כיריים חשמליים?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #21 

מוזר, לא שמעתי שום דבר כזה, והכיריים שלי (של Teka) עובדות כמו נינג'ות כבר שנתיים וחצי של שימוש כבד. יש מצב שהיה לטכנאי איזה אינטרס סמוי?

בכל מקרה - סיכום קצר לגבי הטכנולוגיות - יתרונות וחסרונות

גז:
יתרונות:
- הכי ורסטילי, אין שום דבר שלא ניתן להכין על גז
- אפשרות שינוי עוצמה מיידי
- לא תלוי בחשמל (לא צריך חשמל תלת פאזי וכולי)

חסרונות:
- הכי קשה לניקוי
- הכי פחות בטיחותי (דליפות גז, אש גלויה)
- להבות גלויות יוצרות חימום לא אחיד של הכלי, hotspots בסירים ובמחבתות.
- לא ניתן להגיע לחום מינימלי מסוים בלי כל מיני טריקים של באן מארי וכולי כי בסופו של דבר מדובר באש.
- אם אין חיבור לגז מרכזי אז יש טרחה של הזמנת גז והחלפת בלונים.

חשמלי קרמי:
יתרונות:
- קל לניקוי יחסית לגז
- עובד עם כמעט כל כלי (מלבד אלה שדורשים ממש אש גלויה)
- מאפשר לחסוך את חיבור הגז אם אין שימוש אחר בבית בגז

חסרונות:
- החיסרון העיקרי: אין אפשרות לשנות טמפרטורה מיידית. לוקח זמן להתקרר ולוקח זמן להתחמם
- מבזבז יותר חשמל מאינדוקציה
- לא ניתן להכין דברים הדורשים אש גלויה (פיתה על הגז :) )

אינדוקציה:
יתרונות:
- הכי עוצמתי. נצילות אנרגטית טובה מאפשרת להפנות יותר אנרגיה לחימום המזון ופחות לאיבודים לסביבה. זה אומר שאפשר לחמם דברים מהר יותר ולטמפרטורות גבוהות יותר.
- שינוי טמפרטורה מיידי כמו גז
- הכי קל לניקוי. גם משטח זכוכית חלק וגם מתחמם פחות מקרמי (רק מקבל חלק מהחום של הכלי) כך שדברים שגולשים פחות נשרפים ונדבקים.
- מסוגל להגיע לטמפרטורות נמוכות כך שניתן לעשות דברים כמו להמיס שוקולד ללא באן מרי, או לשמור על מזון חם בלי לשרוף אותו.
- הכי בטיחותי. לא מתחמם בעצמו גם אם ילד מפעיל בטעות, וגם בעת העבודה המשטח עצמו הכי פחות מתחמם.
- צורך פחות חשמל מקרמי
- תחושה הייטקית :)

חסרונות:
- הכי פחות גמיש בכלים. חייב כלים עם תחתית פרו-מגנטית.
- דורש חיבור חשמל תלת פאזי לכיריים חזקות
- הכי יקר לרכישה ראשונית
- לא ניתן להכין דברים הדורשים אש גלויה (פיתה על הגז :) )

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #22 

psibeast כתב:מוזר, לא שמעתי שום דבר כזה, והכיריים שלי (של Teka) עובדות כמו נינג'ות כבר שנתיים וחצי של שימוש כבד. יש מצב שהיה לטכנאי איזה אינטרס סמוי?
...
ממש לא היה לו אינטרס,
הוא פשוט דיבר מניסיונו האישי כנראה.
אחרי שאמר את מה דעתו, שינינו כיוון, למרות שכבר קנינו את הסירים של Arcosteel עבור אינדוקצייה.
הדבר היחיד שאני שם לב אליו זו הורדת עוצמת הלהבה. זה לא הכי נוח כי לוקח זמן.
הכיריים אצלנו עובדות המון, באופן יומי יומי, לרוב עם 3 סירים גדולים בו זמנית, ולעמים אף יותר, ויש מספיק מקום לכולם.
אנחנו נהנים הן מהעיצוב והן מהבישולים.
חייבים להפנים שכיריים חשמליות אפשר להביא די בקלות למצב נקיון שנראה כאילו עכשיו הורדת את הניילונים, מה שאי אפשר להגיע אליו לעולם בכיריים של גז.
כך, אחרי שעות של בישולים, 5-7 דקות של נקיון והבא שייכנס למטבח יגיד לך "תתחדש" על הכיריים..
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #23 

אגב,
משהו עתידי שיכול איכשהו להוות חיסרון בכיריים 90.
חיתוך השיש אינו "סטנדרטי" (בדגם שלי רוחב החיתוך הוא משהו כמו 75 ס"מ),
מה שיכול להגביל אותך בעתיד, למקרה שנאלצים בעתיד להחליף כיריים, מכל סיבה שהיא.
כשהחיתוך אינו "סטנדרטי", זה אומר שלא כל כיריים 90 יתאימו לחיתוך הקיים.
בכיריים 60, אתה מבטיח שכל דגם בגודל הזה יתאים מבחינת מידות החיתוך.
...

