מעשנים חסרי התחשבות בזולת, נמאסתם!!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

kobi4u כתב:כי גם פותח השרשור ה"נאור" רשם שזה מובן שבפאב
בפריפריה יש 80% מעשנים
לענייננו אני לא מצליח להבין מאיפה העזות מצח שיש לחלק מהחברים פה לעשות הכללות כאלו פוגעות ...
...
ממש לא כתבתי שזה מובן ולא הכללתי, כתבתי "איזה פאב בפריפריה שבו יש אולי 80% מעשנים". ייתכן שהמילה פריפריה הייתה טעונה ומיותרת, ואם פגעתי במישהו, אני מתנצל על כך.

אגב, מאלו שעישנו בתוך המקומות התל אביביים היו נציגים מכל ה"מגזרים". צפונבונים אשכזנים, ערסים לייט, גברים ונשים, ועוד...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

מסקר של חברת חרטוגרף עולה שרומני שמתחתן עם תוניסאית שהפרש הגילים אינו יורד מארבע שנים,ב70 אחוז

מהמקרים בו בני זוג אלה לא התגרשו או נישאו בשנית הבעל מפסיק לעשן אחרי 5 שנים ואחרי שנה הוא חוזר לעשן

ל6 שנים וחוזר חלילה
אמן מייסר

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

uriler כתב:נחזור לענייננו:

pixies,
הייתי במצב הזה כמה פעמים ובכמה מקומות (לא בלילינבלום דווקא).

יש פתרון אחד למצב, פונים לברמן / מלצר, ואפילו יותר טוב - למנהל משמרת / אחראי קומה (אם יש), ואומרים לו חד משמעית שאם העישון לא מפסיק תוך דקה (שיכבו את הסיגריות או שיעופו החוצה), אתה מתקשר למשטרה ולעירייה.
אם הם לא עושים את זה, תתקשר. אם אחרי שהפקח מגיע והם חוטפים דו"ח זה קורה שוב, תתקשר שוב. בסוף הם מבינים. יצא לי כבר לחזות (במקרה הזה לא אני התקשרתי) במקום שקיבל 5 דוחו"ת אחד אחרי השני, תוך שעה וקצת.

בדיוק כמו שאם מישהו היה מחליט שהוא רוצה להסתובב במקום ערום אז היו מעיפים אותו (התערטלות בפומבי), חוק זה חוק, וחובה על בעלי המקום לאכוף אותו. לא מסוגלים - שישלמו.
...
לא ממש אפקטיבי. תחשוב שאתה מקבל מצב כאוטי נתון - אתה נכנס למקום מפוצץ יחסית (זה היה שישי בערב) עם כמאה לקוחות, מלצרים מתרוצצים וברמנים עסוקים (המאבטח דווקא משועמם בכניסה יחד עם המארחת), ו-7-8 מתוכם מעשנים להם בכיף. עם מי בדיוק תדבר?
מדובר כאן בבעייה די רצינית שחוזרת על עצמה במקום אחרי מקום באותו רחוב.
דווקא בגלל שמדובר בריכוז מקומות באותו רחוב עם מרחק גיאוגרפי מאוד קטן ביניהם, הייתי מצפה לפחות מהרשויות שיעשו משהו בנידון.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

לצערי להתלונן היום הפך למילה נרדפת ל "שטינקר" שזה בד"כ עלול להגמר בכך שכמה חבר'ה "בני טובים" ו "נורמטיבים" (אלו ההגדרות שאח"כ ישתמשו בהם עורכי הדין במשפט הרצח) יחכו ל "שטינקר" מחוץ לפאב עם רצון עז לברר עם ה "שטינקר" כמה פרטים ....

נ.ב.
אני מעשן ואני מבין את אלו שלא מעשנים וגם מכבד אותם למרות אובדן החוויה של כוס בירה עם סיגריה ומשחק כדורגל במסך

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

כמו שיוסי ציין, לצערי עם התרבות של היום, מי שמתלונן מסתכן ב"דיבור צפוף" עם אותם חברים...
האכיפה (הקלה מאד) צריכה לבוא מצד הרשויות.
אפשר במקום להתלונן לבעל המקום, פשוט להתקשר ישירות (ככה, בלי שאף אחד יראה) לעיריה/משטרה/Whatever.
ככה תיחסך מהמתלונן פגישה לוהטת עם איזו סכין.

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 265

שליחה

AviBiton כתב:כמו שיוסי ציין, לצערי עם התרבות של היום, מי שמתלונן מסתכן ב"דיבור צפוף" עם אותם חברים...
האכיפה (הקלה מאד) צריכה לבוא מצד הרשויות.
אפשר במקום להתלונן לבעל המקום, פשוט להתקשר ישירות (ככה, בלי שאף אחד יראה) לעיריה/משטרה/Whatever.
ככה תיחסך מהמתלונן פגישה לוהטת עם איזו סכין.
...
אבי אתה צודק במיליון אחוז (Y) (Y) (Y)

ואם יורשה לי משפט שחבר אמר : " האזרח לא יכול לאכוף את החוק,החוק צריך לאכוף את החוק"...

