חייבים להתפשר במעבר מ CRT ל LCD?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

דווקא במכשירי ה-LCD הטובים יותר משקיעים הרבה בטכניקות דיגיטליות לשיפור התמונה.
המעגלים הדיגיטלים להחלקת תמונה והסתרת הבעיות של ה-MPEG עולים כסף.

אני לא חושב שדווקא HDTV הוא הפתרון, יש משהו הרבה יותר קל וזול. גם ה-DVD שלנו מנגן SDTV ועדיין רואים בו מעולה. אני לא יודע מה קורה בעמוס, אבל ביס והכבלים פשוט שוחטים את התמונה בלי רחמים בשביל לחסוך ברוחב פס ולדחוף עוד כמה ערוצים. זה לא חייב להיות ככה. קודם כל נראה שמשפרים את התמונה ב-SD ואחר-כך נעבור ל-HD, כי גם את ה-HD, עם כיווץ כזה גרוע עדיין נראה גרוע. את כל הבעיות עדיין נקבל, רק יותר ברור :@
אני מאמין שהבעיה ב-HD היא לאו דווקא מבחר הסרטים, כי אם הרוחב פס הגדול יותר שדרוש אליו. אם ככה יס מזלזלת האיכות התמונה בשביל לחסוך רוח פס, מה היא תעשה ל-HD ?

yrnkrn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123

שליחה

nirmv מה שאתה כותב מעניין מאוד כי בעצם אני השוותי את הקליטה בבית:עמוס+CRT לקליטה בחנות:יס+LCD כלומר מקור השידורים שונה וגרוע יותר בחנות. בהודעה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=14056 כתב borichka שרוחב הפס שמקבלים ערוצים 2 ו-10 דרך עמוס הוא כפול(!) מרוחב הפס שמקבלים דרך יס. כשהמקור הוא DVD בקצב קידוד רגיל MPEG2 של 6-8Mbit/s התמונה באמת טובה.
אז אולי כל הסיפור הוא שבטלוויזיות LCD רואים את בעיות הדחיסה המוגזמת של הספקים?

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

שליחה

גם נכון
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

הירידה באיכות היא בקונטרסט הנמוך של פלזמה ו LCD, בפרוגרסיב הלא תמיד טוב ובמתיחה של חומר 4:3 במסך 16:9.
היתרון הוא: יכולת לחבר למחשב, תאימות לעתיד עם תכני HD, אסטטיקה ואפשרות למסך פיזית גדול יותר מ CRT.
שידורי ערוץ 10 למשל, וכשיס משדרת סרט במסך רחב באיכות טובה, דווקא נותנים תמורה יפה לכסף.
כיום, מי שיש לו CRT טובה, יכול למשוך איתה עוד שנה בכיף, ביחוד עם היא 16:9.
מי שצריך לקנות חדש, ומתבאס מ LCD (בצדק), שיקנה CRT לשנתיים, יעני זולה מעפנה תוצרת סין. לצמצם את הנזק.
זה תלוי גם מה עושים אם המסך.
אני, אגב, העפתי את ה CRT, (האיכותית מאד) כי תכני טלבזיה זה 50% ממה שאני רואה, ומתוך זה בעיקר ערוץ היסטוריה ודיסקברי לסוגיו, וחדשות, ששם לא תעזור שום CRT מפוארת, הדחיסה נוראית ממילא.
אז מה נשאר? חדשות? מה אכפת לי האיכות של חיים יבין?
ספורט? באמת לא משנה כ"כ.
סרטים? יש DVD ו NG, אני לא צריך את הטובות של יס.
(Y)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

מה חיים יבין? אתה צופה בערוץ אחד? יא סוטה.
HiFiMusic IL

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244

שליחה

נא לא להשמיץ את ערוץ 1, הם לפחות מביאים סדרות מתח אמריקאיות טובות (חוק וסדר, CSI). תודה.
ולגבי HDTV, תחילת 2007 ל"רוב" השידורים, כמו שנאמר פה, נו, זה לא הולך לקרות. אולי יהיה להוט ערוץ אחד או שניים עם ביקיני דסטיניישנס. כל החברות הולכות על כמות ולא איכות, הם ימשיכו להוסיף ערוצים שמוכנים לשלם להם כמו DAYSTAR שיתפסו רוחב פס.

