קפה לא טעים
לא ערכתי השוואה בן בתי קליה גדולים לקטנים, בתי הקליה הגדולים (אחד מהם הזכרת), בהחלט נוטים לחסוך בעלויות (מבלי להזכיר שמות-בית קליה גדול מאוד בארץ לפני כשנתיים רכש רובוסטה וויטנמית נחותה ודפק את הלקוחות הגדולים שלו במשך תקופה ארוכה, ועד שהם התעוררו זה היה קצת מאוחר), יש שנוטים לחסוך עלויות "בכל מקרה" גם דרך איכות המוצר, ויש כאלה שחוסכים עלויות דרך התייעלויות (רכישת מטעים ועוד), הדיון התחיל מהשוואה של מאורו לבתי קליה בארץ, דבר שלדעתי מאוד לא נכון.
אני מאמין שבתי קליה קטנים (בוטיקים-בפרט אם הבעלים שלהם גם משוגעים לדבר, וממתגים את עצמם כשונים ואיכותיים גם אם המחירים שלהם קצת יותר יקרים) לפחות בתחילת הדרך הם איכותיים יותר, השאלה הנשאלת מה קורה להם במשך הזמן.
לצערי (ומידע אישי), חלק גדול ממשווקי הקפה יוצאים מתוך הנחה (שהיא נכונה ברובה) שממלא רוב האנשים לא מבינים ולא מבדילים בן קפה שרוף לקפה "חזק" וקלוי היטב, ואתה בטח מכיר את אלה שמכניסים כמויות עצומות של רובוסטה זולה כי ממלא אנשים שותים (שוטים ?) הכל.
לפני כשנתיים במשך חודשים הסתובבתי עם אדם שכמעט רכשתי ממנו בית קליה (באיזור שלך דווקה), ומייד כשהבנתי איך זה עובד הבנתי שצריך לעשות הפרדה מוחלטת בין תחביב ושגעון לבין עסקים, אחרת מפסידים הרבה מאוד כסף, בפרט הקטנים שצריכים לרוץ ולחפש ספקים של קפה ירוק, ולפעמים צריך להתפשר (וראיתי אותם מסתובבים אצל כל מיני ספקים שמוכרים גם זול ולא איכותי, וגם החבר הזה היה אחד מהם).
מכל ההרצאה הזאת רציתי להסביר ששותה הקפה באיטליה (שאינם שוטים ברובם) לא יתפשרו אל איכות האספרסו שלהם בדרך לעבודה, ולכן רוב בתי הקליה שם נזהרים בכבודם של הלקוחות שלהם,דבר שאצלנו זה עדיין בחיתולים (יש כמה סנוניות, ואני מקווה שאתה אחד מהם) ןלכן לצערי בשנים הקרובות אנחנו לא נתקרב לרמה של מאורו, דנסי, לווצה אילי, "ואפילו" בריסטוט.
מכל הנאמר לעיל, וללא שום קשר, אני ממתין בקוצר רוח ליום שבו אוכל "להתעלק" עליך.
חג-שמח.
אני מאמין שבתי קליה קטנים (בוטיקים-בפרט אם הבעלים שלהם גם משוגעים לדבר, וממתגים את עצמם כשונים ואיכותיים גם אם המחירים שלהם קצת יותר יקרים) לפחות בתחילת הדרך הם איכותיים יותר, השאלה הנשאלת מה קורה להם במשך הזמן.
לצערי (ומידע אישי), חלק גדול ממשווקי הקפה יוצאים מתוך הנחה (שהיא נכונה ברובה) שממלא רוב האנשים לא מבינים ולא מבדילים בן קפה שרוף לקפה "חזק" וקלוי היטב, ואתה בטח מכיר את אלה שמכניסים כמויות עצומות של רובוסטה זולה כי ממלא אנשים שותים (שוטים ?) הכל.
