בחירת מקרן קולנוע ביתי מארה"ב - 850HD, PRO8200 או 8530?
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 203
שאלת תם, ה-8350 זהה ל-TW3800 שנסקר כאן בעבר נכון?
http://www.hometheater.co.il/article015 ... -EH-TW3800
http://www.hometheater.co.il/article015 ... -EH-TW3800
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

סיכום ביניים:
* למרות שה-850HD מאוד קוסם במחיר, בגודל ובפונקציונאליות אני חושב שה-720P בגדלי הקרנה של 100+ אינטש ואיכות התמונה הפחות טובה שלו מכריעים את הכף נגדו. במסכים של 50 אינטש ממרחק של ~3 מטרים כבר מתחילים להבחין בין FHD ו-HDR אז ב-100' ממרחק כזה עם מקרן שלא מצטיין באיכות תמונה אני חושב שזו טעות.
זה יותר מקרן לצפיה בחברה בחצר או לסרטי ילדים לחבורת דרדקים מאשר לצפיה בסרטים איכותיים ולהנות מאיכות ראויה.
הרי רוב התכנים שלי הם 1080P כבר וכנ"ל לגבי גיימינג.
* ה-PRO8200 נראה כמו פשרה מצויינת בין מחיר, שימושיות וביצועים - עדיין לא פסלתי אותו בזכות יכולת ההארה המצויינת שלו, רמקולים מובנים, 1080 זום לא רע גודל/משקל קומפקטיים ואיכות תמונה לא רעה בכלל.
* ה-8350 מאוד מפתה אותי למרות תוספת של 300$ למחיר - lens shift אדיר שחשוב בגלל שאין לי חדר יעודי והמיקום ישתנה מדי פעם, זום גדול, שקט ובעיקר איכות תמונה שככל הנראה ברמה אחת לפחות מעל ה-PRO8200.
עצמת ההארה הנמוכה מספקת מעל ומעבר לצפיה בחדר חשוך - שם ממילא זה המקום היחיד שאיכות מקסימלית חשובה לי באמת.
בשאר המקרים (מצגות/תמונות/סרטונים/סרטי ילדים במרפסת או בסלון) האיכות פחות חשובה וממילא תנאי התאורה רחוקים מאופטימליים - תמיד אפשר להקרין מעט קטן יותר ו/או לשים על dynamic שבו עדיין ה-8350 מתעלה על השאר ועוד עם מעל 1500 לומנס!
גם אין מה לחשוש מאפקט הקשתות של ה-DLP - גם אם אני לא רגיש (?) צופים אחרים אולי כן.
היעדר הרמקולים המובנים, מיעוט החיבורים והגודל/משקל שלו (כמעט כפול) עושה אותו הרבה פחות ורסטילי ושימושי אבל זה נסבל אני חושב.
בחדר יש לי מערכת סאונד ואוזניות G930 ובשאר המקומות ממילא אצטרך רמקולים חזקים יותר כנראה.
מקסימום תמיד יש לי 2-3 רמקולים ניידים בסטוק (Monster ClarityHD \ JBL DUET למשל).
* למרות שה-850HD מאוד קוסם במחיר, בגודל ובפונקציונאליות אני חושב שה-720P בגדלי הקרנה של 100+ אינטש ואיכות התמונה הפחות טובה שלו מכריעים את הכף נגדו. במסכים של 50 אינטש ממרחק של ~3 מטרים כבר מתחילים להבחין בין FHD ו-HDR אז ב-100' ממרחק כזה עם מקרן שלא מצטיין באיכות תמונה אני חושב שזו טעות.
זה יותר מקרן לצפיה בחברה בחצר או לסרטי ילדים לחבורת דרדקים מאשר לצפיה בסרטים איכותיים ולהנות מאיכות ראויה.
הרי רוב התכנים שלי הם 1080P כבר וכנ"ל לגבי גיימינג.
* ה-PRO8200 נראה כמו פשרה מצויינת בין מחיר, שימושיות וביצועים - עדיין לא פסלתי אותו בזכות יכולת ההארה המצויינת שלו, רמקולים מובנים, 1080 זום לא רע גודל/משקל קומפקטיים ואיכות תמונה לא רעה בכלל.
* ה-8350 מאוד מפתה אותי למרות תוספת של 300$ למחיר - lens shift אדיר שחשוב בגלל שאין לי חדר יעודי והמיקום ישתנה מדי פעם, זום גדול, שקט ובעיקר איכות תמונה שככל הנראה ברמה אחת לפחות מעל ה-PRO8200.
עצמת ההארה הנמוכה מספקת מעל ומעבר לצפיה בחדר חשוך - שם ממילא זה המקום היחיד שאיכות מקסימלית חשובה לי באמת.
בשאר המקרים (מצגות/תמונות/סרטונים/סרטי ילדים במרפסת או בסלון) האיכות פחות חשובה וממילא תנאי התאורה רחוקים מאופטימליים - תמיד אפשר להקרין מעט קטן יותר ו/או לשים על dynamic שבו עדיין ה-8350 מתעלה על השאר ועוד עם מעל 1500 לומנס!
גם אין מה לחשוש מאפקט הקשתות של ה-DLP - גם אם אני לא רגיש (?) צופים אחרים אולי כן.
היעדר הרמקולים המובנים, מיעוט החיבורים והגודל/משקל שלו (כמעט כפול) עושה אותו הרבה פחות ורסטילי ושימושי אבל זה נסבל אני חושב.
בחדר יש לי מערכת סאונד ואוזניות G930 ובשאר המקומות ממילא אצטרך רמקולים חזקים יותר כנראה.
מקסימום תמיד יש לי 2-3 רמקולים ניידים בסטוק (Monster ClarityHD \ JBL DUET למשל).
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