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #24 

כמו שציינתי בעמוד הקודם לי יש כיריים חשמליות של סימנס הדגם כמו של גילי רק ב 60 סנטימטר (דגם 675).
http://www.siemens-home.co.il/%D7%A7%D7 ... rce=browse אנחנו שמים על הכיריים בכיף 3 ו-4 סירים ואין כל בעיה של מיקום.
יש גם כירה אליפטית משולבת עם רגילה, וגם רגילה +"הרחבה".

אני לא רכשתי אינדוקציה גם בגלל המחיר וגם בגלל שהן בעייתיות יותר מבחינת כלים לעומת ההלוגן שגם בעייתיות אבל לא כמו אינדוקציה.
אגב, גם עלויות התיקון מעבר לתקופת האחריות גבוהות יותר והתחשב באיכות המוצרים שמגיעים היום לשוק העדפתי להימנע.

כמה הערות לגבי מה ש PSI כתב:
לא הייתי מגדיר את הכיריים גז כהכי קשים לניקוי מכיוון שעם החומרים שיש היום והחומרים מהם בונים את הכיריים מאפשרים לך להביא אותם למצב כמו חדש מהר מאוד ובלי דאגות.
לעומת זאת הכיריים החשמליות בטוח שלא "הכי קלים לניקוי". אתה צריך אחת לתקופה להזמין את החומר מהחברה (כמו שכתב גילי), להשתמש בסקוטש מיוחד שמשפשף אבל לא שורט. החומר מהחברה ממש יקר ביחס לחומרים אחרים, וצריך הרבה פעמים להשתמש במגרדת זכוכית וגם בה להשתמש בזהירות ובעדינות כי אתה עלול בטעות לשרוט את הזכוכית.
אגב, גילי - להביא את הכיריים למצב מהניילונים לצערי לוקח הרבה יותר מ 5-7 דקות (ואני ממש פדנט!). ואני עוד מדי פעם מעביר על הכיריים מגבונים לחים מיוחדים לכיריים קרמיות אחרי שהן מתקררות.

לגבי השימוש בכלים - ממש לא כל כלי ואפילו לא קרוב לזה. כמו שכתבתי עמוד קודם, דודה שלי השתמשה בכלים שהיו לה (סירים איכותיים סטנדרטיים) וזה הרס לה את כל השכבה העליונה של הכיריים. גם בחוברת של הכיריים (למעצבנים שמחליטים לקרוא את החוברת לפני ההפעלה הראשונית) כתוב שיש לשים לב לכיתוב על הסירים ואני יכול לומר שאנחנו החלפנו את מרבית הכלים שלנו (על חלקם היה סימון).

לגבי הטמפרטורה - ממש אין בעיה לשלוט ומעולם לא נשרף לנו כלום. בדגם שלנו יש 17 (!) דרגות חום וזה לא בעיה לשלוט עליהן עם פיקוד טאצ'.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #25 

tvholic כתב: אגב, גילי - להביא את הכיריים למצב מהניילונים לצערי לוקח הרבה יותר מ 5-7 דקות (ואני ממש פדנט!). ואני עוד מדי פעם מעביר על הכיריים מגבונים לחים מיוחדים לכיריים קרמיות אחרי שהן מתקררות.
...
אנחנו משתמשים בסכין המגרדת + חומר הניקוי, שניהם מקוריים של היצרן, לא לוקח יותר מדי זמן.
העניין הוא גם שאנחנו מחדשים את הכיריים אחרי כל שימוש, כך שלא מצטבר לנו לכלוך.
אם משתמשים עם הסכין נכון, היא לא אמורה לשרוט. צריך רק להיות יציבים כדי שהיד לא תברח, כי אז הפינה יכולה לשרוט את המשטח..

tvholic כתב: לגבי הטמפרטורה - ממש אין בעיה לשלוט ומעולם לא נשרף לנו כלום. בדגם שלנו יש 17 (!) דרגות חום וזה לא בעיה לשלוט עליהן עם פיקוד טאצ'.
...
דרגות חום יש, אבל הבעיה היא כאשר יש צורך להנמיך מיידת את העוצמה.
בגז זה מתבצע מיידית מן הסתם. בכיריים חשמליות לוקח זמן למשטח להתקרר, כך שבמיידי יש לך בעיה לרדת בטמפרטורה.
האינדוקציה נותן מענה בדיוק לעניין הזה, היות והן מתקררות די מיידית.
...

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”