשות מעבד עם יותר ליבות, או לתת יותר כח לליבות המשניות (או גם וגם) מאשר ליצור מכשיר רב מעבדים....
ה-CELL מנוצל היום 100% ע"י הפלייסטיישן, ותפסיקו כבר להפוך את זה לאיזה מעבד מטורף של המיליוניום הבא, או שיצטרכו להוסיף עוד המון ליבות ( כי מהירות לא ממש יכולים לשפר הרבה ) או שיוסיפו מעבדים, המעבד הזה כבר היסטוריה ולא יכול להחזיק קונסולה עד 2020!
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

ה-Cell נותן 200gflops. מעבד Core i7 שש ליבות חזק נותן 100gflops. למה אי אפשר להשוות? למה הוא היסטוריה?
בנוגע לזיכרון, אל תשווה PC לקונסולה. זה שב-PC 4 גיגה זה לא הרבה, לא אומר שבקונסולה זה המצב. הקונסולות מציגות היום אחלה גרפיקה עם רבע גיגה זיכרון, עם שני גיגה הן יוכלו לעשות הרבה יותר. בקשר לכרטיסי מסך עם 3 גיגה זיכרון, מדובר בכרטיסים כמו 5990, שהם למעשה שני כרטיסי מסך שהוצמדו יחד. לכרטיס מסך אחד נהוג לשים היום גיגה-גיגה וחצי זיכרון.
בנוגע לזיכרון, אל תשווה PC לקונסולה. זה שב-PC 4 גיגה זה לא הרבה, לא אומר שבקונסולה זה המצב. הקונסולות מציגות היום אחלה גרפיקה עם רבע גיגה זיכרון, עם שני גיגה הן יוכלו לעשות הרבה יותר. בקשר לכרטיסי מסך עם 3 גיגה זיכרון, מדובר בכרטיסים כמו 5990, שהם למעשה שני כרטיסי מסך שהוצמדו יחד. לכרטיס מסך אחד נהוג לשים היום גיגה-גיגה וחצי זיכרון.
- jpost
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- ntk
-
- חבר ותיק

אי אפשר להשוואת כי הנתונים האלה לא שווים הרבה, זה שני מעבדים שונים, ומבחינת ביצועים ה-I7 הרבה יותר טוב במשחקים מאשר ה-CELLMalcontent כתב:ה-Cell נותן 200gflops. מעבד Core i7 שש ליבות חזק נותן 100gflops. למה אי אפשר להשוות? למה הוא היסטוריה?
בנוגע לזיכרון, אל תשווה PC לקונסולה. זה שב-PC 4 גיגה זה לא הרבה, לא אומר שבקונסולה זה המצב. הקונסולות מציגות היום אחלה גרפיקה עם רבע גיגה זיכרון, עם שני גיגה הן יוכלו לעשות הרבה יותר. בקשר לכרטיסי מסך עם 3 גיגה זיכרון, מדובר בכרטיסים כמו 5990, שהם למעשה שני כרטיסי מסך שהוצמדו יחד. לכרטיס מסך אחד נהוג לשים היום גיגה-גיגה וחצי זיכרון....
הקונסולות כבר ממש לא מציגות אחלה גרפיקה, וכבר לפני 3 שנים היית יכול לראות מחשבים עם גרפיקה הרבה יותר טובה, לגבי הזיכרון, יש לך בעיה רצינית שאתה לא ראה קדימה, תפסיק כבר להגיד מה טווב עכשיו, קונסולה שיוצאת צריכה להיות מספיק טובה בשביל להחזיק כמה שנים, תחשוב מה יכל לעשות הפלייסטיישן 2 (חוץ ממשחקים ) ומה יכול לעשות הפלייסטיישן 3, המערכות הפעלה של הקונסולות היום הם הרבה יותר מתקדמות ממה שהיה בדור הקודם, וכך גם יהיה בדור הבא, בנוסף כמו שאמרתי עם הזמן עוד ועוד דברים רצים ברקע כמו צאטים עם חברים וכו'
ולגבי הכרטיסי מסך, אפילו בלפטופים יש כרטיסים עם 3GB זיכרון כמו הGT 555M, זה ממש לא רק בכרטיסים כפולים, ושוב אתה ממש לא מסתכל קדימה, הרי הכי מוקדם שיצא הדור הבא זה עוד שנה וחצי, ככה שעד אז כבר אפילו זה יהיה מיושן, קונסולה שיוצאת צריכה להיות פיסגת הטכנולוגיה של אותה תקופה אחרת היא לא תחזיק בכלל
- ntk
-
- חבר ותיק

