dgent כתב:תאמינו לי , אני האחרון שאגן עלהבדלי המחירים , אבל אל תשוו את המחיר למה שמופיע באתר של גוגל , פעם אחרונה שבדקתי יש להם גם סניף בארץ , אז למה לא שולחים גם לישראל...?
תשוו למחיר שמקבלים אתזה בכל מקור אחר ואז ההבדל נראה כבר קטן יותר.
...
למה אי אפשר להכנס לאתר שלהם מישראל ? הרי אם תבדוק בשרשור , אלו שהצליחו היו אלו שידעו לעשות VPN ולשלות את גוגל שהם גרים באמריקה או במקומות אחרים (נאלצו לשנות כתובת גם בחשבון גוגל שלהם ).
זה שגוגל לא שמה עלינו , זה כבר סיפור אחר , אבל זה שהיבואן מתנהג בחזירות זה נושא אחר
truejoker
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
שליחה
dgent כתב:
dor8 כתב:
תאשים את ביבי
...
אין ספק שהוא אשם בכל דבר רע במדינה.
אם נשים את שלי או את ציפי רוה"מ יהיה לנו פה גן עדן עלי אדמות שכל האמריקאים והאירופאיים מהמדינות המתוקנות
יתחילו לבקש להגר לפה בהמוניהם.
...
זה היה בצחוק (ולא במקום ככל הנראה ) במקרה ולא הובהר , מתנצל על ההערה
בכל זאת , לגבי דבריך , אני דווקא רואה פה עוד ועוד ישראלים שמגיעים מישראל ולא בכיוון ההפוך ..
מצד שני , שיאכלו קצת חצץ באפריקה האירופאים ,לא מבין מה קרה לכל נסיונות ה"הידברות" שהם ממליצים לישראל.
...
אם מותר לשאול היכן אתה חי בחו"ל שכל כך ישראלים מגיעים לשם ?
dgent
חבר ותיק
תגובות: 2221
שליחה
לא מסכים איתך הפעם , כמו שאמרו לפני גוגל מסבסדת את המכשיר , בהשווה למחיר ה"מלא" מחוץ לגוגל , ההבדל כבר נראה קטן יותר.
truejoker
חבר מכור קשה
שליחה
dgent כתב:
לגבי ביבי , ממש עוזר מה הוא "ניסה" לעשות . השאלה היא מה הוא עשה בפועל . ושוב , הכסף שנחתך בתספורות היה יכול לממן לא קצת דברים (וכן , ברור שיש סיכוי שלמעגל האבטלה בסוף היו נוספים עוד כמה אנשים) אבל זה מרתיח שאין להם בושה לבקש\לעשות תספורת כי אין ברירה... אגב, מי היה מאמין (ומעניין באמת כמה חפרו בארכיון למצוא אתזה...) שאפילו מופז צדק כשהזהיר את ביבי : http://news.walla.co.il/?w=/9/2608023
...
תספורת , זה לא קשור לממשלה , זה קשור לעובדה שהמשקיעים המוסדיים לא כל כך נזהרים על הכסף של החוסכים כי זה לא יוצא מהכיס שלהם , ולוקחים סיכונים כדי להראות תשואה טיפה יותר טובה , כדי שיקבלו עמלות יותר גדולות .
כי אם המוסדיים לא היו נותנים אחרי תספורת , אף אחד לא היה מעיז לעשות את זה , בדיוק כמו שאף אחד לא ממש מעיז להסתכסך יותר מידי עם הבנקים , ואם המוסדיים רוציםן לתת אשראי , אז שיכבדו ויקימו מחלקת אשראי שתוודא שהאשרי יוחזר . אם תשים לב , הבנקים היו חשופים הרבה פחות , וגם בד"כ קיבלו את כול מה שרצו , כי הם גם יודעים לגבות את החובות שחייבים להם , המוסדיים לא , והם גם לא טרחו ללמוד
truejoker
חבר מכור קשה
שליחה
dgent כתב:לא מסכים איתך הפעם , כמו שאמרו לפני גוגל מסבסדת את המכשיר , בהשווה למחיר ה"מלא" מחוץ לגוגל , ההבדל כבר נראה קטן יותר.
