שרשור תגובות: אחרי 4 ימים עם Galaxy Note 1, סורי, לא שוכנעתי....

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #21 

MartinHSabag כתב: אבל אני פשוט לא מצליח להבין איך אנשים שהם לא "סופר טכנלוגיים" מצליחים בכלל לעשות משהו בפלטפורמה הזו.
...
:roll: מבחינת העובדות, המשפט הזה פשוט מגוחך....
סלח לי מרטין, אבל מקריאת חוות הדעת האישית שלך, קשה לי שלא להרגיש שאתה לא באמת ניסית ללמוד את המכשיר ואת עולם האנדרואיד. זה נעשה לטעמי מסיבה שנראית לי מאוד הגיונית, והיא שאתה לא באמת רצית לעבור לאנדרואיד. כנראה, "סתאם" כי טוב לך עם ה iOS.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

osherov,
אתה לא צריך להכניס לי מילים לפה ובטח שלא לנסות להבין מה רציתי או לא רציתי.
אם משהו לא ברור לך ממה שרשמתי, אתה יכול לשאול ואשמח לענות.

במשפט שלך "לא באמת ניסית ללמוד את המכשיר ואת עולם האנדרואיד" טמון כל מה שניסיתי להגיד בפוסט הזה. זו מערכת שמתאימה למי שרוצה ללמוד, לחפור ולהתעסק אינסוף כדי לגרום לה לעבוד בצורה חלקה ומי שלא למד, חפר וניסה, כנראה שייתאכזב ממנה.

לא ניסיתי?
אשמח לעשות איתך שיעור (כמה זמן להערכתך צריך עם מישהו מנוסה כמוך?) כדי באמת להבין ולהיכנס לעולם הזה?
אמרתי את זה שאני מאוד מאוכזב מהאייפון5 בגלל חוסר החדשנות שבו, מה שלא משכנע אותי לעבור מהאייפון4 שלי אליו ואני כן מחפש לעבור מכשיר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #23 

אין שום צורך לעשות איתי שיעור.
חצי עולם משתמש במכשירי אנדרואיד בלי שום בעיות. זה כולל ילדים, אבות, וסבתות שאין להם שמץ של מושג בדברים האלה, בטח ובטח הם לא היו צריכים ללמוד את העולם הזה, כמו שאתה מנסה לטעון כאן. זה נכון, שיש טיקים ושטייקים שאפשר לעשות באנדרואיד, אבל ממש אין צורך להשתמש בהם על מנת לעבוד באופן חוויתי עם המכשיר (למעט אולי מכשירי גוגל). כל מערכת חדשה דורשת אדפטצייה, זה נכון לדוגמא גם למי שמגיע ממכשיר סימביאן למכשיר iOS השאלה היא האם אתה מוכן לעבור את השינוי הזה ולדעתי (שאותה כבר כתבתי לך גם בעבר) התשובה הייתה ונשארה לא (אתה מחפש אייפון טוב יותר, ולא מכשיר שבאמת שונה)

יש הבדלים חווייתים בין אייפון לאנדראויד ל Phone8 אבל בטח לא ברמות הקיצוניות שאתה חווה כאן. אפילו מקלדת לא באמת ניסית למצוא, אז סליחה אם קשה לי להרגיש שבאמת רצית לעבור לאנדרואיד.

