כל הכבוד לשופטת רבקה בן יששכר

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

Bonanja כתב:
Giliboy כתב:
ולגליל , אני יכול להניח שהיה טעם בכול הכבוד אם זה היה מישהו שבמהירות שלו מסכן אחרים , רוכב אופנוע מסכן רק את עצמו , אז לתת לו ענישה חמורה כזו כשעבריני תנועה שכמעט רצחו מקבלים כמעט כלום , זה לא כול הכבוד אלא חרפה ובושה
...
מסכן רק את עצמו..? הרבה זמן לא שמעתי משפט הזוי כזה..
מה אתה לא בין פה? שבמהירות 240 הוא מסכן אנשים? זה לא ברור לך..?
בוא תלמד משהו..
זמן תגובה של נהג הוא 0.75 שניות, וגם זה תחת הנחה שהוא בריא, עירני, וללא הסחים. יש כאלה? תתחיל להכפיל..)
זה אומר שאם רק ייסע במהירות 50, ב- 10 מטרים הראשונים הוא לא במשחק בכלל, אין לו יכולת להשפיע על הנעשה,
מה שנקרא, הוא "passenger", נוסע", ולא נהג..
100 קמ"ש ? - 20 מטר..
200 קמ"ש -? זה עובד ליניאריף אתה אפילו לא צריך מחשבון..
לסיכום, במקרה שלנו, יעברו בדיוק 50 מטרים עד שחברך האופנוען יבין איפה הוא נמצא, ושהוא צריך לבלום,
ועוד לא דיברנו לאן הוא יעוף אחרי שיבלום בפתאומיות במהירות כזו.
אז כל עוד הוא לא בכביש פרטי שלו (כביש 6 הוא ציבורי, עד כמה שאני זוכר) הוא תמיד יסכן אנשים..
וזה שעד היום שופטים הקלו עם רוצחים, לא אומר שנגזר על כולנו לחיות לעד עם עבריני תנועה מטורפים..
...
בכביד 6 אתה יכול בכיף לנהוג במהירות כזו בשעות הלילה... מהירות בכבישים כאלה זה אל הגורם לתאונות ובאופן כללי רוב התאונות נובעות מחוסר ריכוז של הנהג\התעסקות בפלא' וכו'... חצי שנה מאסר על עבירת מהירות בכביש הזה זה מוגזם לטעמי.
...
אתם חושבים שזה מוגזם, אבל האינטרס הציבורי, שזה מה שאמור לעמוד מאחורי כל פסק דין, הוא למגר את תופעת האלימות בכבישים. זו אלימות לכל דבר.
לא מדובר פה על נסיעה של 140 בכביש של 90, עבירה די חמורה לכשעצמה, אלא מהירות של 240, פי 3 מהמותר.
אמרתי לכם, הנהג הזה כנראה כבר לא ייסע 240 קמ"ש.
אני מסכים שיש עבירות יותר מסוכנות, אבל חריה כזו זה מתכון לבלאגן, וצריך לעצור את זה.
אני לא מבין אתכם. אנחנו הציבור כבר שנים דורש ענישה והרתעה, וכשכבר עושים משהו בכיוון,
אתם פתאום אומרים שזה מוגזם.
חברים, אין מוגזם, הבן אדם במודע השתולל, ואם הוא סיכן מישהו ב- %, אז שיירקב בכלא..
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

גילי,
רק פעם בשנה יוצא שאני מסכים במאת האחוזים לדברים שאתה כותב והפעם הזאת הגיע
בדיוק עכשיו לקראת סיום השנה (Y)

זאת בדיוק הדרך לגרום לתופעת הנהיגה המהירה להיפסק. זה הרבה יותר יפחיד אנשים, מאשר 1000 מצלמות ו 500 שוטרים. תאיים עלי שאני אכנס לכלא ולמרות כל המרמור שלי, אני מייד אפסיק לנסוע מהר.

