כיוון וכיול נכון של סאב וופר
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
הדיימונד 802 מוגדרים כרגע אצלך כ"קטנים"?!
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
בק"ב, אם יש לך סאב, מומלץ להגדיר את הקדמיים כ-SMALL. זה לא עניין של גודל פיזי, או אפילו של טווח תדרים, זה נטו הגדרה של האם יש סאב במערכת או לא: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-largeטלHD כתב:הדיימונד 802 מוגדרים כרגע אצלך כ"קטנים"?!...
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
טל,
large
כנ"ל הסנטר, וכן הסראונד והסראונד אחורי
large
כנ"ל הסנטר, וכן הסראונד והסראונד אחורי
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

epony כתב:בק"ב, אם יש לך סאב, מומלץ להגדיר את הקדמיים כ-SMALL. זה לא עניין של גודל פיזי, או אפילו של טווח תדרים, זה נטו הגדרה של האם יש סאב במערכת או לא: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-largeטלHD כתב:הדיימונד 802 מוגדרים כרגע אצלך כ"קטנים"?!......
לא מובן הקטע הזה, אור.
ההגדרות המלאות אצלי הן כדלקמן:
Front: LARGE
Center: LARGE
Surr: LARGE
SB: LARGE
Sw: Yes
כלומר, הרסיבר "יודע" שיש סאב, אז מדוע בכל זאת להגדיר את הרמקולים כקטנים?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
דוסקס על זה רבות אבי.bariko כתב:epony כתב:בק"ב, אם יש לך סאב, מומלץ להגדיר את הקדמיים כ-SMALL. זה לא עניין של גודל פיזי, או אפילו של טווח תדרים, זה נטו הגדרה של האם יש סאב במערכת או לא: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-largeטלHD כתב:הדיימונד 802 מוגדרים כרגע אצלך כ"קטנים"?!......
לא מובן הקטע הזה, אור.
ההגדרות המלאות אצלי הן כדלקמן:
Front: LARGE
Center: LARGE
Surr: LARGE
SB: LARGE
Sw: Yes
כלומר, הרסיבר "יודע" שיש סאב, אז מדוע בכל זאת להגדיר את הרמקולים כקטנים?...
מומלץ להגדיר את הרמקולים כקטנים ואת הקרוס בסאב לשים על MAX ולהגדיר ברסיבר את הרמקולים על SMALL ולחתוך ברסיבר את הקרוס ב 80HZ כלומר כל התדרים ,מתחת ל 80HZ ,מופנים לסאב.(במידה ותגדיר את הרמקולים כ LARGE ותחתוך ב 80HZ אתה תקבל למעשה תדרי בס כפולים מ 80HZ ומטה מה שעלול לייצור עודף בס משמעותי בחדר).
ההגיון שעומד מאחורי זה הוא שמחקרים הוכיחו שהאוזן האנושית לא ממש מסוגלת להבחין בכיווניות בתדרים שמתחת ל 80HZ ולכן האוזן לא תרגיש האם הם מגיעים מקדימה או מהסאב שממוקם במקום אחר.
שנית , הסאב בנוי להתמודד היטב עם תדרים נמוכים וכולל מגבר ייעודי לזה. הפניית התדרים לסאב מורידה עומס מההגברה ברסיבר/פאורים שלך ומאפשרת להם להתמודד טוב יותר (להתחמם פחות, פחות עיוותים..).
לעיתים קרובות תזוזה של הסאב בחדר יכולה לעשות מהפכה באיכות הבס . תסכים איתי שהמיקום של הקידמיים לא ממש גמיש, כמו המיקום של הסאב.
הנ"ל נכון בעיקר כשיש לך סאב רציני ולא צעצוע, כלומר סאב שיש לו מגבר חזק, דרייבר ותיבה שמתוכננים היטב להתמודד עם תדרים נמוכים בעוצמה מכובדת.
ראוי לציין שיש כאלו שניסו את הענין ועדין מעדיפים לעשות שימוש בקידמיים להפקת תדרי הבס הנמוכים.
אתה מוזמן לנסות אצלך, בשילוב הסאב הקיים וכמובן בעתיד בשילוב הסאב החדש ולהחליט מה עדיף.
