[פוצל] יום הכיפורים ופורום סרטים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #21 

molvy כתב: ולכתוב בשרשור כל כך פופולרי שהסרט הזה טוב ליום כיפור לדעתי זה חוסר התחשבות מסויים ולא במקום.
גמר חתימה טובה
...
בלי לעורר פה את כל העולם, זו חשיבה לא נכונה.
זה לא שמישהו מכוון אקדח לרקתם של אנשים ומכריח אותם לצפות בסרט.

אולי בכלל חוסר ההתחשבות הוא של אלו שכותבים בשירשורים כל כך פופולריים שהם צמים, זה לא במקום וחוסר התחשבות באלו שלא צמים...
כמובן שאי אפשר לספק את כולם, תמיד יהיה מי שייפגע (למרות שאני לא חושב שמישהו בכלל צריך להיפגע פה).
יש מי שרואה סרטים ביום כיפור וממליץ עליהם לחבריו, יש מי שצם והולך לבית הכנסת, וכולם צודקים כל עוד הם לא מפריעים איש לרעהו ומכבדים אחד את השני.
אחרי הכל, הכי חשוב זה להיות בן אדם.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #22 

Malcontent כתב:אני לא מבין למה לדבר על סרטים ביום כיפור זאת פגיעה בציבור מסויים וניסיון לעורר בציבור רגשות אשם על זה שהוא מדבר על סרטים ביום כיפור זאת לא פגיעה.
זכותו של אדם לצום ביום כיפור. אין לו זכות לכפות על אחרים לא לדבר על מה הם יעשו ביום כיפור.
...
דבר על סרטים אתה לא פוגע אבל שאתה מנהל דיון ציבורי על סרט מסויים ומעודד אנשים אחרים לצפות בו ביום כיפור זו כבר פגיעה.

קשה להעביר את מה שהציבור המסורתי (בכוונה אני לא כותב דתי או חרדי) חש. אבל זה מבחינתם עידוד לביצוע עבירה וזה פוגע

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #23 

AviBiton כתב:
molvy כתב: ולכתוב בשרשור כל כך פופולרי שהסרט הזה טוב ליום כיפור לדעתי זה חוסר התחשבות מסויים ולא במקום.
גמר חתימה טובה
...
בלי לעורר פה את כל העולם, זו חשיבה לא נכונה.
זה לא שמישהו מכוון אקדח לרקתם של אנשים ומכריח אותם לצפות בסרט.

אולי בכלל חוסר ההתחשבות הוא של אלו שכותבים בשירשורים כל כך פופולריים שהם צמים, זה לא במקום וחוסר התחשבות באלו שלא צמים...
כמובן שאי אפשר לספק את כולם, תמיד יהיה מי שייפגע (למרות שאני לא חושב שמישהו בכלל צריך להיפגע פה).
יש מי שרואה סרטים ביום כיפור וממליץ עליהם לחבריו, יש מי שצם והולך לבית הכנסת, וכולם צודקים כל עוד הם לא מפריעים איש לרעהו ומכבדים אחד את השני.
אחרי הכל, הכי חשוב זה להיות בן אדם.
...
אני לא מסכים, אבל אני מקבל את דעתך.

