גרופון - האם מגיע זיכוי במידה ופג תוקפו ולא מומש? לא, אבל יש יוצא מן הכלל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

Gili_Regev כתב:
moco כתב:לא ברור לי הדיון על האם זה חלק מהתוכנית העסקית או לא, כאילו זה משנה משהו בהיבט המוסרי של העיניין.

מדובר בעיניין (זה שיש לו תוקף מוגבל) מהותי למושג קופון בכלל, ובוודאי לקופונים של מבצעים.
כמו כן, זה כמובן כתוב באתר.
אין פה שום דבר אפילו טיפה מסריח מצד המוכרים.
הדוגמא שניתנה עם חלב מקודם פגעה בול.
...
משה
אף אחד פה לא ערבב תכנית עסקית עם חוסר מוסר,
חוץ ממך..
...
תראה, לא באופן ישיר, אך זה מה שהשתמע לי ממה שקראתי.
אם טעיתי, אז טעיתי.
משה

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

זהו שאני חשבתי שפג התוקף מתייחס להטבה עצמה - ברור לי שלא אוכל לקבל את מה שהובטח בגרופון במחיר ששילמתי על הגרופון.
מסתבר שלפחות בגרופון העולמי חושבים כמוני.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

בפעם היחידה שנזקקתי לשירות מגרופון הוא היה מהיר ולשביעות רצוני

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

moco כתב:לא ברור לי הדיון על האם זה חלק מהתוכנית העסקית או לא, כאילו זה משנה משהו בהיבט המוסרי של העיניין.

מדובר בעיניין (זה שיש לו תוקף מוגבל) מהותי למושג קופון בכלל, ובוודאי לקופונים של מבצעים.
כמו כן, זה כמובן כתוב באתר.
אין פה שום דבר אפילו טיפה מסריח מצד המוכרים.
הדוגמא שניתנה עם חלב מקודם פגעה בול.
...
דווקא הדוגמא עם החלב פחות מתאימה משום שכשקונים חלב מקבלים תמורה וזה ברור לכולנו. ברגע שהתמורה עוברת לקונה, עוברת יחד איתה גם האחריות עליה, לכן אם הקונה לא השתמש בחלב זו באמת בעיה שלו.
בעניין הקופונים לא ממש ברור אם באמת מדובר בתמורה, הרי בעת הרכישה הלקוח לא קיבל דבר מלבד הזכות למימוש עתידי, ולכן השאלה העיקרית שצריכה לעמוד כאן למבחן היא האם הגרופון עצמו מהווה תמורה, וזה אכן המבחנים לסיווג הכנסה - מבחן התמורה.

כדי להמנע מעוגמת נפש חשוב מאוד לקרוא את האותיות הקטנות וגם את תקנון האתר:
24. ביטול עסקה על ידי משתמש הקצה
24.1. ביטול רכישת שובר יעשה באמצעות פניה דרך כפתור שירות הלקוחות או באמצעות הדואר או באמצעות פקס או באמצאות תקשורת אלקטרונית (כדוגמת דואר אלקטרוני), יכלול את פרטי הרוכש כולל מספר תעודת זהות ואת פרטי השובר, ויחולו עליו התנאים המפורטים בסעיף 24 זה.
24.2. בכל הקשור לביטול עסקת מכר מרחוק מול גרופון על ידי משתמש הקצה הרי שיחול חוק הגנת הצרכן התשמ'א-1981 ('חוק הגנת הצרכן').
24.3. הנך רשאי לבטל עסקת מכר מרחוק בהודעה בכתב כמפורט להלן:
בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את פרטי העסקה האמורים בחוק הגנת הצרכן, לפי המאוחר מביניהם.
בשירות – בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את פרטי העסקה האמורים בחוק הגנת הצרכן, לפי המאוחר מביניהם, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת - בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת - בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.