בהצלחה
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
עם קדמיים ברמה של B&W 802 הייתי מגדיר את הקדמיים LARGE ואת כל שאר הסט SMALL כולל הסנטר שלו.
בבוא מן הימים , שיהיה לו סאב ברמה של וולודיין DD או B&W DB1 שיגדיר את הקדמיים SMALL .
בבוא מן הימים , שיהיה לו סאב ברמה של וולודיין DD או B&W DB1 שיגדיר את הקדמיים SMALL .
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה יואב וליאור.
אפשר לנסות את מה שהצעתם, ולראות אם קיים הבדל לעומת המצב הנוכחי.
זה נכון שהמיקום של הסאב נחשב לגמיש, אבל אצלי אין יותר מדי אלטרנטיבות, ולכן עדיף להשאירו בחזית.
אני חוזר על שאלתי הקודמת- האם כדאי לעשות כיול נוסף, כאשר הפעם הקרוס של הסאב מכוון על מקסימום, או שזה ממילא לא ישנה הרבה את התוצאות?
זה נכון שהמיקום של הסאב נחשב לגמיש, אבל אצלי אין יותר מדי אלטרנטיבות, ולכן עדיף להשאירו בחזית.
אני חוזר על שאלתי הקודמת- האם כדאי לעשות כיול נוסף, כאשר הפעם הקרוס של הסאב מכוון על מקסימום, או שזה ממילא לא ישנה הרבה את התוצאות?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
אבי כל שינוי דורש כיול נוסף.bariko כתב:תודה יואב וליאור.
אני חוזר על שאלתי הקודמת- האם כדאי לעשות כיול נוסף, כאשר הפעם הקרוס של הסאב מכוון על מקסימום, או שזה ממילא לא ישנה הרבה את התוצאות?...
הקרוס של הסאב תמיד צריך להיות על MAX או לבטל אותו בסאב, במידה וניתן, כי כל ניהול הבאס מבוצע דרך הרסיבר, פשוט אין סיבה לעשות שימוש בקרוס של הסאב.
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי, הבנתי 
- Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 363
אני הייתי מגביר את הסאב עצמו (בסרטים) ואם זה לא מספיק, מגביר גם ידנית את הערכים הנמוכים של הסאב אם ניתן אבל רק אחרי בירור אם הדבר לא יפגע בוופר.bariko כתב:bariko
אז מה משמעות הדבר בעצם?
האם זה אומר שבתדרים של 20 הרץ, חייבים להגביר אצלי מאוד את הווליום של הרסיבר, או הסאב עצמו?
אגב בלינק שנתת בשרשור המקביל, אפשר לשמוע 20 הרץ, רק שזה חלש מאוד.
ככל שמטפסים כלפי מעלה בהרצים, כך גם הצליל הבוקע מהסאב נשמע חזק יותר...
לגבי וולדווין, באתר שלהם רשום שניתן לבחור בסאב גדול עבור חדר קטן, אבל לא ההפך......
אחרי שתגביר את הסאב עצמו, תחזור על מבחן 20 ההרץ.
אני מקווה שהסאב שלך לא סגור מתחת למשהו, והוא חופשי מכל הכיוונים.
לגבי וילודיין, אפשר להסכים במובן מסוים, אבל אז תנצל נגיד רק 50 אחוז מיכולת הסאב.
או שזה יפרק לך תבית.
כמובן שאם החדר מתאים, אז הכל טוב.
- רוניקינג
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 522
הייLiorShap כתב:עם קדמיים ברמה של B&W 802 הייתי מגדיר את הקדמיים LARGE ואת כל שאר הסט SMALL כולל הסנטר שלו.
בבוא מן הימים , שיהיה לו סאב ברמה של וולודיין DD או B&W DB1 שיגדיר את הקדמיים SMALL ....
יש לי את אותו סט רמקולים אם סאב וולודיין DD15 .
כל הבמה הקדמית מוגדרת LARGE אין טעם להגדיר אותה SMALL הרמקולים עובדים יפה מאוד בתחום הנמוך.
הקרוס כאמור בסאב מבוטל והרסיבר מנהל את החיתוך.
אגב בסרט פרומיתיאוס שדובר עליו בשרשור אחר הסאב ממש "פירק את הבית" מבלי ללהניד עפעף.
אבי נראה לי שהיגיע זמן VELODYNE
רוני
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

משה,
לא יודע בדיוק מה הכוונה חופשי.
מאחור יש קיר, מצד אחד ארונית הציוד, ומצידו השני רמקול קדמי
[imgbig]http://i.imgur.com/sZX8I.jpg[/imgbig]
רוני,
קצת היססתי ולכן פספסתי את הוולדווין מתצוגה במחיר מציאה, עם אחריות מלאה.
ועכשיו עוד המחירים עלו....
לא יודע בדיוק מה הכוונה חופשי.
מאחור יש קיר, מצד אחד ארונית הציוד, ומצידו השני רמקול קדמי
[imgbig]http://i.imgur.com/sZX8I.jpg[/imgbig]
רוני,
קצת היססתי ולכן פספסתי את הוולדווין מתצוגה במחיר מציאה, עם אחריות מלאה.
ועכשיו עוד המחירים עלו....
- Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 363
וואוו איזה יופי
בגלל שיש לסאב וופר תחתון, המצב האידיאלי הוא כמה שיותר חופש מכל הכיוונים, אחרת החדר יוצר יותר התנגדויות.
ההצבה שלך קרוב לקיר מונעת מהגל להתפתח כמו שצריך.
שים לב שיש בשלט תפעול של הסאב 4 מצבים לבחירה של העמדה שאמורים לפתור את הבעיה, הייתי בודק את מצב CORNER והלאה.
מהו מרחק האזנה שלך?
בגלל שיש לסאב וופר תחתון, המצב האידיאלי הוא כמה שיותר חופש מכל הכיוונים, אחרת החדר יוצר יותר התנגדויות.
ההצבה שלך קרוב לקיר מונעת מהגל להתפתח כמו שצריך.
שים לב שיש בשלט תפעול של הסאב 4 מצבים לבחירה של העמדה שאמורים לפתור את הבעיה, הייתי בודק את מצב CORNER והלאה.
מהו מרחק האזנה שלך?
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על הפרגון, משה
כמובן שהמצב האידיאלי יהיה למקם את הסאב במרכז הסלון, ואז שום דבר לא יחסום אותו.
אלא שזה כמובן לא אפשרי מבחינה פרקטית.
לגבי השלט, נראה לי שהכי מתאים זה MID WALL, אבל אפשר כמובן לשחק בין האופציות.
מרחק הצפייה משתנה, בטווח של 2-3 מטר
כמובן שהמצב האידיאלי יהיה למקם את הסאב במרכז הסלון, ואז שום דבר לא יחסום אותו.
אלא שזה כמובן לא אפשרי מבחינה פרקטית.
לגבי השלט, נראה לי שהכי מתאים זה MID WALL, אבל אפשר כמובן לשחק בין האופציות.
מרחק הצפייה משתנה, בטווח של 2-3 מטר
- טלHD
-
- גורו

ידידי... כנראה שכחת למי אתה מגיב.epony כתב:בק"ב, אם יש לך סאב, מומלץ להגדיר את הקדמיים כ-SMALL. זה לא עניין של גודל פיזי, או אפילו של טווח תדרים, זה נטו הגדרה של האם יש סאב במערכת או לא: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-largeטלHD כתב:הדיימונד 802 מוגדרים כרגע אצלך כ"קטנים"?!......
את התורה הזו אני מכיר מכיתה א'.
בשורה התחתונה מה שחשוב ומה שקובע זה איך נשמעת הקונפיגורציה של הרמקולים בחלל ספציפי וכמובן עם הסטאפ המלא...
יש קדמיים שמתמודדים היטב בתדרים הנמוכים ורק מוסיפים לסאב עוד נפח או "זווית".
בדרך כלל אלו יהיו רצפתיים גדולים ואיכותיים... כמו של פותח השירשור למשל.
בוודאי ובוודאי שהסאב הוא לא ברמה של הקדמיים... לא הייתי סומך עליו שיעשה את כל העבודה מתחת ל80.
- טלHD
-
- גורו

קרא היטב את תגובתו של יואב ובחר מה שאהבת יותר אצלך.bariko כתב:טל,
large
כנ"ל הסנטר, וכן הסראונד והסראונד אחורי...
