מחירי אגרת הרישיון לכלב עלו ביותר מ - 200% ב -1.1.2013

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

TANDBERG, לא הבנתי מדוע הכלב שלך לא מסורס.
בד"כ הכלבים בעמותות מסורסים/מעוקרים כבר ואתה מאמץ אותם כך וזה כלול בסל האימוץ שאתה משלם.
אני לקחתי כלבה שהייתה שם רק כמה ימים אז לא הספיקו לעקר אותה. לקחנו אותה לוטרינר בבוקר, אספנו אותה בערב וזה מאחורינו.
אני בטוח שאם הייתה לנו בעיה לקחת אותה, היינו מבקשים מהעמותה לעשות את זה והיינו מאמצים אותה אחרי העיקור.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

דודיפלצת כתב:TANDBERG, לא הבנתי מדוע הכלב שלך לא מסורס.
בד"כ הכלבים בעמותות מסורסים/מעוקרים כבר ואתה מאמץ אותם כך וזה כלול בסל האימוץ שאתה משלם.
אני לקחתי כלבה שהייתה שם רק כמה ימים אז לא הספיקו לעקר אותה. לקחנו אותה לוטרינר בבוקר, אספנו אותה בערב וזה מאחורינו.
אני בטוח שאם הייתה לנו בעיה לקחת אותה, היינו מבקשים מהעמותה לעשות את זה והיינו מאמצים אותה אחרי העיקור.
...
זה דופק את המערכת שלו, ראיתי את זה קורה בכמה מקומות. הוא לא סובל מזה, הוא לא תוקפני, הוא לא מטפס על נקבות. ככה עשה אותו הטבע. נכון - הוא יותר חתול מבויית באופי שלו מאשר כלב, אבל זה לא נותן לי סיבה לסרס אותו.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא יצא לי לראות כלב בוגר לפני ואחרי סירוס. אבל ראיתי הרבה כלבים מסורסים ואף אחד מהם לא נראה לי עם מערכת ״דפוקה״.
מה לגבי עיקור נקבות? יש בעיניך חסרונות בזה?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

באופן כללי זה להתעסק עם המערכת הפיזיולוגים שלהם, אתה מתערב במשהו שהטבע לא היה עושה. הכלב של דוד שלי סבל מלא מעט בעיות אחרי הסרוס, לפני כן היה בסדר גמור וכמעט לא ראה וטרינר.
לגבי נקבות - הן משמינות בגלל זה, אני לא מכיר את ההסבר הרפואי לנושא, אבל יודע מה אני רואה.
Vocare Ad Regnum

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צודק, זה להתעסק עם הפיזיולוגיה שלהם.
אבל אתה גם מאכיל את הכלב שלך באוכל תעשייתי ולא נותן לו לצוד. גם זה מתעסק עם הפיזיולוגיה שלו.
הוא גם חי בבית איתך ולא בלהקה וזה מתעסק עם הפסיכולוגיה והסוציולוגיה שלו.
בסופו של דבר, כלב מבוית הוא
בגלל כל כך הרבה גורים שנולדים ומומתים, אני חושב שנכון לגבות יותר כסף עבור כלב/ה שלא מסורס/מעוקרת.
לגבי כלבים גזעיים - אני לא יודע איך עובד העסק הזה. הגיוני להטיל עליהם את אותו המס אבל אולי ממסים אותם בדרכים אחרות.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

דודיפלצת - לא ממסים אותם בשום מס, זה הופך את הכלב הגזעי למחלבת כסף עבור הגורים וזה מגעיל אותי באופן אישי. הם צריכים לשלם יותר מס, אם כבר.
לגבי הכלב בבית - אנחנו הלהקה שלו, תפיסתית הוא עדיין בלהקה, מעשית - הוא בבית. אני נותן לכלב שלי יומיים לפני שהוא מת בחוץ, נכון.
הכלב שלי מגונן על הלהקה שלו בזה שהוא נשאר צמוד אלינו, נובח על אורחים חדשים, מקשקש בזנב כשיש אורחים שהוא מזהה - חברתית ופסיכולוגית הוא במצב אופטימלי.
אוכל תעשייתי משולב אוכל ביתי (לא שזה קיים בחוץ), אבל זה עדיין לא לחתוך אותו ולהתעסק באופן כל כך קיצוני עם המערכת הפיזיולוגית שלו.
אין לי בעיה לשלם את המס - רק תבטיח לי שזה הולך לטובת מימון עיקור וסירוס נקבות וזכרים ברחוב ולא למשהו אחר. מס צריך לממן משהו ספציפי בקטע הזה.
Vocare Ad Regnum

