עם סנטר ובלי סנטר
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
בדקתי את הנושא שוב ושוב בשנים האחרונות והגעתי למסקנה שסנטר מוסיף המון אבל רק בתנאים הבאים -
1. חייב להיות במרכז בין הרמקולים ולא שני ס"מ שמאלה או ימינה.
2. ישנה בעיה במיקום הטוויטר של הסנטר ביחס לקדמיים. בדרך כלל הוא נמוך יותר או גבוה יותר והכיול צריך לפצות
על כך. חשוב כמו שרשמו פה בשרשור להטות את הסנטר כלפי מעלה ( או מטה אם הוא גבוה ) לכיוון גובה האוזניים .
3. במידה והסנטר לא מאותה סדרה של הקדמיים הוא יכול לגרוע יותר מלעזור. דובר על כך פה וטחנו את זה
מכל כיוון שהסנטר צריך להיות לפחות מאותו יצרן ובעל אותו "גוון צליל" של הקדמיים אבל זה לא ממש אפשרי.
4. מרחק בין הרמקולים הקדמיים ביחס למרחק של המאזין - רמקולים קרובים למאזין וקרובים יחסית אחד לשני יתנו
תחושת סנטר מדומה בצורה שהרבה אנשים לא יאמינו שאין סנטר.
כשהמרחקים גדלים כך גם הצורך בסנטר גדל על מנת לפצות על המרחקים בין הרמקולים והמאזין.
דמיינו שאתם בהופעה בפארק הירקון קרובים לבמה וישנם רמקולים רק בצדדים. זה יהיה בלתי נסבל.
ככל שתתרחקו יותר כך הסאונד ילך ויעשה ממורכז ונכון יותר.
1. חייב להיות במרכז בין הרמקולים ולא שני ס"מ שמאלה או ימינה.
2. ישנה בעיה במיקום הטוויטר של הסנטר ביחס לקדמיים. בדרך כלל הוא נמוך יותר או גבוה יותר והכיול צריך לפצות
על כך. חשוב כמו שרשמו פה בשרשור להטות את הסנטר כלפי מעלה ( או מטה אם הוא גבוה ) לכיוון גובה האוזניים .
3. במידה והסנטר לא מאותה סדרה של הקדמיים הוא יכול לגרוע יותר מלעזור. דובר על כך פה וטחנו את זה
מכל כיוון שהסנטר צריך להיות לפחות מאותו יצרן ובעל אותו "גוון צליל" של הקדמיים אבל זה לא ממש אפשרי.
4. מרחק בין הרמקולים הקדמיים ביחס למרחק של המאזין - רמקולים קרובים למאזין וקרובים יחסית אחד לשני יתנו
תחושת סנטר מדומה בצורה שהרבה אנשים לא יאמינו שאין סנטר.
כשהמרחקים גדלים כך גם הצורך בסנטר גדל על מנת לפצות על המרחקים בין הרמקולים והמאזין.
דמיינו שאתם בהופעה בפארק הירקון קרובים לבמה וישנם רמקולים רק בצדדים. זה יהיה בלתי נסבל.
ככל שתתרחקו יותר כך הסאונד ילך ויעשה ממורכז ונכון יותר.
- OldMan
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
כאשר יש הבדל משמעותי בין איכות הרמקולים וההגברה הקדמיים לאיכות הסנטר - הסנטר הופך להיות צוואר הבקבוק של המערכת והאיכות הפחותה שלו בולטת בצורה משמעותית - במקרה כזה עדיף לוותר. העמדה נכונה של הרמקולים הקדמיים יוצרת במה שתמקם את כל הכלים במרחב בדיוק יותר גדול אפילו מאשר הסנטר.
הייתי אומר שלצורך השמעת מוזיקה נטו - הסנטר יכול להזיק, לצורך סרטים ואפקטים - הסנטר לא רע בכלל - אבל אפשר גם בלעדיו.
מה שמעניין אותי שאם הולכים על הגברה נפרדת לכל אחד מהרכיבים אז לרמקולים הקדמיים - משתמשים במגבר סטריאו, וגם לאחוריים. הסב בדרך כלל מוגבר אקטיבית מה שנשארים זה עם סנטר - האם צריך במקרה זה מגבר סטריאו לרמקול מונו? האם יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו?
בתודה על התשובה לחברי הפורום.
הייתי אומר שלצורך השמעת מוזיקה נטו - הסנטר יכול להזיק, לצורך סרטים ואפקטים - הסנטר לא רע בכלל - אבל אפשר גם בלעדיו.
מה שמעניין אותי שאם הולכים על הגברה נפרדת לכל אחד מהרכיבים אז לרמקולים הקדמיים - משתמשים במגבר סטריאו, וגם לאחוריים. הסב בדרך כלל מוגבר אקטיבית מה שנשארים זה עם סנטר - האם צריך במקרה זה מגבר סטריאו לרמקול מונו? האם יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו?