הדיון הוא לא איזה מעבד יהיה לפלייסטיישן, זה כמה מעבדים יהיה לו...
ולגבי המעבד, אם כבר יש מצב שזה יהיה המעבד של הבוקס, IBM אחראית למעבד של ה-360
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
ntk, זה גם אומר שתשלם עליה כסף בהתאם - או שהחברה היצרנית תהיה מוכנה להפסיד או לא להרוויח על כל קונסולה, קשה לי להאמין שסוני תיכנס להרפתקה הזו שוב.
אני מסכים שקונסולה צריכה להיות מוכנה לעתיד, אבל בקצב ההתפתחות של היום זה בגדר בלתי אפשרי.
אני מסכים שקונסולה צריכה להיות מוכנה לעתיד, אבל בקצב ההתפתחות של היום זה בגדר בלתי אפשרי.
Vocare Ad Regnum
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

לפני שמסתכלים על העתיד, כדאי להסתכל על העבר. מעולם לא יצאה קונסולה עם מפרט דומה למה שנהוג במחשבים באותה תקופה.
הנה, תראה ביקורת על כרטיס מסך משנת 2006, כשהפלייסטיישן 3 הייתה קונסולה חדשה והאקסבוקס הציגה את פסגת גרפיקת המשחקים - ובביקורת השתמשו במחשב עם שני גיגה זיכרון!
http://www.tomshardware.com/reviews/ibu ... 387-3.html
בקיצור, תפסיק להסתכל על PC ולהסיק משם איך קונסולה צריכה להיראות. הדרישות הן שונות לחלוטין. תראה לי היום מחשב עם רבע גיגה זיכרון שמסוגל להריץ בלוריי תלת מימדי ב1080P בלי פורמטי אודיו חדשים, או סתם סרט ב1080P עם כל הפיצ'רים המיוחדים של בלוריי, ועם פורמטי האודיו המתקדמים.
הנה, תראה ביקורת על כרטיס מסך משנת 2006, כשהפלייסטיישן 3 הייתה קונסולה חדשה והאקסבוקס הציגה את פסגת גרפיקת המשחקים - ובביקורת השתמשו במחשב עם שני גיגה זיכרון!
בקיצור, תפסיק להסתכל על PC ולהסיק משם איך קונסולה צריכה להיראות. הדרישות הן שונות לחלוטין. תראה לי היום מחשב עם רבע גיגה זיכרון שמסוגל להריץ בלוריי תלת מימדי ב1080P בלי פורמטי אודיו חדשים, או סתם סרט ב1080P עם כל הפיצ'רים המיוחדים של בלוריי, ועם פורמטי האודיו המתקדמים.
- ntk
-
- חבר ותיק