לגבי ערוץ 10/2 - אפילו לא התחילו לחשוב על HDTV שם (באחריות), ובכל מקרה את השידורים הם חייבים להעביר דרך מרכז הבקרה של הרשות השניה, שלא נעים לי להזכיר לכם אבל היא מפרה הוראת חוק שחייבה אותה לפרסם מכרזים לרדיו DAB (בעצמה טכנולוגיה על סף מוות מזקנה בשיבה טובה) לפני שנה. אז HDTV? כמו שאומרים באנגלית, not gonna happen. הם אפילו לא היו משדרים בסטריאו אם הזיכיון שלהן לא היה מכריח אותן (ונחשו מה, אין אף מילה על HDTV בזיכיונות).

יש גם טונה של חומר ישן, ובואו לא נשכח שאפילו בארה"ב רוב השידורים (ובוודאי רוב הצופים) עדיין SDTV, ויש איזורים (לא הערים הגדולות) שבכלל אין HDTV באוויר. האירופאים רק מתחילים עכשיו, וגם שם זה ערוץ פה ערוץ שם, בוודאי לא רוב השידורים וגם אף אחד לא מצפה שזה יהיה רוב השידורים בשנים הקרובות. עד שלא יהיו תוכניות מפתח בHDTV, זה לא יתרומם (לא, ביקיני דסטיניישנז זו לא תוכנית איכות).

בכל מקרה שום דבר לא יזוז לפני שהציבור הרחב יתנסה בטכנולוגיה. וזה לא הולך לקרות לפני שיהיו מכשירי DVD זולים בטכנולוגיה, וזה לא יקרה לפני שיחליטו כבר על הסטנדרט. בקיצור, hold your horses.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

aloni כתב:מה חיים יבין? אתה צופה בערוץ אחד? יא סוטה.
...
זה רק figure of speach...
וכן, מדי פעם אני מציץ שם, אני מתגעגע לכתבות התחקיר המשמימות של עמנואל הלפרין, בניחוח צרפתי קל.
אך, איך הלכה לה תרבות ונעלמה!
מה נעלמה, הם רודפים אחרי עם 4K ש"ח חובות ה*)*$^%$$ האלה! :מבולבל:
8)

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235

אני די בטוח שרובכם לא ראיתם שידור SD אמיתי

שליחה

מה שאנחנו מקהלים מהוט או יס רחוק מלהיות שידור SD !
אנחנו צופים בשידור ASI שהוא בעצם סטרים של כמות מסויימת של ערוצים
שמרובבים יחדיו.
חוסר רוחב הפס מאלץ את החברות לשדר בפחות מ 3 מגה
שידור SDI אמיתי הינו 270 מגה כ 1/5 משידור HD שהוא 1.5 ג'יגה
ולגבי צילום HD בארצנו ,אנחנו רחוקים מאוד מהמצב הזה.
אף אולפן ואף ניידת שידור בארץ אינה מוכנים לשידור כזה.
ומבחינת חדר שידור כרגע רק הוט מוכנים לערוץ 1 HD בלבד.
אני לא מצליח לראות אותנו החובבים מצליחים להשפיע על המשקיעים
להקים את אותם מערכי השידור.
(הכותב עוסק בהקמת אולפני TV חדרי שידור וכו',בינהם ההקמה של מערך השידורים
של הוט)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ראיתי איך נראה SD במקור, וזה ככה בכל העולם, פשרות של רוחב פס.
צילום HD לא שונה מצילום SD או פילם. אנחנו לא רחוקים, זה כבר פה שנתיים.
יש בארץ ציוד בחלק מהאולפנים, זו לא תורה מסיני.
לגבי שידורים סדירים, כשזה יקרה זה יקרה, לא צריך להיות פסימיים.

