17 אחוז מע"מ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

שלום לכם

עברתי ורשמתי כמה מחירים של חברות מחשבים ואתרים של אלקטרוניקה

מסתבר שהעלו את המחיר הרבה יותר מ1 אחוז במעמ

נכון להרגע רק איבורי עדיין נמצאים בתחום השאר הקפיצו את המחירים

וזה כולל את חניות לחומרי בניין הכוונה לרשתות .........

ורשתות מזון ............

העלו יותר מאחוז אחד הקפיצו את המחירים ממש חוצפה התחלתי בחרם

תעשו גם אתם כמוני

בנתיים הצדקים רק בנתיים איבורי מחשבים המחירים באתר שלהם כמו שהיה ולא העלו את המחירים כמו אחריםן שפו להם

תהיו ערניים לדבר

תבדקו מוצרים שקניתם כל הזמן במזון תראו כי יש שינוי של יותר מ-10 אחוז רחוק מיותר ולא הכרחי

בברכה

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

לא הגיע הזמן כבר במדינה הדפוקה הזו להיפטר מהחלטות היסטוריות ומטומטמות שכבר אין להן מקום?
למה לא להחיל מע"מ גם על ירקות ופירות? כך מרבית מהגזירות היו נמנעות, ולכולנו היה יותר קל בכיס..
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

Giliboy כתב:לא הגיע הזמן כבר במדינה הדפוקה הזו להיפטר מהחלטות היסטוריות ומטומטמות שכבר אין להן מקום?
למה לא להחיל מע"מ גם על ירקות ופירות? כך מרבית מהגזירות היו נמנעות, ולכולנו היה יותר קל בכיס..
...
היזהר בבקשות שלך.
ייתכן וזו טעות היסטורית אבל אני מקווה שברור לך, שאם היא תתוקן זה לא יהיה במסגרת של הקלה בגזרות אחרות, אלא פשוט העלאת מסים כדי לסגור איזה חור בתקציב.

חוץ מזה, אלא אם כן אתה נמנע מלאכול ירקות ופרות או אוכל פחות מהממוצע, למה אתה חושב שזה היה מקל עליך בכיס ?
משה

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר

שליחה

moco כתב:
Giliboy כתב:לא הגיע הזמן כבר במדינה הדפוקה הזו להיפטר מהחלטות היסטוריות ומטומטמות שכבר אין להן מקום?
...
היזהר בבקשות שלך.
ייתכן וזו טעות היסטורית אבל אני מקווה שברור לך, שאם היא תתוקן זה לא יהיה במסגרת של הקלה בגזרות אחרות, אלא פשוט העלאת מסים כדי לסגור איזה חור בתקציב.

חוץ מזה, אלא אם כן אתה נמנע מלאכול ירקות ופרות או אוכל פחות מהממוצע, למה אתה חושב שזה היה מקל עליך בכיס ?
...
זאת החלטה היסטורית ומטומטמת בגלל הפעלת הלחץ של הלובי החקלאי. אני מודיע לך חגיגית (ותאמין לי שאני יודע טוב על מה אני מדבר) שאם היו מבטלים את הפטור על פירות וירקות וכן את הפטור באילת, לא היה שום צורך להעלות מע"מ.

בנוסף זה בהחלט מקל בכיס של כולנו מסיבה פשוטה - הפטור הזה מייצר קושי עצום למע"מ בגביית מיסים אמיתיים מכל מיני מכולות ובסטות. הם רושמים מכירת מזון אחר כמכירה של פירות וירקות והופס...לא צריך לשלם על כך מע"מ. מדובר על העלמות של מאות מיליוני ש"ח רק דבר החור הקטן הזה...