סוני לא יכולה להרשות לעצמה שלא, הם נמצאים בתחרות עם מיקרוסופטTANDBERG כתב:ntk, זה גם אומר שתשלם עליה כסף בהתאם - או שהחברה היצרנית תהיה מוכנה להפסיד או לא להרוויח על כל קונסולה, קשה לי להאמין שסוני תיכנס להרפתקה הזו שוב.
אני מסכים שקונסולה צריכה להיות מוכנה לעתיד, אבל בקצב ההתפתחות של היום זה בגדר בלתי אפשרי....
חוץ מזה שכמו שאמרתי, סוני הפסידה פעם שעברה הרבה יותר כסף ממיקרוסופט רק בגלל הבלו ריי, היום הבלו ריי עולה גרושים לכן זה כבר לא יהיה אותם הפסדים, מצד שני, סוני עשתה מעשה חכם, נכון שאמרו שהם שמים את הבלו ריי בשביל משחקים ( אבל תחלס עובדה ש99.9 מהמשחקים שיצאו לבוקס הם על דיסק 1 ) הסיבה שסוני שמה את הבלוריי זה בשביל לנצח את ה-HDDVD וזה באמת עבד, אם לא הפלייסטיישן לא בטוח שסוני היו מנצחים כל כך מהר, זה היה ברור לי מהתחלה שה-HDDVD לא ישרוד, וסוני מרוויחה הרבה כסף מתמלוגים בגלל שהבלוריי ניצח, ככה שאל תדאג להם, הם ממש לא פראיירים, דבר שני הם אומנם הפסידו ממכירות המכשירים, אבל עשו ים של כסף מהמשחקים ( ועדיין עושים )
היחידה שלא משחקת במשחק הזה היא נינטנדו, שהולכת לכיוון אחר לגמרי, אבל אני מבטיח לך שגם סוני וגם מיקרוסופט יפסידו שוב ( בעיקר בשנה הראשונה ) על כל קונסולה שהם מוכרים, אחרת קונסולה תעלה 700$, אי אפשר אף פעם להיות מוכנים לעתיד, תמיד הטכנולוגיה מתקדמת, אבל אם לא תיקח את הטופ של אותה תקופה אתה לא תשרוד גם את השנים הראשונות
נערך לאחרונה על ידי ntk ב 29/06/2011 16:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ntk
-
- חבר ותיק

אם הייתי משווה למחשב, הרי שהייתי אומר שהמינימום במינימום צריך להיות לפלייסטיישן 8GB זיכרון!! למה ? כי אם עכשיו הסטנדרט ברוב המחשב שנמכרים זה 6-8, עוד שנה וחצי זה יהיה 16, למה אמרתי 4 ? אולי כדי שתחשוב לפני שאתה מגיב, מדברים על העתיד! שהוא במינימום עוד שנה וחצי, שאומר שאם עכשיו יש כרטיסי מסך עם זיכרון של 3GB אז בעוד שנה וחצי יהיה כבר 6! ושאם אני אומר 4GB זיכרון ו3GB זכרון בכרטיס מסך זה ממש לא מתקרב למה שיהיה במחשבים בעוד שנה וחצי! אבל כנראה יש לך בעיה קשה להפריד בין היום לעתיד, ואתה חושב שהקונסולה הולכת לצאת מחר, לשים 4GB זיכרון בקונסולה זה מינימום, בגלל שזה משאיר להם פתח בעתיד לעשות דברים חדשים, כמו שאמרתי, בפלייסטיישן 2 לא יכולת לעשות כמעט כלום חוץ ממשחקים ותראה את הפלייסטיישן 3, אם לא ברור לך לאן הכיוון הזה הולך אין טעם שאני אנסה להסביר לךMalcontent כתב:לפני שמסתכלים על העתיד, כדאי להסתכל על העבר. מעולם לא יצאה קונסולה עם מפרט דומה למה שנהוג במחשבים באותה תקופה.
בקיצור, תפסיק להסתכל על PC ולהסיק משם איך קונסולה צריכה להיראות. הדרישות הן שונות לחלוטין. תראה לי היום מחשב עם רבע גיגה זיכרון שמסוגל להריץ בלוריי תלת מימדי ב1080P בלי פורמטי אודיו חדשים, או סתם סרט ב1080P עם כל הפיצ'רים המיוחדים של בלוריי, ועם פורמטי האודיו המתקדמים....
הזיכרון זה לא הכל! מי שאחראי על הרצת הבלו ריי זה המעבד וה-GPU, הזיכרון זה בשביל להריץ יותר דברים במקביל, וזה מה שאתה לא מבין, שככל שאנחנו מתקדמים גם הקונסולות מריצות יותר דברים במקביל, לכן אם תיקח מערכת הפעל של לינוקס שלא לוחקת זיכרון כמו WIN תוכל להריץ גם סרט בלוריי עם חצי גיגה זיכרון