כך אייפוניסט מושבע התאהב באנדרואיד: "גיליתי עולם של אינסוף אפשרויות"

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

מעולם לא היתה לי בעיה לטעון את ה SG2 בעזרת כבל ה USB המקורי מהמחשב.

gamla77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

אותו אסף מורז שלפני יותר משנה ניהל ויכוח רב עמודים בפורום IANDROID עם כמעט כל חברי הפורום כנציגו הנאמן של מכשיר הIOS שלו ? (ואני ביניהם) :-)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

asafmoraz כתב:בגדול אני סיפקתי הוכחה קונטקרטית לכך שהאייפון (אייפון 4 במקרה שלי) לא נטען באמצעות המחשב כשמערכת ההפעלה אינה פועלת, ובחרתי להימצא ב- BIOS רק לשם ההמחשה בלבד. אם שמתם לב, אז מכשיר האנדרואיד שלי כן נטען במצב זה, כך שאין שום בעיה במחשב שלי כמו שאחד מכם טען. בשורה התחתונה, לפחות סיפקתי סרטון (לא מצולם מקצועית ובכל זאת) שמוכיח את טענותיי, ועד שלא יוכח לי אחרת אז מן הסתם כך אמשיך לטעון.
...
אתה סיפקת הוכחה שהמכשיר שלך לא נטען ממחשבים ללא דרייבר. כל האחרים פה טענו אחרת ממך. נכון, לא העלינו סרטון וידאו, אבל אתה מוכיח שהמכשיר שלך עובד בצורה א' וכל האחרים אומרים שהמכשיר שלהם עובד בצורה ב'. אם אתה בוחר לא להאמין זו זכותך, אבל הטענה שלך שגויה בהסתכלות על כלל מכשירים האייפון וכלל המחשבים.
asafmoraz כתב:עכשיו לגבי העניין של אייפוניסט מושבע, אז אני לא חושב שעצם פריצתו של המכשיר משפיעה על מידת המושבעות שלי. אני רואה בפריצה כחלק מהאקוסיסטם של אפל ודווקא בגלל שהמוצר היה משובח (לפחות בזמנו) ולא היה שום תחליף ראוי לפחות מבחינתי, ניצלתי את העובדה שאפשר להפוך את המוצר המשובח למוצר הרבה יותר נוח ופתוח.
...
אתה רואה את הפריצה כחלק מהאקוסיסטם של אפל? אני בספק שאנשי אפל יסכימו איתך. אתה אולי אוהד מושבע של החומרה של האייפון (או לפחות היית), אבל עצם הפריצה אומר שלא רצית לעבוד עם האייפון as is, ועל כן - זה לא המכשיר בשבילך.
asafmoraz כתב:אני לא מתעסק עם המכשיר ומשנה אותו בכל שנייה שעוברת, אבל אני מודה שהתעסקתי איתו רבות בעיקר כדי ללמוד את הנושא ולמצוא את הנוסחה הטובה ביותר עבורי. אגב, זה לא רק טלפון, הטלפונים של היום נחשבים למחשב קטן, בטח שלא סתם טלפון או רק טלפון כמו שמישהו מכם כינה זאת.
...
נכון, זה אכן לא טלפון, זה סמארטפון עם יכולות רבות, ועדיין - אחד היתרונות הגדולים של האייפון הוא שלמרות כוחו ויכולותיו, הוא מתאים למשתמש, ולא להפך. אמא שלי יודעת לגלוש, לשלוח הודעות, לשחק קצת, לעבוד עם המיילים, לצלם וכמובן לדבר. אני הסברתי לה איך לעבוד עם המכשיר בכלליות - את הדברים הספציפיים היא למדה לבד. אני יודע לעשות קצת יותר, ולמדתי לבד "על הדרך". ברגע שאתה צריך להקדיש זמן כדי להתעסק עם הקרביים של המכשיר, זה ברור שאייפון הוא לא בשבילך. זה לא אומר שהפכת מ"אייפוניסט מושבע" ל"פאנדרואיד", זה אומר שהאייפון פשוט לא התאים לך, אלא היית במידה מסוימת מסונוור ממנו וקנית אותו בלי להבין שהוא יגביל אותך. זה לא עלבון או תקיפה, יש הרבה שמבינים את זה רק לאחר הרכישה.
asafmoraz כתב:את האייפון רכשתי לפני כשלוש שנים מעכשיו וחלמתי עליו במשך שנתיים שלמות עד שהיה לי מספיק כסף לרכוש אותו ועד שהוא השתפר לרמה כמו של ה- 3GS שנחשב עד היום למכשיר מצוין, אך כזה שכבר לא עונה על הצרכים שלי. פרשתי מהתחום בעת יציאתו של האייפון 4S (קצת אחר כך) והחלטתי שהמכשיר הבא שלי יהיה מכשיר אנדרואיד.
...
זה מחזק את מה שאמרתי קודם. חלמת על המכשיר, קראת עליו המון והיית כ"כ בטוח שזה מה שאתה צריך, ובפרט שלא הייתה חלופה ראויה (האנדרואיד היה פתוח אבל המכשירים לא היו בשלים). קנית אותו, ורק כשהוא היה אצלך ביד הבנת שאולי החומרה טובה והמערכת נוחה, אבל הגמישות לא קיימת וזה לא בשבילך. אז התחלת לחשוב על פתרון חלופי.