כל עוד מכבדים אחד את השני אני חושב שאין מה להפגע ופה שיכנעת אותי

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #24 

molvy
גם אני חושב שזה חשיבה ממש לא נכונה מהצד שלך! ואני מכבד אותך לחלוטין אבל,
אני יכול לפתוח איזה שירשור שאני רוצה לדוגמא: מה הסרט המומלץ לכיפור! ואתה לא אמור בכלל להתרגש מזה!
זה שאתה כן, זה בעיה שלך לחלוטין, וזה שאתה חושב שאני פוגע בך בעצם זה שאני חושב אחרת!! (כי זה בדיוק זה)
זה לדעתי כניסה לחיים שלי! ולהגיד לי מה לעשות או שזה מפריע לך!
מפריע תעבור שירשור, ערוץ, תסגור את העיניים! תשמור בלב! זה כנראה לא השירשור בשבילך...
אתה רואה אותי נכנס לפורומים דתיים ואומר אתם פוגעים בי בחשיבה שלכם, או אומר להם שהם לא מכבדים אותי כי הם אוכלים כשר!
או מה אם אני ירצה לפתוח שירשור על כמה שטעים להכין חזיר על המנגל!!! ונעביר חוויות על ההכנה וההנאה!
עצם זה שאנחנו נהנים מדרכנו ומשתפים אחד את השני זה פגיעה בך? אל תשתתף, אל תיכנס! זה לא המקום בשבילך כי אתה לא חושב ככה.
כמו שאתה לא נכנס לאתר פורנו ביודעין ואומר לכל הגולשים שם והאתר אתם פוגעים בי מעצם זה שאתם קיימים! ומעזים לדסקס בינכם על פורנו!
אנחנו יכולים לפתוח איזה שירשור שנרצה בלי שאף אחד צריך להיפגע או להעלב!! וגם אתה! גם אם תפתח על כמה שאלוהים אחלה.
אני לא יבוא ויכתוב לך בשירשור על כמה שאתה פוגע בדרך חיים האטאיסטית שלי!!!
איש באמונתנו יחייה... ותוסיף - לא יעיר לחברו!!!

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #25 

בלי קשר לעובדה אם שעון קיץ מוצדק או לא, הסיבה לנסיון לקיצור השעון ברורה:
http://mylush.net/%D7%96%D7%A8%D7%99%D7 ... %99%D7%9D/
הנה 3 תאריכים שהכנסתי בלינק למעלה (שעון חורף):
21 ביוני - זריחה 4:36AM
21 בספטמבר - זריחה 5:29AM
21 בדצמבר - זריחה 6:38AM
ברור שככל שהתאריך מתקדם, הזריחה הולכת ומתאחרת מהזמן המוקדם ביותר (21 ביוני) לכוון הזמן המאוחר ביותר 21 בדצמבר.
(למעשה "בילפתי" - 21 ביוני ו-21 בדצמבר הם הימים הקצרים ביותר והארוכים בשנה בהתאמה, אבל הם לא הימים בהם הזריחה המוקדמת ביותר/מאוחרת ביותר. היום בו השקיעה היא המאוחרת ביותר אינו אותו היום בו הזריחה היא המוקדמת ביותר).
לענינינו - אם נניח שאדם עובר יכול להגיע לעבודה X שעות אחרי הזריחה עקב התפילה, אז ברור שברגע שהשעה עוברת זמן Y כלשהוא האדם לא יספיק להגיע לעבודה בזמן. על ידי המעבר לשעון חורף במקום שעון קיץ, זמן השריחה זז אחורה בשעה ואז האדם מרוויח בחזרה את השעה שהוא איבד מה- 21 ביוני עד אמצע ספטמבר. כמובן שהוא משלם על כך בשעות אור בערב.

itay25783 כתב:Molvy,
אני יודע שזה לא קשור לדיון אבל ההערה לגבי תפילת שחרית העלתה לי סימני שאלה:
לפי מה שאתה אומר לגבי תפילת שחרית, שעון החורף צריך להיות מונהג כל השנה ולא רק בחודשים מסוימים. אם זו באמת הסיבה, אני לא מבין למה לא מאריכים את שעון הקיץ בעוד חודש עד שהחורף באמת מתחיל. מי שהתפלל שחרית והלך לעבודה אחרי בכל תקופת שעון הקיץ, יעשה זאת עוד חודש.
...
כן אבל עד עתה השמש זרחה מספיק מוקדם כך שהוא הספיק להגיע לעבודה, אבל עכשיו הזריחה הולכת ומתאחרת ורק ביטול שעון הקיץ מחזיר את המחוגים אחורה בשעה ומקדים את זמן הזריחה.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #26 

מה נדלקתם?
ההמלצה היתה מטאפורית ,ללא זדון ,ומטרתי היתה להדגיש שלכבות את הסאב ,כי זה מרגיש כמו מטווח.
דרך אגב מישהו צפה בסרט?"One in the Chamber-"
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #27 

דעתי בנושא ברורה ולמרות זאת אני חושב ש guyezra צודק.
לא הייתי צריך להעלות את זה בכלל.