לפני כשנתיים במשך חודשים הסתובבתי עם אדם שכמעט רכשתי ממנו בית קליה (באיזור שלך דווקה), ומייד כשהבנתי איך זה עובד הבנתי שצריך לעשות הפרדה מוחלטת בין תחביב ושגעון לבין עסקים, אחרת מפסידים הרבה מאוד כסף, בפרט הקטנים שצריכים לרוץ ולחפש ספקים של קפה ירוק, ולפעמים צריך להתפשר (וראיתי אותם מסתובבים אצל כל מיני ספקים שמוכרים גם זול ולא איכותי, וגם החבר הזה היה אחד מהם).
מכל ההרצאה הזאת רציתי להסביר ששותה הקפה באיטליה (שאינם שוטים ברובם) לא יתפשרו אל איכות האספרסו שלהם בדרך לעבודה, ולכן רוב בתי הקליה שם נזהרים בכבודם של הלקוחות שלהם,דבר שאצלנו זה עדיין בחיתולים (יש כמה סנוניות, ואני מקווה שאתה אחד מהם) ןלכן לצערי בשנים הקרובות אנחנו לא נתקרב לרמה של מאורו, דנסי, לווצה אילי, "ואפילו" בריסטוט.
מכל הנאמר לעיל, וללא שום קשר, אני ממתין בקוצר רוח ליום שבו אוכל "להתעלק" עליך.
חג-שמח.
גם אם הסמרטוט מבהיק, זה לא אומר שאין קפה ישן ועבש תקוע מאחורי המסננת בראש ובמעברי שסתום הפריקה, ושמן קפה שרוף על הפילטרים והידיתudi610 כתב:בעניין הבק פלאש - אני מנקה גם את הראש כל פעם בסמרטוט והוא מבהיק מלובן וכאמור זרם המים חזק. אז איני חושב שזה מקור הבעיה.
בכל מקרה, איזה דטרגנט קונים לצורך הניקוי?...
זה רוצח טעם ידוע
לניקוי שסתום הפריקה, בקפלאש
לניקוי השאר, פרק את המסננת מהראש (שחרור הבורג האמצעי כשהמכונה קרה), ושים בכלי יחד עם שאר הפילטרים, השרה במים מהולים במסיר שומנים כלשהו (אני משתמש בסנט מוריץ, חזק מאוד). גם את פנים הידית נקה עם חומר כזה. אחכ יש לשטוף היטב, אלו חומרים לא בריאים. אחרי שתסיים עם כל הנקיונות, תכין 2-3 מנות ושפוך לכיור.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: אודי
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
OK, פרקתי את הראש ונקיתי יסודית ע"י השריית החלקים בממיס שומנים שעשה את העבודה והמיס את כל השחורת מן הקפה. אך בסופו של דבר נשאר אותו זרם חזק שהיה גם קודם וגם אין שינוי משמעותי בטעם הקפה או בתהליך היצירה שלו.
האם עדיין יש גם טעם בבק פלש?
בסופ"ש אכין ואפרסם סרטון כדי לקדם את הדיאגנוזה בפורום.
רב תודות!
האם עדיין יש גם טעם בבק פלש?
בסופ"ש אכין ואפרסם סרטון כדי לקדם את הדיאגנוזה בפורום.
רב תודות!
זרם חזק זה סמפטום לקפה טחון גס מידי ו/או בכמות קטנה מידי. זה גם יכול להיגרם מקפה ישן או קלוי לא טוב (אפוי)
כשהזרם חזק והמנה מהירי מידי (פחות מ 20 שניות לכ 30CC מכ 15 גרם קפה = מנה כפולה) הקפה דלוח
בקפלאש זו שיגרת ניקוי שצריכה להתבצע פעם בחודש פלוס מינוס, לא כל שכן פעם בשנה וחצי
כשהזרם חזק והמנה מהירי מידי (פחות מ 20 שניות לכ 30CC מכ 15 גרם קפה = מנה כפולה) הקפה דלוח
בקפלאש זו שיגרת ניקוי שצריכה להתבצע פעם בחודש פלוס מינוס, לא כל שכן פעם בשנה וחצי
what's next?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
בכיף יוסיסופר, הכל כמובן כמובן ברוח טובה ואני מבין את דבריך ומקבל אותם לחלוטין.