בוטלה עסקה מתמשכת, שהוחל במתן השירות לפיה, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו.
24.4. תוצאות ביטול העסקה יהיו כמפורט בחוק הגנת הצרכן.
24.5. זכות ביטול עסקת מכר מרחוק אינה עומדת במקרים הבאים: לגבי 'טובין פסידים' כמשמעם בחוק הגנת הצרכן; שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן; לגבי מוצר שהוא מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ'ה-1995; טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה; טובין הניתנים להעתקה שכפול והקלטה לאחר פתיחת אריזתם המקורי.
24.6. דמי ביטול – בכפוף לכך שלא נעשה שימוש בשובר ובכפוף לייתר התנאים המפורטים בתנאי שימוש אלו, בתוך 14 יום מיום קבלת הודעת הביטול יושב לך הסכום ששולם על ידך בגין השובר בניכוי דמי ביטול בשיעור של 5% מסכום העסקה או 100 ש'ח, לפי הנמוך מביניהם.
24.7. דמי הביטול עשויים להיגבות על ידי בית העסק או על ידי גרופון. בכל מקרה של ויתור על גביית דמי הביטול על ידי אחד מאלה, יהא השני זכאי לגבותם, ואין בויתור על גביית דמי הביטול מצד אחד מהם כדי לפגוע בזכות השני לגבותם, בכפוף לכך שלא ייווצר כפל חיוב. רק במקרה בו הן בית העסק והן גרופון יוותרו על גביית דמי הביטול, לא יחויב הצרכן בדמי ביטול.
24.8. במקרה של ביטול עסקה עקב פגם או אי התאמה בין המוצר לבין הפרטים שנמסרו לגביו על די גרופון לא תחויב על ידי גרופון בדמי ביטול כלשהם. אם סופק לך המוצר - תתבקש להעמיד את המוצר לרשות המוכר במקום שבו נמסר לך הנכס ולהודיע לו על כך.
24.9. יובהר כי ביטול כאמור מתייחס לביטול רכישת השובר בלבד, אך לא לביטול רכישת כל המוצר ו/או שירות שנרכשו מבית העסק תוך שימוש בשובר, שאז עליך לפנות לבית העסק ועל ביטול שכזה יחולו תנאי בית העסק, החוק והדין לגבי מערכת היחסים שבינך לבין בית העסק. על גרופון לא תחול כל אחריות בגין ביטול רכישת כל המוצר ו/או שירות שנרכשו מבית העסק תוך שימוש בשובר וכל ביטול כאמור יהיה בינך לבין בית העסק.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

avilior,
האנלוגיה עם חלב היא כדלקמן.
כשאתה קונה חלב, אתה קונה מוצר פיזי ומעתה ואילך אתה אחראי לשתות אותו בזמן. המוכר אחראי שמכר לך חלב תקין וטרי לפי הרשום עליו.
כשאתה קונה קופון, אתה קונה התחייבות לפי התנאים שלהם (שציטטת והאמת שאין לי מושג על הפרטים שלהם). אתה אחראי להשתמש לפי המגבלות שרשומות והספק אחראי לספק גם לפי הרשום.
האחד מוצר פיזי והשני מוצר חוזי, בגלל זה זו אנלוגיה ולא זהוּת.
משה

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877

שליחה

גרופון משלמים לבית העסק בגין שובר שמומש בלבד. אתה יכול לנסות בבית העסק לאכול עם השובר אחרי תום התוקף. גרופון יקבלו ממנו את השובר בלי בעיה וישלמו עבורו.
בעיקרון מי שלא בסדר כאן זה אתה שלא מימשת וגרופון שלא מזכה את בית העסק רבל זה לא קשור אליך. בית העסק יכול לטעון שהוא נערך לפי הגרופונים ( למשל בחומרי גלם) והוא לא מוכן לספוג... כמובן שזו דוגמה קיצונית אבל ככה זה. אם יש לך סבלנות, תנסה לפנות לאמון הציבור או משהו בסגנון זה יכול לעזור. יש הרבה ביקורת על חברות הקופונים בקטעים האלה אבל כרגע החוק איתם ולדעתי גם הצדק בינך לבינם...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

השאלה פה שפוטה מאוד - האם צויין בקופון פג תוקף? אם כן, ורכשת את הקופון תחת התנאי הנ"ל, אין לך שום עילה לבוא בדרישות לאף אחד מהצדדים (גרופון או בעל העסק). ההשוואה לגרופון העולמי לא רלוונטית מכיוון שרכשת מגרופון בישראל לפי התנאי שלהם מתוך הסכמה לתנאים אלו.

אחרי כל זה, בהחלט שווה לפנות לבית העסק ולראות אם יחליטו להגדיל ראש ולכבד את הקופון מעבר לתוקף שלו, אין מה להפסיד אך אין מה לבוא אליהם בטענות אם יחליטו שלא.

