בלי קשר לעובדה אם שעון קיץ מוצדק או לא, הסיבה לנסיון לקיצור השעון ברורה:
http://mylush.net/%D7%96%D7%A8%D7%99%D7 ... %99%D7%9D/
הנה 3 תאריכים שהכנסתי בלינק למעלה (שעון חורף):
21 ביוני - זריחה 4:36AM
21 בספטמבר - זריחה 5:29AM
21 בדצמבר - זריחה 6:38AM
ברור שככל שהתאריך מתקדם, הזריחה הולכת ומתאחרת מהזמן המוקדם ביותר (21 ביוני) לכוון הזמן המאוחר ביותר 21 בדצמבר.
(למעשה "בילפתי" - 21 ביוני ו-21 בדצמבר הם הימים הקצרים ביותר והארוכים בשנה בהתאמה, אבל הם לא הימים בהם הזריחה המוקדמת ביותר/מאוחרת ביותר. היום בו השקיעה היא המאוחרת ביותר אינו אותו היום בו הזריחה היא המוקדמת ביותר).
לענינינו - אם נניח שאדם עובר יכול להגיע לעבודה X שעות אחרי הזריחה עקב התפילה, אז ברור שברגע שהשעה עוברת זמן Y כלשהוא האדם לא יספיק להגיע לעבודה בזמן. על ידי המעבר לשעון חורף במקום שעון קיץ, זמן השריחה זז אחורה בשעה ואז האדם מרוויח בחזרה את השעה שהוא איבד מה- 21 ביוני עד אמצע ספטמבר. כמובן שהוא משלם על כך בשעות אור בערב.
itay25783 כתב:Molvy,
אני יודע שזה לא קשור לדיון אבל ההערה לגבי תפילת שחרית העלתה לי סימני שאלה:
לפי מה שאתה אומר לגבי תפילת שחרית, שעון החורף צריך להיות מונהג כל השנה ולא רק בחודשים מסוימים. אם זו באמת הסיבה, אני לא מבין למה לא מאריכים את שעון הקיץ בעוד חודש עד שהחורף באמת מתחיל. מי שהתפלל שחרית והלך לעבודה אחרי בכל תקופת שעון הקיץ, יעשה זאת עוד חודש.
...
כן אבל עד עתה השמש זרחה מספיק מוקדם כך שהוא הספיק להגיע לעבודה, אבל עכשיו הזריחה הולכת ומתאחרת ורק ביטול שעון הקיץ מחזיר את המחוגים אחורה בשעה ומקדים את זמן הזריחה.