...
אז ? בא נניח שאתה צודק , עדיין נשארת העובדה שהם לא נותנים לנו לקנות אותו במחיר הזול , וכשהוא מגיע הוא עולה הרבה יותר .
ולגבי המחיר , 350X3.75X1.34=1758 , אז גם עם נוסיף משלוח זה יצא לאחר מיסים כ1900 ש"ח , בין זה ל3000 יש הבדל גדול .
וכשזה 3000 , אני ממש לא בטוח שזה כזה שוס , הוא כבר מתחרה בנוט שעולה אאל"ט כ36000 ש"ח
matanhh
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
שליחה
אני אוהב מכשירים של אפל אייפוד טאץ וכל מה שקשור לאפל
לכן עדיף לדעתי לקנון אייפון
בגלל שאוהב את הפסטות של המערכת הפעלה והגע של אפל יותר טובים משל כל אחד אחר
וגם יש יותר אפליקציות
וגם תחכו חצי שנה יצא 5s
שיהיה יותר טוב בהרבה מהנקסוס 4 הזה
מת על אפל הכי טובים
dgent
חבר ותיק
תגובות: 2221
שליחה
truejoker כתב:
dgent כתב:לא מסכים איתך הפעם , כמו שאמרו לפני גוגל מסבסדת את המכשיר , בהשווה למחיר ה"מלא" מחוץ לגוגל , ההבדל כבר נראה קטן יותר.
...
אז ? בא נניח שאתה צודק , עדיין נשארת העובדה שהם לא נותנים לנו לקנות אותו במחיר הזול , וכשהוא מגיע הוא עולה הרבה יותר .
ולגבי המחיר , 350X3.75X1.34=1758 , אז גם עם נוסיף משלוח זה יצא לאחר מיסים כ1900 ש"ח , בין זה ל3000 יש הבדל גדול .
וכשזה 3000 , אני ממש לא בטוח שזה כזה שוס , הוא כבר מתחרה בנוט שעולה אאל"ט כ36000 ש"ח
...
ופה בדיוק אתה מפספס את הנקודה , 350 זה לא המחיר שאתה משווה אותו , ( תאשים את גוגל הפעם , לא את ביבי) תשווה את המחיר ל 599 שכל האחרים שלא מזיזים לגוגל את הXXXX משלמים.
loko11
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
שליחה
גם אלו שהספיקו לקנות מgoogle ניתקלים בבעיות רבות עם הנקסוס
AviBiton
גורו HTmobile
תגובות: 17346
שליחה
loko11 כתב:גם אלו שהספיקו לקנות מgoogle ניתקלים בבעיות רבות עם הנקסוס
אני עם הנקסוס 4 כבר חודש וחצי.
קניתי אותו ביום הראשון שיצא. קיבלתי שבוע אחרי.
כמה נקודות:
1. המחיר בחו"ל, $350, הוא מסובסד. בדיוק כמו מחיר ה-N7.
זו הדרך של גוגל להציף את השוק במכשירי אנדרואיד איכותיים, והם עושים עבודה מצויינת.
למרות שברור לי שדופקים אותנו בארץ והיבואנים מקפיצים מחירים, במקרה הספציפי הזה אי אפשר לבוא בטענות לאף אחד.
אני לא יודע בוודאות, אבל אני מוכן להמר שהיבואן לא קונה את המכשיר ב-$350, אלא במחיר גבוה יותר.
לכן, ממליץ לכל מי שיכול לקנות בחו"ל ולהביא בעצמו. כרגע המלאי עדיין מאוד בעייתי.
2. לגבי השוואות חומרה מול האייפון, זה באמת לא רלוונטי.
הייתי אומר את זה עוד לפני שהיה לי את המכשיר, אבל גם היום, אחרי מעבר מאייפון 4 ל-N4, אני יכול לומר שהחומרה לא משחקת תפקיד מרכזי.
