גם אני הצטרפתי למועדון ה K3

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #21 

קופיהוליק כתב: אני התחלתי ליפני חצי שנה מעניין מי יקנה יותר מהר אתא או אני
...
:D אין שום סיכוי שאקנה מטחנה במחיר כזה.
כמה שה K10 Fresh מושכת, אין לדעתי הצדקה לכזה מחיר, בטח שלא בשימוש ביתי.
הקפיצות במחיר מעל ה K3 אסטרונומיות ולא ברור לאן בדיוק הולך הכסף.
לא ש ה K3 מושלמת ובטוח שהמטחנות מעל טובות יותר מכל בחינה, אבל ההבדל במחיר פשוט מטורף ולא מוצדק.

לדוגמה ההבדל בין ה K10 הרגילה ל Fresh הוא בעיקר טיימר וכמה כפתורי שליטה.
כפתורי שליטה כאלה יש בכל מיקרוגל שעולה כולו 500-600 ש"ח, אז לא ברור למה ה Fresh צריכה לעלות 2000-3000 ש"ח יותר.
דוגמה נוספת - ההבדל בין ה K8 ל K10 זה סכינים קוניים. מה ההפרש במחיר בין סט סכינים קוניים לסכינים השטוחות של ה K8? אולי מאה ש"ח. מה ההבדל במחיר של ה K8 ל K10?
2000 ש"ח.

בקיצור לוקחים פה מחיר פרימיום מטורף על כל הבדל קטן.

השוק הולך לכיוון של טחינה מהירה לידית עם טיימרים דיגיטאלים. גם מתחילים לראות מטחנות קוניות במחירים שפויים יותר והרבה יצרנים שנכנסים לשוק.
אני מניח שעוד כמה שנים נראה מטחנות דומות ל K10 fresh במחירים יותר הגיוניים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #22 

למחיר יש הצדקה - מישהו מוכן לשלם אותו. אם זה היה פשוט כמו שאתה מציין, לא היה מקום למוצרים פשוטים יותר וכולם היו מייצרים את הקוניות האלו.
what's next?

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #23 

אם כולם היו מייצרים מטחנות קוניות גדולות ב 2000 ש"ח, אני מניח שלא היית רואה בשוק מטחנות עם דסקיות שטוחות 58-64 מ"מ בכלל.
דרך אגב, יש לא מעט מטחנות רמת כניסה שעולות 100-200$ עם סכינים קוניים, ככה שברור שזה לא מה שמעלה את המחיר.

כל מה שאני טוען הוא שההבדלים במחיר בין K6 ל K10 לדוגמה,(פי שתיים) לא משקף את ההבדל בעלויות הייצור.
באופן אישי לא היתי מוציא 7000 ש"ח על מטחנה, כמו שאני לא מוציא 14 א' ש"ח על קולט אדים (ראיתי אחד כזה לא מזמן), כשאפשר לקנות אחד טוב ב 2000 ש"ח.
מי שמוכן להוציא כזה סכום שיהנה.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #24 

טל שלום , ההבדל במחירי ריצפת היצור בוודאי אינם משקפים את מחיר השיווק , יש לזה כמה סיבות , ראשית זה מיצר מידרגיות ומגוון את כמות המצרים של אותה חברה , נניח שההבדל היה 200 ש"ח אז אף אחד לא היה קונה דיסקיות שטוחות כלל , אלה כולם היו קונים ישר את הקוניות , לכן חשוב שתהייה מידרגיות במחירי הדגמים , זה אחד הדברים שמאפשרים ליצרנים לישרוד ,

אפשר ליראות את זה ביתר בירור בעולם הצילום , יצור חישנים גדולים (בשטח - לא במגה פיקסל ) יקר יותר , נכון, אבל יקר בעוד 20$ , מצלמה עם חישן גדול תעלה כמה אלפי שקלים יותר , שוב , חיבים מידרוג בתימחור כי זה מיצר קטגריות שיווק , וזה עוזר לחברות לשרוד, אל תחפש היגיון בעיניין הזה , זה פשוט עיניין כלכלי כדי להרווח יותר כסף , וזה בסדר גמור בעייני , כי יש המון הוצאות פיתוח , וחוץ מיזה להעסיק עובדים זה לא פיקניק , בקיצור כל עוד כל היצרנים לא שוברים אחד את השני השוק הזה שורד !

תחרות שגולשת לסגירת חברות, בסופו של דבר לא תמיד משרתת את הלקוח הסופי !

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #25 

דיסקיות קוניות יותר יקרות לייצור. קצב הטחינה נמוך יותר מדיסקיות שטוחות באותו קוטר ולכן מי שבסוף קונה מטחנות קוניות זה יותר קופיגיקים או בתי קפה שממש מחפשים מטחנה כזאת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

sheff55
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

אני הייתי מהמר שהריח קשור לטמפרטורת הקפה בזמן הטחינה. כנראה כמו בזמן הקלייה.
לפני כחודשיים קניתי קפה טחון בבית קפה והיה לו ריח משגע והוא יצא חם מהטחינה.

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #27 

גם אני הצטרפתי למועדון ה K3
אישתי
פירגנה לי ורכשה לי את המתחנה
חוויה לעבור מרוקי לK3
אני עדיין מנסה לכייל אותה זה לא כזה פשוט כמו שחשבתי אבל כיף
בנימה זו אני רוצה להודות לכפיר ש שכיוון ועזר בבחירה לגילעד שימחי לרוני מקפה רות לדניאל מסיקרטו וחברים בפורום על התגובות ועל מידה החיוני לנו כצרכני קפה
נ.ב לא זה לא פורום VIP :wink:
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”