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

האם יש בסיס לדבריך?

שליחה

ראיתי איך נראה SD במקור, וזה ככה בכל העולם, פשרות של רוחב פס.
צילום HD לא שונה מצילום SD או פילם. אנחנו לא רחוקים, זה כבר פה שנתיים.
יש בארץ ציוד בחלק מהאולפנים, זו לא תורה מסיני.
סוף ציטוט:)
לגבי שידורים סדירים, כשזה יקרה זה יקרה, לא צריך להיות פסימיים.

האם יש בסיס לדבריך (באיזה אולפן בדיוק יש ציוד מתאים)או שאתה רק מקווה
שכל יקרה?
צלום SD שונה מצילום HD: מצלמות שונות,שולחן ניתוב שונה,מטריצת מיתוג שונה,VTR שיקליט שונה,חיווט שונה ועוד...
כמובן שניתן לצלם ב SD ואז להעביר את החומר בממיר SD ל HD,אבל זה עדיין לא זה
היכן זה נמצא שנתיים?אולי רק החומר שמורידים באינטרנט,וקצת בחורות ערומות רוקדות בחוף הים(שידור ניסיוני של הוט).
לצערי זה מה שיש
...

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

איזה ביסוס? אני עובד בברודקסט אם אתה מכיר, אנחנו HD לגמרי, מהתחלה עד הסוף, כבר מעל שנתיים, ככה שהמשפט על אי מוכנות הוא נכון חלקית בלבד. תלוי מי מוכן.
לגבי יס והוט, זה עניין כלכלי אבל תחרות "תגרור" אותם פנימה ל HD. זו השקעה משמעותית לגביהם, אבל לא משהו שישבור אותם. מדובר בערוץ או שניים בהתחלה, לא כל השידורים.
שניהם יודעים את זה, והם מחכים למי שימצמץ ראשון נראה לי... כשהאחד יתחיל, השני יהיה חייב גם....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

חברה',
תתעוררו, HOT ו-YES עמוק בתוך HD כבר....את ההשקעות הם כבר עשו (בלשון עבר).....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עד שברשות השניה לא יחליטו מה הם עושים בנדון, לא יהיו שידורים נרחבים בעברית ב HD. הרשות השניה לא בכיוון אפילו, וכמו שאמרתי, אפילו הקמת מערך משדרי ה DAB לא תתחיל כנראה לפני 2008, אז אתם רוצים HDTV? הם צריכים להחליף את מרכז השידור שלהם, בשביל זה הם צריכים לעשות מכרז, ובשביל זה הם צריכים להקים וועדה, וכו' וכו'. טלויזיה מסחרית סדירה ב HD בישראל? אולי ב2009. אולי. אני מניח שיס והוט יתחילו עם שניים שלושה ערוצים עם תוכן זר בHD, כמו שעשו בSKY או בגרמניה. זה יקרה מתישהו באמצע 2007, זה יהיה נחמד, וזה יהיה מאוד מאוד יקר. שתי החברות לא במצב כספי מי יודע מה, לפחות ליס יש את הגב של בזק (רק שהממשלה מנסה למנוע כל הזמן מבזק להזרים כסף ליס), לכבלים אפילו זה אין. בתור מדינה שהכל בה מגיע באיחור (בגלל התרבות הישראלית, ובגלל הרגולציה הפולשנית: טלויזיה בכלל, שידורי צבע, שידורי סטריאו, שידורי כבלים, שידורי לווין, טלויזיה מסחרית, רדיו דיגיטלי (טרם), אינטרנט מהיר (משרד התקשורת עיכב שנים את בזק)), ובהתחשב באיכות האיומה של מה שכבר יש (מישהו ראה פעם טלויזיה אנלוגית באנגליה? נסע בכבישי גרמניה ושמע רדיו FM נקי? זה כאילו בישראל בכלל משתמשים בסטנדרט אחר), אז לצפות שנהיה רק בחצי שנה איחור אחרי הגדולות והעשירות במדינות אירופה זו תמימות לדעתי.