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #24 

לדעתי זה ההבדל בין אנדרואיד ל IOS. IOS פשוטה ללא כל אפשרות לקסטומיזציה של המשתמש. לעומת זאת אנדרואיד יכולה להיות 2 הדברים. למשתמש הרגיל שלא מחפש "להתחכם" מערכת פשוטה ולדעתי לא פחות אינטואיטיבית מ IOS. הייתרון שמשתמש שרוצה יותר "לחפור" יש לו היתרון שהוא יכול לעשות זאת. גם אתה מרטין מתלונן שלא הצלחת למצוא היכן להחליף לאונצ'ר. אל תשכח שאופציה זו פשוט אינה קיימת ב IOS. גם לגבי החלפת רומים. לא צריך ואין חובה להחליף רום ואפשר לחיות מצוין עם רום סטוק. היתרון משתמש מתקדם יכול ווהדגש על יכול להחליף לרום מקוסטם . עוד זו אופציה שכלל לא קיימת ב IOS, ואתה לא צריך ולא חייב לנצלה. האפליקציה היחידה שלפעמים נתקעת לי היא וואלה וזאת כאשר אין קליטת דאטה טובה. לעומת זאת באייפד יש מקרים לא מעטים שהאפליקציה של גלובס נתקעת ורק ריסט למכשיר משחררת אותו. ולא האייפד לא פרוץ ומדובר על אפליקציה שהורדה מהגן הסגור. כאשר אני עובר מהגלקסי לאייפד אני מרגיש כאילו מישהו קשר לי את היידים והגביל אותי.
לדעתי אם תבוא עם ראש פתוח באמת ולא עם דעות קדומות תראה שלא בהכרח צריך לאלף את "החיה". תתחיל בלהשתמש בדיוק באותו אופן שאתה משתמש באייפון בלי לנסות להחליף לאונצ'רים או רומים ותראה שהמערכת ידידותית בדיוק באותה המידה. כל ההגדרות מרוכזות במקום אחד ובצורה ברורה ביותר + היתרון שלרוב ההגדרות שאתה משתמש הכי הרבה אפשר להגיע מוילון ההודעות (דרך אגב הועתק מאנדרואיד ).

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #25 

Osherov,
זה בדיוק מה שאני אומר.
שני מכשירים, אחד מול השני OUT OF THE BOX, האייפון לוקח בהליכה את ה-NOTE1 בכל מה שקשור ליציבות, מהירות תגובה ומה לא.
אני בטוח (וגם כתבתי את זה) שעם קיסטום וחיפושים, הייתי גורם לו לעבוד כמו שצריך, אבל זו בדיוק הנקודה!

כן, אני רואה איך חמי "מסתדר" עם EXPERIA שלו....כל היום מקלל אותו ואין לו שום מושג איך לקסטם או לקנפג אותו ובחיים לא יהיה לו. אז גם הוא "עצלן"?
About.me

matanhh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

התנסתי בגלאקסי 2 האנדואיד פחות נוח וכיפי וקליל ויציב מ iso/
יש לי עכשיו אייפוד טאץ 5 השתדרגתי מאייפוד טאץ 3 שהיה לי 3 וקצת שנ ים
מכשיר מעולה אייפוד טאץ 5 יש לי viber הכל מה שצריך
וגם כמעט בכל מקום יש אינטרנט אלחוטי אז זה לא בעיה להתחבר לאינטרנט.
איכות מסך מדהימה עיצוב מדהים וקל המכשיר אוזניות מצויינות כבל הטענה נראה מדהים
מהיר המכשיר קל לתפעול המכשיר הכל מושלם באייפון ובאייפוד ט'אץ 5
המכשירים של אפל הכי טובים ושוב דבר לא מתקרב לרמה שלהם.כל האנדואידים והמכשיריםם האחרים הם שנות אור הרחק מאפל.
כל מי שרוצה מכשיר קל דקיק יפה מצלמה טובה והכל שיקח אייפון 5 בלי לחשוב בכלל המכשיר הכי טוב שיש לא היה לא יהיה גם לא עוד 20 שנה לא יהיה מכשירים יותר טובים מהמכשירים של אפל אייפון 4 4s 5 הם המכשיריים הכי טובים שיש היום למרות שהם יקרים הם מעולים.
אני יש לי אייפוד ט'אץ דור 5 ולא מפסיק להשתמש בו כל היום איתו מכור למכשיר.
מרטין סאבג מסכים איתך אפל פשוט מלכים אין עלייהם מעולים מה הינו עושים בלעדיים המוצרים שלהם זה המצאות המילניום אין דבר יותר טוב מהמוצרים שלהם.לא מבין את כל אלו שאומרים שאפל יותר גרוע.נכון שהמחירים של המוצרים שלהם גבוהים,אבל על איכות משלמים.הם מספר 1 בעולם אוהבם אותם מת עלייהם תמשיכו ככה אפל אתם 10 .מרטין בחיים לא יקח טאבלאט או פלאפון של אנדרואיד לא נוח לא כיפי קשה לתפעול יותר איטי יותר כבד יותר מסובך

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #27 

matanhh,
לא צריך להיסחף. זה לא מה שאמרתי.....
About.me

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #28 

לא מכיר IOS בכלל, אבל אחד היתרונות שהן גם חסרונות באנדרואיד הוא יכולות הקיסטום.