השאלה שאתה צריך לענות עליה, ותחשוב רגע ברצינות - אם היה לך את ה-3Gs ומולו מכשיר אנדרואיד עם חומרה זהה ומערכת בשלה יותר, והיו לך שנתיים לחלום על שני המכשירים במקביל, לחקור את התכונות שלהם ולהבין מה הם מאפשרים - אתה עדיין משוכנע שהיית קונה אייפון?
asafmoraz כתב:עם זאת, רצוי להגדיש שוב שאני משמש ככתב ועורך תוכן באתר שעוסק במוצרי אפל השונים (iPhoneil אם זה משנה לכם) ואני נהנה להמשיך לעסוק בכתבות בנושא עד עצם היום הזה.
...
מצוין, ואני בטוח שעם הידע שרכשת בשתי המערכות יש לך הרבה מה לתרום, גם ככתב ועורך באתר הנ"ל וגם כחבר פורום אצלנו (גם אם הגעת מתחום מחשבי המדיה :P).
אין הרבה גולשים שמכירים לעומק את שתי המערכות ויודעים להתייחס לנקודות השוני והדמיון ביניהם, למרות שדווקא אצלנו יש לא מעט (למרות שרובם "יריבים מרים" שבעיקר מנצלים את הידע להתנגח :P). כל עוד אנשים יודעים לסייג ולהבדיל בין דעה לעובדה, ולהבין שגם מקרה פרטי לא מחיל על הכלל, אני בטוח שכולנו יכולים להרוויח מדיונים וסיקורים דומים.

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306

שליחה

asafmoraz ,

לי בעבודה יש XP 64bit, אין התקנה של אייטיונז לגירסה זו של מערכת הפעלה.
המכשיר נטען, 3GS.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אורי,
אתה מכיר את מערכת האנדרואיד על מכשירי אנדרואיד מהדורות היותר חדשים?! אתה מציג פה טיעונים מיושנים מאוד כנגד מורכבות שימוש המכשירים האלה. לסבא ולסבתא של רוב האנשים בעולם יש דווקא מכשיר סמארטפון מסוג אנדרואיד ולא אייפון, אז כנראה שהעסק לא כזה מורכב לשימוש. אז כנראה כמו משחקים בחנות צעצועים, האייפון מתאים לילדים מגיל 5 והאנדרואיד מתאים לילדים מגיל 13...אבל מה לעשות שכולנו, עברנו את הגיל הזה :wink:

אגב, רוט ורום זה חארטה שנמצאת בשימוש על ידי קומץ זניח של אנשים ביחס לכל המשתמשים בעולם ולכן זה לא טיעון שמייצג סיבוכיות, אלא מייצג גמישות למעטים שזקוקים לזה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

אריה,
אני מכיר ואני מסכים איתך. אכן, היום, האנדרואיד לא פחות בשל מה-iOS (יש יגידו שיותר) גם בגרסה הבסיסית ביותר.
קיים חיסרון קצת בגרסאות של המשווקים בארץ, אבל אני לא מתייחס לזה כרגע.

הטיעונים שלי היו טיעוני נגד לסיבות שהוא העלה. הוא התייחס ליכולות הנוספות של האנדרואיד כגורם שגרם לו לעבור, ביחס לפשטות של האייפון. הסיבה שהאייפון הפך לחלום הרטוב שלו היא בדיוק הפשטות והאינטואטיביות, רק שזה לא מה שהוא חיפש.
היום - האייפון נשאר פשוט לכל אורך הדרך, ואילו האנדרואיד מאפשר את שתי הפנים - ועל זה אין ויכוח...

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

חייב להוסיף פרט קטן. שדרגתי אתמול לג'לי בין החדש, 4.1.2. הטאץ' בפלאפון השתפר בכמה רמות. מעבר לכל הפרטים שאסף ציין קודם לכן, זה פשוט שדרוג מדהים. הכל חלק יותר, מהיר יותר, נעים יותר. פשוט תענוג.

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260

שליחה

סתם נטפלתם לקטנות, אסף כותב דברים מעניינים. ממי שלמד ממנו הרבה על אייפון, אני שמח שהוא עכשיו בצד השני :-)

חזור אל “Android - אנדרויד”