לכל אלה שהולכים לפמפם כאן שיש בעיות מסוכנות בהרבה על הכביש, מאשר נסיעה מהירה אז התשובה לי אליכם היא פשוטה. זה לא שצריך לוותר לזה שעשה עבירה שהיא לכאורה פחות מסוכנת (כמו נהיגה ב 130 קמ"ש מעל המותר!) אלא זה שצריך להחמיר עוד יותר לאלה שעושים עברות מסכנות יותר חיי אדם. אין לי שום בעייה שנהיגה בשיכרות ברמה של פי 5 מהמותר או נהיגה תחת השפעה של סמים, תכניס בן אדם לכלא לשנה שלמה ותשלול לו את הרשיון לכל החיים!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

yuria כתב:בתור אחד שעוסק בתחום של מכשור אכיפה (כן אני קצין משטרה)הגיע הזמן שתהיה ענישה ראויה ואז
הנהגים יפנימו שלא צריך להשתולל ולנהוג בהתאם לתנאי הכביש והתמרורים (i)
יכול להיות שלא ייאהבו את הדברים שאני אומר אבל רק כך נלמד לשמור על החוקים ועל החיים של אחרים .
שנה טובה
...
מתי אדוני נהג לאחרונה בכביש החוף?
לא תאמין כמה תמרורי הגבלת מהירות של 70 קמ"ש פזורים בדרך...תנסה אתה לנהוג לפי התמרורים חסרי ההיגיון והבלתי קשורים לתנאי הדרך. מבטיח לך שלא תצליח...

יצא לי לנסוע עם נהגת חדשה מת"א לחיפה. לקח לנו כמעט שעתיים כי היא נהגה לפי החוק...
המצב מגיע לאבסורד שבקטעים מסוימים היא פשוט הייתה גורם מפריע לזרימת התנועה, אבל היא הקפידה לנהוג לפי התמרורים....

זו הדרך הבטוחה "לחנך" את הנהג הישראלי להתעלם מהתמרורים האלה.
כאשר תמרורי הגבלת המהירות לא קשורים לתנאי הדרך, הנהג רואה בזה זלזול ולומד בתגובה לזלזל בהם.

אם רוצים שהנהג יתייחס ברצינות להוראות התמרורים, הם צריכים להיות סבירים וקשורים לתנאי הדרך.

אגב,
לא הצלחתי להבין מדוע יש כל כך הרבה תמרורים של הגבלת מהירות ל 70 קמ"ש בכבישים מהירים - כביש חיפה-ת"א, כביש גהה לאשדוד.
לי זה נראה כמו מכירת חיסול של תמרורים...פשוט תקעו אותם בכל חור בלי קשר לתנאי הדרך.

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

osherov כתב:צריך להחמיר עוד יותר לאלה שעושים עברות מסכנות יותר חיי אדם. אין לי שום בעייה שנהיגה בשיכרות ברמה של פי 5 מהמותר או נהיגה תחת השפעה של סמים, תכניס בן אדם לכלא לשנה שלמה ותשלול לו את הרשיון לכל החיים!
...
(Y)
דוגמא מצוינת לצורך בהחמרת ענישה לכל השיכורים והמסוממים שמשחקים ברולטה רוסית בכביש.

ארז

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:גילי,
...
איזה סיום מתוק לשנה שחלפה..
(b)
...