מנסיון אישי שהיו לי מדפיים גדולים העדפתי כמובן לחתוך ב80-90 ומתחת לזה הכל לסאב. בכל המקרים זה תמיד נשמע טוב ונקי יותר.
שהיו לי רצפתיים בינוניים היו מקרים שהעדפתי באס כפול והיו שהעדפתי מתחת ל80 לסאב בייחוד אחרי שהוספתי סאב שני.
היום עם רצפתיים גדולים אני תמיד מעדיף באס כפול. הם מתמודדים מעולה בנמוכים ולא מלכלכים את המיד גם בקטעים קשים ובהחלט מוסיפים לשני הסאבים עוד קצת נפח ועומק.
הנײל יכול להשתנות שוב במידה ואעשה שינוי נוסף למשל בהחלפה של הסאבים לגדולים יותר.
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על ההסברים , טל.
ובכן פעלתי לפי ההמלצה פה, והגדרתי את כל הרמקולים כ-
SMALL
ההבדל לעומת המצב הקודם מתבטא בכך, שאני מרגיש יותר נוכחות של באסים.
קשה לי להגיד, אם זה טוב או לא.
אגב, עדיין לא הספקתי לעשות כיול מחדש.
יתכן שהכיול ינחית במקצת את הערך הגבוה שקיבל הסאב +9.5db
ובכן פעלתי לפי ההמלצה פה, והגדרתי את כל הרמקולים כ-
SMALL
ההבדל לעומת המצב הקודם מתבטא בכך, שאני מרגיש יותר נוכחות של באסים.
קשה לי להגיד, אם זה טוב או לא.
אגב, עדיין לא הספקתי לעשות כיול מחדש.
יתכן שהכיול ינחית במקצת את הערך הגבוה שקיבל הסאב +9.5db
- טלHD
-
- גורו

גבוה?
הערך הזה מטורף!
חייב כיול מחדש.
ותיצמד להוראות של מרטין במדריך.
על איזה ווליום היה הסאב בזמן הכיול?
הערך הזה מטורף!
חייב כיול מחדש.
ותיצמד להוראות של מרטין במדריך.
על איזה ווליום היה הסאב בזמן הכיול?
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אז זהו שאצלי העסק לא כל כך פשוט.
קודם כל לגבי ווליום, כפי שציינתי קודם -בדגם הזה של פולק, אין מחוון של ווליום, אלא רק לחצנים של UP ו-DOWN
לכן אני אף פעם לא בדיוק יודע, האם העוצמה היא באזור המקסימום, באזור המינימום , או משהו באמצע.
חוץ מזה מסתבר שאין פאזה, ובגלל מגבלות הסלון, אינני יכול לטייל עם הסאב ולבחון אותו בנקודות שונות.
אגב, יש לי שאלה.
האם בכיול האוטומטי של הרסיבר,הוא לא יקבע שוב את הרמקולים כ-LARGE?
קודם כל לגבי ווליום, כפי שציינתי קודם -בדגם הזה של פולק, אין מחוון של ווליום, אלא רק לחצנים של UP ו-DOWN
לכן אני אף פעם לא בדיוק יודע, האם העוצמה היא באזור המקסימום, באזור המינימום , או משהו באמצע.
חוץ מזה מסתבר שאין פאזה, ובגלל מגבלות הסלון, אינני יכול לטייל עם הסאב ולבחון אותו בנקודות שונות.
אגב, יש לי שאלה.
האם בכיול האוטומטי של הרסיבר,הוא לא יקבע שוב את הרמקולים כ-LARGE?
- טלHD
-
- גורו

סביר להניח שכן.
אבל בסוף הכיול תשנה את ההגדרה אם תרצה לנסות שוב..
לגבי הסאב... תנסה בכל זאת לכוון אותו לווליום באמצע לפני הכיול על מנת למנוע תוצאות לא נורמליות.
אבל בסוף הכיול תשנה את ההגדרה אם תרצה לנסות שוב..
לגבי הסאב... תנסה בכל זאת לכוון אותו לווליום באמצע לפני הכיול על מנת למנוע תוצאות לא נורמליות.