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני בכלל מתנגד להגדרה הזאת "כלב גזעי". אבל אף אחד לא שאל אותי, לצערי.
וכן, צריכים לשלם יותר מס אם זה עסק לכל דבר.
לגבי תפיסת הלהקה, קראתי כבר מאמרים שחולקים על זה שהמשפחה היא הלהקה של הכלב. אני לא יודע מה נכון ומה לא. אין לי ספק שאתה חושב שהכלב שלך במצב אופטימלי, אבל זה כי הוא לא מכיר שום דבר אחר.
אני לא יכול להבטיח לך לאן הולך המס מכל דבר כי לא אני מקבל אותו. אני מקווה שהוא הולך לדברים טובים. לצערי הרב, גם אני משלם מיסים שהולכים לדברים שאני ממש לא רוצה לתמוך בהם.

C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335

שליחה

דרך אגב, יש הרבה כלבים "גזעיים" ללא תעודות.
מדובר בכלבים ששומרים עליהם בדיוק כמו כלבים עם תעודות ומרביעים אותם עם כלבים רק מאותו הגזע.
כלבים כאלה נחשבים עכשיו "לא כלכליים" בגלל נטל האגרה המוגזמת הזאת.

אני לא אתפלא אם ליוזם הרפורמה הזאת יש קשרים הדוקים עם בתי הגידול הדוחים האלה שמנפיקים תעודות.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

C0rnFlex כתב:דרך אגב, יש הרבה כלבים "גזעיים" ללא תעודות.
מדובר בכלבים ששומרים עליהם בדיוק כמו כלבים עם תעודות ומרביעים אותם עם כלבים רק מאותו הגזע.
כלבים כאלה נחשבים עכשיו "לא כלכליים" בגלל נטל האגרה המוגזמת הזאת.

אני לא אתפלא אם ליוזם הרפורמה הזאת יש קשרים הדוקים עם בתי הגידול הדוחים האלה שמנפיקים תעודות.
...
מצטער על העצבים שזה יעלה לאנשים אבל "גזעי" ו"מעורב" מעביר אותי מבקונוטציה לימים חשוכים ומאוד לא חיוביים. עצם העובדה שהם פטורים מהאגרה המוגדלת רק מעצים את התחושה הזו.
C0rnFlex - הלוואי שההערה האחרונה שלך מוטעית לחלוטין.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

C0rnFlex

אתה טועה ובגדול.
לא חייבים כלבים גזעיים
שנים גידלתי כלבים מכל הסוגים העירבובים והמינים.
כלבים מבתי גידול מפוקחים באים לשמור על קווי הדם של הגזע.
על מנת שלא יתערבבו ויווצרו הרבעות שגורמות לפגיעה בגזע.
נכון, זה גם רווח, אבל זה בהחלט לגטימי

זה קרה גם בגזעים רגועים כמו גולדן רטריבר שיצאו משליטה ואנשים לא אחראיים הביאו למצב שכלבים רבים יצאו "פגומים" הן בריאותית והן התנהגותית
העם דורש..... כל מיני דברים

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

sam22 כתב:C0rnFlex

אתה טועה ובגדול.
לא חייבים כלבים גזעיים

זה קרה גם בגזעים רגועים כמו גולדן רטריבר שיצאו משליטה ואנשים לא אחראיים הביאו למצב שכלבים רבים יצאו "פגומים" הן בריאותית והן התנהגותית
...
יצא לי לראות פינצ'רים עם שיניים עקומות, פיקינזים עם אותה בעיה, לשון ארוכה מדי, בוקסרים וכל מה שיש.
אולי הגיע הזמן להתקדם ולרדת מה"יוקרה" המטופשת הזו ?
sam22 - שאפו ענק. אני באופן אישי בחיים לא ארכוש כלב גזעי עם תעודות. תעודות צריכות להגיע עם חפצים - לא בעלי חיים.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גזעיים זו המצאה אנושית.
ולצערנו הכלבים רק סובלים מזה כי מאגר הגנים שלהם התדלדל כל כך. הבולדוג הבריטי הוא דוג' מצויינת לכלב שבריאותו רק נהיית רופפת יותר ויותר עם הדורות.
פלא שהכלב הזה עוד נושם.
אני מסכים שצריך להפסיק עם השטות הזאת.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

TANDBERG ,
שאפו על מה? או שזו ציניות...?

אני אומר לך למה רכשתי כלב עם תעודות
למרות שאין לי כוונה, לא להרביע ולא ללכת לתחרויות.

נתחיל מזה שרציתי כלב גדול, בניגוד לעבר יש לי ילדים בבית.
ורציתי לתת להם את החוויה של גידול גור
אני מאוד חושש להכניס כלב שאני לא יודע מה ייצא ממנו בסוף.

אגב, זה כולל לא לקנות כלב ביד 2
כלב עם תעודות של איגוד הכלבנות הישראלי הוא כלב שיודעים מאיפה הגיע.
עם כלב כמו שלי (דוג דה בורדו) רצוי לדעת את זה, יש לזה השלכות עצומות על אופי הכלב.
וממש לא בא לי על 60 ק"ג של אגרסיביות ליד הילדים שלי.

אגב, תעודות יש גם לבני אדם :wink:

C0rnFlex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335

שליחה

sam22 כתב:C0rnFlex

אתה טועה ובגדול.
לא חייבים כלבים גזעיים

...
אין לי מושג על מה הגבת ואיפה לדעתך טעיתי במה שרשמתי..
"פגיעה בגזע" זה הדבר הכי הזוי ששמעתי בחיי
אם כבר אז יחסי מין בתוך המשפחה שזה בדיוק מה שעושים לכלבים הגזעיים האלה זה פגיעה בגזע ומביא למומים ומחלות מולדות בגזעים האלה.
גם בטבע חיות "מתערבבות" וזה רק משבח את הגנים שלהן.
תן לי להמר שגם אתה "גזע מעורב" :wink:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

C0rnFlex ,
זה בדיוק הענין
בתי גידול רשמיים דואגים שזה לא יקרה בתוך המשפחה.
למניעת המומים האלו.

עניתי לך לגבי האמירה על בתי הגידול הדוחים....

מקווה שאני מעורב :wink:

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

sam22 כתב:C0rnFlex ,
זה בדיוק הענין
בתי גידול רשמיים דואגים שזה לא יקרה בתוך המשפחה.
למניעת המומים האלו.

עניתי לך לגבי האמירה על בתי הגידול הדוחים....

מקווה שאני מעורב :wink:
...
כתבת לי קודם שאתה גזעי. :evil:

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908

שליחה

נכון ולא נכון מה שנאמר פה.
כלבים בימינו הם לא חיות פרא כבר הרבה אלפי שנים, כך שטבעיים הם בטח לא, הם חייות שבויתו וצורת החיים הטבעית שלהם זה עם אנשים, נכון שיש להם עדיין מאפיינים שנבנו במשך מליוני שנות אבולוציה, אבל כנ"ל המין האנשוי, יש לנו הרבה מאפיינים שלא ממש תואמים את צורת החיים שלנו כיום ומעידים על צורות חיים אחרות.

