אתם חושבים שזה מוגזם, אבל האינטרס הציבורי, שזה מה שאמור לעמוד מאחורי כל פסק דין, הוא למגר את תופעת האלימות בכבישים. זו אלימות לכל דבר.Bonanja כתב:בכביד 6 אתה יכול בכיף לנהוג במהירות כזו בשעות הלילה... מהירות בכבישים כאלה זה אל הגורם לתאונות ובאופן כללי רוב התאונות נובעות מחוסר ריכוז של הנהג\התעסקות בפלא' וכו'... חצי שנה מאסר על עבירת מהירות בכביש הזה זה מוגזם לטעמי.Giliboy כתב:מסכן רק את עצמו..? הרבה זמן לא שמעתי משפט הזוי כזה..ולגליל , אני יכול להניח שהיה טעם בכול הכבוד אם זה היה מישהו שבמהירות שלו מסכן אחרים , רוכב אופנוע מסכן רק את עצמו , אז לתת לו ענישה חמורה כזו כשעבריני תנועה שכמעט רצחו מקבלים כמעט כלום , זה לא כול הכבוד אלא חרפה ובושה...
מה אתה לא בין פה? שבמהירות 240 הוא מסכן אנשים? זה לא ברור לך..?
בוא תלמד משהו..
זמן תגובה של נהג הוא 0.75 שניות, וגם זה תחת הנחה שהוא בריא, עירני, וללא הסחים. יש כאלה? תתחיל להכפיל..)
זה אומר שאם רק ייסע במהירות 50, ב- 10 מטרים הראשונים הוא לא במשחק בכלל, אין לו יכולת להשפיע על הנעשה,
מה שנקרא, הוא "passenger", נוסע", ולא נהג..
100 קמ"ש ? - 20 מטר..
200 קמ"ש -? זה עובד ליניאריף אתה אפילו לא צריך מחשבון..
לסיכום, במקרה שלנו, יעברו בדיוק 50 מטרים עד שחברך האופנוען יבין איפה הוא נמצא, ושהוא צריך לבלום,
ועוד לא דיברנו לאן הוא יעוף אחרי שיבלום בפתאומיות במהירות כזו.
אז כל עוד הוא לא בכביש פרטי שלו (כביש 6 הוא ציבורי, עד כמה שאני זוכר) הוא תמיד יסכן אנשים..
וזה שעד היום שופטים הקלו עם רוצחים, לא אומר שנגזר על כולנו לחיות לעד עם עבריני תנועה מטורפים........
לא מדובר פה על נסיעה של 140 בכביש של 90, עבירה די חמורה לכשעצמה, אלא מהירות של 240, פי 3 מהמותר.
אמרתי לכם, הנהג הזה כנראה כבר לא ייסע 240 קמ"ש.
אני מסכים שיש עבירות יותר מסוכנות, אבל חריה כזו זה מתכון לבלאגן, וצריך לעצור את זה.
אני לא מבין אתכם. אנחנו הציבור כבר שנים דורש ענישה והרתעה, וכשכבר עושים משהו בכיוון,
אתם פתאום אומרים שזה מוגזם.
חברים, אין מוגזם, הבן אדם במודע השתולל, ואם הוא סיכן מישהו ב- %, אז שיירקב בכלא..