נראה שה-8350 הוא המנצח בסופו של דבר...
1099$ ב-b&h. עד יום שני.
האם כדאי כבר באותה הזדמנות לקנות מנורה חליפית?
עולה 250$ והזהירו אותי שהדגם הזה היו בעיות עם מנורות שנשרפו מהר מאוד.
1099$ ב-b&h. עד יום שני.
האם כדאי כבר באותה הזדמנות לקנות מנורה חליפית?
עולה 250$ והזהירו אותי שהדגם הזה היו בעיות עם מנורות שנשרפו מהר מאוד.
נערך לאחרונה על ידי tmpusr ב 23/12/2012 1:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

עוד שאלה ברשותכם - ה-8350 הוא דגם מ-2010 והוחלף מאז. המקביל לו היום זה ה- tw6100?
יקר בהרבה!
יקר בהרבה!
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

אני מנהל דיון עם עצמי...
משהו קצת מטריד אותי ברשותכם...
ראיתי שבדגמים שמחליפים את ה-8350 אפסון ויתרו לגמרי על ה-lens shift ומסתפקים ב-keystone של 30 מעלות:
http://www.epson.co.il/il/he/viewcon/co ... 1235,12137
אולי אני מפריז בחשיבות של ה-lens shift או שאני מפספס משהו?
משהו קצת מטריד אותי ברשותכם...
ראיתי שבדגמים שמחליפים את ה-8350 אפסון ויתרו לגמרי על ה-lens shift ומסתפקים ב-keystone של 30 מעלות:
http://www.epson.co.il/il/he/viewcon/co ... 1235,12137
אולי אני מפריז בחשיבות של ה-lens shift או שאני מפספס משהו?
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