סליחה מכולם ובואו נמשיך להנות מהדברים שאנחנו כן מסכימים עליהם :-)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #28 

TheTurtle כתב:molvy
גם אני חושב שזה חשיבה ממש לא נכונה מהצד שלך! ואני מכבד אותך לחלוטין אבל,
אני יכול לפתוח איזה שירשור שאני רוצה לדוגמא: מה הסרט המומלץ לכיפור! ואתה לא אמור בכלל להתרגש מזה!
זה שאתה כן, זה בעיה שלך לחלוטין, וזה שאתה חושב שאני פוגע בך בעצם זה שאני חושב אחרת!! (כי זה בדיוק זה)
זה לדעתי כניסה לחיים שלי! ולהגיד לי מה לעשות או שזה מפריע לך!
מפריע תעבור שירשור, ערוץ, תסגור את העיניים! תשמור בלב! זה כנראה לא השירשור בשבילך...
אתה רואה אותי נכנס לפורומים דתיים ואומר אתם פוגעים בי בחשיבה שלכם, או אומר להם שהם לא מכבדים אותי כי הם אוכלים כשר!
או מה אם אני ירצה לפתוח שירשור על כמה שטעים להכין חזיר על המנגל!!! ונעביר חוויות על ההכנה וההנאה!
עצם זה שאנחנו נהנים מדרכנו ומשתפים אחד את השני זה פגיעה בך? אל תשתתף, אל תיכנס! זה לא המקום בשבילך כי אתה לא חושב ככה.
כמו שאתה לא נכנס לאתר פורנו ביודעין ואומר לכל הגולשים שם והאתר אתם פוגעים בי מעצם זה שאתם קיימים! ומעזים לדסקס בינכם על פורנו!
אנחנו יכולים לפתוח איזה שירשור שנרצה בלי שאף אחד צריך להיפגע או להעלב!! וגם אתה! גם אם תפתח על כמה שאלוהים אחלה.
אני לא יבוא ויכתוב לך בשירשור על כמה שאתה פוגע בדרך חיים האטאיסטית שלי!!!
איש באמונתנו יחייה... ותוסיף - לא יעיר לחברו!!!
...
אתה היית צודק במאה אחוז אם השרשור לא היה כל כך כללי וכל כך פופולרי. הרבה מהמשתתפים בשרשור הספציפי (הסרט האחרון שראיתם) הינם שומרי מסורת ו/או שומרי מצוות ודיבורים מהסגנון הזה פוגעים בו.

המחאה שלי היתה נגד האמירה שסרט מסויים הינו סרט טוב ליום כיפור בפורום הספציפי ההוא.

אם תפתח שרשור ספציפי לנושא של חזיר על מנגל לא תהייה לי שום טענה נגד. נהפוך הוא אני אהייה נגד כל אחד שיאמר שהשרשור פגע בו כי לכולנו יש את הזכות לדבר על כל נושא.

אני חוזר הטענה שלי היתה רק על הפורום שבו נאמר מה שנאמר.

וזו לא היתה ממש טענה אלא יותר הערה מאשר טענה.

חושבתני שמיצינו את הדיון מבחינתי בזה שכתבתי לאבי ביטן שאני מסכים איתו שכל עוד מכבדים אחד את השני הכול בסדר

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #29 

molvy כתב:
Malcontent כתב:אני לא מבין למה לדבר על סרטים ביום כיפור זאת פגיעה בציבור מסויים וניסיון לעורר בציבור רגשות אשם על זה שהוא מדבר על סרטים ביום כיפור זאת לא פגיעה.
זכותו של אדם לצום ביום כיפור. אין לו זכות לכפות על אחרים לא לדבר על מה הם יעשו ביום כיפור.
...
דבר על סרטים אתה לא פוגע אבל שאתה מנהל דיון ציבורי על סרט מסויים ומעודד אנשים אחרים לצפות בו ביום כיפור זו כבר פגיעה.

קשה להעביר את מה שהציבור המסורתי (בכוונה אני לא כותב דתי או חרדי) חש. אבל זה מבחינתם עידוד לביצוע עבירה וזה פוגע
...
איך בדיוק חילוני שגם ככה לא שומר ולא מתכוון לשמור כיפור, אמור לקבל עידוד מהמלצה לסרט שטוב לצפייה בכיפור?
הרי בין כה הוא יאכל וישתנה, ויעשה עוד כמה דברים שאסורים בכיפור , אז המלצה לצפיה בסרט זה מה שמפריע?