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה

Giliboy כתב:
Bonanja כתב:
Giliboy כתב:
ולגליל , אני יכול להניח שהיה טעם בכול הכבוד אם זה היה מישהו שבמהירות שלו מסכן אחרים , רוכב אופנוע מסכן רק את עצמו , אז לתת לו ענישה חמורה כזו כשעבריני תנועה שכמעט רצחו מקבלים כמעט כלום , זה לא כול הכבוד אלא חרפה ובושה
...
מסכן רק את עצמו..? הרבה זמן לא שמעתי משפט הזוי כזה..
מה אתה לא בין פה? שבמהירות 240 הוא מסכן אנשים? זה לא ברור לך..?
בוא תלמד משהו..
זמן תגובה של נהג הוא 0.75 שניות, וגם זה תחת הנחה שהוא בריא, עירני, וללא הסחים. יש כאלה? תתחיל להכפיל..)
זה אומר שאם רק ייסע במהירות 50, ב- 10 מטרים הראשונים הוא לא במשחק בכלל, אין לו יכולת להשפיע על הנעשה,
מה שנקרא, הוא "passenger", נוסע", ולא נהג..
100 קמ"ש ? - 20 מטר..
200 קמ"ש -? זה עובד ליניאריף אתה אפילו לא צריך מחשבון..
לסיכום, במקרה שלנו, יעברו בדיוק 50 מטרים עד שחברך האופנוען יבין איפה הוא נמצא, ושהוא צריך לבלום,
ועוד לא דיברנו לאן הוא יעוף אחרי שיבלום בפתאומיות במהירות כזו.
אז כל עוד הוא לא בכביש פרטי שלו (כביש 6 הוא ציבורי, עד כמה שאני זוכר) הוא תמיד יסכן אנשים..
וזה שעד היום שופטים הקלו עם רוצחים, לא אומר שנגזר על כולנו לחיות לעד עם עבריני תנועה מטורפים..
...
בכביד 6 אתה יכול בכיף לנהוג במהירות כזו בשעות הלילה... מהירות בכבישים כאלה זה אל הגורם לתאונות ובאופן כללי רוב התאונות נובעות מחוסר ריכוז של הנהג\התעסקות בפלא' וכו'... חצי שנה מאסר על עבירת מהירות בכביש הזה זה מוגזם לטעמי.
...
אתם חושבים שזה מוגזם, אבל האינטרס הציבורי, שזה מה שאמור לעמוד מאחורי כל פסק דין, הוא למגר את תופעת האלימות בכבישים. זו אלימות לכל דבר.
לא מדובר פה על נסיעה של 140 בכביש של 90, עבירה די חמורה לכשעצמה, אלא מהירות של 240, פי 3 מהמותר.
אמרתי לכם, הנהג הזה כנראה כבר לא ייסע 240 קמ"ש.
אני מסכים שיש עבירות יותר מסוכנות, אבל חריה כזו זה מתכון לבלאגן, וצריך לעצור את זה.
אני לא מבין אתכם. אנחנו הציבור כבר שנים דורש ענישה והרתעה, וכשכבר עושים משהו בכיוון,
אתם פתאום אומרים שזה מוגזם.
חברים, אין מוגזם, הבן אדם במודע השתולל, ואם הוא סיכן מישהו ב- %, אז שיירקב בכלא..
...
אני בעד להחמיר, אבל עם כל הכבוד לפסיקה הזו, כל יום עשרות נהגים יוצאים בעונש של כמה חודשי שלילה על נהיגה בשכרות שהיא עבירה הרבה הרבה יותר חמורה והרבה יותר מסוכנת, אם אתה רוצה להחמיר - תחמיר לכולם, תסכים איתי שזה שהוא נסע על 240 קמ"ש הרבה יותר בטוח(מי שנוסע במהירויות כאלה הרבה יותר מרוכז בכביש) מנהג שיכור שחוזר הביתה, מבחינתי לא הגיוני שהוא קיבל חצי שנת מאסר ו10 שנים שלילה כאשר יש נהגים הרבה יותר מסוכנים ממנו בכבישים.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol

שליחה

גם לדעתי 240 קמ"ש זה לא פרופורציונאלי לכלום. אך גם הענישה לא פרופורציונאלית לכלום.

עבריינים אלימים מרצים בפועל כחצי שנה מאסר אם בכלל.
עברייני תנועה סדרתיים לרבות כאלה הנוהגים בשלילה אינם מרצים עונשי מאסר ממושכים.

רוצים להחמיר בענישה? תשאירו את הענישה פרופורציונאלית לעבירות בכל הספקטרום.
אני בעד שיטת 3 Strikes: הורשעת פעם שלישית בפלילים - אתה עבריין סידרתי. פנה לעצמך 25 שנים לשבת לחשוב על זה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

מהירות אינה גורמת לתאונות. גם לא 240 קמ"ש אם תנאי הדרך מאפשרים זאת.