אגב, זו הסיבה שבישראל, בניגוד למרבית מדינות העולם, אין מע"מ דיפרנציאלי, אלא אחיד.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הסיבות ההיסטוריות ידועות, וגם אתה צודק שאפשר היה להטיל מע"מ על הדברים הפטורים במקום להעלות את שיעורו.
אבל זה לא מתייחס למה שכתבתי בסוף.
(נעזוב את אילת ) , אם היו מטילים מע"מ על פירות וירקות במקום להעלות אותו ב1%, אז על הכיס שלנו בממוצע זה לא היה משפיע לשום כיוון.
הרי כולנו צורכים גם פירות וירקות. אם המדינה הייתה מכניסה אותו סכום בגבייה, אז זה אומר שאותו סכום היה נגבה מאיתנו.

אם נשמיט, את המילה "ממוצע" מלמעלה, היינו מגלים שהטלת המע"מ על פירות וירקות במקום חהעלותו ב1%, היה מרע עם השכבות החלשות יותר ומיטיב עם החזקות יותר. פשוט מאוד אחוז צריכת הפירות והירקות מכלל הצריכה, גבוה יותר ככל שיורדים בשכבה הסוציו אקונומית, וזה בגלל שבאופן מוחלט צורכים אותה כמות של פירות וירקות בכל השכבות.
משה

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

משה

עשיתי ביום שישי השלמה של אבטיח אחד ו- 2 קופסאות ענבים - 85 ש"ח עלה התענוג.
ירקות בסיסיים זה כן, אבל מי אמר שבשכבות הסוציו אקונומיות הנחותות צורכים אבטיח וענבים?
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Giliboy כתב:משה

ירקות בסיסיים זה כן, אבל מי אמר שבשכבות הסוציו אקונומיות הנחותות צורכים אבטיח וענבים?
...
לא הבנתי כלום :מבולבל:
גם לא הוספת איזה אמוטיקון שאולי היה עוזר לי לפרש את רוח הדברים.
משה

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר

שליחה

moco כתב:הסיבות ההיסטוריות ידועות, וגם אתה צודק שאפשר היה להטיל מע"מ על הדברים הפטורים במקום להעלות את שיעורו.
אבל זה לא מתייחס למה שכתבתי בסוף.
(נעזוב את אילת ) , אם היו מטילים מע"מ על פירות וירקות במקום להעלות אותו ב1%, אז על הכיס שלנו בממוצע זה לא היה משפיע לשום כיוון.
הרי כולנו צורכים גם פירות וירקות. אם המדינה הייתה מכניסה אותו סכום בגבייה, אז זה אומר שאותו סכום היה נגבה מאיתנו.

אם נשמיט, את המילה "ממוצע" מלמעלה, היינו מגלים שהטלת המע"מ על פירות וירקות במקום חהעלותו ב1%, היה מרע עם השכבות החלשות יותר ומיטיב עם החזקות יותר. פשוט מאוד אחוז צריכת הפירות והירקות מכלל הצריכה, גבוה יותר ככל שיורדים בשכבה הסוציו אקונומית, וזה בגלל שבאופן מוחלט צורכים אותה כמות של פירות וירקות בכל השכבות.
...
הטלת מע"מ על מוצרים מסויימים ואי הטלתו על אחרים מייצרת שינויים במחירים היחסיים ולכן מתערבת בבחירתו הטבעית של האזרח (למשל בין קוטג' למלפפון וכן תתפלאו יש קשר...). כמו כל התערבות היא מוציאה את השוק מכלל פארטו, כלומר פוגעת ברווחה הכללית. אבל עד כאן, כלכלה בגרוש...בפרקטיקה - ישנה כלכלה שחורה ובכלל לא קטנה שרוכבת על הגל הזה ולכן בסה"כ כולנו משלמים יותר :!:

בנוסף, אני ממש לא מסכים עם הקביעה שמשפחות עניות צורכות (כאחוז מסך ההוצאה שלהן) יותר פירות וירקות ממשפחות אמידות. פירות וירקות אינן משביעים ולצערי הרב, עבור משפחות מעוטות יכולת נחשבים ל"מותרות" בעוד שמוצרי בסיס אחרים כגון חלב, לחם וביצים בהחלט נרכשים יותר. העלאת המע"מ במקום ביטול פטורים מייצרת נזק עודף מיותר.