רק שלא יסגרו את ה NEWHOSTING!

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מרטין אתה טועה

שליחה

יס והוט אינם עמוק בתוך HD.
רק הוט הכניסה רגל אחת לתוך HD ותו לא.
יס עדיין לא נגעה בתחום מבחינה פיזית,אולי רק מבחינה רעיונית ותיאורטית.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

drixie
תארת יפה את חיינו.
בסוף יסגרו לנו את ה NG ויוחלט שאין HD עד 2015 ואחמיניג'אד ימונה לשר החינוך...
:lol:

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה אולי כותב בצחוק ש"יוחלט שאין HD עד 2015" אבל זאת יכולה להיות המציאות. הרשות השניה, למשל, לא תאשר שידורי HD בלווין ובכבלים לפני שיהיה גם שידור טריסטריאלי, כי זה לא politically correct שרק למי שמשלם דמי מנוי תהיה נגישות לטכנולוגיה, ובכלל, מה על הפריפריה, למה לדחוף אותם להוציא כסף על מותרות כשאין לחם? (נשמע מופרך? אני רוצה להזכיר את ההחלטה שהתקבלה לשדר בשחור לבן ויהיה מה - "מחיקון" - וזה התקבל מטעמים סוציאליים ונגרר במשך שנים ארוכות). במצב היום, אין סיכוי שהרשות השניה תעשה משהו בכיוון, אם המשמעות היא השקעה כספית בטכנולוגיות במקום בתכנים, ביוצרים, בפריפריה. רשות השידור? הם עוד מנסים לחבר את שמאל וימין נכון בשידורי הסטריאו (שלקיומם אני מתייחס כסוג של נס בפני עצמו).

ואגב, נניח שיוחלט על שידורי HD ב2015, מתי יהיו שידורי HD באמת? 2018? (ראה מקרה DAB, ושתבינו, יש חוק, של הכנסת, לא החלטת ממשלה או משהו שיהיו שידורי DAB בישראל עד סוף 2005. והרשות השניה? אי עמידה בחוק זה כנראה לא משהו שמטריד אותה).

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אני חושב שהישועה תגיע מיס והוט, לא מהממשלה.
ואל תשכח שאתה חי במדינה שהיא נס בעצמה.
ובבקשה לא לדכא את התושבים.
(b)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

drixie,

אף אחד, כאמור, לא חושב על כך בכלל - הם מאמינים שהעלות של המעבר תפיל את הגופים המשדרים (ערוץ 2+10+1) שגם ככה במצב כלכלי מזעזע.

לגבי שידור TERRESTRIAL, זה אפילו לא עלה לדיונים. יש מחסור עצום במשאבים בגלל אורך המדינה וחוסר בהסדרים לגבי שידורים פיראטיים ושיתוף תדרי ערוצים עם המדינות השכנות (סיפור לא פשוט בכלל). DVBT מתגלגל בוועדות מזה 3 שנים והמכרז אפילו עדיין לא יצא. שידורים כאלה לא יהיו בשלוש עד חמש השנים הקרובות.

לגבי לחץ לגרום לזה לקרות דרך שידורים כאלה, קשה לי להאמין - הרי ערוץ 10 קם ללא תשתית שידורים ארצית (רק דרך כבלים או לווין) וזה בהחלט מסמן את העתיד מבחינתם.

פילפילון,

עקרונית צודק - השקעה פיזית רק HOT עשתה. מצד שני, הם היו הרבה יותר רחוקים מ-HDTV מאשר יס. ליס יש תשתית שהיא לא ממש רחוקה מזה כבר היום. הכל מבוסס פנימית אצלהם על SDI (המעבר ל- HD SDI לא מסובך, והרבה מאוד ציוד נשמר כמו שהוא). מערכות השידור לא ממש שונות, שרתי השידור דורשים רק נפחים גדולים יותר.

