מהירות טחינה של המאזר מיני אלק'

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #21 

כן מוכרים , אבל שים לב זו אותה מטחנה בידיוק רק שבמאזר מישום מה החליטו באחת להרכיב מיקרו סוויץ למטה ובשניה לא , קצת תמוהה כי אפשר כמו בצאדו למשל להתקין מיקרו סוויץ ולהחליט כיצד להישתמש בו , ע"י הגדרות בקר , בימקום לסרבל את כל מערכת השיווק האריזה והשרות .

כדי לך ליבדוק משהוא איתם , אם אחרי התחלת הטחינה (עם המיקרו סוויץ) אפשר לעצור את התחינה ע"י לחיצה על אחד הכפתורים , אז זה רווח נקי, ויתרון חשוב לעמט הדגם ללא המיקרו סוויץ , אם אני זוכר נכון אז יש להם בתצוגה מטחנה כזו .

מעבר לזה כל ההבדל כרגע זה המיקרו סוויץ התחתון , ועדיין עם כל חוסר הקידמה המצופה במימשק המישתמש ממטחנה במחיר הזה .

שוב , עם אתה נעול על העיצוב של המני אז לך על זה , היא מטחנה איכותית !

בכסף הזה ישנם בהחלט אופציות ראויות אחרות שיודעות לתת יותר בנוחות התיפעול .

אגב היהתנהלות של מאזר בשידרוג שהם עשו ממש עכשיו ליפני מיספר חודשים לא ברורה לי , כי הכניסו מסך חדש , שינו קונפיגורציות יצור שדרשות השקעה רבה ,(במכסה הפלסטיק ) ורק את הדבר הזול והפשוט ביותר שזה לראות מה יש בשוק היום , להושיב איש בקרים לשעתיים תיכנת , לנסות בפועל את המימשק החדש , ולתת ל 10 נסינים לעבוד עם המודל החדש, הם כאילו פיספסו , מאוד חבל בהיתחשב במוניטין שיש לחברה הזו.
לדעתי הם אולי מכוונים רק לשוק של בתי קפה, וחובבי הקפה לא ממש מעניינים אותם בתור לקוחות , אחרת איני רואה סיבה להיתנהלות המוזרה הזו של חברה שידעת ליצר חומרה איכותית כלכך.
למרות שלמטחנה הספצפית הזו יש פחות מה להציע לבתי קפה , אולי רק בתחום של נטול קפואין.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

רונציליו, לפני שאתה מחליט החלטות, לך לראות את המטחנות המדוברות.

לא הייתי מחליף בחיים את המאצר שלי בצ'אדו. מיקרו-סוויץ' או לא מיקרו-סוויץ'.

לגבי המיני הלא אלק' - היא בעלת קוטר סכינים קטן יותר. ובכל אופן, לא ממליץ על מטחנה עם הופר לשימוש ביתי. יותר כאב ראש מתועלת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

מוטי עם אני מבין נכון אז יש את הדגם ללא מחלק מנות בשתי גירסאות לטחינה ישירה , A ו B או משהוא כזה ?

סחטין על הפירגון למטחנה (או לנני, מחזיק מהם אחד היבואנים היותר טובים והגונים שיש , אין לזה קשר לוויכוח כאן !) אני מבין שאתה קשור למטחנה בצורה ריגשית קצת לאור התגובה :roll: , האמת אני יכול להבין, יש לי גם כמה מכשרים לא ממש מושלמים שאנ י די קשור אילהם , הצאדו והמני אלו באמת שתי מטחנות שאין קשר בינהם, וקצת לא פייר אולי להשוות אותם הם לא יושבות כלל על אותו סיגמנט , הצאדו היא מטחנה תעשיתית חזקה ומשכללת שמיועדת לעבודה קשה מאוד, הקשר היחיד ביהם הוא המחיר . אבל איך שלא תיסתכל על זה , עובדה שגם אתה עצמך הגיעת למסכנה שצריך ורצוי להחליף את הסכנים , כמו עד הרבה אנשים בעולם כולו , אז עם כל הכבוד , אף אחד לא הולך ליקנות מוצר חדש ולדעת מראש עוד ליפני השימוש שצריך להחליף לו חלקים ולדבר אם היבואן על אחריות , מה גם שהיבואן עצמו מסכים לעניין , (אם אני מבין נכון מהשירשור) שזה כשלעצמו מעיד שגם הוא חושב שהמטחנה טוחנת לאט מידי , הוא בעצם נישכב על הגדר בישביל מאצר שמיתקשים להבין שיש בעיה עם המטחנה בתצורתה המקורית, ועל כך כמובן מגיע לנני שפו ענק כי זה ממש לא מובן מאליו !