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9466
שם מלא: אורי

שליחה

שקלתי פעם להתלונן נגד איזה פאב אבל לצערי לא ניתן להגיש תלונה כזו בעילום שם אז ויתרתי

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

כנראה שהצטרפתי ל"מועדון" המצונזרים, וחבל.

חברים,
לראייתי, תרבות פרחית וערסית אינה קשורה כלל ועיקר למוצאו של האדם אלא לתרבותו ולחינוך אותו רכש.
כפי שקיימים אשכנזים המתנהגים כמו ערסים, קיימים גם בני עדות המזרח מתורבתים.
מי שהמשפט שלי הקפיץ אותו, ראוי שיעשה עם עצמו חשבון נפש למה זה הקפיץ אותו.

להבנתי, הכל קשור בחינוך.

אדם מתורבת לא פוגע בבריאותו של האחר במודע, בכוונה ומתעלם מהוראות החוק במפגיע שלא לעשן במקום ציבורי.

לי הכל מתחבר:
זילזול בחוק האוסר עישון, נהיגה בפראות\בשלילת רשיון בכבישים, תאונות פגע וברח, השתמטות משירות צבאי, העלמות מס.
הכל קשור באותו דפוס התנהגות פראי וחסר מעצורים "מגיע לי".
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

lasik כתב:כנראה שהצטרפתי ל"מועדון" המצונזרים, וחבל.

חברים,
לראייתי, תרבות פרחית וערסית אינה קשורה כלל ועיקר למוצאו של האדם אלא לתרבותו ולחינוך אותו רכש.
כפי שקיימים אשכנזים המתנהגים כמו ערסים, קיימים גם בני עדות המזרח מתורבתים.
מי שהמשפט שלי הקפיץ אותו, ראוי שיעשה עם עצמו חשבון נפש למה זה הקפיץ אותו.

להבנתי, הכל קשור בחינוך.

אדם מתורבת לא פוגע בבריאותו של האחר במודע, בכוונה ומתעלם מהוראות החוק במפגיע שלא לעשן במקום ציבורי.

לי הכל מתחבר:
זילזול בחוק האוסר עישון, נהיגה בפראות\בשלילת רשיון בכבישים, תאונות פגע וברח, השתמטות משירות צבאי, העלמות מס.
הכל קשור באותו דפוס התנהגות פראי וחסר מעצורים "מגיע לי".
...
lasik
חבל שערכו את ההודעה שלך כי אז היית רואה שיצאת גזען, עכשיו אתה מנסה לסדר מחדש את דברייך
אך עדיין אתה עושה זאת בצורה קלוקלת וחסרה.

יש דרך וצורה להתבטא - מה שאתה עשית היה להכליל ולא ליצור הפרדה כמו שעכשיו אתה מנסה לעשות...
בכל מקרה ראוי שלפני שאתה מגיע להטיף או להשמיע את קולך תבדוק בציציות של עצמך טוב טוב...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

lasik

קראתי את ההודעה המקורית שלך והיא הקפיצה אותי כי היא היתה גזענית במהותה וחורגת ממה שמקובל כאן באופן ברור וחד משמעי.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

לגופו של נושא: בעית העישון היא חלק מהסימפטומים הכוללים. זה נגע. עובדתית אני יכול לציין מספר גדול של דוגמאות רק מהימים האחרונים שקרו לי או שחוויתי. אם זו משאית שחצתה צומת למרות שני תמרורים גדולים של תן זכות קדימה וכמעט העיפה קטנוען (מזלו שחיפש אותה), אם זה שכן חדש שנכנס לבניין שלנו עם רכב ענק שהחליט שאם החניה לא יכולה להכיל את הרכב שלו, למה לו להחנות בחוץ ? הוא יחנה ברחבת הבניין. הערה לבחור נגמרה ב: "דבר עם בעל הבית שלי, עזוב אותי בשקט"...
אם זה העבודה שמגביהים לי אורות כשאני נוסע 90 בנתיב הימני, זה קרה כמה פעמים. השארת שקיות *** מחוץ לפח האשפה, טריקת דלת של הלובי ללא סיבה מובנת, הדלת כבר לא נסגרת כמו שצריך. החידוש האחרון כולל חבורת נערים נחמדה שאחד מהם רכש אופנוע חדש ומתעקש לשבת עם חבריו בתחום הפאר כאשר האופנוע שלו חונה במרכז השביל ההיקפי. משמע - רוצה לעבור ? דרוך על הדשא, זה שלי....
אני יכול להמשיך עוד, אבל זה חסר טעם.
אם לא יתנו גיבוי לאוכפים, זה לא יילך. כיום מורה לא יכול לומר מלה לתלמיד מבלי לחשוש מההורים שלו. זו לא בעיה בחינוך, זו בעיה חמורה בחוסר אכיפה מתוך פחד.
lasik - אני מבין מה שאתה רוצה לכתוב, זה עדיין נכתב בצורה שצורמת ללא מעט אנשים. קרא את ההודעה פעם נוספת לפני שאתה מעלה. יש לך נקודות חשובות בהמשך הפוסט אבל הן נבלעו בתוך השורות הראשונות. (f)
Vocare Ad Regnum

