עזרה ברכישת מצלמה
-
רויי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
תודה על כל העזרה של כולם.
מכל ההצעות, איזו מצלמה כדאית כמצלמת כניסה,[, ואילו עדשות יתאימו לי? אני מצלם בעיקר נופים ואוהב לעבוד עם זום, הציעו לי לעבוד עם שתי עדשות שאחת מהן לזום.
מכל ההצעות, איזו מצלמה כדאית כמצלמת כניסה,[, ואילו עדשות יתאימו לי? אני מצלם בעיקר נופים ואוהב לעבוד עם זום, הציעו לי לעבוד עם שתי עדשות שאחת מהן לזום.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
איתי צודק, מה התקציב?רויי כתב:תודה על כל העזרה של כולם.
מכל ההצעות, איזו מצלמה כדאית כמצלמת כניסה,[, ואילו עדשות יתאימו לי? אני מצלם בעיקר נופים ואוהב לעבוד עם זום, הציעו לי לעבוד עם שתי עדשות שאחת מהן לזום....
כמו כן, מה ז"א אוהב לעבוד עם זום?
בשביל נופים יש מגוון עדשות רחבות אבל הן יקרות למדי.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
-
רויי
-
- חבר שרק התחיל

התקציב הוא 5000 ש"ח.
אוהב לעבוד עם זום, ז"א שאני אוהב לצלם אובייקטים מרחוק.
אוהב לעבוד עם זום, ז"א שאני אוהב לצלם אובייקטים מרחוק.
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
כמה רחוק ואיזה אובייקטים?
אני אישית לא מצלם אובייקטים רחוקים ולכן אני לא יכול לתרום מהידע שלי, אבל אולי אחרים יכולים.
אני כן יודע שעדשות טלה ("רחוקות") איכותיות הן מאוד יקרות.
עצה שאני יכול לתת היא לא להתפתות לקנות עדשות שמתיימרות לתת פתרון להכל כמו 18-250 וכו'.
אני אישית לא מצלם אובייקטים רחוקים ולכן אני לא יכול לתרום מהידע שלי, אבל אולי אחרים יכולים.
עצה שאני יכול לתת היא לא להתפתות לקנות עדשות שמתיימרות לתת פתרון להכל כמו 18-250 וכו'.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
-
רויי
-
- חבר שרק התחיל

כמה רחוק? עד הירח..דודיפלצת כתב:כמה רחוק ואיזה אובייקטים?
עצה שאני יכול לתת היא לא להתפתות לקנות עדשות שמתיימרות לתת פתרון להכל כמו 18-250 וכו'....
צילמתי את הירח עם מצלמת הקנון sx-20 והנה התוצאה..
ברור לי שאני לא אקח עדשה אחת שתשרת אותי להכל, אני מעדיף עדשה לזום ועדשה לנוף.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
רוי,
אתה עושה קצת סלט... ואני בטוח שאחרי 4 השרשורים שפתחת בפורומים השונים נהיה לך עוד יותר סלט בראש.
בגלל שאתה מגיע ממצלמת P&S עם עדשת סופר זום הדרישות שלך מעדשות ב DSLR הם לא ריאליות. תשכח מזום X5000 ותשכח מלצלם את הירח במצלמת DSLR אם אין לך תקציב הרבה יותר גדול לעדשות בטווחים האלה ממה שאתה מתכנן...
שאתה אומר אני צריך עדשת זום לאיזה טווח אתה מתכוון? רחב? נורמל? טלה?
שאתה אומר שאתה צריך עדשה לצילום נוף לאיזה טווח אתה מתכוון? כי אפשר לצלם נוף עם עדשה רחבה של 10 מ"מ, אפשר לצלם נוף עם עדשת פישאיי, אפשר לצלם נוף עם עדשת מאקרו ואפשר לצלם נוף גם עם עדשה של 500 מ"מ.
אם אתה מתכנן ללמוד צילום אז מצלמת DSLR כמו ה D3200, D5100 או ה D90 יד שניה שהציעו לך בפורמים השונים יתנו לך יופי של פתרון ואיכות תמונה. למצלמה הייתי משדך עדשת קיט של 18-105 לפחות בהתחלה ואחר כך מתקדם לעדשות טלה או עדשות רחבות. אליהם הייתי מוסיף גם את ה 35 מ"מ צמצם 1.8 בשביל שתוכל לצלם בתנאי תאורה קשים או בבית מבלי להשתמש בפלאש.
DSLR זה לא רק המצלמה זה בעיקר העדשות ולכן שקונים מצלמה צריך לחשוב היטב על העדשות והטווחים שלהם ואופי השימוש בהם כי זה עולם רחב מאד ויקר מאד...
ליאור
אתה עושה קצת סלט... ואני בטוח שאחרי 4 השרשורים שפתחת בפורומים השונים נהיה לך עוד יותר סלט בראש.
בגלל שאתה מגיע ממצלמת P&S עם עדשת סופר זום הדרישות שלך מעדשות ב DSLR הם לא ריאליות. תשכח מזום X5000 ותשכח מלצלם את הירח במצלמת DSLR אם אין לך תקציב הרבה יותר גדול לעדשות בטווחים האלה ממה שאתה מתכנן...
שאתה אומר אני צריך עדשת זום לאיזה טווח אתה מתכוון? רחב? נורמל? טלה?
שאתה אומר שאתה צריך עדשה לצילום נוף לאיזה טווח אתה מתכוון? כי אפשר לצלם נוף עם עדשה רחבה של 10 מ"מ, אפשר לצלם נוף עם עדשת פישאיי, אפשר לצלם נוף עם עדשת מאקרו ואפשר לצלם נוף גם עם עדשה של 500 מ"מ.
אם אתה מתכנן ללמוד צילום אז מצלמת DSLR כמו ה D3200, D5100 או ה D90 יד שניה שהציעו לך בפורמים השונים יתנו לך יופי של פתרון ואיכות תמונה. למצלמה הייתי משדך עדשת קיט של 18-105 לפחות בהתחלה ואחר כך מתקדם לעדשות טלה או עדשות רחבות. אליהם הייתי מוסיף גם את ה 35 מ"מ צמצם 1.8 בשביל שתוכל לצלם בתנאי תאורה קשים או בבית מבלי להשתמש בפלאש.
DSLR זה לא רק המצלמה זה בעיקר העדשות ולכן שקונים מצלמה צריך לחשוב היטב על העדשות והטווחים שלהם ואופי השימוש בהם כי זה עולם רחב מאד ויקר מאד...
ליאור
-
רויי
-
- חבר שרק התחיל

כן, סיבכתי את עצמי קצת.
תודה.
תודה.