לגבי כלבים גזעיים ואימוץ מאגודות, אני יודע שדעתי לא מקובלת במיוחד אבל:
אני אישית נגד אימוץ מאגודות, ראיתי יותר מידי פעמים מה קורה כשאתה מביא הביתה חייה שאין לך מושג קלוש איך היא מתנהגת ולאן זה מוביל בהמשך, דוגמאות:
1. לפני כ 12 שנה הלכנו לשבת אימוץ בהרצליה, לקחנו חתול לבן יפהפה משם, התברר לנו אחרי כמה ימים שחשבנו שהם רק הסתגלות שהחתול פשוט פוחד מאנשים, ומאז יש לנו חייה בבית שפשוט פוחדת מאיתנו. הוא לא חברותי, הוא כל הזמן בורח ומתחבא, מיילל כמו משוגע, מרעיש בלילות, כשמנסים לתפוס אותו מתחילים מרדפים באמצע הלילה בכל הבית, הילדים פוחדים ממנו והוא מהם... בקיצור כיף גדול, אבל מה, אני לא אזרוק אותו ולא אפטר ממנו כך שמעשית אני מחכה ששילך בדרך כל בשר.
2. חברים שלקחו פינצ'רית חמודה מצער בעלי חיים, רק מה, היא מפחדת נורא מהבעל, כולל חירבון כשהיא בלחץ כשהוא מגיע, רעש נוראי וכו'.

דווקא בגלל שאני אוהב חיות ואצלי כלבים תמיד היו חלק מהמשפחה, לא משהו שגר בחצר, מקבל אוכל פעם ביום ואיזה ליטוף מידי פעם,
אני את הכלב הבא שלנו שמתכננים לקחת, אקח גזעי בלבד, מבית גידול טוב, כשאני יודע בדיוק מה התכונות שלו ,ויודע בודאות גדולה מה יהיה האופי שלו כיון שידועים ההורים ולכן יש סבירות גבוהה מאוד שהוא יתאים למשפחה שלי ולצורת החיים אצלנו.

זה לא אומר שאני אוהב את מה שקורה בתעשייה הזאת בעיקר בגזעי כלבים 'שנולדו בחטא' שהבולדוג זו הדוגמה הקלסית לזה.

מאוד מצחיק אותי לשמוע את המשפט: "אני נגד כלבים גזעיים אבל אני רוצה כלב עם שיער קצר כמו של לברדור, שיהיה נחמד לילדים כמו לברדור וחכם כמו לברדור"

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

arnold,

מסכים בהחלט
אם היית יודע כמה הטפות קיבלתי על העובדה שקניתי כלב.

לקחתי כלב מטעמים אוגיאיסטים שלי ובני משפחתי
לא מטעמים הומניטריים כאלו או אחרים.

לא מרגיש צורך להתנצל על זה.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

sam, שאפו היה כמחמאה - זה שאתה מגדל כלבים לאורך השנים.
כלב הוא חיית מחמד - מה ייצא ממנו בסוף רק אלוהים יודע.
הנדסה גנטית זה נחמד כל עוד משתמשים בה לדברים טובים, להנדס כלב גנטית זה ללכת נגד הטבע לגמרי. להגיד לטבע: המעורב יכול להיות דפוק, אז אני אגיד לך מה נעשה...
ארנולד - גיסי ואישתו רכשו חתול גזעי עם תעודות... מחלות, יש לו מחלה כרונית שיהיה מטופל בגללה כל החיים שלו. הוא פחדן ברמות אחרות, ראיתי אותו פעמיים בשלוש שנים, רוב הזמן צריך לאתר אותו בבית. אז הנה - דוגמא הפוכה ממה שנתת.
המשפט שנתת כדוגמא זה צביעות של אנשים. רוצה רטריבר ? קנה רטריבר, אבל אל תיתמם.
לקחתי כלב שחור, מעורב, משיר שערות כאילו אין מחר, נובח המון, גם על המנקה בחוץ, גם על רעש של מים כשהם מתנקזים בסוף מהאמבטיה של התינוק (גם עם הילד הגדול זה היה ככה). אבל (!) הוא אמפתי ברמות אחרות, עדין בלא מעט מקרים, יש לי אצבע שבורה ומשום מה הוא מבין את זה ולא קופץ עלי. יש לו אישיות.
אפשר להמשיך את הדיון הזה עוד הרבה, אבל בסופו של יום - למעורבים כמעט ואין סיכוי. אם כוונת הממשלה היא לחסל את תופעת הכלבים משוטטים - זו לא הדרך. לא התוו כאן פתרון, רק מס.
Vocare Ad Regnum

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

Huber כתב:העלות הזאת היא חודשית או שנתית?
...

חזור אל “ללא קשר”