בגדול, הם צריכים כמה עמדות עריכה (לא השקעה גדולה), אינקודרים וציוד קידוד. זה החלק הפשוט (אצל הוט דווקא, זה היה חלק יותר מסובך). גם הוט וגם יס עדיין לא עשו רכישה מסיבית של ממירים, וזה כרגע מה שחוסם את המעבר לשידורים בפועל. יש לזה המון סיבות. יס ממתינים להתייצבות וירידת מחירים של ממירי H264 (או אפילו ליציאת PVR סדירים בטכנולוגיה זו), הוט זקוקים למקור של ממירי MPEG2 אבל עם מודולציה שמתאימה לשידור בכבלים (לא סיפור פשוט כ"כ). המכרזים לדעתי כבר יצאו לדרך.

אין ספק שגם יס תדרש להשקיע טכנולוגית במרכז שידור, והם בהחלט מאחור (הוט רכשו תכנים, מה שמראה שהם בהחלט בכיוון מאוד חיובי בנושא הזה), מצד שני - דרושה רק החלטה ודחיפה מלמעלה בכדי לגרום לעגלה הזו לזוז בכיוון הנכון.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה יקח עוד קצת זמן בארץ כי ככה זה בישראל, אבל הוט ויס, שחושבות שהן מתחרות כרגע בעיקר אחת עם השניה הולכות לגלות מתחרה חדש: IPTV (במובן הכי רחב של המילה, כולל תכנים להורדה ב MCE, DIVX, NG) . ואם לא, אולי ספריות הוידאו יקומו לתחיה עם תכני HDDVD ו BD.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

drixie כתב:זה יקח עוד קצת זמן בארץ כי ככה זה בישראל, אבל הוט ויס, שחושבות שהן מתחרות כרגע בעיקר אחת עם השניה הולכות לגלות מתחרה חדש: IPTV (במובן הכי רחב של המילה, כולל תכנים להורדה ב MCE, DIVX, NG) . ואם לא, אולי ספריות הוידאו יקומו לתחיה עם תכני HDDVD ו BD.
...
על מה בדיוק אתה מתבסס? על החברים כאן באתר? אני לא חושב שאנחנו מדגם מייצג או כח קניה משמעותי בשוק הטלוויזיה בארץ. IPTV כיום מחייב הבנה ב"איך זה עובד" ו"איך להפעיל את זה" הרבה יותר מהדלקת טלויזיה והעברת ערוצים. לצופה הממוצע ואפילו ממוצע+ זה מעל ומעבר לכוחותיו או הרצון שלו בכלל להתעסק בנושא הזה שנקרא "טלויזיה". אני לא חושב שיש מהכיוון הזה תחרות רצינית לשנים הקרובות. האנשים באתר מהווים קבוצה מצומצמת של מובילי טכנולוגיה או Early Adoptes או איך שתקרא לזה. זה בהחלט הכיוון לעתיד. אבל רחוק מאד. עד שיתפתח יישום מסחרי יציב, פשוט ועם ממשק נוח מספיק (ראה הצלחת TIVO) עבור צופה ממוצע בארץ, אין סיכוי להפיכת תכנים מ NG ודומיהם להפוך למשהו נפוץ. ואני נותן את TIVO כדוגמה בגלל ששם לקחו רעיון שהוא קצת סבוך של לוח משדרים אישי שבו כל צופה צריך להגדיר מה הוא רוצה לראות ומתי והמערכת מפתחת את ה"טעם" שלו/שלה ועטפו את זה במימשק נוח ובסוף המחשב "מחליט" עבור הצופה מה טוב לו לראות... ומורידה מהראש שלו אפילו את ההחלטה ה"קשה" האם לנסות את הסידרה החדשה ב ABC או לא... זו מסחריות במיטבה. חשיבה מבריקה. מהו כמו: "בוא ניקח את בטטות הכורסא ונבטל להם את הצורך להעביר ערוצים בחיפוש אחר משהו טוב לראות". אז עד שלא יהיה פתרון בצורת מכשיר "חוסך מחשבה" ל IPTV זה לא יהיה מסחרי ולא יתחרה ביס/הוט.
Enjoy the Silence

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”