מצד אחד, החומרה היום כ"כ חזקה, שההבדלים הם זניחים לגמרי (זמן טעינת עמוד וכו') - שיפור של 15% בזמן טעינת עמוד, כשמקור הוא עומד על 2 שניות, הוא סתם מדידה חסרת ערך, לדעתי.
מצד שני, האופטימיזציה של אפל היא מושלמת. כשאני טוען YNET (עמוד כבד) על ה-N4, הגלילה לא חלקה. יש דיליי מסויים. באייפון 5 זה חלק לגמרי.
זה לא באמת מציק לי, אבל זה רק בא להראות שאי אפשר סתם להשוות חומרה.
אותו הכנ"ל לגבי הסוללה. כן, הסוללה ב-N4 חזקה משמעותית, אבל מערכת ההפעלה מבזבזת אנרגיה, ויוצא שהטלפון מחזיק מעמד ליום אחד בלבד (בשימוש בינוני/כבד). האייפון 5 מחזיק יותר ממנו.
3. מבחינת בעיות עם המכשיר, יש שתי בעיות עיקריות עם המכשיר: הראשונה - BT AUDIO לא עובד טוב (לא רק A2DP אלא גם הפרוטוקול של HEADSET). הסאונד מתכתי מאוד, ואני לא מסוגל להשתמש *בכלל* בדיבורית BT. איכשהו באוטו זה עובד בסדר, וזה מזל, כי אחרת הטלפון היה נשאר בצד. זה באג תוכנתי באנדרואיד 4.2.1 (קורה גם ב-N7). גוגל אישרו את הבאג וכבר יש שמועות ברשת על 4.2.2 שמתקן אותו, אבל אי אפשר לדעת.
זה סוג של באג שלא הייתי מצפה שיכנס למכשיר דגל, וזה מראה משהו על איכות ה-QA של גוגל.
בנוסף, אין לי אפשרות לשנמך ל-4.1 (שם הבאג לא קיים).
4. באג חמור נוסף: כשהמכשיר ב-sleep, החיבוריות לרשת שלו מגמגמת. יוצא שאני מקבל נוטיפיקציות של whatsapp בדיליי של דקות ארוכות, ולפעמים אפילו חצי שעה. כך גם לגבי GMAIL.
האייפד מצפצף שהגיע מייל חדש מייד, אבל ה-N4 מתמהמה ולפעמים יצפצף רק אחרי 10 דק'. זה מציק לי מאוד.
גם כאן, מדובר באיזשהו באג של אנדרואיד 4.2 - משהו שקשור, כנראה, ל-ARP שמשגע את ה-stack של המכשיר.
לא הצלחתי למצוא workaround, למעט כיבוי ה-WIFI ומעבר ל-3G גם כשאני בבית (וגם זה לא תמיד עובד).
התוכניתנים של גוגל פרסמו ממש השבוע, סופסוף, באחד הבאגים, שהם עובדים על זה וביקשו לוגים מכל מני משתמשים. כרגע אין צפי לפתרון עבור ה-N4, אבל עובדים על פתרון ל-N7.
5. בעיה מוזרה: מסתבר שהזכוכית של הגב של המכשיר דקה מדי, למרות שהיא קשה מאוד.
לאחר שהטענתי אותו בפעם הראשונה, הוא היה חם. הנחתי אותו על משטח קר, והגב נסדק.
זו בעיה ידועה עם ה-N4 (חפשו nexus 4 back crack בגוגל).
גוגל הבטיחו לי מכשיר חליפי (אחליף אותו בקרוב בארה"ב).
אני מנחש שה- batch החדש של המכשירים מסדר את הבעיה הזו, אבל אי אפשר לדעת. כדאי לבדוק, ובכל אופן, למי שרוכש את המכשיר אני ממליץ להתקין לפחות מדבקה על הגב, ולהטעין את המכשיר כשהוא על שולחן מעץ או פלסטיק.
6. זו נקודה מעניינת, אגב, כשמדברים על אנדרואיד נקי (נקסוס) מול קסטום (S3, למשל).