זהו, הזמנתי את ה-EPSON 8350. עלה 1099$ ומשלוח חינם דרך B&H.
תראו כמה הוא עולה בארץ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=775807
פאקינג יותר מ-10000 ש"ח לדגם מ-2010! אפילו אחרי מיסים כולל הכל יוצא סביבות ה-6K בלבד.
למי שמתעניין, ה-VIEWSONIC PRO8200 המצויין ירד כרגע ל-699$ באמאזון! מחיר רצפה למקרן פשוט מצויין.
http://goo.gl/O2FHt
ירד ל-720$ ב-best by וב-B&H
יוצא פחות מ-4000 ש"ח עד הבית כולל משלוח, מיסים ומכס למקרן שעולה 6K-7K בארץ.
תראו כמה הוא עולה בארץ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=775807
פאקינג יותר מ-10000 ש"ח לדגם מ-2010! אפילו אחרי מיסים כולל הכל יוצא סביבות ה-6K בלבד.
למי שמתעניין, ה-VIEWSONIC PRO8200 המצויין ירד כרגע ל-699$ באמאזון! מחיר רצפה למקרן פשוט מצויין.
http://goo.gl/O2FHt
ירד ל-720$ ב-best by וב-B&H
יוצא פחות מ-4000 ש"ח עד הבית כולל משלוח, מיסים ומכס למקרן שעולה 6K-7K בארץ.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
תתחדש. לגבי נורה, לדעתי שטות לקנות מראש. מקסימום תישרף, מזמינים ותוך 4 ימים אצלך בבית (מניסיון)
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה!
אני מניח שאתה מדבר על נורה בארץ, לא? מפחיד אותי רק לבדוק לכמה 250$ בחו"ל מיתרגם בארץ...
עכשיו אני מתחיל לחשוב על מסך 100' קבוע כי אני לא רוצה להתפרע במחיר.
ראיתי את זה:
http://www.amazon.com/Elite-Screens-ER1 ... B00366KE3I
לפי אחד הת'רדים האחרונים פה.
עולה ~1000 ש"ח בחו"ל ושוב - מפחיד לחשוב כמה יעלה בארץ.
עם BUY2USA יצא לי 1434 ש"ח עד הבית כולל הכל.
אולי אנסה קודם להקרין על הקיר, אולי לצבוע מסגרת בשחור ווילונות שחורים לקירות כמו בדיון מעלי.
אני מניח שאתה מדבר על נורה בארץ, לא? מפחיד אותי רק לבדוק לכמה 250$ בחו"ל מיתרגם בארץ...
עכשיו אני מתחיל לחשוב על מסך 100' קבוע כי אני לא רוצה להתפרע במחיר.
ראיתי את זה:
http://www.amazon.com/Elite-Screens-ER1 ... B00366KE3I
לפי אחד הת'רדים האחרונים פה.
עולה ~1000 ש"ח בחו"ל ושוב - מפחיד לחשוב כמה יעלה בארץ.
עם BUY2USA יצא לי 1434 ש"ח עד הבית כולל הכל.
אולי אנסה קודם להקרין על הקיר, אולי לצבוע מסגרת בשחור ווילונות שחורים לקירות כמו בדיון מעלי.
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
אני מדבר על נורה בחו"ל
לגבי מסך. קודם תקרין על הקיר, תקבע את הגודל שנראה לך הכי טוב ורק אז תתחיל בתהליך רכישת מסך. לגבי המסך ששמת בלינק, אני לא מכיר אותו. לי יש את Carada ואני ממש מרוצה ממנו (אבל הוא יותר יקר)
לגבי מסך. קודם תקרין על הקיר, תקבע את הגודל שנראה לך הכי טוב ורק אז תתחיל בתהליך רכישת מסך. לגבי המסך ששמת בלינק, אני לא מכיר אותו. לי יש את Carada ואני ממש מרוצה ממנו (אבל הוא יותר יקר)
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
לגבי בחירת מסך, המסך של ELITE נחשב תמורה טובה לכסף.
בדגם הזה ספציפית, שמעתי תלונות על כך שהמסגרת לא מסיבית מספיק ועלולה לקבל בטן.
אני לא משווה אותו לCARADA שעולה פי 3.
אם אתה מזמין, תקפיד על בד לבן עם גיין קרוב לאחד, CINEWHITE, יהיה פחות סיכוי שתתאכזב..
לא בד אפור ולא בד POWERGAIN.
אם אתה מזמין, תקפיד על בד לבן עם גיין קרוב לאחד, CINEWHITE, יהיה פחות סיכוי שתתאכזב..
לא בד אפור ולא בד POWERGAIN.
No place like home.......... Theater
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

