העברת חוט-חשמל וחוט של רמקול באותה תעלה !?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בתעלה כזו גדולה אין בעייה, כל עוד כבל החשמל שלך הוא כבל תקני בעל בידוד כפול/משולש ולא גידים לתעלות בצבעים חום-כחול-צהוב בעלי בידוד יחיד.
למשל, "כבל קומקום" המשתמשים בו בקומקומים ומחשבים הוא למעשה כבל בעל בידוד כפול.
בתעלות עגולות בקוטר 16/23 מ"מ המוטמנות בקיר, כאמור, אסור בשום פנים ואופן.
למשל, "כבל קומקום" המשתמשים בו בקומקומים ומחשבים הוא למעשה כבל בעל בידוד כפול.
בתעלות עגולות בקוטר 16/23 מ"מ המוטמנות בקיר, כאמור, אסור בשום פנים ואופן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חשוב רק להדגיש שהבידוד של הכבל חייב להיות תקני ושלם לכל אורכו. אל תשתמש בכבל פצוע או חתוך, גם אם תוקן אחר כך.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
·כבל מאריך 10 מטר טיפוסי (נניח זה) כולל בידוד כזה?pixies כתב:בתעלה כזו גדולה אין בעייה, כל עוד כבל החשמל שלך הוא כבל תקני בעל בידוד כפול/משולש ולא גידים לתעלות בצבעים חום-כחול-צהוב בעלי בידוד יחיד.
למשל, "כבל קומקום" המשתמשים בו בקומקומים ומחשבים הוא למעשה כבל בעל בידוד כפול....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן.
יש לי מרחק של 10 מטר בין הראוטר לנקודת טלוזיה , כרגע יש שני כבלים של COAX צמודים של תשתית אינטנרט של הוט וכבילת ממירים של YES ,אני מתכוון
לחפש חשמלאי שיש לו מחרצת (ללהכניס כבלים לקיר - אני לא ממתכנן שיפוץ בעתיד הנראהלעין, הכבילה תישמר לי ? )
האם צריד את כבלי ה COAX של שתי התשתיות להפריד לקדיחה בקיר של שתי תעלות נפרדות ? או מספיק לשים תעלת פלסטיק, או משהו מבודד(איזה סוג
צריך ?) על כל אחת מהם
בנוסף מה המדיניות של כבלים סמוכים של כבל רשת עם COAX (משם לשרשר את זה לעוד חדר כך שיהיה 20 מטר ) ? וכבל רשת עם חשמל ? וכ
אני יודע שמתמחירם לפי מטר , כך שאני רוצה מינימום תעלות נפרדות....
לחפש חשמלאי שיש לו מחרצת (ללהכניס כבלים לקיר - אני לא ממתכנן שיפוץ בעתיד הנראהלעין, הכבילה תישמר לי ? )
האם צריד את כבלי ה COAX של שתי התשתיות להפריד לקדיחה בקיר של שתי תעלות נפרדות ? או מספיק לשים תעלת פלסטיק, או משהו מבודד(איזה סוג
צריך ?) על כל אחת מהם
בנוסף מה המדיניות של כבלים סמוכים של כבל רשת עם COAX (משם לשרשר את זה לעוד חדר כך שיהיה 20 מטר ) ? וכבל רשת עם חשמל ? וכ
אני יודע שמתמחירם לפי מטר , כך שאני רוצה מינימום תעלות נפרדות....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עם כבלי קואקס אין שום בעייה להעביר כבלי טלפון ורשת.
האיסור הוא רק עם כבלי חשמל.
האיסור הוא רק עם כבלי חשמל.
- boren
-
- חבר מביא חבר

האם יהיה בטוח להעביר את הכבלים זה לצד זה אבל בתעלות נפרדות?pixies כתב:חד משמעית - אסור, וזה מסוכן....
במקרה שלי זה אומר כבל כח שעובר 5 מטר ראשונים בצמוד לתעלה עם ארבע כבלי רמקול (שאח"כ ממשיכים עוד כמה מטרים עד לרסיבר, ולא חתוכים ליד כבל הכח, בניגוד לתמונה):
[imgur]FmUwOim[/imgur]
ואז עוד 1.5 מטר בצמוד לתעלה עם כבל HDMI:
[imgur]epI3qnA[/imgur]
דיעות?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה ממש בסדר גמור, מה גם שכבל החשמל הוא עם בידוד כפול בעצמו.
האיסור הוא להעביר באותה תעלה חוטי חשמל בסיסיים (קשיחים בצבע חום וכחול) עם בידוד לא כפול.
האיסור הוא להעביר באותה תעלה חוטי חשמל בסיסיים (קשיחים בצבע חום וכחול) עם בידוד לא כפול.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@pixies - תודה. אם כך האם חשוב להשתמש בשתי תעלות מקבילות או שאפשר להשתמש בתעלה אחת גדולה יותר (כמו זו שבתמונה שבה עוברים הכבלים של הרמקולים)? מבחינה אסתטיקה (וטרחה) הייתי כמובן מעדיף להשתמש בתעלה בודדת, אבל לא במחיר של פשרה בבטיחות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נראה לי שאפשר לאחד אותם לתעלה בודדת (כמובן רחבה קצת יותר).
מחזק את דברי pixies. אתה מעבר כבלים שלמים, לצורך העניין אפשר לאזוק אותם עם אזיקונים אחד לשני בלי בעיה ובטח שאפשר להעביר באותה תעלה. לעומת זאת להעביר בתעלה עם כבלי חשמל בעלי בידוד יחיד, מי שעושה את זה, מזמין אסון.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff