החלטתי על דאבל בוילר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

גונן -
אני גם מעדיף את מנוף ההקצפה של המיני ואת העובדה שהדוד קטן יותר אבל אם צריכים מעכשיו לחשוב על קיט חיבור-ישיר למים ומיכל פרה-אינפיוזן, שלפי הבנתי קיים כסטנדרט בדגם הרגיל .. אז לא עדיף כבר לבחור את הדגם הרגיל ולהוסיף 1500 ש"ח?

לגבי הפרה-אינפיוזן אני חייב לשאול - למה מכונת דוד כפול צריכה פרה-אינפיוזן?
לפי הבנתי, כשהחליטה יציבה ולא צריף קולינג-פלאש וכל השאר הפרה-אינפיוזן לא ממש משפיע (במיוחד שמדובר על ראש 53ממ שפחות מושפע מדחיסה לא טובה) ...

תודה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

פרה אינפיוז'ן מרטיב את העוגייה בלחץ נמוך לפני החליטה, זה לא קשור לקולינג פלאש וכאלה.
במכונה עם חיבור ישיר שבה הלחץ נבנה מהר העוגייה נפרצת אם לא עושים פרה אינפיוז'ן.
במכונה עם משאבת ויברציה זה פחות קריטי כי הלחץ נבנה לאט יותר אבל עדיין זה משפר את התוצאה בכוס.
(וגם ב 53 מ"מ.)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

לדעתי לך על הגרסה הישירה, ההתעסקות לא מצדיקה את ההפרש הזניח.

אתה קונה מכונה לשנים רבות, תקבל מכונה שקטה יותר, דוד הקצפה כפול בנפח ואם זכור לי נכון הם מספקים את המכונה מחוברת ישיר עם מרכך והתקנה חינם.

רק המרכך וההתקנה שווים לך בשקט 600 שקלים .

לגבי פריצת עוגיה ללא פרה אנפיוז׳ן קצת נסחפנו, נכון שהוא מאפשר חליטה סלחנית יותר אבל אם הטחינה, דוזניג והדחיסה טובים שום עוגיה לא תיפרץ (ואני משתמש במכונה ללא פרה אנפיוז׳ן כבר שנתיים).

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

סליחה על הבורות אבל מה אני צריך להכין כדי לחבר את המכונה ישירות למים?
האם עלי לחורר את השיש?

תודה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

כפיר_ש כתב: לגבי פריצת עוגיה ללא פרה אנפיוז׳ן קצת נסחפנו, נכון שהוא מאפשר חליטה סלחנית יותר אבל אם הטחינה, דוזניג והדחיסה טובים שום עוגיה לא תיפרץ (ואני משתמש במכונה ללא פרה אנפיוז׳ן כבר שנתיים).
...
שנתיים עובד קשה ונלחם במכונה סתם.
תשדרג את האלקטרה לפי זה:
http://www.htcafe.co.il/p-1.article03524
תסתכל עד הוידאו - חד משמעי העוגייה נפרצת.
לא סתם E61 נחשב עד עכשיו הראש הכי טוב - בעיקר בגלל הפרה אינפיוז'ן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

רונציליו כתב:סליחה על הבורות אבל מה אני צריך להכין כדי לחבר את המכונה ישירות למים?
האם עלי לחורר את השיש?
תודה.
...
בגדול כן.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

שלום דבוטנט , כן, בגדול בראיה לאחור אתה כניראה צודק , לווילדי הרגילה יש מספר יתרונות , קודם כול הרבה יותר שקטה (משאבה רוטורית) , פרה אינפויזן אלקטרוני ניתן לתיכנות עד 8 שניות (בניגוד ל 3-4 שניות של המכאני) , ומיכל הקצפה כפול בגודל . (וכמובן מספק כפול כמות של מיים רותחים ששם , לראיתי חולשתה העיקרית של המיני (מוציאה בערך כוס מיים רותכים אחת , לאחר מיכן צריך לחכות קצת פחות מדקה לכוס הבאה , מירווח הזמן כמובן ילך ויגדל ככול שמיספר הכוסות יגדל , כמובן שאני מוכרח להדגיש שבמכונת קפה עסקינן ולא בקומקום חשמלי ! אבל זה נכון כמובן לכל המכונות בסיגנון הזה . )

מיצד שני מימצב קר , לסיום ההכנה של דוד ההקצפה לעבודה מלאה עוברות פחות מחמש דקות, ובמכונה יש אפשרות לכבות בניפרד את דוד ההקצפה !