אם מסורתי אמור להיות מושפע מה"עידוד" , אז כדאי שיעשה חושבים עם עצמו ועם אלוהים על פי איזה סטנדרט הוא מתכוון להמשיך להאמין.

רבים שומרים כיפור כמסורת (אפילו לא הולכים לבית כנסת בכיפור) מבלי שיודעים דבר וחצי דבר על ההיסטוריה והסיבות , אבל דואגים לנהל ויכוחים שמזכירים את IOS VS אנדרויד .

לצורך העניין אני מסכים שלעשות על האש או לשמוע בווליום זה חוסר כבוד לשומרי המסורת, אבל בין זה לצנזורה (כן כן, לבקש לא להמליץ על סרט לכיפור זה צנזורה) בשרשור ציבורי המרחק הוא שנות אור.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #30 

אם מנהיגי הציבור הדתי/חרדי מאפשרים קיצור שעון הקיץ לעומת אירופה והעולם כדי לישון עוד שעה בצום (כך לטענתם!) ומנגד אני לא יכול להיות עם הילדים בגינה משעה שש, סובלנות לא תמצא אצלי...

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #31 

סרט פורנו מומלץ בכיפור?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #32 

(n)

Zrizi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #33 

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #34 

molvy,

שים לב לדבר הבא. אתר YNET, מכיר? יסלחו לי המנהלים אבל באתר YNET מסתובבים קצת יותר יוניקים ביום מבפורום הנוכחי. לפי התאוריה שלך, זה ביזיון אמיתי, לא?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

kingikra

ממש סליחה אבל לא הבנתי מה הביזיון פה??

גרתי בחו"ל והעברתי ימי כיפור בחו"ל ואני לא מצליח לרדת לסוף דעתך.

אשמח להבהרות

גמר חתימה טובה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #36 

sheva23 כתב:
molvy כתב:
...

...
איך בדיוק חילוני שגם ככה לא שומר ולא מתכוון לשמור כיפור, אמור לקבל עידוד מהמלצה לסרט שטוב לצפייה בכיפור?
הרי בין כה הוא יאכל וישתנה, ויעשה עוד כמה דברים שאסורים בכיפור , אז המלצה לצפיה בסרט זה מה שמפריע?

אם מסורתי אמור להיות מושפע מה"עידוד" , אז כדאי שיעשה חושבים עם עצמו ועם אלוהים על פי איזה סטנדרט הוא מתכוון להמשיך להאמין.

רבים שומרים כיפור כמסורת (אפילו לא הולכים לבית כנסת בכיפור) מבלי שיודעים דבר וחצי דבר על ההיסטוריה והסיבות , אבל דואגים לנהל ויכוחים שמזכירים את IOS VS אנדרויד .

לצורך העניין אני מסכים שלעשות על האש או לשמוע בווליום זה חוסר כבוד לשומרי המסורת, אבל בין זה לצנזורה (כן כן, לבקש לא להמליץ על סרט לכיפור זה צנזורה) בשרשור ציבורי המרחק הוא שנות אור.
...
אז ככה

אני לא חושב שיש סרט מומלץ ליום מסויים....(אולי איזה צ'יק פליק ליום האהבה או לטו באב.....)

או שהסרט מומלץ או שאינו מומלץ..... יתירה מזאת ההמלצה על הסרט האמור שלפי מה שקראת משופע בפיצוצים היתה ליום כיפור כאשר הסאב כבוי... אז מה בדיוק מומלץ בו ליום כיפור????

מה שאני מנסה לומר ואני ממש מצטער שלוקחים את דברי לכפייה דתית (אני ממש נגד כפיה דתית ופרסמתי את זה פה לא פעם ולא פעמיים) ...... כל מה שהתכוונתי לומר זה שהמלצה על סרט ליום כיפור אינה באמת המלצה לסרט אלא סוג של אמירה לגבי יחסו של אותו מגיב ליום כיפור.

מותר לו לחשוב מה שהוא רוצה לדעתי היה טעם לפגם לפרסם את זה בשרשור כל כך פופולרי באתר הזה.