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

מי שזוכר איך הותקפתי בפורום על האולימפיאדה בגלל שאני אשכנזי אחרי מה שאמרתי את שאני בטוח

על אריק זאבי יבין שעכשו אמלא את פי מים ולא אומר את דעתי על העדות השונות,מה שכן יש לי זווית מקורית

להסתכלות בנושא זה,אם מהבמה בחלטורות בחתונות עשרים שנה למרוקאים כורדים תוניסאים טריפולטאים ופולנים

ואינדיאנים ועכשו למשל מהלובי של בתי מלון שונים בצפון כפסנתרן או מלווה זמרים זמרות :)
אמן מייסר

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

שליחה

אביעד,
מסכים עם מה שאתה אומר לגבי חיזוק האכיפה , בעיקר כשרואים איך בתי המשפט מקלים לעיתים יותר מדי בענישה אחרי עבודות מרשימות של המשטרה באיסוף מידע הוכחות וכ'ו נגד הפושעים . מצד שני ,
לא יודע אם ראית בפייסבוק את המכתב שמסתובב בשבוע האחרון לגבי הבחורה שנאזקה בגלל "קקי" של כלב. לצערי , לא מפתיע אותי לגמרי הסיפור כמו המעצרים של הרבה אנשים בהפגנות הגדולות שהיו השנה ללא סיבה (ואני לא בדיוק בצד השמאלי של המפה הפוליטית ....).
אין , ממש לא נראה שיש על מי לסמוך מהכיוון הזה , איך תפסו באותו יום אם אני לא טועה בחור שפגע במצלמת תנועה אבל את החבר'ה שגונבים אייפונים ויש לך את כל הפרטים שלהם (כולל תמונה) לא עושים לחצי מהם כלום.
:roll: :roll:

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

יש הבדל מהותי בין לעשן בפאב, או בבריכה כמו שתואר כאן.
אין איסור לעשן במקום פתוח(בריכה), אף על פי שאני מבין את המתלונן וסביר להניח שאם היו פונים
אליי, או שהייתי זז או הייתי מכבה את הסיגריה.

מה שכן, אני לא מבין את אלו שמפריע להם ולא מתלוננים. החשש של כל אחד ואחד גורם בסופו של דבר
לאותם בריונים, וערסים קטנים, רק להתנפח יותר ויותר.

הכל זה חינוך. חינוך שלא קשור למערכת החינוך בארץ, אלה לבית של כל אחד ואחד.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

במידה והודעתי המקורית נראתה פוגענית בעיני מישהו, קבלו התנצלותי הכנה.

עם זאת, המצב המורכב אליו נקלעה מדינתנו, על פיו חלק ניכר מהתושבים חסר תרבות\בעלתרבות ____ (איש איש ישלים החסר על פי הבנתו), בעל השפעה מכרעת על עתיד המדינה ותושביה.

כפי שציינתי בהודעתי המקורית, בעבר האמינו באמת ובתמים בני עמינו כי העם היהודי מהווה "אור לגויים".
"ונתתיך לאור גוים להיות ישועתי עד קצה הארץ"

עם השנים, האור הפך לחושך בדמות נהג שדורס ובורח, מעלים מיסים, משתמט מהצבא, מעשן במקומות ציבוריים בהם אסור, מתעלל בבע"ח, רוצח אישתו ונוהג בהיותו שיכור\בשלילת רשיון, אונס ומטריד מינית.

רק בישראל ניתן להגות תוכנית טלויזיה בשם "יצאת בן אדם", בה בעל מקצוע שאינו מרמה את הלקוח מקבל מדליה.

כנראה שגזענות היא עניין של פרספקטיבה.