שקונים בזול - צריכים לדעת שברב המיקרים יהיה "קאטץ'" ולהיות ערוכים אליו. אני ממעט להשתמש בשירותים של גרופון ככל הניתן ומבין שלפחות בחלק מהמקרים יהיו "תקלות" (כמו במקרה שלקח לעסק שמימש את הקופון שרכשתי חודשיים לספק את המוצר). אני גם מודע לכך שבמקרה של תקלה לדבר לקיר יהיה הרבה יותר פרודוקטיבי. אבל זה הסיכון שאני לוקח ברכישת מוצר דרך גרופון.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

לפני כמה זמן דובר על חוק שרווצים להעביר שלא יהיה תוקף לקופונים ולתווים של הרשתות, ואני מאוד מקווה שזה יצא לפועל, ההשוואה לחלב ממש לא קשורה, הסיבה היא שחלב מתקלקל וגם לחברה אחר כך אין מה לעשות איתו, להבדיל מהקופון שאין שום הפסד לחברה לממש אותו אחרי התאריך, בכל מקרה, פעם הבאה פשוט אל תקנה קופנים, אנשים קונים קופונים הרבה מעבר למה שהם צריכים או רוצים וגם אחר כך לא מממשים אותם, ולכן כבר יותר זול פשוט ללכת מתי שרוצים וצריכים ולשלם מחיר מלא

shnootz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127

שליחה

סתם לידיעתכם, חלב ומוצרי חלב (מעדנים וכו') ניתן להחזיר אותם לסופר כאשר פג להם התוקף ולקבל זיכוי מלא בתנאי שהם סגורים ולא פגומים.
ואני לא מדבר על להמציא להם סיפורים קניתי אתמול וזה פג תוקף, פשוט ניתן להחזיר בקופה הראשית.
אני לא עושה את זה (אין לי סבלנות להתעסק עם 2 מילקי שפג להם התוקף) אבל אני מכיר אנשים שכן.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shnootz כתב:סתם לידיעתכם, חלב ומוצרי חלב (מעדנים וכו') ניתן להחזיר אותם לסופר כאשר פג להם התוקף ולקבל זיכוי מלא בתנאי שהם סגורים ולא פגומים.
ואני לא מדבר על להמציא להם סיפורים קניתי אתמול וזה פג תוקף, פשוט ניתן להחזיר בקופה הראשית.
אני לא עושה את זה (אין לי סבלנות להתעסק עם 2 מילקי שפג להם התוקף) אבל אני מכיר אנשים שכן.
...
לרוב אתה טועה, יש רשתות ספציפיות שמאפשרות וגם לא בכל הסניפים. מבחינתם זה פשוט תשלום עבור שירות בשבילך.
אין מה לעשות עם חלב פג תוקף...

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

פנייה לבעל העסק לכבד את הגרופון למרות התוקף בוצעה אך הוא סירב בטענה שלא יקבל את הגמול מגרופון.

החסרונות מבחינתי בשימוש שלי (מסעדות בלבד) הם נסבלים כל עוד אני מקבל שירות טוב.
מדובר בחיסכון משמעותי ואני מוכן לספוג את החיסרון של השימוש בפלטפורמה הזאת בשביל החיסכון (אני היום אוכל במסעדות לרב עם גרופון)

לפעמים יש הפתעות לטובה.
אחרי שאתמול בגרופון סרבו לתת פיצוי כלשהו ביקשתי לדבר עם מנהל והובהר לי שיחזור אליי מנהל תוך 48 שעות.
לפני כשעתיים (פחות מ-24 שעות מהפנייה) חזר אליי המנהל ואחרי הסבר קצר החליט לפנים משורת הדין, למרות שאכן לפי הנהלים לא אמור לעשות כן, לאשר לי זיכוי מלא בסכום ששילמתי לרכישות עתידיות בגרופון למשך 1 שנה תוך הבהרה שמדובר במשהו חד פעמי.

אני אישית, ע"ב החלטה זו של המנהל, מתכוון להגדיל את הרכישות שלי ואמליץ לאחרים לרכוש בגרופון (תוך תשומת לב לעניין התוקף).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

ובא לציון גואל.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יפה מאד! ככה זה עובד בד"כ.

אני אישית די מרוצה מחברות הקופונים... לא נתקלתי בשירות רע מבחינתן. אפילו יצא לי לקבל החזר מלא אחרי שנה וחצי לשובר של כדור פורח שפשוט לא הצלחתי לממש (קבעתי 3 פעמים ובשלושתן בוטלה הטיסה בגלל מזג האוויר).

לגבי מסעדות - (פרט להתרסקות בפאפאגיו אקספרס רמת החייל שלא קשורה לחברת הקופונים) פעמיים הגעתי למסעדה או מזון מהיר דרך קופון והכשהבנתי שהמקום לא בדיוק מתאים למתן שירותי "הסעדה", פשוט פניתי לחברת הקופונים וקיבלתי זיכוי מלא.

בתחילת הפעילות שלהן, חברות הקופונים עוד בדקו את הספקים אבל היום זה כבר כל כך פרוץ שרוב החברות פשוט יורות לכל הכיוונים ומדי פעם יש הברקות...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”