בתודה על התשובה לחברי הפורום.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
כל רמקול , כידוע לך, זקוק להגברה.OldMan כתב:כאשר יש הבדל משמעותי בין איכות הרמקולים וההגברה הקדמיים לאיכות הסנטר - הסנטר הופך להיות צוואר הבקבוק של המערכת והאיכות הפחותה שלו בולטת בצורה משמעותית - במקרה כזה עדיף לוותר. העמדה נכונה של הרמקולים הקדמיים יוצרת במה שתמקם את כל הכלים במרחב בדיוק יותר גדול אפילו מאשר הסנטר.
בתודה על התשובה לחברי הפורום....
המהדרין ידאגו למונובלוק נפרד לכל רמקול.
המהדרין פחות ידאגו להפרדת ההגברות , בהתאם לדרישות הרמקולים.(נניח הקידמיים דורשים הגברה חזקה אז מארגנים להם הגברת סטריאו או שני מונובלוקים ואת הסראונד דוחפים עם ההגברה של הרסיבר או פאור של 2/4 ערוצים (תלוי האם מדובר ב 5.1 או 7.1 ).
הסנטר ,דינו כדין כל רמקול. במידה והוא קשה להנעה צריך לתת לו הגברה חזקה(מונו בלוק או שימוש בערוץ הגברה של פאור רב ערוצי) . במידה והוא קל להנעה גם הגברה של הרסיבר תספיק .
אצלי למשל הקידמיים מחוברים לפאור דו ערוצי.הסנטר וה BACK SURROUND לפאור 3 ערוצים והסראונד וה FRONT HIGHT לפאור 5 ערוצים (שערוץ אחד בו לא בשימוש).
מיותר לציין שבמידה ויש לך רמקולים קלים להנעה, כלומר לא יורדים לעכבה נמוכה ונצילים, הגברה של רסיבר טוב תעשה עבורם אחלה עבודה ואין צורך להתחרבש בזה יותר מידי.
-
DorM
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4220
עוד קצת מאצלי :
אצלי כל ה5 רמקולים כמובן זהים לחלוטין, בכל אופן סט סטליטים.
כאשר יש אצלי סנטר אני שומע את הסאונד יוצא ממדויק מתוך מרכז הטלויזיה, כאשר רק מאזינים לצליל, לא ניתן להגדיר האם הרמקול מעל, מתחת או בתוך הטלויזיה אבל כן ניתן לדעת איפה הוא מבין שני הרמקולים הקדמיים.
כאשר אין אצלי סנטר לא ניתן לדעת בדיוק מאיפה הצליל באה מפני שהצליל יוצא ביחד משני הרמקולים ומתחבר.
מבחינתי אני מרגיש קיר סאונד קדמי בדיוק כמו שמרגישים כאשר יש שני סראונדים שממקומים נכון.
במנצב כזה בסראונד אינך יודע היכן הרמקולים ממקוממים ואתה ממש מרגיש שהכל מאחוריך בקיר של סאונד - זאת החוויה שלי מהחדר בלייזר סיטי.
כאשר אני שומע עם סנטר יש דגש על מרכז המסך, ואני פחות שם לב מה יוצא מימין ושמאל מקדימה, אני פשוט שוקע בסרט ולא מצליח לשים דגש מה בא מאיפה חוץ מהדיבור, ממש חוויה קולנועית.
זאת הסיבה המרכזית למה אני מעדיף להישאר עם סנטר, ולהמשיך לשחק עם המצב בלי ועם.
אצלי כל ה5 רמקולים כמובן זהים לחלוטין, בכל אופן סט סטליטים.
כאשר יש אצלי סנטר אני שומע את הסאונד יוצא ממדויק מתוך מרכז הטלויזיה, כאשר רק מאזינים לצליל, לא ניתן להגדיר האם הרמקול מעל, מתחת או בתוך הטלויזיה אבל כן ניתן לדעת איפה הוא מבין שני הרמקולים הקדמיים.
כאשר אין אצלי סנטר לא ניתן לדעת בדיוק מאיפה הצליל באה מפני שהצליל יוצא ביחד משני הרמקולים ומתחבר.
מבחינתי אני מרגיש קיר סאונד קדמי בדיוק כמו שמרגישים כאשר יש שני סראונדים שממקומים נכון.
במנצב כזה בסראונד אינך יודע היכן הרמקולים ממקוממים ואתה ממש מרגיש שהכל מאחוריך בקיר של סאונד - זאת החוויה שלי מהחדר בלייזר סיטי.
כאשר אני שומע עם סנטר יש דגש על מרכז המסך, ואני פחות שם לב מה יוצא מימין ושמאל מקדימה, אני פשוט שוקע בסרט ולא מצליח לשים דגש מה בא מאיפה חוץ מהדיבור, ממש חוויה קולנועית.