יש שבוחרים להצביע על שכתבתי כי החולי במדינתנו נובע בתרבות מסויימת - גזענות, כנראה מכיוון שזה פוגע בהם.
ויש שיאמרו שלחשוב שאנחנו אור לגויים זו התנשאות וגזענות שכלעצמה:
http://megafon-news.co.il/asys/archives/29571

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684

שליחה

בתור אחד שעישן פעם אני חייב לציין שזה כל כך כיף לעשן ולשתות אלכוהול יחד
וקיימת בעיה בחוק שדורשת תיקון,
החוק לא מאפשר שיהיה מקום ציבורי עם היתר לעישון,
וזה חבל שאין פאבים שמותר לעשן בהם,
אם הייתה אלטרנטיבה כזו למעשנים הם היו מבלים בפאבים האלו בלי להפריע לאלו שרגישים לעניין.

עוד משהו אחד - מעשנים לא מריחים את הסרחון, לא נחנקים מהעשן וכו' כמו בנאדם שלא מעשן,
הם התרגלו לזה וככה זה (לא יודע להסביר)
ולפעמים הם לא מודעים/לא זוכרים עד כמה זה נורא לאלו שנמצאים סביבם (גם לאלו שבמרחק של 2 מטר מהם)
אז חברה תפנימו גם את זה וקחו את זה בפרופורציה כשאתם כועסים עליהם - הם לא עושים את זה בכוונה.

kobi4u
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

lasik
שוב אתה בשלך מתחבא מאחורי מילים יפות יותר או פחות מלאות במשמעויות כפולות ומכופלות
מה שצורם אצלך הוא הסגנון שבו אתה בוחר להשתמש ולהשליך על כלל הציבור את רגשי הנחיתות שלך עצמך..
כשאתה רושם שהאמנו בעבר שאנו אור לגויים אתה מדבר בשם הכלל ולא טורח לבדוק אם הכלל מסכים איתך.
מה שיותר מרגיז זה שעדיין אתה מתנסח בצורה גזענית אך הפעם זה נעשה בשקילה גדולה יותר של המילים...

קבל שיעור היסטוריה קטן גם בשואה היה עם שהאמין שהוא טוב יותר מאחרים ובהתחלה טרח להחביא את
משנתו מאחריי מילים יפות שמסוגננות בצורה גבוהה...
מה שעצוב שבסיום מלחמת העולם ה 2 הקורבן של השואה החליט להמשיך את המסורת ולהביא אותה איתו לארץ ישראל.
ניתן לראות זאת עד ימינו אנו לדוגמא : האופן בו קלטנו את העליה האתיופית...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

חברה,
אתם רוצים יותר אכיפה?
תתנדבו למשטרה. יש מחסור חמור בשוטרים.

אני מתחיל מחר את השירות שלי כשוטר תנועה. מתנדב כמובן.
אני מקווה שתאחלו לי בהצלחה.
ולמי שנוהג באיזור השרון בשעות הלילה מחר, דיר באלקום. :evil:
No place like home.......... Theater

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

itsik123 כתב:בתור אחד שעישן פעם אני חייב לציין שזה כל כך כיף לעשן ולשתות אלכוהול יחד
וקיימת בעיה בחוק שדורשת תיקון,
החוק לא מאפשר שיהיה מקום ציבורי עם היתר לעישון,
וזה חבל שאין פאבים שמותר לעשן בהם,
אם הייתה אלטרנטיבה כזו למעשנים הם היו מבלים בפאבים האלו בלי להפריע לאלו שרגישים לעניין.

עוד משהו אחד - מעשנים לא מריחים את הסרחון, לא נחנקים מהעשן וכו' כמו בנאדם שלא מעשן,
הם התרגלו לזה וככה זה (לא יודע להסביר)
ולפעמים הם לא מודעים/לא זוכרים עד כמה זה נורא לאלו שנמצאים סביבם (גם לאלו שבמרחק של 2 מטר מהם)
אז חברה תפנימו גם את זה וקחו את זה בפרופורציה כשאתם כועסים עליהם - הם לא עושים את זה בכוונה.
...
הטענה שלך לא מוצדקת לדעתי.
דווקא באחד המקומות שהייתי בהם (הגרוע יותר מבחינת כמות המעשנים, "אברקסס"), ישנה מרפסת פנימית באוויר הפתוח, שהיא די מרווחת (משהו כמו 4 על 10 מטר בלי להגזים), עם מקום ל-mingling והרבה ספות. היו שם כמה שעישנו ואליהם אין לי שום טענות. כל הכבוד להם שלמרות ה"נורמה" שהשתרשה במקום הם עדיין העדיפו לעבור אל המרפסת כדי לעשן.
ועדיין, זה לא היה נאה למגעילים והמגעילות שהתעקשו לעשן בתוך המתחם הפנימי של המקום למורת רוחם של הלא מעשנים.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

אני אישית מאז שאני זוכר את עצמי כילד קטן פשוט שונא ומתעב אנשים שמעשנים !!
הם פשוט מסריחים ברמה שהיא בלתי נסבלת מבחינתי.
:evil:

חזור אל “ללא קשר”