היום כשאני לוקח את האנדרואיד של חמותי, אני פשוט לא זוכר מה לעשות איתו ואיך לעבוד איתו.
היא לא שינתה כלום, הגרסא כפי שהגיעה מהמפעילה. שזה מה שיש לרוב המכריע של האנשים.

אני אחרי שנים עם LAUNCHER אחר, מקלדת ואפלקציות אחרות וכדומה, לא מבין איך לעבוד עם האנדרואיד שלה.... 8O

בהחלט רואה בזה יתרון לצד של אפל לרוב האנשים.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #29 

בהזדמנות נשב מתישהו מרטין ונסביר לך איך עובדים עם אנדרואיד :roll: :wink:

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #30 

על מה כל הרעש ? מרטין לא התחבר למכשיר ,לא צריך להאשים אותו בזה שהוא לא יודע לעבוד עם אנדרואיד או להתחיל ויכוחים פה ,זכותו המלאה לא להתחבר למכשיר א' ולהתחבר יותר למכשיר ב'.

סתם שני הסנט שלי , אם המכשיר כל כך גרוע לשימוש עם גרסת הStock זאת אומרת שזה פאק של החברה , איך שאני רואה את זה הרומים המקוסטמים שאנשים יוצרים (בין אם מבוססים על גרסאות של היצרן או מתבססות על קוד המקור של אנדרואיד) אמורים לשפר את חווית השימוש במכשיר ,להוסיף לא פיצ'רים וכו' .
לא לבוא כתחליף לזה שמכשיר שחברה מוכרת בסכומים כאלו (והNote הוא מוצר High End בדיוק כמו הS המקביל לו מאותה התקופה) צריך לבוא מתפקד ובלי בעיות רציניות. במקרה הזה אם לתוכנה של המכשיר יש בעיות רציניות לא מאשימים את המשתמש בחוסר ידע על אנדרואיד, ולא אומרים לו "תחליף רום", אלה מאשימים נטו את המכשיר ,כי כמו שאמרתי הROM הזה לא אמור לגרום למכשיר להפוך מחתיכת פלסטיק (במקרה של הNote) עם תוכנה גרוע לסארטפון המצויין שהוא אמור להיות ,אלה הוא אמור לקחת את המכשיר הקיים ולשפר אותו ,לא לעשות מה שהחברה היתה אמורה לעשות מלכתחילה לפני שהוציאה את המכשיר רק שהיא החליטה לחסוך כסף והוא יצא נורא .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #31 

תודה על המאמר (Y)
גם אני מכור לIOS וכאשר ניסיתי קצת להיכנס לאנדרויד זזתי אחורה וחזרתי לאייפון.
השינויים בין מערכות ההפעלה הם גדולים וקשה להסתגל אליהם מיידית.
אני את אפל לא יעזוב בזמן הקרוב
כל הכתבות שלי
עמית לגו

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #32 

מרטין,
מלכתחילה ההשוואה שלך לא במקום.
אתה לוקח מיני טאבלט ומשווה אותו לאייפון, אין פה שום מקום להשוואה.
לשני המכשירים ייעודים שונים (כן, נכון, בבסיס שניהם טלפונים סלולריים, אבל פה מסתיימת ההשוואה).
בכל מקרה, רובם המכריע של משתמשי האנדרואיד לא נוגעים ברומים ובקיסטומים, אלא רק במה שיש להם ברום הסטוק ובאפליקציות מהגוגל פליי והם מסתדרים מצויין עם זה, לא כולם צריכים להתעמק בנבכי המכשיר.
מגירסה 4.0 ומעלה, המכשירים אינטואיטיביים מאד, בלי שום בעיות הסתגלות (מעבר להסתגלות הראשונית של מעבר בין מערכות הפעלה), וזו לא רק אבחנה שלי.
הבנות שלי למשל (בנות 7) מסתדרות מצויין גם עם נקסוס S בגירסת סטוק, גם עם גלקסי נקסוס מקוסטם וגם עם אייפון 3 בגירסת מ"ה 4, ללא שום לימוד מצידי, פשוט לקחו, שיחקו והבינו, ככה שהשד הוא לא כל כך נורא כפי שניתן להבין מהמאמר.

האם יכול להיות שהעמדה שלך היתה מקובעת מלכתחילה? (בלי להכניס לך מילים לפה :) ).