אגב, אנחנו (למיטב ידיעתי) המדינה היחידה בה המס השולי (על ההכנסה) מסכום מסויים (למעלה מ- 60 אלש"ח למיטב ידיעתי - אבל אני לא סגור על זה) פוחת!!! בגלל תקרת הביטוח הלאומי.

זה אחד הדברים המטומטים שיש במדינה. ב- 2003 התקרה בוטלה ותוך פחות מחצי שנה אורי יוגב וביבי חזרו בהם והחזירו את התקרה, הואיל וכל אלה שהשתכרו סכומי עתק, פתחו חברות ועקפו כך את הביטוח הלאומי. במקום שיסגרו את הפרצה פתחו את השער... :מבולבל:

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

moco כתב:
Giliboy כתב:משה

...
לא הבנתי כלום :מבולבל:
גם לא הוספת איזה אמוטיקון שאולי היה עוזר לי לפרש את רוח הדברים.
...
amira הסביר את זה בדיוק, טוב ממני, בלי אמוטיקון.. :wink: :
בנוסף, אני ממש לא מסכים עם הקביעה שמשפחות עניות צורכות (כאחוז מסך ההוצאה שלהן) יותר פירות וירקות ממשפחות אמידות. פירות וירקות אינן משביעים ולצערי הרב, עבור משפחות מעוטות יכולת נחשבים ל"מותרות" בעוד שמוצרי בסיס אחרים כגון חלב, לחם וביצים בהחלט נרכשים יותר. העלאת המע"מ במקום ביטול פטורים מייצרת נזק עודף מיותר.
...
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

גילי ואמיר,
amira כתב: בנוסף, אני ממש לא מסכים עם הקביעה שמשפחות עניות צורכות (כאחוז מסך ההוצאה שלהן) יותר פירות וירקות ממשפחות אמידות. פירות וירקות אינן משביעים ולצערי הרב, עבור משפחות מעוטות יכולת נחשבים ל"מותרות" בעוד שמוצרי בסיס אחרים כגון חלב, לחם וביצים בהחלט נרכשים יותר.
...
מה לעשות אבל את הדברים הללו לא קובעים לפי דיעה אישית או איך זה מסתדר לנו עם תפיסת המציאות שלנו.
בטח לא לפי קנייה מקרית של פירות ספציפיים שהם לא מהזולים כנראה.
קובעים אותם על פי סקרים סטטיסטיים.
ראו את הטבלה פה: http://www.cbs.gov.il/publications/hous ... /t02_2.pdf (משנת 2006).
הביטו בשתי השורות המודגשות הבאות (שהן סיכום של השורות המפורטות שתחתן) - "מזון (ללא ירקות ופירות)" ו"ירקות ופירות".
ראו איך הראשון עולה בתלילות יחסית עד כמעט פי 2 מקצב לקצה.
ראו איך השני עולה במתינות יחסית.
זה מראה שירקות ופירות זו הוצאה שפחות משתנה עם העשירון, מאשר שאר המזון.

עכשיו, כדי לקבל את האחוז מסך ההוצאה, יש לחלק את המספרים ב"ירקות ופירות" במספרים אשר ב"הוצאה כוללת לתצרוכת - סך הכל".
מכיוון שהשורה האחרונה עולה עם העשירון בתלילות (כמעט עד פי 3 מקצה לקצה), המנה הנ"ל, אותו אחוז מסך ההוצאה שלהן יורד חזק עם עליית העישרון - יותר מפי שניים מקצה לקצה.
משה

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917

שליחה

mp3lll כתב:רני רהב טוען שזה בגללת רפורמת הסלולר...
...
האמת הוא צודק, כמות הכסף ממע"מ ירדה
אני לפני הרפורמה הייתי מקבל בממוצע 750 ש"ח לקו
כיום אני משלם 120 ש"ח כולל ואני לא היחיד, תחשבו כמה כסף המדינה "מפסידה" מתשלומים

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מתי יגיע היום שיהיה חלק מהתקציב חוץ ממשלתי - כך שלא ניתן לגעת בו
תקציב שיילך לתשתיות, תחבורה (אמרנו רכבת תחתית בת"א רבתי...)
בקיצור שיפוץ לבית !!!