אני קצת בודק מרחקים עכשיו בחדרים בבית...
לצפות ב-100'-120' ממרחק של כ~3-3.5 מטר זה סביר?
הזום יהיה חייב להיות במינימום שלו... זה אומר כנראה שלא תהיה לי בעיה של עוצמת הארה.
לצפות ב-100'-120' ממרחק של כ~3-3.5 מטר זה סביר?
הזום יהיה חייב להיות במינימום שלו... זה אומר כנראה שלא תהיה לי בעיה של עוצמת הארה.
נערך לאחרונה על ידי tmpusr ב 26/12/2012 17:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- opv
-
- חבר מביא חבר

כמו שהציע לך RIDE לפני, קודם מקרינים על קיר, בודקים איזה גודל מתאים ורק אז קונים מסך.
גודל מסך זו העדפה אישית.
גודל מסך זו העדפה אישית.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

יש דגם אחר במחיר דומה בלי הבעיה הזו?opv כתב:לגבי בחירת מסך, המסך של ELITE נחשב תמורה טובה לכסף.
לא בד אפור ולא בד POWERGAIN....
זה כמעט המקסימום שבמקסימום שאני מוכן להוציא על מסך...
אפשר הסבר או לינק נוח להסבר על המונחים שזה עתה ציינת.
ממה אני עלול להתאכזב ולמה צריך לשים לב?
בכל מקרה, דיה לצרה בשעתה... יגיע המקרן, אקרין על הקיר ואז אחליט (ואחזור להתייעץ כמובן).
- opv
-
- חבר מביא חבר

למסך ניטראלי עם גיין לבן יש הכי פחות תופעות לוואי:
1) זוית צפייה הכי רחבה
2) מרקם ניטראלי
3) אין שינוי של גוון התמונה בזויות צפייה שונות (COLOR SHIFTING)
4) אין נקודות בוהקות של השתקפות
במסכים "מיוחדים" כמו מסכים עם גיין גבוה, מסכים אפורים או כסופים, בעיקר בזולים שבהם, ליתרונות שלהם יש מחיר והם פחות טובים באספקטים שציינתי למעלה.
1) זוית צפייה הכי רחבה
2) מרקם ניטראלי
3) אין שינוי של גוון התמונה בזויות צפייה שונות (COLOR SHIFTING)
4) אין נקודות בוהקות של השתקפות
במסכים "מיוחדים" כמו מסכים עם גיין גבוה, מסכים אפורים או כסופים, בעיקר בזולים שבהם, ליתרונות שלהם יש מחיר והם פחות טובים באספקטים שציינתי למעלה.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

תודה שוב! היתרונות שלהם זה בעיקר גווני שחור, נכון?
- opv
-
- חבר מביא חבר

למסכים עם גיין גבוה, היתרון הוא ... גיין גבוה. כלומר לבנים בהירים ושחורים בהירים יותר מאשר מסך עם גיין נמוך.
למסכים אפורים אין יתרון. הם הופכים את התמונה לכהה יותר וכך "משפרים" את השחורים אך דופקים את הלבנים. זה לא רע בהכרח, רק שפילטר ND עושה את זה טוב יותר וזול יותר. צמצם קבוע, עושה את זה טוב משניהם.
למסכים אפורים אין יתרון. הם הופכים את התמונה לכהה יותר וכך "משפרים" את השחורים אך דופקים את הלבנים. זה לא רע בהכרח, רק שפילטר ND עושה את זה טוב יותר וזול יותר. צמצם קבוע, עושה את זה טוב משניהם.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