מצד אחד, מקבלים דיליי ענק במכשירים של יצרנים אחרים (הסמסונג S3 רק עכשיו עלה ל-4.1.2, כשאני על 4.2.1 כבר חודש וחצי ועוד מעט מקבל את 4.2.2).
אבל מצד שני, היות וה-QA של גוגל כ"כ גרוע והתגובה שלהם איטית מאוד בתיקונים, יתכן ויש דווקא יתרון לשימוש במכשיר של יצרן גדול (סמסונג), כך שאתם יודעים שאתם מקבלים ROM שהוא נטול באגים עד כמה שאפשר (בזכות QA טוב יותר), ובמקרה ויש בעיה, יש עם מי לדבר.
אני לא יודע עד כמה זה נכון. יתכן שיצרנים אחרים (מישהו אמר מוטורולה?) איטיים כמו גוגל ולא מספקים תיקונים.
אבל גוגל די אכזבו כאן, במהירות ובתגובתיות שלהם.
בשורה התחתונה, למרות שמניתי כאן רק את הבעיות, אני חייב להודות שאני מאוד מאוד מאוד (מאוד!) מרוצה מהמכשיר.
האנדרואיד הקודם שהיה לי (לפני האייפון 4) היה HTC DESIRE עם אנדרואיד 2.3.
המערכת השתפרה פלאים. היא חלקה מאוד, נוחה ונעימה לשימוש.
אני לא צריך לדבר על אפשרויות הקינפוג, כי זה ברור, אבל היכולות הנוספות שיש למכשיר הזה מעל האייפון הן נהדרות.
יש המון אפליקציות, כל מה שהיה חסר לי לפני שנתיים - הכל קיים, כולל אפליקציות בעברית.
המקלדת שאני משתמש בה (SwiftKey) ממש מדהימה, עם יכולות חיזוי ותיקון שגיאות בליגה אחרת משל האייפון. באייפון תמיד הייתי צריך לתקן שגיאות, עם SwiftKey אני מתקתק מאוד מהר ומחמיץ הרבה, ונדיר שאני מקבל מילים לא נכונות.
השימושיות באפליקציות שנשארות תמיד ברקע (כמו whatsapp, למעט באג החיבוריות) היא עדיפה משמעותית, כי בניגוד לאייפון שבו רק מקבלים נוטיפיקציה, כאן האפליקציה באמת עובדת ברקע.
אפשר לכבות את ה-A2DP בקלות, לכל התקן ספציפי. זה אומר שמול הדיבורית שבאוטו, למשל, הטלפון מתחבר רק עבור שיחות. ה-notifications (ו-WAZE) לא מועברים ב-A2DP וממשיכים להיות מושמעים דרך הרמקול של המכשיר. זה annoyance ענק שהיה לי עם האייפון, כי באייפון אי אפשר לבחור, וברגע שהטלפון מתחבר לדיבורית BT, הוא מעביר אליה גם את ה-A2DP.
היות ויש לי דיבורית אינטגרלית ברדיו-דיסק, אבל אני בד"כ שומע מוסיקה מ-disk on key, יוצא שהרדיודיסק לא משמיע את הסאונדים של המכשיר. וכך, כשאני מקבל SMS או Whatsapp, או כשאני מפעיל WAZE, אני לא שומע אותו בכלל, אלא אם אני מעביר את הרדיודיסק ל-Phone. האנדרואיד אפשר לי בקלות לתקן את זה, ע"י כיבוי ה-A2DP מול המכשיר באוטו.
בנוסף, אני יכול סופסוף לשים את ה-yahoo mail שלי גם על המכשיר, ולדאוג לא לקבל נוטיפיקציות עליו בכלל (הוא משמש בעיקר ל-spam אבל גם להודעות נידחות מפורומים שונים). באייפון זה היה מציק לי, כי הוא לכלך לי את החשבון העיקרי (GMAIL).
בשורה התחתונה: המכשיר לא חף מבעיות, אבל רובן ככולן בעיות תוכנה (למעט בעית הגב הנסדק שאני מקווה שתוקנה). גוגל צריכה לעשות עבודה טובה יותר בגזרת ה-QA שלה, ואם לא, אז לפחות לשחרר patch-ים מהירים לתיקוני באגים (כמו שהם עושים עם כרום לדסקטופ).