צריך אמנם לתת ענישה מרתיעה. קנס גבוה מאוד או לשלול את הרישיון אפילו ל-20 שנה אך הכנסה למאסר אדם נורמטיבי (פחות או יותר) שלא פגע בזולת רק מדרדרת אותו ואותנו כחברה למקומות גרועים יותר.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

מהירות "מופרזת" בצד, אם כבר נטפלים לרוכבי "הדו גלגלי" לפחות שיטפלו בכל הקטנועניסטים המופרעים, שחושבים שהכביש זה חלק מ Gran turismo! הם מסכנים את עצמם ועוברים ושבים פי עשר יותר מאשר אופנוען שטס ישר בכביש ריק! כל פעם אני רואה אותם מתפרעים רק בגלל שהם יכולים, וכל פעם זה מדהים אותי מחדש.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

yanivol כתב: אני בעד שיטת 3 Strikes: הורשעת פעם שלישית בפלילים - אתה עבריין סידרתי. פנה לעצמך 25 שנים לשבת לחשוב על זה.
...
מושלם.
אני בעד. אין דבר כזה 3 הרשעות סתם..
אם מצאו אותך אשם 3 פעמים, אתה "פצצה מתקתקת"..
אותו הדבר בכביש.
2 עבירות חמורות בטווח זמן שאינו סביר - שנת מאסר בפועל ושלילה לכל החיים.
ותראו לי הבן זו&^%נה שיעשה שוב עבירה.
תוך 3 שנים אנחנו הופכים פה לשוויצריה הקטנה..
...

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

חברים

כל הדברים שכואבים לכם ושהעלתם פה- דורשים ענישה קשה.
זה לא נוגד את ההחלטה של השופטת.
אם חס וחלילה הוא היו גורם להרג של אדם, כולם היו זועקים למאסר..
לא צריך לחכות שמישהו ייהרג בשביל להכניס סוררים לכלא.
עדיף לכולם, בראייה מסויימת גם בשביל זה שעבר את העבירה, לתת לו "כאפה",
ושלהבא הוא ואחרים ייסעו בזהירות.
זה האינטרנס של הציבור, וכך צריך לעשות המחוקק והרשות השופטת.
לולא היו תופסים אותו, מבטיח לכם שהיה ממשיך לבצע עבירות תנועה,
ואחד שלא מפחד לנסוע 240, יעשה דברים גרועים יותר..
...

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

גילי ,

כולי תקווה שתדעו לצעוק גם באותה עוצמה לגבי שיפור תשתיות הכבישים בארץ ולימוד נהיגה נכונה ובטוחה כמו שצריך + קורסים לנהיגה מתקדמת במגרשים יעודיים.

מבטיח לך שזה מה שיחסוך הרוגים ופצועים רבים כל שנה על הכבישים ולא להוציא להורג בכיכר העיר את אותו ״פסיכופט ורוצח סדרתי״ שהעז לנסוע על 240 בכביש ישר ואיכותי וריק ממכוניות בשעה שלא סיכן אף אחד.

כמו שאמרתי - פופליזם זול שנועד לעשות כותרות יפות בעיתון שמעבר לזה לא יתרום לכלום !

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

dor8 כתב:
כולי תקווה שתדעו לצעוק גם באותה עוצמה לגבי שיפור תשתיות הכבישים בארץ ולימוד נהיגה נכונה ובטוחה כמו שצריך + קורסים לנהיגה מתקדמת במגרשים יעודיים.
...
השתגעת?... 8O
כל זה עולה כסף , הרבה כסף.
במקום הכנסות (והרבה) בתקציב הממשלה אתה מציע שיהיו הוצאות?
ואיך יממנו את ההוצאות האלה?

תחשוב מה יקרה אם חלילה מספר התאונות/נפגעים יופחת באופן דרסטי, נגיד ב 90% :
- פחות עבודה לשמאי הביטוח
- פחות עבודה לחברות הביטוח
- פחות עבודה למוסכים
- פחות עבודה לבתי החולים ,קופות חולים ולמוסדות שיקום (חלקם פרטי, כמובן....). מה יעשו בתי החולים עם מיטות אשפוז פנויות?
אולי מבצע סוף שבוע פנסיון מלא....
- פחות עבודה לבתי משפט - טוב, פה דווקא אין בעיה כי גם ככה הם קורסים...
- פחות עבודה לאנשי ביטוח לאומי

תגיד, מה נעשה עם כל המובטלים האלה ?....

המציאות היא לא נעימה - אין אינטרס אמיתי לממשלה להשקיע בתחום. במה שיש לממשלה אינטרס חזק - היא מפליאה למצוא את מקורות המימון.

תשמרו על עצמכם ותסמכו רק על עצמכם.
ארז

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

ארז, אתה יודע כמה כסף היה נחסך למשק אלמלא היו פקקים ותאונות? אני מבין שהטיעונים ציניים אבל אין באמת היגיון כלכלי בהשארת אבן ריחיים על צואר המשק הישראלית.

