MOTIX כתב:הוא אומר שהאמריקאים נותנים סאונד שנשמע כאילו אתה נמצא בשורה ראשונה בהופעה בעוד שהאנגלים נותנים סאונד של שורה אמצע/אחרונה. כמובן שיש רמקולים אנגליים שיש להם מאפיינים כמו של אמריקאים, אבל נראה לי שהוא התכוון לבדוק מה אנחנו אוהבים יותר.
אין הבדלים בין רמקולים מארצות שונות?
...
קודם כל, אין זה משנה מאיזו חברה או מדינה הגיע הרמקול כי לכל רמקול ורמקול צליל ייחודי לו.
דגם אחד של מוניטור אודיו יישמע אחרת מדגם אחר של מוניטור אודיו שיישמע אחרת לגמרי מ- B & W שזו גם חברה בריטית...
הדבר הנכון ביותר לעשות (שאותו אני מבין שעשית לא פעם ולא פעמיים) הוא מבחן האזנה.
והדבר הכי נכון לעשות במבחני האזנה הוא להביא את המוזיקה שלך מהבית שאתה מכיר ואוהב ולשמוע באותו מקום תחת אותה מערכת הגברה רמקולים שונים (ואם אפשר את ההגברה שיש לך או תהיה לך).
כמו שהזכירו מקודם ישנן מספר חנויות טובות בארץ לקולנוע ביתי...
לי למשל יש את הרפרנס של קליפש (82,52,62) בתצורה של 7.1 עם סאב של HSU והגברה של אונקיו 809.
וזאת לאחר מבחני האזנה רבים, הגדרות תקציב ומטרות (יותר סרטים, פחות מוזיקה) והכי חשוב החלטה של איזה סגנון סאונד אני מחפש.
הקלפיש הם עוצמתיים ובעלי נוכחות... חלק אוהבים יותר, חלק פחות... לקולנוע ביתי אני חושב שהם מדהימים.
תעשה סדר ברשימת המוצרים, כמה רמקולים אתה רוצה/צריך. מה השימוש העיקרי (מוזיקה/סרטים), מה התקציב?, מה גודל החלל שאותו אתה הולך למלא, האם יש הנהלה (והאם יש לה תנאים?

) וחשוב לא פחות... האם מדובר בהוצאה חד פעמית או תהליך הדרגתי של שדרוג.
ולפי זה תעשה את השיקולים שלך.
מקווה שעזרתי,
יותם.