ובשורה התחתונה, זה לא שחור ולבן, וזה בסדר גמור להעדיף מערכת הפעלה אחת מאשר את השניה, בשביל זה יש תחרות (בריאה) בשוק וטוב שיש לנו ממה לבחור.
הכי חשוב, שתהנה מהמכשיר שבו תבחר ושהוא יתאים לצרכיך.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #33 

אבי,
לא השוויתי את שני המכשירים אלא תיארתי את החוויה שלי מהמכשיר הספציפי כי באמת חשבתי לעבור אליו. דווקא נורא רציתי להתלהב כי חשבתי על ה-NOTE2, כמובן.

אני לא אומר שאנשים לא מסתדרים, אנשים גם הסתדרו עם מוטורולה סטארטק בזמנו, זה לא אומר שיש לו חווית משתמש טובה.
אמרתי את זה כמה פעמים ואגיד את זה שוב, אני בטוח שאנדרואיד כפלפטפורמה, היא גמישה יותר ונותנת למשתמש המתקדם לעשות כל מה שהוא רוצה מהמכשיר. להגיע איתו לחווית משתמש כפי שהוא רואה אותה לנכון ונוחה לו וכייפית לו ושימושית לו, אבל פה הבעיה בדיוק - מי שלא יודע איך ומה, החוויה של OUT OF THE BOX עובדת טוב יותר ב-iOS. וזו כמובן דעתי הבלעדית....
About.me

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #34 

אבי , מחזק את עמדתך.
"בכל מקרה, רובם המכריע של משתמשי האנדרואיד לא נוגעים ברומים ובקיסטומים, אלא רק במה שיש להם ברום הסטוק ובאפליקציות מהגוגל פליי והם מסתדרים מצויין עם זה, לא כולם צריכים להתעמק בנבכי המכשיר.
מגירסה 4.0 ומעלה, המכשירים אינטואיטיביים מאד, בלי שום בעיות הסתגלות (מעבר להסתגלות הראשונית של מעבר בין מערכות הפעלה), וזו לא רק אבחנה שלי. "

אחד מבני , 28, משתמש בנקסוס S שהובא לו מארה"ב ממש מהתחלה והוא אפילו לא נגע פעם אחת ברום - ויש לו ידע רב גם בזה.
הוא רק מאשר את העידכונים האוטומטיים שמוזרמים מגוגל ומאד מרוצה מהתפקוד שלו.

לאחיו הצעיר ממנו , 26, רכשנו גלקסי 2 , לפני 3 שבועות עם 4.0 וגם הוא לא נוגע בכלום - ושוב מתפקד 10 בלי תקיעות ובלי בעיות בשלב זה.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #35 

זה דיווח על התרשמות של מרטין
ולא קביעה משפטית
איך אפשר להגיד למישהו מה הוא מרגיש
או איך הוא מתרשם ולקבוע שזה יותר מדוייק
ממה שהוא מדווח בעצמו ?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #36 

מרטין,
לפי מה שאני מצליח להבין, יש סיכוי שאתה פשוט לא ממש מסתדר עם חווית ה-TouchWiz של סמסונג (ככה סמסונג החליטו לשווק את החוויה שלהם).
אולי דווקא מכשיר אנדרואיד אחר מבית היוצר של HTC למשל (עם SenseUI) ייתן לך את החוויה שאתה מחפש? או שאולי מכשיר נקי לגמרי, דוגמת הנקסוסים למיניהם?
בכל מקרה, אף מכשיר אנדרואיד לא ישחזר לך את החוויה של iOS (לטוב ולרע), ואת זה אתה חייב לקחת בחשבון מראש.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #37 

ra,

זה בסדר גמור, כמו שכתבתי:
ובשורה התחתונה, זה לא שחור ולבן, וזה בסדר גמור להעדיף מערכת הפעלה אחת מאשר את השניה, בשביל זה יש תחרות (בריאה) בשוק וטוב שיש לנו ממה לבחור.
הכי חשוב, שתהנה מהמכשיר שבו תבחר ושהוא יתאים לצרכיך.
...
כל אחד ומה שעושה לו טוב, אנחנו (או לפחות אני) לא מייצגים שום גוף, לא את גוגל, לא את אפל ולא את מיקרוסופט, בסופו של דבר, הכי חשוב שכל אחד ייהנה ממה שיש לו ויפיק ממנו את המיטב.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #38 

יש לי נסיון עם שתי מערכות ההפעלה, ובדיעבד אני מעדיף את אנדרואיד בעיקר בגלל הפתיחות. יחד עם זאת, ולמרות שאני פאוור יוזר עם נסיון אישי ומקצועי מאוד נרחב במערכות הפעלה, סיסטם, רשתות תקשורת וכיו"ב, מעולם לא טרחתי לפרוץ למכשיר (לא אייפון ולא אנדרואיד).