לגבי שיטת ה-3 Strikes היא נועדה לייצר אסירים עבור חברות שמפעילות את בתי הכלא המופרטים בארה"ב ושעושות על גבם רווח עצום. היה היגיון בשיטה אם המדינה הייתה באמת פועלת לאינטגרציה בין אוכלוסיות , להדברת העוני ולקידום שוויון ההזדמנויות. ברגע שמדינה מפקירה את הפריפרייה הגאוגרפית והחברתית כאקסיומה נוצרות סביבות שמהוות חממה לפשע. אנשים שפעם אחת פשעו נכנסו לכלא הסבירות שיחזרו לשם גבוהה בגלל שלאחר ריצוי העונש הם שבים לאותה הסביבה שדרדרה אותם מלכתחילה. הבודדים שמצליחים לצאת בכוחות עצמם ממעגל העוני והפשע הם היוצאים מן הכלל. בארץ , בכל מקרה , אין סיכוי לשיטה כי בתי הכלא מפוצצים והמדינה לא משקיעה גרוש בהרחבתם וככל שהענישה מחמירה כך גם הקיצורים המנהליים הולכים וגדלים.

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442

שליחה

הדבר היחיד שלא הבנתי...איך בדיוק הוא נתפס בכביש 6?
אני שואל כי אני טוחן את הכביש הזה ומעולם אבל מעולם לא נתקלתי בשום אמצעי אכיפה על כל סוגיהם!!

סקרן..מאד...
Today is a good day to be a great day

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה

Jackel כתב:הדבר היחיד שלא הבנתי...איך בדיוק הוא נתפס בכביש 6?
אני שואל כי אני טוחן את הכביש הזה ומעולם אבל מעולם לא נתקלתי בשום אמצעי אכיפה על כל סוגיהם!!

סקרן..מאד...
...
כנראה לא התעדכנת, אבל כבר הרבה זמן שיש שם שוטרים, יש שוטרים מוסבים(שממש מתלבשים עם חליפות בצבע של הטבע) ושוכבים בצידי הכביש, יש גם בילוש בכביש, בקיצור נגמרה החגיגה :)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

amiti כתב:ארז, אתה יודע כמה כסף היה נחסך למשק אלמלא היו פקקים ותאונות? אני מבין שהטיעונים ציניים אבל אין באמת היגיון כלכלי בהשארת אבן ריחיים על צואר המשק הישראלית.
...
רוצה לדבר על היגיון כלכלי?
אז איפה הוא כאשר יש כל כך הרבה לעשות בתחום רפואה מונעת ולא עושים פה כלום בעניין?
כמה בדיקות מוקדמות לגילוי מחלות יש בסל הבריאות? תבדוק טוב טוב , אולי תמצא אחת...
במדינה שהייתה מתנהלת בהיגיון כלכלי, היו מעודדים (והכוונה לא רק בתשדירי פרסומות אלא בסבסוד הבדיקות) את האזרחים להיבדק בבדיקות מוקדמות על מנת לגלות מחלות בשלב הראשוני שלהם, כאשר הטיפול הראשוני גם זול יותר וגם מוציא את האזרח בריא מהר יותר.

למי בדיוק יש חור בכיס בגלל הפקקים והתאונות?
לקופת האוצר? למה ? דווקא כך קונים יותר דלק וידוע שמרכיב המס הוא כ 100% ממחיר הדלק....
על חלקי חילוף לתיקון רכבים יש מס , נכון?
אני דווקא מזהה הרבה הכנסה לקופת האוצר.
מצטער שזה נשמע ציני. אשמח להיווכח שאני טועה.