כן המחיר בהחלט שווה אבל מיצד שני צריך ליזכור שזה 1500 ליפני מע"מ, וחוץ מיזה זה 1500 שבאים אחרי 8500 אם אני לא טועה ! ? עיניין המיים ניפתר ב 50 ש"ח+ שעה עבודה , כשקניתי את המכונה לא חשבתי שאחבר אותה בחיבור ישיר , זה קרה עם הזמן , אבל שוב , בראיה לאחור אני בהחלט חושב שאתה צודק לגמרי בעיניין הזה , למרות שהמיני מספקת אספרסו מעולה , אמינות ללא מיתחרים , והקצפה מעולה - עם לא מוצאים 10 כוסות ברצף ובלחץ של זמן.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

דבוטאנט כתב:
כפיר_ש כתב: לגבי פריצת עוגיה ללא פרה אנפיוז׳ן קצת נסחפנו, נכון שהוא מאפשר חליטה סלחנית יותר אבל אם הטחינה, דוזניג והדחיסה טובים שום עוגיה לא תיפרץ (ואני משתמש במכונה ללא פרה אנפיוז׳ן כבר שנתיים).
...
שנתיים עובד קשה ונלחם במכונה סתם.
תשדרג את האלקטרה לפי זה:
http://www.htcafe.co.il/p-1.article03524
תסתכל עד הוידאו - חד משמעי העוגייה נפרצת.
לא סתם E61 נחשב עד עכשיו הראש הכי טוב - בעיקר בגלל הפרה אינפיוז'ן.
...
אין לי מושג על מה את מדבר כשאתה אומר עובד קשה, טוחנים, דוחסים בלי שום wdt ושאר ירקות, קולינג פלאש וחולטים.

העוגיה יוצאת שלמה נקיה ובלי שום צ׳אנלינג, הזרימה יפה לכוס ודיי אחידה והאספרסו נהדר.

במקרה גם היתה לי e61 ואני לא זוכר רוטינה שונה במאומה, הקפה מהאלקטרה טוב יותר לטעמי.

כשעובדים נכון ויש מטחנה טובה הכל נהיה קל יותר ופשוט, דווקא הציוד הפשוט יותר הרבה יותר מתאגר.

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

לדעתי כך את הבריקולטה יד 2 ב 3200 ותקבל בשליש מחיר את אותו הקפה למה צריך לקפוץ מעל הפופיק בשביל אספרסו טוב.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

כפיר ידידי היקר.
א. האלקטרה מכונה טובה בהרבה מהבצרה וכנראה היא מפצה על חוסר הפרה-אינפיוז'ן במשהו במנגנון הראש.
ב. יש לך מטחנת עילית, זה כמובן משפיע על החליטה, ברור שכאשר כל הפרמטרים לחליטה הם פרפקט (טחינה, כמות, פיזור, דיחיסה), אזי החליטה תהיה פרפקט גם בלי פרה-אינפיוז'ן, המצב בד"כ הוא לא כזה ופרה-אינפיוז'ן בא לפצות על כך שזה לא המצב, הוא בעצם גורם לסלחנות גבוהה יותר.
ג. אצלי בבירור רואים הבדל בין עם פרה-אינפיוז'ן לבין ללא, רואים את זה בסרטון, הקפה שלי תמיד טרי מאוד, יש לי מטחנה בסדר גמור ואני מכיר את המכונה די טוב, כך שאין בעיה באף אחד מהפרמטרים האלו, ייתכן שעם מטחנה מסחרית הייתי מגיע לתוצאות טובות מאוד גם ללא הפרה-אינפיוז'ן.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

אגב, לויואלדי הייתי מזמין פאנלים מעץ:
http://www.clivecoffee.com/product/la-s ... di-ii.html
יפהפה בעיניי...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

קיבלתי תוצאות טובות גם עם קומפאק k3 ומאצר מיני באותה מכונה.
מעבר לטחינה זה גם מאוד תלוי בדוזינג, אני חולט 16 גרם כפולה בדרך כלל והאמת שאפילו עם 18 גרם בסלסילה עמוקה יותר אין בעיה כל עוד יש מספיק מרווח בין הקפה הטחון לראש המכונה (האלקטרה מחייבת מרווח).