כאמור, היום יש לי אנדרואיד ואני מאוד מרוצה, וגם מהאייפון שלי נהניתי בזמנו. אני לא מתיימר להיות גאון הדור, ולהורים שלי יש גם אייפון וגם אנדרואיד ושניהם מסתדרים עם שני המכשירים בלי שום בעיה או תלונה. לדודים שלי יש NOTE I דרך אגב ושניהם סופר מרוצים, וחבר במשרד קנה בהמלצתי את ה-NOTE II רק לפני כמה ימים והוא לא מפסיק להודות לי (כמובן שהמכשיר הותאם לצרכים האישיים שלו, וזו לא המלצה שבאה מוואקום..!)

בהרבה מאוד מקרים, כמו שאמרו כבר לפני, זה בעיקר עניין של איזה מערכת הפעלה חווית קודם, מה הצרכים האישיים שלך, וכמה צ'אנס באמת נתת למערכת ההפעלה המתחרה. ותיקי אייפון לרוב יסלדו מהאנדרואיד, ווותיקי אנדרואיד לרוב יבוזו לאייפון, אבל בסופו של יום לשתי מערכות ההפעלה יש מאות מיליוני משתמשים מרוצים, אז כל ניסיון להגיע פה למסקנה חותכת לגבי איזה מכשיר ואיזו מערכת הפעלה הכי טובים, כולל סיפורים על אנשים ש-"חצו את הקווים" הם לא יותר מאנקדוטה משעשעת שיש לה ערך סיפורי, אבל אין לה ערך בתהליך קבלת ההחלטות של אף אחד אחר.

מה שאני בהחלט מסכים איתו זו אותה המלצה שאנחנו נותנים פה לאנשים שרוצים לקנות מגבר או רמקולים: הציוד נבחר עבור כל אחד באופן אישי בהתאם לצרכים והעדפות האישיים, ולכן חשוב מאוד לנסות להתנסות במגוון רב של מכשירים כדי לראות מי נגד מי...

נ.ב. אני כנראה עובר בשבועות הקרובים לווינדוס 8 בכל המכשירים אחרי טסטים קצרים אך מאוד מספקים של מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט גם על מחשבים, גם על טאבלטים וגם על טלפונים. אני שוקל ברצינות Convertible Ultrabook (עוד לא החלטתי איזה - מחפש את השילוב המושלם בין עוצמה לניידות;) ) ולצידו כנראה את ה-ATIV S של סמסונג (למרות שיש לי חברה שעובדת בנוקיה שיושבת עלי חזק ללכת על הלומיה 920...)

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

ראשית, מסכים מאוד

שליחה #39 

epony כתב: נ.ב. אני כנראה עובר בשבועות הקרובים לווינדוס 8 בכל המכשירים אחרי טסטים קצרים אך מאוד מספקים של מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט גם על מחשבים, גם על טאבלטים וגם על טלפונים. אני שוקל ברצינות Convertible Ultrabook (עוד לא החלטתי איזה - מחפש את השילוב המושלם בין עוצמה לניידות;) ) ולצידו כנראה את ה-ATIV S של סמסונג (למרות שיש לי חברה שעובדת בנוקיה שיושבת עלי חזק ללכת על הלומיה 920...)
...
לי יש ניסיון טוב מאוד עם אנדרויד בלי לשנות את הרומים ולהתעסק יתר על המידה עם המכשיר. הבת שלי כבר בגיל 6 שלטה בכל הפונקציות הבסיסיות בפלאפון בלי שכמעט הסברתי לה דבר.

שנית,
מה היתרון בזה שהמכשיר הסלולרי והמחשב יהיו וינדוס 8? איפה באה לידי ביטוי האינטגרציה (הבנתי שוורד למשל עוד לא עובד טוב בעברית בוינדוס פון)
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #40 

אין על Note ! לא מחליף אותו בשום דבר !
מאוהב בו קשות.