ארז

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

מה שלא יעשו כבישים בטוחים ואכיפה,האשמה בנו בנהג הישראלי

שליחה

אצלינו יש בעיר לוחות אלקטרונים עם המהירות בה אנו נוסעים,וזה נותן אפקט ופידבק מימי שנוסע איתנו במכונית.
זה יכול להיות מותקן גם בכבישים מהירים,שלפחות יכניס פרופורציה ,ואולי זה יצליח למתן את המהירות.
אותו אופנוען הוא הקורבן התורן של מערכת המשפט,כמוהו יש רבים אחרים שלמזלינו הרע עדיין
כותבים פה בפורום וסוחטים את הדוושה,בתרוצים שונים,שהתמרורים מנדטורים והאכיפה היא לא מוצדקת.
רק אתמול נפתח כביש עוקף קריות ,בחסות ביבי שהגיע למקום עם מסוק,וישראלכץ.כמה שעות אחר כך לעיני
השוטרים הרוג אחד ו3 קשה. שלא לדבר על החלם שבתכנון הכביש שיצר פקקי ענק וצוואר בקבוק.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:גילי,
...
ובשבילי להסכים גם עם גילי וגם עם אריה זה אפילו לא קורה כל שנה. (Y)

כל פעם שעולה פה באתר שרשור עם נושא דומה, מייד עולה פה מקהלה של מגיבים עם תגובה פאבלובית שטוענת ש"מהירות אינה גורמת לתאונות".
זו טענה שהיא אולי נכונה מבחינה לוגית בפני עצמה, אבל היא מופרכת לחלוטין מבחינת המשמעות שאנשים מכוונים אליה, שכביכול לא צריך להתעסק במהירות אלא רק בעבירות האחרות.
אין ספור מחקרים באין ספור מדינות (ועוד לא שמעתי על מחקר עם תוצאות הפוכות), מצביעים על קורלציה ברורה בין מספר וחומרת הנפגעים בכביש לבין המהירות המקסימלית המותרת. זאת אומרת בפשטות: מהירות נמוכה יותר, פחות פצועים והרוגים ופציעות יותר קלות. זה מוכח שוב ושוב.
יכול להיות שאם מנתחים את התאונות, אז לרוב הגורם הראשוני לתאונה לא המהירות, אלא אחת העבירות האחרות, אבל זה בכלל לא משנה את העובדה שציינתי.
צריך כמובן לתפוס על עבירות חמורות, אך זה לא אומר שיש היגיון לא לאכוף מהירות, מה גם שאי אפשר להתעלם ממה אפשרי לאכוף במספרים גדולים, ומה לא כל כך אפשרי, בהינתן כח אדם מוגבל.
אגב, בהרבה מקומות בארה"ב הורדה המהירות המקסימלית המותרת בדיוק כי התברר לאחר מעשה שמספר הנפגעים ירד, וזאת כאשר הסיבה הראשונית להורדת המהירות הייתה בכלל כלכלית (בימי משבר הנפט ב 73 ו74).

הרי כולנו מסכימים שאסור לנהוג עם עודף אלכוהול בדם, אבל גם במקרה הזה, זה לא תמיד באלכוהול שגורם לתאונה (לא מדבר על שיכורים גמורים). הרבה פעמים זו עבירה אחרת, כאשר הנהג השני לא מגיב מספיק מהר בגלל אלכוהול.
לסיכום, המטרה היא לצמצם נפגעים בכביש. כל השאר זה אמצעים. לתפוס רק את הגורם הראשוני לתאונה זו לא מטרה בפני עצמה, הרי מדובר בתאונות, לא בהרג בכוונה תחילה.

עוד טענה שעולה הרבה זה "תראה את גרמניה שאין הגבלה".
משתמע מטענה שכזו כאילו בגרמניה הכל טוב וזה ממש לא כך.
ההיפך, בגרמניה יש דיונים בלי סוף על הנושא בדיוק כי מוכח שהגבלת מהירות באוטובנים תציל חיי אדם.
למי שרוצה להתעמק שווה לקרוא את http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... TeWlXHMhjw
הנה ציטוט מהסיכום שם:

[left]
The data available indicates that Germany can make further progress in terms of motorway safety. The best measure is probably to lower vehicle speeds, given that other factors such as the quality of vehicles and infrastructure are relatively good in Germany. Reducing speed, unquestionably identified as a basic risk factor in road safety work, is a widely effective policy instrument to achieve casualty reductions.
[/left]
משה

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

moco ,

תחשוב מה שאתה רוצה ותנהג אך שאתה רוצה.
רק בקשה אחת לי אליך :
פנה את הנתיב השמאלי ! עקיפה מימין זה בהחלט מסוכן..........

חזור אל “ללא קשר”