אני מקווה שעכשיו אני מעט יותר מובן

וכמו שאמרתי אני מאוד מכבד את אלו שיום כיפור אינו מהווה עבורם יום מיוחד ואני חושב שזכותם המלאה לראות סרטים ביום כיפור וחובתי וחובת כל הדתיים לכבד את הזכות הזו של החילוניים.

כמעט כתבתי צם קל אבל מחקתי כי אני לא רוצה לפגוע ברגשות אלו שלא צמים :wink:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #37 

שח_מט כתב:אם מנהיגי הציבור הדתי/חרדי מאפשרים קיצור שעון הקיץ לעומת אירופה והעולם כדי לישון עוד שעה בצום (כך לטענתם!) ומנגד אני לא יכול להיות עם הילדים בגינה משעה שש, סובלנות לא תמצא אצלי...
...
הסברתי מדוע הדתיים מבקשים להכיל את שעון החורף למרות התנגדות החילוניים ואין לזה וליום הכיפורים כהוא זה

הסיבה היא שעת הזריחה ותפילת השחרית שחייבת להיות אחרי הזריחה.

אני חושב שתוכל למצוא בך את הסובלנות לצורך הזה של הדתיים...

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #38 

הדתיים יכולים להזיז לעצמם את השעון, וזה ממש לא משנה מה הסיבה, לא יכול להיות שמדינה שלמה תתנהל לפי 15% מהאוכלוסיה ( ואין לי שום דבר נגד הדתיים, גם אחותי דתיה ) שמנסים לכפות עליהם את מיצד הגאווה בירושליים הם משתוללים, שיעשו את זה בת"א הם אומרים, אז שיזיזו את השעון שלהם, את מי זה מעניין? אם כל הכבוד מתחשבים בהם מעל ומעבר, ימי שבת, חגים, יום כיפור, בצבא, ואיפה לא ? למה אחוז קטן מהאוכלוסיה יכתיב לכל השאר מה לעשות פה ? אז לא, הסובלנות מזמן נגמרה, והנה עוד כתבה שעוזרת להבין שכל מה שמעניין אותם זה הם, כל מה שעושים בשבילהם הם שוכחים, רק רוצים עוד ועוד

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4284626,00.html

אם יש אלוהים, צהיה בטוח שכל התפילות שלהם לא יכפרו על החרא שהם עושים, אני בטוח שהאלוהים הזה שהם מאמינים בו היה מעדיף שהתנהגו קודם כמו בני אדם ואחר כך יתפללו

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #39 

molvy,

זה מה שאתה טוען, אבל זה לא מה שכל דתי/חרדי טוען כאשר הוא מגיע להגן על ההחלטה הזו.
רובם מתרצים את יום הכיפור בהחלטה הזו.
מה שמצחיק זה שהצום צריך להיות מהשקיעה ועד השקיעה שלמחרת (בתוספת סיכון של עוד שעה במצטבר), עכשיו, בוא ניקח את הזמן של השקיעה ביום הראשון, ונקרא לו שעה 10, והצום ייצא בשעה 11 למחרת, או שתיקח כל שעה שתבחר, זה לא ממש ישנה, צריך להתחיל את הצום בשקיעה ולסיים אותו בשקיעה שלמחרת, אז מה כל כך חשוב בשעון ובמספרים שהוא מראה???

ועוד משהו - צום->תענית.
מי שאמור להתענות, לא צריך לחפש דרכים להקלת העינוי, הוא אמור להתענות, אין קיצורי דרך.

אבל זה כבר נושא לשירשור אחר ולא לשירשור שדן ביום כיפור עצמו.
צום קל (למי שצם),
תהנו מהסרטים ומהארוחות (למי שרואה סרטים ולא צם),
חתימה טובה לכולם.
והכי חשוב לזכור:
בין אדם למקום, כל אחד יתנהג כפי שהוא חושב, אם יש מישהו שצריך בסוף לתת לפניו את הדין, הוא זה שיחליט אם היינו בסדר או לא.
אבל בין אדם לחברו כדאי להיות סבלניים וסובלניים, גם אם יש מישהו למעלה, לא ממנו צריך לבקש סליחה אם פגעתם במישהו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #40 

oferlaor כתב:lenso

זה אנחנו שהם המיעוט...
...
עדיין לא, אך בדרך ...