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

menny כתב:
...
כיום אני משלם 120 ש"ח כולל ואני לא היחיד, תחשבו כמה כסף המדינה "מפסידה" מתשלומים
...
אנשים שלא יבזבזו את הכסף שלהם על סלולר יבזבזו על משהו אחר, זה כמו שתגיד לפני 10 שנים שלא היה לאף אחד פלאפון המדינה הייתה צריכה להעלות את המעמ ל20 כי היא הספידה, נו באמת זה טיעון כל כך מטופש

באותה מידה גם אפשר להגיד המדינה הוסיפה השנה המון מצלמות מהירות ורמזור אדום שמכניסות לה מאות מיליונים וגם מיליארדים, למה לא קיבלנו את זה חזרה, הרי הכסף לא הולך למשרד התחבורה או למשטרה
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 04/09/2012 12:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

menny כתב:
...
...
רני רהב אמר שזה יצר בור של 8 מיליארד שקל... במקרה הכי קיצוני זה יצר בור של כמה מאות מליונים.
אלעד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

האמת, אני לא ממש מבין ממתי יחצ"ן מ**תן נהיה מומחה לענייני כלכלה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

puma1 כתב:
menny כתב:
...
...
אנשים שלא יבזבזו את הכסף שלהם על סלולר יבזבזו על משהו אחר, זה כמו שתגיד לפני 10 שנים שלא היה לאף אחד פלאפון המדינה הייתה צריכה להעלות את המעמ ל20 כי היא הספידה, נו באמת זה טיעון כל כך מטופש

באותה מידה גם אפשר להגיד המדינה הוסיפה השנה המון מצלמות מהירות ורמזור אדום שמכניסות לה מאות מיליונים וגם מיליארדים, למה לא קיבלנו את זה חזרה, הרי הכסף לא הולך למשרד התחבורה או למשטרה
...
יש משהו במה שאתה רושם, אבל עדין, השקל היה שווה כלום !!!
אתה משווה את המצב לפני 10 שנים?? שהמדינה כמעט פשטה רגל...
זה בטוח לא 8 מילארד אבל בטוח שזה הרבה מאד כסף

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

pixies כתב:האמת, אני לא ממש מבין ממתי יחצ"ן מ**תן נהיה מומחה לענייני כלכלה...
...
בערך כמו שכולם פה מומחים לכלכלה :)

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

menny כתב:
puma1 כתב:
menny כתב:
...
...

...
יש משהו במה שאתה רושם, אבל עדין, השקל היה שווה כלום !!!
אתה משווה את המצב לפני 10 שנים?? שהמדינה כמעט פשטה רגל...
זה בטוח לא 8 מילארד אבל בטוח שזה הרבה מאד כסף
...
כמו שאמרתי, כמה מאות מיליונים במקרה הגרוע וזה בטח לא מה שגרם להעלאת המע"מ, אז בלי בילבולי רני רהב.
אלעד

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

זה לא רק המע"מ, זה הדלק, מס על הבורסה, מס על זכיות וכו'..

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

ביבי ושטייניץ מז**נים אותנו, ומרפדים אותנו בחששות תקיפה באירן ובמלחמה.
2 אנשים קטנים שהגיע הזמן לפטר אותם מתפקידם.

היום קראתי שיעלו את השכר המינימום במשק. יפה שדואגים לשכבות החלשות ואף הכרחי.
אבל, הלו??!! מה איתנו? מה עם מעמד הביניים +-?

איפה ההסתדרות? אה! היא חתמה הסכם שלא לעשות בלאגן ודרישה לתוספת יוקר, בתמורה לעוד ריפוד בכירים...

אנחנו פשוט עם טיפש.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”