יש לעשות הפרדה בין עסק לתחביב .
אני לא אעיד על אחרים אבל האני מאמין שלי בהתנהלות היא שאני חייב כל הזמן להתייעל אך כדברי אחד המרצים המוזרים שהיו לי, אך אחד החכמים בניהם, אסור שהתייעלות תהיה על חשבון איכות המוצר לעולם.
לכן המיקוד שלי הוא על איכות המוצר שכולל בתוכו את חומר הגלם וכמובן את השירות ללקוח.
כמצטיין באבחנת בעיות שורש, אבחנתי את פעילות שוק העוסקים בקפה ומצאתי שכל מי שפגע במוצר שלו , נפל או מתעתד ליפול ולכן אני מאוד מאחל לעצמי לא לעשות כמותם כי זה נועד לכישלון.
דרך אגב, לדעתי ההבדל הגדול בינינו לבין איטליה הוא שאצלנו אחוז גדול שותה קפה על בסיס חלב בעוד שבאיטליה זה הפוך.
משקאות החלב הרבה יותר סלחניים לאיכות האספרסו בתוכם על אף שמי שמכין הפוך כראוי, איכות הקפה מורגשת.
בכל מקרה
אתה מוזמן בכיף כמובן.
מרטין, תיקנתי את ההודעה. מצטער וגם לך חג שמח
יש לעשות הפרדה בין עסק לתחביב .
אני לא אעיד על אחרים אבל האני מאמין שלי בהתנהלות היא שאני חייב כל הזמן להתייעל אך כדברי אחד המרצים המוזרים שהיו לי, אך אחד החכמים בניהם, אסור שהתייעלות תהיה על חשבון איכות המוצר לעולם.
לכן המיקוד שלי הוא על איכות המוצר שכולל בתוכו את חומר הגלם וכמובן את השירות ללקוח.
כמצטיין באבחנת בעיות שורש, אבחנתי את פעילות שוק העוסקים בקפה ומצאתי שכל מי שפגע במוצר שלו , נפל או מתעתד ליפול ולכן אני מאוד מאחל לעצמי לא לעשות כמותם כי זה נועד לכישלון.
דרך אגב, לדעתי ההבדל הגדול בינינו לבין איטליה הוא שאצלנו אחוז גדול שותה קפה על בסיס חלב בעוד שבאיטליה זה הפוך.
משקאות החלב הרבה יותר סלחניים לאיכות האספרסו בתוכם על אף שמי שמכין הפוך כראוי, איכות הקפה מורגשת.
בכל מקרה
אתה מוזמן בכיף כמובן.
מרטין, תיקנתי את ההודעה. מצטער וגם לך חג שמח
זה תמיד נכון בשוק תחרותי, ושוק הקפה הישראלי הוא שוק תחרותי מאוד - כשמדובר בעסקים. ברוב השוק הביתי, כלומר קפה שקונים בסופר, עלית שולטת, למרות מוצרים ברמה מאוד ירודה ולא זולים בכלל. וזה מצער מאוד.NEGRO כתב:ומצאתי שכל מי שפגע במוצר שלו , נפל או מתעתד ליפול ולכן אני מאוד מאחל לעצמי לא לעשות כמותם כי זה נועד לכישלון....
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

התכוונתי שהזרם חזק ללא קפה, כלומר שאין כל סתימה בדרך.hosq כתב:זרם חזק זה סמפטום לקפה טחון גס מידי ו/או בכמות קטנה מידי. זה גם יכול להיגרם מקפה ישן או קלוי לא טוב (אפוי)
בקפלאש זו שיגרת ניקוי שצריכה להתבצע פעם בחודש פלוס מינוס, לא כל שכן פעם בשנה וחצי...
עם קפה הזרם תלוי כמובן בעצמת הטחינה. אני טוחן לרמה העדינה ביותר שעדיין אינה מייצרת סתימה כדי לקבל את הקפה העשיר ביותר אך כאמור זה לא מה שיוצא.
