מה הפלאזמה הכי טובה שאמצא ב סביבות 2500 ש"ח ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

טל באילו נסיבות הצריבות מופיעות? היא יכולה להופיע אחרי שעה של צפייה באותו ערוץ? או רק אם אני נשאר על אותו ערוץ יותר מ 7 שעות נגיד..?

ועוד שאלה: האם רואים בפלאזמות את הפיקסלים כמו שהיינו רואים ב CRT או שזה דומה ל lcd ?

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #22 

dm86 כתב:טל באילו נסיבות הצריבות מופיעות? היא יכולה להופיע אחרי שעה של צפייה באותו ערוץ? או רק אם אני נשאר על אותו ערוץ יותר מ 7 שעות נגיד..?

ועוד שאלה: האם רואים בפלאזמות את הפיקסלים כמו שהיינו רואים ב CRT או שזה דומה ל lcd ?
...
תחילה, צריך לעשות ''הרצה'' לפלזמה, שזה אומר 100-200 שעות ראשונות על ערכים נמוכים של תאורת תא
חדות ניגודיות ועוד. ובתקופה זו רצוי מאוד לצפות במסך במצב ''סרט'', ולא חו''ח ''דינמי''.

כמו ש-טלhd כתב, פלזמות סמסונג, במיוחד הדגמים האחרונים, לא רגישים במיוחד לצריבה
אבל אם תצפה בערכים מוגזמים לאורך זמן, זה אומר מצב דינמי, תאורת תא כמעט מקסימלית, חדות וניגודיות
גבוהים מאוד, ייתכן ותהיה בעיה.
עוד לא שמעתי על בעיה כלשהי של חברים בפורום בדבר צריבה בפלזמות סמסונג
וגם אם קורה במקרה, זה לא סוף העולם - אפשר לתקן.

ערכים שאני צופה באופן כמעט קבוע
תאורת תא 17-18 בהירות 50 ניגודיות 80 חדות 80 צבע 55
בתקופת ''הרצה'' - תאורת תא 14-16 בהירות 50 ניגודיות 50 חדות 20 צבע 50

אין בעיה לצפות בערוץ מסויים במשך שעות
ובמקרה כזה, לא הייתי ממליץ לך לנהוג כמוני...חדות וניגודיות להוריד מעט.
לא רצוי להשאיר ערוץ מסויים במצב סטטי למשך זמן רב

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

הגדרות המפעל של הפלאזמה הם חזקות מידיי? אם אשאר איתן (אין לע עצבים לכייל) אילו בעיות יכולות לקרות?
ולהשאיר ערוץ מסויים למשך זמן,על כמה זמן אנחנו מדברים?

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד כמה שאלות לפני החלטה סופית על פלאזמה

שליחה #24 

מרחק הצפייה שלי הוא כ 2.5 מטר. האם גודל 42 לא יהיה גדול מידיי??
האם הפיקסלים ממרחק כזה יהיה בולטים?
והאם רואים HDR טוב כמו ב LCD או אף יותר?

:)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #25 

ממש לא היה צורך לפתוח עוד דיון הממשיך את הדיון הקודם שלך. יכלת לשאול את זה פשוט שם.
בכל מקרה, גודל 42 למרחק צפיה של 2.5 מטר לדעת רוב החברים בפורום ואנשים בכלל זה לא גדול מידי.
זה לא קטן למרחק הזה ולא גדול. רוב החברים כאן (כולל אני) מעדיפים כבר מסכים של 46 ואפילו יותר למרחק הזה.
לתקציב שלך בכל מקרה זו לא אופציה וגם 42 תהיה בסדר גמור.
האם הפיקסלים יהיו בולטים? - לא נראה לי. זה כמובן תלוי במסך ובתכנים שתציג עליו,
אבל אתה יכול להיות רגוע שרוב הפלאסמות היום נותנות תמונה טובה.
והאם רואים HDR טוב כמו ב LCD או אף יותר? - אי אפשר לענות. זה תלוי בהשוואה ישירה של דגם מול דגם ספציפי וגם אז קשה לענות.
אין היום קביעה גורפת האומרת בטכנולוגיה הזו רואים טוב יותר מאשר בשניה. זה תלוי מאד מאד על איזה דגמים מדברים.
ולגבי הצריבה שכל כך הטרידה אותך בדיון הקודם - רוב הסיכויים שכן תחווה צבירת תמונה. ככה זה בפלאסמות.
סיכוי נמוך יותר הוא שהמסך יקבל צריבה לצמיתות. אם תתנהג אם המסך בטיפשות ותשאיר אותו על תמונה סטטית במשך לילה שלם וכו', אז אתה יכול בהחלט להגיע לצריבה של המסך. זה ממש לא קביעה חד משמעית. זה תחום אפור. יכול להיות שתקבל ויכול להיות שלא - אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום. הסיכוי יורד ככל שהמסך עבד יותר שעות. המסכים רגישים מאד בשעות הראשונות של העבודה והם הולכים ומתאזנים ככל שהזמן עובר וכך פוחת הסיכון. בגלל זה בדיוק המליצו לך על הרצה - כדי להקטין את הסיכון.
מכאן והלאה - יש לך את כל המידע, תעשה מה שאתה מוצא לנכון. בהצלחה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