אין ספק שפרה אנפיוז׳ן מסייע והופך את החליטה להרבה יותר סלחנית, אני טוען שאפשר להסתדר יופי בלעדיו ואני לא אומר זאת מהתנשאות חלילה אלא משתף מנסיון אישי.

פשוט אני לא אוהב הכרזות חד צדדיות כשבפועל אני רואה דברים אחרים מול העניים.

עכשיו בוא נחזור לנושא השרשור - העץ נראה טוב רק לא בטוח שזה מתאים לשחור...

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

גונן כתב: למרות שהמיני מספקת אספרסו מעולה , אמינות ללא מיתחרים , והקצפה מעולה - עם לא מוצאים 10 כוסות ברצף ובלחץ של זמן.
...
אבל אם אני לא מתכוון לעשות יותר מ 10 כוסות ולא בלחץ זמן אז אולי באמת ה מיני מספיקה?
הנוחות של המיכל מקדימה, מנוף ההקצפה הנוח, הסלחנות של המשאבה הרוטורית - כל אלה דווקא נראים לי.
הדבר היחיד שאני מתלבט לגביו זה ה פרה-אינפיוזן בילט-אין שלא קיים במיני.
בכמה זה באמת ישדרג את טעם הקפה?..

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני מאוד ממליץ על הפראאינפיזן , למרות שמשאבת וויברציה בונה גם ככה לחץ בהדרגה איתית יחסית , אמנם זה לא מחליף פרא אניזן אבל טוב יותר מבניית לחץ של סיבובית , תברר כמה עולה להוסיף למכונה פרה אניפיוזן , אני חושב שאם אין לך צורך להציא מיים רותחים בכמיות אז המיני בהחלט תספיק .

חיבור ישיר מאוד זול לביצוע, כך שאים עדיין נישאר הפרש של 1500 ש"ח מול מכונה עם פראאניפזן אז זה ניראה לי מספיק .

יש הבדל בכוס זה מאוד תלויי גם באיכות מטחנה שלך , פריצה בעוגיה מחרבת לגמרי את האספרסו , אבל האמת שברוב המיסחריות הישנות אין פראנפיזן אלה עם זה ראש E61 (אולי ביגלל זה האספרסו יותר רע בחוץ ? )

עם השידרוג עולה 300 ש"ח נגיד לא הייתי חושב פעמיים (שידרג למיכלון של הפראנפיוזן כמובן. )

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כרגע אני משתמש במטחנת רוקי. היא מתאימה לויואלדי?
האם הפרה-אינפיוזן המכני שמגיע עם המיני (בתור אופציה) הוא ברמה מספיקה?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

פראאינפיזן ברמה מספיקה בהחלט !

רוקי מטחנה מצוינת , אבל מגיישת מעט , עקרונית אין בעיה להתחיל עם הרוקי ולשדרג מאוחר יותר את המטחנה למטחנה יותר נוחה בהבט התיפעולי , כגון טימר או שתיים . גם ברמת הטחינה יש לאן להתקדם , אבל שוב זה לא מונע מימנה להוציא אספרסו מצויין !

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

איזו מטחנה עם טיימר ברמה גבוהה לשימוש ביתי מומלצת?

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272

שליחה

Baratza vario

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יש גם את ה K3 שהיא מאוד מומלצת לפי מה שאני מבין מחברי הפורום , לי יש ווריו ואני מאוד מרוצה מימנה , למרות שיש כמובן לאן לעלות אחריה , יש גם את המאצר מיני כמובן , מעל ישנם כמובן עוד כמה מטחנות ,אבל כבר במחירים של מעל 4000 וצפונה !

sheff55
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46

שליחה

גם אני חשבתי להוסיף בוילה אבל כדי לקבל בקרת טמפ טובה יותר.
היכן חשבתה למקם את הבולים הנוסף?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”