אז אם אין כל סתימה, למה יכול לעזור בק פלאש?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בק פלאש יעזור לנקות את כל המקומות שאתה לא מגיע אליהם - גם בשסתום תלת ראשי שמחבר בין הדוד לראש.
פעם בחודש לפחות לעשות בק פלאש.
תנסה קפה אחר, אם אתה יכול להעלות סרטון זה אולי גם יעזור (אני מהמר על ניקיון).
המכונה מתחממת באתות זמן כמו מקודם?
(נגרו - חדל קשקשת ברשת. אתה קולה הקפה גורמה היחיד בארץ כשכל השאר (חוץ מדניאל סקרטו אולי) קולים תעשייתיים גם אם הם קולים באטשים קטנים)
פעם בחודש לפחות לעשות בק פלאש.
תנסה קפה אחר, אם אתה יכול להעלות סרטון זה אולי גם יעזור (אני מהמר על ניקיון).
המכונה מתחממת באתות זמן כמו מקודם?
(נגרו - חדל קשקשת ברשת. אתה קולה הקפה גורמה היחיד בארץ כשכל השאר (חוץ מדניאל סקרטו אולי) קולים תעשייתיים גם אם הם קולים באטשים קטנים)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עם כל הכבוד לגלעד, ויש, אני לא בטוח שזה נכון. למעשה אני מכיר אחד שמכיר את תחום הקליה מספיק טוב כדי להקים מפעל לייצור קולי קפהדבוטאנט כתב: (נגרו - חדל קשקשת ברשת. אתה קולה הקפה גורמה היחיד בארץ כשכל השאר (חוץ מדניאל סקרטו אולי) קולים תעשייתיים גם אם הם קולים באטשים קטנים)...
כולם פה הסתובבו סביב טריות הקפה, סביב קלייה פה או שם, סביב נקיון המכונה , סביב התאבנות ועוד המון סיבות...
אבל האמת הרבה יותר פשוטה...
אנחנו בעונת מעבר, ושכזו יש בה ימים עם לחות שלפעמים גבוהה יותר מאשר בקיץ, בצירוף טמפ' נמוכה יותר שאינה מאפשרת אידוי מהיר של הלחות...
בעונות מעבר, הרבה יותר סביר שהפולים שהיו במטחנה כבר ספגו כמות גדולה מאוד של לחות, התשובה נמצאת בכיוון המטחנה ובהכנסת כמות קטנה בכל פעם של פולים למטחנה ושמירת יתר הפולים בקופסת טאפרוור או וואקום.
אודי יקירי, רוקן את המטחנה, נטחן קצת קפה טרי יותר , לא לשימוש, הכנס במטחנה בעזרת כף המידה כמות שתספיק פר שימוש, נסה לכוון את הטחינה מחדש(מזכיר לך שכל סיבוב מלא בידית הכיוון במטחנה שלך שווה חצי מידה בערך), ותלמד לכוון נכון, ושבעונות מעבר, טחינה יכולה להשתנות על בסיס יומי.
נ"ב כל הדיון שסביב קפה מקומי או מיובא, כעת שהחנות בכרמל נסגרה ולא תוכלו להאשים אותי בראיה מסחרית, יוסיסופר, הנחת היסוד שלך שגויה מיסודה, אתה לא תאמין איזה *** של קפה יכולים למצוא באיטליה, הם בדיוק כמו כל בית קליה מקומי מונעים מחשיבה "חסכונית" משהו, אגב תערובת פרימיום בהגדרתה באיטליה, מכילה 50% רובוסטה, לא מאמין לי? תתחיל להפוך שקיות ותסתכל מה כתוב עליהן, גם 100% ערביקה יכול להכיל 50% קולומביה אקסלסו, 30% אתיופיה ג'ימה ו20% ברזיל סנטוס ושלא תהיינה לך ספקות, את תפקיד הרובוסטה תתפוס הג'ימה בכבוד, והרי לך תערובת שתהיה חזקה, עוצמתית, מרירה בכמות הנכונה, עצית ומתקתקה ובמחיר הפקה של 4 אירו באיטליה לקילו(לאחר חישוב עלויות החומר, הקלייה, עובד, ביטוח, שכר דירה ושינוע)! אף אחד לא אמר ש100% ערביקה, חייב להיות איכותי

אבל האמת הרבה יותר פשוטה...
