thorens td105

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #21 

המדבקה על הפטיפון היא סטנדרטית לסידרה המשמעות של U min היא Umschaltung כלומר 'חלופי' מינימאלי שהוא =< גדול או שווה ל-10 וולט. לא הכינו מדבקה עבור כל דגם בנפרד.

לגבי השנאי - גם אני מוטרד. תן לי כמה דקות לבדוק אם הוא מקורי.

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

אני לא יכול להגיד לך שהוא מקורי אך יש עליו את הלוגו של טורנס

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #23 

באמת מוזר כל הסיפור הזה.. המזל הוא שפטיפונים הם מכשירים פשוטים מאוד והתיקון יהיה כנראה פשוט למדי.

טוב, לרוב פשוטים מאוד:

:roll:

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

Tankpopper כתב:באמת מוזר כל הסיפור הזה.. המזל הוא שפטיפונים הם מכשירים פשוטים מאוד והתיקון יהיה כנראה פשוט למדי.

טוב, לרוב פשוטים מאוד:

:roll:
...
8O

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

טוב ממה שהצלחתי לחפור על השנאי - ה-T40E הוא מודל שנבנה על-ידי חברת BARTEC הגרמנית עבור Thorens אלא שהדגם FW5003 שייך דווקא ל-TD-166 סימן 2 שפועל על 16 וולט. מה שקורה כאן הוא באמת קצת מוזר. יש חוסר התאמה בין הזרם המקסימאלי במדבקה על הפטיפון (250mA) והערך המצויין על השנאי (300mA) וזו האינדיקציה הכי בולטת לדעתי לגבי חוסר ההתאמה. עם זאת, באופן פרדוכסלי השנאי שלך, שאמור לפי ההצהרה עליו להוציא 10VAC - מוציא 18VAC שזה בדיוק מה שה-TD105 צריך. על-פי מה שאומרים כאן, לפטיפון שלך, ה-TD-105, יש דרישות מתח נמוכות יותר - אך בשרשור אחר קראתי שמישהו ניסה עם שנאי של 16V והסתבר שזה היה נמוך מידי. החבר'ה הגרמנים אומרים שהמדבקה על הפטיפון בכלל מדברת על מתח מינימום של 10VAC ויש כאן טולרנס (עפיצות) די גדולה. :מבולבל:

אני הייתי סומך אך ורק על מדריך השירות. על-פיו, דרושים 18 VAC שזה מה שיש לך. דרך אגב אתה בטוח שמדדת AC ולא DC???

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

tnsilver כתב:טוב ממה שהצלחתי לחפור על השנאי - ה-T40E הוא מודל שנבנה על-ידי חברת BARTEC הגרמנית עבור Thorens אלא שהדגם FW5003 שייך דווקא ל-TD-166 סימן 2 שפועל על 16 וולט. מה שקורה כאן הוא באמת קצת מוזר. יש חוסר התאמה בין הזרם המקסימאלי במדבקה על הפטיפון (250mA) והערך המצויין על השנאי (300mA) וזו האינדיקציה הכי בולטת לדעתי לגבי חוסר ההתאמה. עם זאת, באופן פרדוכסלי השנאי שלך, שאמור לפי ההצהרה עליו להוציא 10VAC - מוציא 18VAC שזה בדיוק מה שה-TD105 צריך. על-פי מה שאומרים כאן, לפטיפון שלך, ה-TD-105, יש דרישות מתח נמוכות יותר - אך בשרשור אחר קראתי שמישהו ניסה עם שנאי של 16V והסתבר שזה היה נמוך מידי. החבר'ה הגרמנים אומרים שהמדבקה על הפטיפון בכלל מדברת על מתח מינימום של 10VAC ויש כאן טולרנס (עפיצות) די גדולה. :מבולבל:

אני הייתי סומך אך ורק על מדריך השירות. על-פיו, דרושים 18 VAC שזה מה שיש לך. דרך אגב אתה בטוח שמדדת AC ולא DC???
...
אכן בדקתי AC
אז מה אתה מציע לעשות?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

אני כבר הצעתי כאן אבל אני מבין שאתה מנסה לחסוך בהוצאות - אז במקומך הייתי מתחיל מהפוטנצימטרים במעגל בקרת המהירות, מנקה אותם ומשחק איתם קצת, אחר-כך, אם צריך, מחליף קבלים ובסוף, אם עדיין יש לי צנטרפוגה ולא פטיפון, הייתי מתקשר לדודו או יאיר. במקביל הייתי משיג (משאיל מחבר) שנאי משתנה שניתן לכוון אותו ל-10VAC ובודק - אולי בכל זאת אני טועה בכל העניין הזה - ואם מסתבר שזו הבעייה האמיתית - הייתי רוכש שנאי על-פי ההגדרות.