זאת הסיבה המרכזית למה אני מעדיף להישאר עם סנטר, ולהמשיך לשחק עם המצב בלי ועם.
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
אצלי כל הסט מאותה סדרה .. אתמול צפיתי בסרט שאני מכיר ללא סנטר .. הרגשתי מיד שחסר לי משהו אולי בגלל שאני רגיל אך יחד עם זאת אפשר לחיות בלי ...
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
אני חושב שאם אין סנטר, חשוב מאוד הכיוון המדויק של הקדמיים והתאמת גודלם/עוצמתם לחלל. אחרת לא ישמע שום דבר מכוון המסך עצמוDorM כתב: כאשר אין אצלי סנטר לא ניתן לדעת בדיוק מאיפה הצליל באה מפני שהצליל יוצא ביחד משני הרמקולים ומתחבר.
מבחינתי אני מרגיש קיר סאונד קדמי בדיוק כמו שמרגישים כאשר יש שני סראונדים שממקומים נכון....
-
DorM
-
- חבר מביא חבר

הכיוון שלהם בדיוק כמו שהיו עם הסנטר, לא נגעתי בכלום.
עכשיו בדקתי :
במקרה יוצא לי בדיוק 30 ס"מ כל רמקול מצידי הטלויזיה.
לפי הכיול של האודוסי באונקיו 607 הם 3.3 מטר מנקודת האזנה שניהם, הזוי במקצת כי אין לי מרחק של 3.3 מטר.
הסאונד אצלי השתפר פלאים רק לפני כמה חודשים שהחלפתי מספה 2 רגילה לכורסא TV
מעניין עד כמה זה משפיע, היום אני יושב בדיוק במרכז בין הרמקולים הקדמיים והאחוריים דבר שלא היה לי לפני.
לפני זה היה אפשר לשבת או בימין או בשמאל אז מעולם לא ישבתי באמצע, עד לפני מס' חודשים.
עכשיו בדקתי :
במקרה יוצא לי בדיוק 30 ס"מ כל רמקול מצידי הטלויזיה.
לפי הכיול של האודוסי באונקיו 607 הם 3.3 מטר מנקודת האזנה שניהם, הזוי במקצת כי אין לי מרחק של 3.3 מטר.
הסאונד אצלי השתפר פלאים רק לפני כמה חודשים שהחלפתי מספה 2 רגילה לכורסא TV
מעניין עד כמה זה משפיע, היום אני יושב בדיוק במרכז בין הרמקולים הקדמיים והאחוריים דבר שלא היה לי לפני.
לפני זה היה אפשר לשבת או בימין או בשמאל אז מעולם לא ישבתי באמצע, עד לפני מס' חודשים.
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
כמה שטוחנים את הנושא, עדיין ממשיכים להגיע למסקנה השגוייה הזו. רמקול סנטר מאותה הסדרה של היצרן אינו מבטיח שום "התאמה" כזו או אחרת מלבד "התאמה" לחשבון הבנק של היצרן. הסנטר מאותה הסדרה אמנם נראה ויזואלית דומה, ואמנם היצרן דואג לשווק אותו יפה "כתואם", אבל בפועל זה רמקול שונה.במידה והסנטר לא מאותה סדרה של הקדמיים הוא יכול לגרוע יותר מלעזור. דובר על כך פה וטחנו את זה
מכל כיוון שהסנטר צריך להיות לפחות מאותו יצרן ובעל אותו "גוון צליל" של הקדמיים אבל זה לא ממש אפשרי....
מי שרוצה סנטר "תואם" זקוק לסנטר זהה לקדמיים, כלומר מאותו הדגם בדיוק, ואפילו אז, אקוסטיקה ומיקום שונים ישפיעו על התוצאה.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
יש יותר משחור ולבן בעולם ידידי...HazooM כתב:כמה שטוחנים את הנושא, עדיין ממשיכים להגיע למסקנה השגוייה הזו. רמקול סנטר מאותה הסדרה של היצרן אינו מבטיח שום "התאמה" כזו או אחרת מלבד "התאמה" לחשבון הבנק של היצרן. הסנטר מאותה הסדרה אמנם נראה ויזואלית דומה, ואמנם היצרן דואג לשווק אותו יפה "כתואם", אבל בפועל זה רמקול שונה.במידה והסנטר לא מאותה סדרה של הקדמיים הוא יכול לגרוע יותר מלעזור. דובר על כך פה וטחנו את זה
מכל כיוון שהסנטר צריך להיות לפחות מאותו יצרן ובעל אותו "גוון צליל" של הקדמיים אבל זה לא ממש אפשרי....