אנחנו בעונת מעבר, ושכזו יש בה ימים עם לחות שלפעמים גבוהה יותר מאשר בקיץ, בצירוף טמפ' נמוכה יותר שאינה מאפשרת אידוי מהיר של הלחות...
בעונות מעבר, הרבה יותר סביר שהפולים שהיו במטחנה כבר ספגו כמות גדולה מאוד של לחות, התשובה נמצאת בכיוון המטחנה ובהכנסת כמות קטנה בכל פעם של פולים למטחנה ושמירת יתר הפולים בקופסת טאפרוור או וואקום.
אודי יקירי, רוקן את המטחנה, נטחן קצת קפה טרי יותר , לא לשימוש, הכנס במטחנה בעזרת כף המידה כמות שתספיק פר שימוש, נסה לכוון את הטחינה מחדש(מזכיר לך שכל סיבוב מלא בידית הכיוון במטחנה שלך שווה חצי מידה בערך), ותלמד לכוון נכון, ושבעונות מעבר, טחינה יכולה להשתנות על בסיס יומי.
נ"ב כל הדיון שסביב קפה מקומי או מיובא, כעת שהחנות בכרמל נסגרה ולא תוכלו להאשים אותי בראיה מסחרית, יוסיסופר, הנחת היסוד שלך שגויה מיסודה, אתה לא תאמין איזה *** של קפה יכולים למצוא באיטליה, הם בדיוק כמו כל בית קליה מקומי מונעים מחשיבה "חסכונית" משהו, אגב תערובת פרימיום בהגדרתה באיטליה, מכילה 50% רובוסטה, לא מאמין לי? תתחיל להפוך שקיות ותסתכל מה כתוב עליהן, גם 100% ערביקה יכול להכיל 50% קולומביה אקסלסו, 30% אתיופיה ג'ימה ו20% ברזיל סנטוס ושלא תהיינה לך ספקות, את תפקיד הרובוסטה תתפוס הג'ימה בכבוד, והרי לך תערובת שתהיה חזקה, עוצמתית, מרירה בכמות הנכונה, עצית ומתקתקה ובמחיר הפקה של 4 אירו באיטליה לקילו(לאחר חישוב עלויות החומר, הקלייה, עובד, ביטוח, שכר דירה ושינוע)! אף אחד לא אמר ש100% ערביקה, חייב להיות איכותי
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מי זה?hosq כתב:עם כל הכבוד לגלעד, ויש, אני לא בטוח שזה נכון. למעשה אני מכיר אחד שמכיר את תחום הקליה מספיק טוב כדי להקים מפעל לייצור קולי קפהדבוטאנט כתב: (נגרו - חדל קשקשת ברשת. אתה קולה הקפה גורמה היחיד בארץ כשכל השאר (חוץ מדניאל סקרטו אולי) קולים תעשייתיים גם אם הם קולים באטשים קטנים)......
אל תתבלבל בין ייצור פרארי לבין נסיעה בה, אף אחד במפעל פרארי לא יוציא ממנה מה ששומאכר מוציא ממנה.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

לדבש - דווקא בגלל שאני משתמש לא יומיומי, אני תמיד מוציא רק את הכמות הנדרשת מן השקית למטחנה (השקית נסגרת א"כ היטב במקרר).
הפעם הזו, אחרי שהתייאשתי מלווצה וחשבתי שהפגם בקפה קניתי מאורו חדש (תפוגה 2014), פתחתי את השקית האטומה וכבר על הכמות הראשונה לאחר כוונון דרגת הטחינה הורגשה אותה בעיית טעם כמו עם הלווצה.
