שרשור תגובות: רמקולים – נתונים טכניים ומה שביניהם

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

זיו יקירי,
כתבתי :
קריאה נכונה והבנה של המפרט מהווה את שלב הסינון הראשוני בדרך לבחירת הרמקול,
...
סינון ראשוני, משמעותו שישנם סננים נוספים :) אבל חייבים להתחיל היכן שהוא. אני לא חושב שלשלול מפרטים טכניים, במיוחד מיצרנים ותיקים ואמינים זה מעשה נכון או נבון, הרי ישנם מאות אולי אלפי יצרנים של רמקולים וגם אם ניקח את החמישים המובילים עדיין אנו מדברים על אלפי דגמים ולפחות כמה עשרות דגמים בטווח מחירים נתון, תחשוב מהצד של הלקוח, איפה הלקוח מתחיל את המסע המופלא לחיפוש רמקולים ? התשובה היא במפרט!
הרי הכתבה לא נועדה עבורי, היא גם לא נכתבה מהזוית האקדמית, זו כתבה בסגנון 101, כתובה טוב ואפילו טוב מאוד לסוג כתבות כאלו. הכתבה נכתבה עבור הלקוח הממוצע ( אולי במקום לקוח אפשר לכתוב, גורם מביע עניין) שהסוחרים הפחות מבינים באודיו משגעים לו את השכל, וכאן בא המקום לקרוא את הכתבה ולהשכיל ויחד עם זאת לא לזלזל במפרט.
נ.ב.
זו לא פעם ראשונה שכתבים מגיבים על דברי חברי הפורום בסוג של מגננה, והרי ההגנה הטובה היא התקפה אז לפעמים זה הופך לסוג של מתקפה, רצוי ואפילו חובה לתת חופש דיבור לחברי הפורום ( גם כאשר אנחנו כותבים שטויות) וצריך לדעת לקבל ביקורת בצורה חיובית, גם ביקורת מגורם מוסמך יותר וגם ביקורת מגורם מוסמך פחות.
כמעט שכחתי, עם רמקול שקוע כזה אין צורך בסאב וופר לשמיעת מוסיקה Aim Profile Cinema 3 ואם תרצה אתן עוד עשרות דוגמאות :)
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46473

שליחה

shigidar,
מטרת הכתבה הינה לגרום לקורא להבין טוב יותר את המפרט של הרמקולים כאשר הוא ניגש לקרוא אותו, לא לזלזל בו כפי שכתבת.
זה שיש עוד סננים מלבד טווח תדרים זה ברור, אבל אתה זה שבחר להתמקד בטווח הנמוך של מרווח טווח התדרים ולכן ציינתי שלמרות שלפעמים מופיע בו מספר נמוך, הוא ברוב המקרים יהיה בעוצמה חלשה יותר לעומת שאר התדרים באותו טווח, לכן ההמלצה לשלב סאב, בדיוק כפי שמוסבר בכתבה.
גם ה- Profile AIM Cinema Three אותו ציינת, מתהדר בטווח תדרים שמתחיל מ- 39Hz ולכן גם הוא יהנה מסאב.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

המסקנה שלי מכל המיני ויכוח וקריאת הכתבה היא שיש צורך להדק את האפיצויות של הנתונים שמופיעים בדפי הנתונים ולעשות סטנדרטיזציה של מדידות

כי אם כל אחד עושה מדידות שונות אין אפשרות להתיחס ברצינות לדפי הנתונים. ראיתי אתמול זוג רמקולים למחשב עם נתוני תדר של 20-20K והספק של 200W במאה שקל.... ואני בטוח שכולם ראו דוגמאות אבסורדיות כאלה

צריך איכשהוא לעשות סדר בבלאגן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

molvy כתב:המסקנה שלי מכל המיני ויכוח וקריאת הכתבה היא שיש צורך להדק את האפיצויות של הנתונים שמופיעים בדפי הנתונים ולעשות סטנדרטיזציה של מדידות

כי אם כל אחד עושה מדידות שונות אין אפשרות להתיחס ברצינות לדפי הנתונים. ראיתי אתמול זוג רמקולים למחשב עם נתוני תדר של 20-20K והספק של 200W במאה שקל.... ואני בטוח שכולם ראו דוגמאות אבסורדיות כאלה

...
לא באינטרס של היצרנים לעשות סטנדרטיזציה כזו ואין לאף גוף את הכח לחייב אותם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

אחלה מאמר הלוואי עוד רבים כאלו.
בתדרים נמוכים מאוד יש הבדל גדול בין יכולת של דרייבר קטן לעומת גדול. האם יש כאן כללים מסויימים או גרף המבחין בין היכולות שלהם ?
כלומר יש פרופורציה בעליה בגודלי הדרייבר לעומת עוצמת "הרעש" שהוא מוציא ב db+- ?

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668

שליחה

זה לא רק רעש - זה בעיקר עיוותי DISTORTION . . .

כשחיפשתי רמקולים הגעתי למסקנה שעדיף תמיד וופר "בריא" ולא קטנטן

שנותן באמצעים מלאכותיים (תיבת תהודה וכו' ) באס מודגש.לאוזניים שלי זה תמיד

נשמע "סינטטי" ולא טבעי (למשל - הסאב של סדרת ה AM של חברת BOSE )

כאמור - אין תחליף למבחן האוזניים (עם מוסיקה שאתה - מכיר היטב ויודע למה לצפות)

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

MartinHSabag כתב:
molvy כתב:המסקנה שלי מכל המיני ויכוח וקריאת הכתבה היא שיש צורך להדק את האפיצויות של הנתונים שמופיעים בדפי הנתונים ולעשות סטנדרטיזציה של מדידות

...
לא באינטרס של היצרנים לעשות סטנדרטיזציה כזו ואין לאף גוף את הכח לחייב אותם.
...
מסכים!

אבל כצרכן אני יכול לפנטז.... לא?!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

לגמרי....אגב, פה בדיוק אתר כמו שלנו נכנס לתמונה.
זו אחת הסיבות מדוע אנחנו גם מודדים רמקולים ולא רק "מאמינים לנתוני היצרן" וגם אם יש "בעיות" במתודולוגיה של המדידות והחדר אינו אנאקוהי, עדיין, נוצרת סוג של "סטנדרטיזציה" בכך שכל הרמקולים נמדדים באותם תנאים בדיוק ולכן יש איזשהו רפרנס אחיד.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

כשחיפשתי רמקולים הגעתי למסקנה שעדיף תמיד וופר "בריא" ולא קטנטן
...
לגמרי....אגב, פה בדיוק אתר כמו שלנו נכנס לתמונה.
...
מסכים לחלוטין
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

MartinHSabag כתב:לגמרי....אגב, פה בדיוק אתר כמו שלנו נכנס לתמונה.
זו אחת הסיבות מדוע אנחנו גם מודדים רמקולים ולא רק "מאמינים לנתוני היצרן" וגם אם יש "בעיות" במתודולוגיה של המדידות והחדר אינו אנאקוהי, עדיין, נוצרת סוג של "סטנדרטיזציה" בכך שכל הרמקולים נמדדים באותם תנאים בדיוק ולכן יש איזשהו רפרנס אחיד.
...
צודק במאה אחוז (Y)

ולכן אני ועוד הרבה נמצאים פה (f)

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”