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #24 

גונן, אתה מדייק - בהחלט אי אפשר לשים את שתי המטחנות האלו על אותה הסקאלה, וזו בדיוק הסיבה שהצ'אדו בכלל לא אופציונאלית בעיני.

דיברנו על זה גם בהקשר של המכונות וגם ההשוואה למכוניות. אני לא טיפוס שקונה רכב פונקציונאלי וגם לא מכונה פונקציונאלית. חשוב לי העיצוב, ההרגשה ביד, הפרמטר הזה שכפיר קורא לו "נשמה". האלקטרה סמיאוטומטיקה היא המכונה האולטימטיבית, כמעט, בעיני. היא הכי לא פונקציונאלית שיש, כשמשווים אותה ל-E61 למשל, אבל יש בה שאר רוח. היא מעבירה לי לקפה הרבה מעבר לסתם חליטת מים חמים בגוש דחוס של פולים טחונים.

המאצר היא מטחנה מסיבית ומוצקה ביד. היא מרגישה כמו BMW. יחידה אחת דחוסה של מכשיר שכל ס"מ בו מוקדש למטרה אחת.
פעם קראתי ביקורת על BMW סדרה 3 (של לפני 10 שנים, אולי). אמרו שם שהיחוד של הרכב הזה הוא בהרגשה שהאוטו מתכווץ סביבך. כאילו הוא ההמשך של הגוף שלך, כשאתה נוהג בכביש. זה תיאור מדוייק, בעיני.

הצ'אדו עשויה לטחון מדהים, אני לא באמת יודע כי התנסתי רק בדגם אחד, אצל דאדא, והוא עשה רושם של מטחנה תעשייתית מצויינת.
אבל חסר לי הפרמטר הזה, של ההרגשה ביד. הוא פשוט לא שם - וברור למה הוא לא שם - בגלל שהוא מראש לא אמור להיות שם.
בדיוק כמו שאמרת - זו מכונה תעשייתית.

אבל אני, מה אני? כולה איזה אחד שחולט פעמיים אספרסו ביום. מה לי ולמכשירים תעשייתיים?
אני נהנה מהתחושה שהמאצר נותנת לי ביד, וזה חלק אינטגרלי מאוד עבורי.

לגבי החלפת הסכינים: זה ממש לא הפריע לי, אבל סיקרן אותי כי מישהו כאן פרסם שזה מוצלח ועובד, ולכן בטח שאהבתי את רעיון השדרוג.
אבל באופן יומיומי שוטף, זה ממש לא מפריע לי אם אני טוחן 20 שניות או 10 שניות. בסה"כ טחינה אחת בבוקר ואחת אחה"צ. 20 שניות ביום...
זה באמת לא שיקול עבורי.
הרבה יותר חשובה לי העובדה שהמטחנה הזו מרגישה כמו שמטחנה צריכה להרגיש, ביד שלי.

נראה לי שדי ברור שמדובר כאן בעניין סובייקטיבי לחלוטין. בדיוק כמו שאנחנו לא מסכימים לגבי מכונת הקפה, אנחנו גם לא מסכימים כאן, וכנראה שאנחנו גם לא מסכימים לגבי רכבים :) מה שבטוח הוא שבכל מקרה, אנחנו מדברים על מוצרים איכותיים ומצויינים, שמייצרים קפה מהשורה הראשונה. הדיון כאן הוא לא על איכות הקפה, אלא על המסביב. ובמסביב הזה, יש המון המון מקום לתחושות והעדפות אישיות, ולכן למעשה הכל מתקבל בברכה.

ובשורה התחתונה: נראה לי שאני צריך להגיע אליך לראות ולטעום טחינה+חליטה מהשילוב המעניין שלך :4u:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

עקרונית מסכים עם כל מילה, ואתה כמובן מוזמן תמיד.

אגב הצאדו מרגישה מוצקה לא פחות המאצר אולי אפילו יותר, ונשמה קשורה בעיקר למה שאתה עצמך מיחס לדבר זה או אחר, הבעיה שלי עם המצאר היתה שהיו לי ציפיות מאוד גבוההות, ביגלל שזו מין מטחנת טבו כזו, ופיתאום אתה מגלה יותר מידי דברים פחות נחמדים ואתה לא מבין מאיפה המטחנה קיבלה את המוניטין הזה? ההשערה שלי היא ששנים היא פשוט היתה לבד בסיגמנט שלה ופיתאום באו ''צעירות ויפות '' והמאכזב אותי בכול הסיפור הזה שלהחזיר אותה למקום שלה דורש מעט מאוד מיצד היצרן.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”