ג'קו תודה..
בקשר להרצה:
אני לא כלכך כך מבין בכיולים ובכל ההגדרות האלה.
מצב דינמי למשל אני יודע שזה מצב מואר מאוד,בולט. ואני אף פעם לא משתמש במצב כזה.
ואיך אני אדע איך לכייל במדוייק את המסך שלי?
וקראתי עוד אופצייה של "תמונה לבנה"..מה זה בדיוק? ומה שיטת ההרצה הכי טובה? ולמה על 200 שעות? מה זה בדיוק עושה מבחינת טכנית?

עוד משו:

יש תוכניות שהן 4:3 במקור,ואני אוהב לשנות את התצוגה למצב הזה.זה אומר שיהיו 2 פסים שחורים בצדדים.אני מניח שזה יכול להיות בעייתי בשביל פלאזמה הא?...
נערך לאחרונה על ידי dm86 ב 16/11/2012 12:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

השירשורים אוחדו.
אין צורך לפתוח מספר שירשורים באותו נושא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #28 

קודם כל ברוך הבה למועדון :D , תאמין לי שאתה עושה את בחירת חייך ולא חושב שאחרי זה תסכל בכלל לצד LED/LCD עלה אם כמסך מחשב בלבלד.
עצלי הסיפור התחיל אם PJ350R של חברת LG בגודל 42", העיצוב משך אותי :roll: ,אך לא רק זה, באמת ראיתי את הבדלי איכות התמונה בין LCD/LED למסכי פלסמה והזכרת בדיוק תכנים ביחס מסך 4:3, אני את העניין פתרתי בשימוש ביחס מסך 14:9 (זאת הפשרה אופטימלית לתוכן ביחס 4:3 במסך שהוא 16:9),
יש לזה איזה נוסף non linear zoom אני חושב, במסכים כיום יש מנגנונים טובים שמוסגלים לבצע מתיחה צדדית גם, מרכז התמונה באמת קימת ולא משתנה, אבל נמתך בצדדים, זה די דומה למה שהזכרתי מקודם ביחס 14:9, אם כי אני למשל צופה הערוצי YES ביחס 16:9 בלי קשר לתוכן ונגיד ככה, כבר ראיתי דברים גרועים יותר במסכים אחרים, כך שזה תלוי עד כמה מנגון המתיחה טוב במסך, אם כי במסך שלי למשל כן קיימת הגדרה של 14:9 ויש מספר הגדרות ZOOM, אבל תחקה לעוד כמה תגובות כי לכל מסך המצב שונה. ולגבי בעיות של הטכנולוגיה עצמה, זה המחיר שאנו משלמים על איכות, על הדרך פלסמה גם ככה יותר משתלמת פי כמה מ LED באותו גודל :D
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #29 

אה ועוד דבר קטן, פלסמות מכויילות מניסיון שלי ברמה טובה יותר מקופסה, מאשר LCD/LED, את שלי לא כיילתי ממש, פשוט הגדרתי מצב CINEMA פעם אחת, היה קשה להתרגל אבל זה נעים לעין אחרי שמתרגלים למצב הזה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”