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

פתחתי אותו.
מצאתי בפנים 2 גוקים מתים 8O והמון אבק.
אבל הוא ניראה מצוין
[imgbig]http://up355.siz.co.il/up2/z5ymgne232ud.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://up355.siz.co.il/up1/mxyd4mmqmwzy.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://up358.siz.co.il/up2/zddohxxgvnid.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://up358.siz.co.il/up1/jrj4njcjzybm.jpg[/imgbig]
אשמח אם תסביר לי יותר לעמוק מה אני צריך בידיוק לעשות.. הידע שלי באלקטרוניקה שואף לאפס

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

טוב קודם כל הצלחת למדוד מתח ואתה מכיר את ההבדל בין AC ל-DC אז זה לא נכון שהידע שלך שואף לאפס. נתחיל מלהוריד מדריך שירות ולהכיר את החלקים (אתה יודע שבסוף צריך גם להרכיב הכל ואנחנו לא רוצים להשאר עם חמישה ברגים ושלושה אומים ביד - אז לאט לאט). אפשר להוריד מכאן - רק צריך להרשם קודם. יש שם שרטוטים של כל החלקים ומספרים שמזהים אותם. בעמודים האחרונים יש מקרא של כל מספרי הזיהוי. לפני כן יש שרטוטים סכימטיים של כל המעגלים וזיהוי של ערכי הקבלים. אחר-כך צריך לנקות את הפוטנציומטרים (בצהוב) ולהחליף את הקבלים האלקטרוליטיים (באדום).

תמונה

תצטרך לקרוא קצת על קבלים (יש לנו כאן בפורום שרשור נהדר :oops: (נפלט לי) בשלושה חלקים 'הכל על קבלים' שמתחיל כאן) וללמוד להלחים. זה לא קשה. תתחיל מכאן.

בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 04/10/2012 0:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

tnsilver כתב:טוב קודם כל הצלחת למדוד מתח ואתה מכיר את ההבדל בין AC ל-DC אז זה לא נכון שהידע שלך שואף לאפס. נתחיל מלהוריד מדריך שירות ולהכיר את החלקים (אתה יודע שבסוף צריך גם להרכיב הכל ואנחנו לא רוצים להשאר עם חמישה ברגים ושלושה אומים ביד - אז לאט לאט). אפשר להוריד מכאן - רק צריך להרשם קודם. אחר-כך צריך לנקות את הפוטנציומטרים (בצהוב) ולהחליף את הקבלים האלקטרוליטיים (באדום).

תמונה

תצטרך לקרוא קצת על קבלים (יש לנו כאן בפורום שרשור נהדר - בשלושה חלקים 'הכל על קבלים' שמתחיל כאן) וללמוד להלחים. זה לא קשה. תתחיל מכאן.

בהצלחה.
...
תודה רבה! עזרתה לי המון!
ואני כמובן אמשיך לעדכן

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

בנושא שונה- רוסיבר העונה לשם SCOTT 330R\rx830 rotel אומר לך משהו?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

XXmusicmanXX כתב:בנושא שונה- רוסיבר העונה לשם SCOTT 330R\rx830 rotel אומר לך משהו?
...
ראיתי כבר קודם. יש כאן עוד אנשים עם דעות שונות משלי. הנה הדעה שלי על ה-Scott הזעיר. (זה לא נגד הדגם הספציפי הזה אלא מתייחס לכל הקטגוריה הזו) והנה הדעה המעודכנת שלי על rotel.