לדבוטאנט - הבנתי את עניין הבקפלאש אך קבלתי אזהרה שזה לא מומלץ לסילביה. גם יש לי חבר בעבודה שרכש את הסילביה לפני (כלומר מחזיק אותה לפחות שנתיים) והוא משתמש הרבה יותר ממני ואמר שלא נתקל בבעיית טעם ולכן גם הוא מעולם לא ביצע בק פלאש.
אבל אנא הסבר לי (ואין כל ציניות בדברי, רק מנסה להשתכנע לפני שאעשה משהו שאולי יזיק) - אם ללא קפה יוצא זרם חזק וטוב של מים רותחים, כמו שהיה כאשר קניתי את המכונה, במה הבק פלאש יועיל? הבנתי שיש עוד שסתומים שאיני יכול לנקות אחרת אבל איך זה יועיל לזרם המים?
ושוב אשאל - האם יכולה להיות בעיה במטחנה, למרות שויזואלית הטחינה נראית בסדר גמור?
הפעם הזו, אחרי שהתייאשתי מלווצה וחשבתי שהפגם בקפה קניתי מאורו חדש (תפוגה 2014), פתחתי את השקית האטומה וכבר על הכמות הראשונה לאחר כוונון דרגת הטחינה הורגשה אותה בעיית טעם כמו עם הלווצה.
לדבוטאנט - הבנתי את עניין הבקפלאש אך קבלתי אזהרה שזה לא מומלץ לסילביה. גם יש לי חבר בעבודה שרכש את הסילביה לפני (כלומר מחזיק אותה לפחות שנתיים) והוא משתמש הרבה יותר ממני ואמר שלא נתקל בבעיית טעם ולכן גם הוא מעולם לא ביצע בק פלאש.
אבל אנא הסבר לי (ואין כל ציניות בדברי, רק מנסה להשתכנע לפני שאעשה משהו שאולי יזיק) - אם ללא קפה יוצא זרם חזק וטוב של מים רותחים, כמו שהיה כאשר קניתי את המכונה, במה הבק פלאש יועיל? הבנתי שיש עוד שסתומים שאיני יכול לנקות אחרת אבל איך זה יועיל לזרם המים?
ושוב אשאל - האם יכולה להיות בעיה במטחנה, למרות שויזואלית הטחינה נראית בסדר גמור?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אין שום בעיה לעשות בקפלאש לסילביה - זה מנקה את הראש ואת השסתום התלת ראשי שדרכו מגיעים המים מהדוד לראש.
דשנו בזה בעבר ואפילו אתגרנו את היבואן והוא לא הצליח למצוא סיבה למה לא לעשות, בסוף נשבר והודה שלא יהיה שום נזק אם עושים נכון.
יש לך בעיה של זרם מים או של טעם? אם הקפה זולג בסדר, המים יורדים כמו שצריך אז כנראה משהו מלוכלך ולכן הצעתי בקפלאש.
קפה טחון לא אומר לי כלום, קשה להבין ממראה קפה טחון אם יש בעיה אלא אם היא ממש חמורה.
צריך לעשות שוט ולראות אם הוא זולג יפה.
דשנו בזה בעבר ואפילו אתגרנו את היבואן והוא לא הצליח למצוא סיבה למה לא לעשות, בסוף נשבר והודה שלא יהיה שום נזק אם עושים נכון.
יש לך בעיה של זרם מים או של טעם? אם הקפה זולג בסדר, המים יורדים כמו שצריך אז כנראה משהו מלוכלך ולכן הצעתי בקפלאש.
קפה טחון לא אומר לי כלום, קשה להבין ממראה קפה טחון אם יש בעיה אלא אם היא ממש חמורה.
צריך לעשות שוט ולראות אם הוא זולג יפה.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

המים יורדים כמו שצריך ללא קפה במסננת. עם קפה חסר טעם והעיקר - נראה לי שהמרקם של השוט אינו יפה. לא משנה אם אטחן עדין (וקפה כמעט שלא ייצא) או גס - בכל מקרה הקפה יוצא עתה דליל וקצת דלוח. לכן נראה לי שצריך לטפל בקפה או במטחנה אך קפה כבר החלפתי ובקשר למטחנה איני יודע מה לעשות - לכאורה היא תקינה.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
קרא כאן לגבי סכנות ה BackFlush בסילביה.