לו הייתי צריך לבחור היום בין ה-N4 לאייפון 5, ואפילו אם ה-N4 היה עולה כפול, עדיין הייתי מעדיף את ה-N4.
אבל כשהוא עולה בחו"ל $350 (1200 ש"ח), לדעתי אין פשוט מה לדבר וזה נוק-אאוט מוחלט מול האייפון.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
AmiEfroni
חבר ותיק
תגובות: 1389
שליחה
מוטי, תודה על התגובה המפורטת ומאלפת.
אני מבין שברשותך גם N7 .
באיזה מצב אתה משתשמש בדיבורית עם הנקסוס 7 כפי שציינת:
". מבחינת בעיות עם המכשיר, יש שתי בעיות עיקריות עם המכשיר: הראשונה - BT AUDIO לא עובד טוב (לא רק A2DP אלא גם הפרוטוקול של HEADSET). הסאונד מתכתי מאוד, ואני לא מסוגל להשתמש *בכלל* בדיבורית BT. איכשהו באוטו זה עובד בסדר, וזה מזל, כי אחרת הטלפון היה נשאר בצד. זה באג תוכנתי באנדרואיד 4.2.1 (קורה גם ב-N7). "
או שהוספת את הN7 רק לשם דוגמא שגם בו ישנה כבר הגירסה 4.2.1?
moti_r
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
שליחה
אין לי את ה-N7.
כשחיפשתי מידע על הבעיה עם ה-BT הבנתי שזה באג של 4.2 (וגם 4.2.1 כי זה לא תוקן בה).
מדהים ומאכזב-כך יוצאים מכשירים "לןהטים" לשוק בלי QA מינימלי.
אכן בקישורים שציינת המשתמשים שם מתלוננים על הבעיות עם הנקסוס 7 בהזרמת אודיו בבלוטוס בגירסת ה - 4.2 שלא הייתה קיימת לפני השדרוג.
flsh
חבר ותיק
תגובות: 1149
שליחה
מדהים שיוצאים מכשירים עם QA בעייתי?
אני לא יודע אם יש לך זיכרון קצר או מזל מדהים, אבל זה יותר נפוץ שיהיו בעיות במכשירים כאלה מאשר שהכל יהיה מושלם.
גם לאייפון יש מלא באגים מטופשים שלאפל לוקח יותר מידי זמן לפתור. זה לא בגלל שגוגל מנסה לחסוך כסף על המכשיר... דברים כאלה פשוט קורים. זה משהו שאין ברירה וצריך לקבל.
האיכות בעיני נמדדת לא בכמה בעיות יש ביציאה של המכשיר או תוכנה, אלא במוכנות של החברה לתמוך במוצר ולנסות לתקן את הבעיות. יש מוצרים שלחברות לא אכפת או שמתישהו הן פשוט לא מנסות לתקן באגים יותר.
truejoker
חבר מכור קשה
שליחה
dgent כתב:
ופה בדיוק אתה מפספס את הנקודה , 350 זה לא המחיר שאתה משווה אותו , ( תאשים את גוגל הפעם , לא את ביבי) תשווה את המחיר ל 599 שכל האחרים שלא מזיזים לגוגל את הXXXX משלמים.
...
כן , אבל כול העניין היה להשיג אותו במחיר במסובסד , אני לא בדיוק רצתי עכשיו לקנות סמארטפון , אבל כששמעתי על המחיר ניסיתי , אם הוא היה מסובסד ע"י גוגל גם כאן , הייתי רץ , אבל אחרת הוא כבר במעין תחרות עם הסמרטפונים האחרים .
במקרה שלי זה הנוט ואולי אמתין לסוני(בתלות מה יהיה המחיר שלו ), כי שניהם אמורים לספק איכות שמע טובה מיציאת האוזניות , ולי זה חשוב .
כך שמבחינתי לפחות המחיר הזה הוא יקר