אתה רק מסקרן אותי יותר... "פילטר ND"? צמצם קבוע?opv כתב: רק שפילטר ND עושה את זה טוב יותר וזול יותר. צמצם קבוע, עושה את זה טוב משניהם....
אני רואה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד
- opv
-
- חבר מביא חבר

פילטר ND זה פילטר שיושב על עדשת המקרן ומחשיך את התמונה. כך בעצם ממירים עודף עוצמת הארה לשיפור בשחורים.
צמצם קבוע זו אופציה שקיימת במקרנים לסגור מעט את הצמצם ולהוריד את עוצמת ההארה של המקרן. צמצם קבוע, בניגוד לפתרונות האחרים, משפר ניגודיות כיוון שהוא מפחית את כמות האור התועה המגיע לעדשה.
צמצם קבוע זו אופציה שקיימת במקרנים לסגור מעט את הצמצם ולהוריד את עוצמת ההארה של המקרן. צמצם קבוע, בניגוד לפתרונות האחרים, משפר ניגודיות כיוון שהוא מפחית את כמות האור התועה המגיע לעדשה.
-
tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

עידכון - סוף סוף ה-8350 הגיע ומחובר.
לא בחיבור הקבוע עדיין... חדר הקולנוע הביתי עוד בשלבי תכנון ראשוניים בגלל מגבלות פיזיות של מקום.
כמה תובנות ראשוניות:
1. מעל הכל, איכות התמונה פשוט מדהימה, גם בתנאים לא אידאליים של תאורה חלקית וקיר צהבהב.
החשש הגדול שלי היה מעוצמת ההארה אבל כפי שנכתב בביקורות, ב-DYNAMIC עוצמת ההארה בהחלט מספקת
ואיכות הצתמונה/צבעים נשארת לא רעה בכלל בהתחשב בתנאים.
2. ה-lens shift פשוט אדיר ושווה כל שקל שהושקע בו לדעתי.
יכולת ההתאמה של התמונה למגבלות הפיזיות היא כמעט בלתי מוגבלת ולא צריך להזיז את המקרן כלל.
התמונה נטולת עיוותים ואחידה גם ב-shift גדול. תענוג אמיתי!
חסל סדר חבילות דפים מתחת למקרן, זוויות לא הגיוניות ו-keystone מטורף.
כיוון שאני מתכוון להקרין בשלושה-ארבעה מקומות שונים מדי פעם זה מאוד מאוד חשוב לי.
3. המקרן הזה פשוט חרישי בכל אמת מידה, אפילו כשיושבים ממש לידו לבד בחדר שקט לחלוטין ב-03:00 בבוקר.
ב-ECO הוא בכלל אילם ועוצמת ההארה מעל ומעבר גם בסלון גדול (חשוך למדי אבל לא 100%).
4. תפריטים ושלט נוחים מאוד - אינטואיטיבי ועם במון אפשרויות (כולל תאורת שלט).
5. הדבר הזה ע-נ-ק וכבד הרבה מעבר למה שציפיתי. חתיכת טכנולוגיה איכותית ומאסיבית ולא מקרן צעצוע.
6. בהחלט מבחינים באיכות המקור בגדלי ההקרנה שהמקרן הזה מאפשר.
הקרנתי ממרחק של 4 מטר על ~130 אינטש ובהחלט יש הבדלים בין 720 ל-1080 בחלק מהכותרים (אבל
אולי זה גם איכות ההמרה). מאוד מרוצה שהלכתי על 1080 אם כי אני מניח שגם מקרן 720 היה נותן תמונה
לא רעה בכלל.
7. החום נפלט מלפנים שזה מצויין בהתקנה בתוך נישה או על שולחן קפה מלפנים אבל אם יושבים לידו בהחלט מרגישים את החום הנפלט - כמו מפזר חום קטן...