האם בדקת היטב את העוגיה לאחר החליטה לפריצות Channaling?
כתבת שיש לך חבר עם סילביה שהקפה יוצא טוב. קח אליו את המטחנה והקפה - עדיף גם את המכונה, הצלב ציוד ותמצא את הבעיה.
כתבת שיש לך חבר עם סילביה שהקפה יוצא טוב. קח אליו את המטחנה והקפה - עדיף גם את המכונה, הצלב ציוד ותמצא את הבעיה.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

א. תודה על ההפניה. אשמח אם אלכס יתייחס לבעיה שלי.avramm כתב:קרא כאן לגבי סכנות ה BackFlush בסילביה.
כתבת שיש לך חבר עם סילביה שהקפה יוצא טוב. קח אליו את המטחנה והקפה - עדיף גם את המכונה, הצלב ציוד ותמצא את הבעיה....
ב. מה בדיוק לבדוק בעוגיה?
ג. לוגיסטית זה לא פשוט - גרים מאוד רחוק וזמינים בזמנים שונים
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
צנלינג זו תופעה של היוצרות "תעלות" בקפה עקב הפעלת לחץ גבוה מידי ובפתאומיות בחליטה. זה יכול להסביר מדוע אתה מקבל נוזל דלוח במקום קפה. המים פשוט מוצאים להם דרך קלה יותר לעבור והיא לא דרך הקפה. עליך להסתכל על העוגיה בסיום החליטה ולחפש חורים וסדקים בקפה הרטוב.udi610 כתב: ב. מה בדיוק לבדוק בעוגיה?...
קשה לי להבין איך לפתע המכונה שלך החלה לייצר לחץ גבוה יותר - חשבתי שהתישנות הציוד גורמת את ההיפך. אולי אתה טוחן דק יותר ודוחס חזק יותר? נסה לטחון גס יותר ולדחוס עדין. משם תתחיל שוב את כיונון המטחנה.
-
udi610
-
- חבר פעיל מאוד

לא נראה לי - אייצר ואשלח סרט בסופ"ש.avramm כתב:צנלינג זו תופעה של היוצרות "תעלות" בקפה עקב הפעלת לחץ גבוה מידי ובפתאומיות בחליטה. זה יכול להסביר מדוע אתה מקבל נוזל דלוח במקום קפה. המים פשוט מוצאים להם דרך קלה יותר לעבור והיא לא דרך הקפה. עליך להסתכל על העוגיה בסיום החליטה ולחפש חורים וסדקים בקפה הרטוב.udi610 כתב: ב. מה בדיוק לבדוק בעוגיה?...
קשה לי להבין איך לפתע המכונה שלך החלה לייצר לחץ גבוה יותר - חשבתי שהתישנות הציוד גורמת את ההיפך. אולי אתה טוחן דק יותר ודוחס חזק יותר? נסה לטחון גס יותר ולדחוס עדין. משם תתחיל שוב את כיונון המטחנה....
אנצו פרארי??דבוטאנט כתב:מי זה?hosq כתב:עם כל הכבוד לגלעד, ויש, אני לא בטוח שזה נכון. למעשה אני מכיר אחד שמכיר את תחום הקליה מספיק טוב כדי להקים מפעל לייצור קולי קפהדבוטאנט כתב: (נגרו - חדל קשקשת ברשת. אתה קולה הקפה גורמה היחיד בארץ כשכל השאר (חוץ מדניאל סקרטו אולי) קולים תעשייתיים גם אם הם קולים באטשים קטנים)......
אל תתבלבל בין ייצור פרארי לבין נסיעה בה, אף אחד במפעל פרארי לא יוציא ממנה מה ששומאכר מוציא ממנה....