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

tnsilver כתב:
XXmusicmanXX כתב:בנושא שונה- רוסיבר העונה לשם SCOTT 330R\rx830 rotel אומר לך משהו?
...
ראיתי כבר קודם. יש כאן עוד אנשים עם דעות שונות משלי. הנה הדעה שלי על ה-Scott הזעיר. (זה לא נגד הדגם הספציפי הזה אלא מתייחס לכל הקטגוריה הזו) והנה הדעה המעודכנת שלי על rotel.
...
הבנתי.
האם תוכל להמליץ לי על ריסיבר\מגבר ספציפי? חיפשתי ביד 2 אבל אין שם יותר מידי ומה שיש מאוד חלש
שמעתי לא מזמן את הMARATZ 2238B בשידוך לרמקולים בנייה עצמית של פיליפס ומאוד אהבתי.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

אם אהבת אל תיתן לאף אחד לספר לך סיפורים. לא המקטרגים יושבים בסלון שלך ושומעים את היצירות האהובות עליך.

תקציב?

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

tnsilver כתב:אם אהבת אל תיתן לאף אחד לספר לך סיפורים. לא המקטרגים יושבים בסלון שלך ושומעים את היצירות האהובות עליך.

תקציב?
...
אני אומר את זה מכיוון שבכול חיי שמעתי בסך הכול 2 ריסיברים. את המרנץ ורוטל אחד שהיה מחובר לרמקולים נוראים ככה שאני לא ממש יכול להגיד..
תקציב? סביב ה700 שקל עם אפשרות לחריגה קטנה אם צריך

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

היה כאן לא מזמן איזה Technics חמוד עם 50 וואט לערוץ בתקציב כזה באחד הלוחות - אולי עוד שם - אבל עם כל הכבוד זה מעט נמוך כדי לשים יד על משהו שבקונצנזוס. בכל אופן למה שלא תפתח שרשור 'מחפש המלצה להגברת וינטאז' ב-700 ש"ח'? כאן, בנושא שהכותרת שלו עוסקת בטורנס 105 - זה קצת מתמסמס. חבל. הרבה אנשים ישמחו לעזור ויפנו אותך למודעות שאולי החמצת.

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

לפני שאני מחליף קבלים החלטתי שאני פונה לדוד שלי שהיה מתעסק עם זה בעברו.
הוא אמר לי שהריבועים האלה שיש על הפלטה משמשים לכיוון המהירות. הוא הסביר שאמור להיות סוג של חיישן שמכוון את המהירות לפי הריבועים הלולו.
הראתי לו את התמונות והוא אמר לי לנסות להוריד את הפסטיק שיש מעל המנורות (?) שבתמונה. אכן המהירות סיבוב ירדה אך זה עדיין רחוק מלהיות המהירות שצריכה להיות.
יכול להיות שהפסטיק מסביב למנורות לד האלה הצהיב עם הזמן וזה מה שגורם לעיניין? זה מנורות לד רגילות?
[imgbig]http://up357.siz.co.il/up3/mdh2dmzmdmmq.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://up358.siz.co.il/up1/eetixzzdjwom.jpg[/imgbig]

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

לא. לא יכול להיות. אין בכלל קשר בין הדברים. זה בסך הכל סטרובוסקופ. הלדים מאירים על ה'ריבועים' בתדר שגורם להם להראות עומדים כשהם מסתובבים במהירות הנכונה. כל העניין הזה מתואר, ברמה שהיא מעל ומעבר לסביר בעמוד 7, בסעיף C - Motor Control ובסעיף D - Stroboscope שבגדול מתאר את כל הרכיבים האחראים לבקרת המהירות בדגם הזה.

XXmusicmanXX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

tnsilver כתב:לא. לא יכול להיות. אין בכלל קשר בין הדברים. זה בסך הכל סטרובוסקופ. הלדים מאירים על ה'ריבועים' בתדר שגורם להם להראות עומדים כשהם מסתובבים במהירות הנכונה. כל העניין הזה מתואר, ברמה שהיא מעל ומעבר לסביר בעמוד 7, בסעיף C - Motor Control ובסעיף D - Stroboscope שבגדול מתאר את כל הרכיבים האחראים לבקרת המהירות בדגם הזה.
...
אוקיי, תודה רבה לך על כול העזרה :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

תראה מתחת למגש אם הרצועה יושבת על הגלגל הנכון. במהירות המטורפת שיש לך שם אני לא אתפלא אם היא בסך הכל קפצה מהמקום שלה והתלבשה על ציר קטן יותר... (תסתכל בתמונות במדריך השירות והמדריך למשתמש)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”