8. חיסרון שידעתי עליו אבל מעט מציק בכל מקרה - אין למקרן רמקולים או יציאת אודיו אז בחיבור HDMI חייבים יציאת אודיו נוספת מהמקור כדי לחבר לרמקולים. עם מחשב זה לא בעיה אבל חיברתי XTREAMER שאין לו יציאת PL וצריך כל מיני מתאמי בננות ושטויות לחיבור באודיו בסטריאו לקומפוננט. אז יש לפעמים גם בעיית סינכרון קלה בין האודיו לבין התמונה כי הם עוברים בממשקים שונים.
זהו בינתיים - מי שמעוניין שאבדוק משהו או לתת איזה טיפ יותר ממוזמן.
לא בחיבור הקבוע עדיין... חדר הקולנוע הביתי עוד בשלבי תכנון ראשוניים בגלל מגבלות פיזיות של מקום.
כמה תובנות ראשוניות:
1. מעל הכל, איכות התמונה פשוט מדהימה, גם בתנאים לא אידאליים של תאורה חלקית וקיר צהבהב.
החשש הגדול שלי היה מעוצמת ההארה אבל כפי שנכתב בביקורות, ב-DYNAMIC עוצמת ההארה בהחלט מספקת
ואיכות הצתמונה/צבעים נשארת לא רעה בכלל בהתחשב בתנאים.
2. ה-lens shift פשוט אדיר ושווה כל שקל שהושקע בו לדעתי.
יכולת ההתאמה של התמונה למגבלות הפיזיות היא כמעט בלתי מוגבלת ולא צריך להזיז את המקרן כלל.
התמונה נטולת עיוותים ואחידה גם ב-shift גדול. תענוג אמיתי!
חסל סדר חבילות דפים מתחת למקרן, זוויות לא הגיוניות ו-keystone מטורף.
כיוון שאני מתכוון להקרין בשלושה-ארבעה מקומות שונים מדי פעם זה מאוד מאוד חשוב לי.
3. המקרן הזה פשוט חרישי בכל אמת מידה, אפילו כשיושבים ממש לידו לבד בחדר שקט לחלוטין ב-03:00 בבוקר.
ב-ECO הוא בכלל אילם ועוצמת ההארה מעל ומעבר גם בסלון גדול (חשוך למדי אבל לא 100%).
4. תפריטים ושלט נוחים מאוד - אינטואיטיבי ועם במון אפשרויות (כולל תאורת שלט).
5. הדבר הזה ע-נ-ק וכבד הרבה מעבר למה שציפיתי. חתיכת טכנולוגיה איכותית ומאסיבית ולא מקרן צעצוע.
6. בהחלט מבחינים באיכות המקור בגדלי ההקרנה שהמקרן הזה מאפשר.
הקרנתי ממרחק של 4 מטר על ~130 אינטש ובהחלט יש הבדלים בין 720 ל-1080 בחלק מהכותרים (אבל
אולי זה גם איכות ההמרה). מאוד מרוצה שהלכתי על 1080 אם כי אני מניח שגם מקרן 720 היה נותן תמונה
לא רעה בכלל.
7. החום נפלט מלפנים שזה מצויין בהתקנה בתוך נישה או על שולחן קפה מלפנים אבל אם יושבים לידו בהחלט מרגישים את החום הנפלט - כמו מפזר חום קטן...
8. חיסרון שידעתי עליו אבל מעט מציק בכל מקרה - אין למקרן רמקולים או יציאת אודיו אז בחיבור HDMI חייבים יציאת אודיו נוספת מהמקור כדי לחבר לרמקולים. עם מחשב זה לא בעיה אבל חיברתי XTREAMER שאין לו יציאת PL וצריך כל מיני מתאמי בננות ושטויות לחיבור באודיו בסטריאו לקומפוננט. אז יש לפעמים גם בעיית סינכרון קלה בין האודיו לבין התמונה כי הם עוברים בממשקים שונים.
זהו בינתיים - מי שמעוניין שאבדוק משהו או לתת איזה טיפ יותר ממוזמן.