מי שרוצה סנטר "תואם" זקוק לסנטר זהה לקדמיים, כלומר מאותו הדגם בדיוק, ואפילו אז, אקוסטיקה ומיקום שונים ישפיעו על התוצאה....
זה נכון שסנטר זהה לחלוטין לקדמיים זה המצב האופטימאלי, אבל בהיעדר האפשרות לבצע זאת, עדיין עדיף סנטר דומה ככל האפשר לקדמיים מאשר סנטר ששונה מהם לחלוטין...
-
DorM
-
- חבר מביא חבר

הרמתי את הסנטר כמה ס"מ, מעניין אם באמת יש שיפור או שזה פסיכולוגי.
- avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
אני ללא סנטר ולא מרגיש צורך בסנטר כשאני יושב במרכז, מה קורה בד"כ. יחד עם זאת כשאני לא במרכז הדיבור במהלך הסרט לא מרגיש כאילו הוא יוצא מהאמצע. ניסיתי סנטר ברמה נמוכה יותר מהרמקולים והתאכזבתי מהתוצאה, אולי עם סנטר אחר המצב היה אחרת.
- HazooM
-
- כתב

וזו בדיוק הנקודה - סנטר דומה הוא רמקול שונה לגמרי, והתוצאה יכולה להיות עדיפה עם סנטר אחר של יצרן אחר. הסיבה היחידה לרכוש סנטר מאותה הסדרה של אותו היצרן היא ויזואלית בלבד.זה נכון שסנטר זהה לחלוטין לקדמיים זה המצב האופטימאלי, אבל בהיעדר האפשרות לבצע זאת, עדיין עדיף סנטר דומה ככל האפשר לקדמיים מאשר סנטר ששונה מהם לחלוטין......
- yuria
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
מזה מספר חודשים אין לי רמקול סנטר
ביצעתי החלפה של הקדמיים המדפיים מפולק אודיו RTI4 וסנטר CS1
למדפיים של פולק אודיו RTIA3 ועל הדרך מכרתי את הסנטר כדי לקנות סנטר
תואם .
בזמן זה לא היה אישור של ההנהלה לקנות סנטר .
לפני כחודש בזמן שראינו סרט ,אשתי שמה לב (סוף סוף
)שההקולות שבוקעים במהלך הסרט
חלשים וללא ממוקדים ולכן הסברתי לה את החשיבות של רמקול הסנטר ומיד קיבלתי אישור לרכוש סנטר
רכשתי מאמאזון את הסנטר של פולק אודיו CSIA4 שאמור להגיע עוד כחודש
להשלמת הסט והחוויה
ביצעתי החלפה של הקדמיים המדפיים מפולק אודיו RTI4 וסנטר CS1
למדפיים של פולק אודיו RTIA3 ועל הדרך מכרתי את הסנטר כדי לקנות סנטר
תואם .
בזמן זה לא היה אישור של ההנהלה לקנות סנטר .
לפני כחודש בזמן שראינו סרט ,אשתי שמה לב (סוף סוף
חלשים וללא ממוקדים ולכן הסברתי לה את החשיבות של רמקול הסנטר ומיד קיבלתי אישור לרכוש סנטר
רכשתי מאמאזון את הסנטר של פולק אודיו CSIA4 שאמור להגיע עוד כחודש
להשלמת הסט והחוויה
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
HazooM כתב:וזו בדיוק הנקודה - סנטר דומה הוא רמקול שונה לגמרי, והתוצאה יכולה להיות עדיפה עם סנטר אחר של יצרן אחר. הסיבה היחידה לרכוש סנטר מאותה הסדרה של אותו היצרן היא ויזואלית בלבד.זה נכון שסנטר זהה לחלוטין לקדמיים זה המצב האופטימאלי, אבל בהיעדר האפשרות לבצע זאת, עדיין עדיף סנטר דומה ככל האפשר לקדמיים מאשר סנטר ששונה מהם לחלוטין.........
מאיפה הבאת את זה ?
רגע אתה בא ואומר שאין חשיבות לכך שהטוויטר , האלמנטים , הקרוס , הנצילות זהים בסדרה של רמקולים ?
- HazooM
-
- כתב

הם לא זהים, כי מדובר ברמקולים שונים. הקרוס שונה, הוופרים שונים (אפילו אם הם נראים דומה), העכבה שונה, הרגישות (לא נצילות) שונה, וכן הלאה. אפילו במקרה של הטוויטר הדברים משתנים אפילו שבד"רכ מדובר באותו הדרייבר, מכיון שהקרוס שונה, והתיבה בכלל שונה לגמרי, מה שישנה את הסאונד שלו יחסית לשאר דגמי הסדרה.רגע אתה בא ואומר שאין חשיבות לכך שהטוויטר , האלמנטים , הקרוס , הנצילות זהים בסדרה של רמקולים ?...