חדש פה - אשמח לעזרה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

שלום moranshw. לדעתי אתה צריך להסגר על התקציב שלך. יש הבדל מהותי בין 2000 ל-5000 ש"ח. גם הנטייה לרצות בעתיד לשדרג לכיוון קולנוע ביתי - לא ממש מסתדרת עם הקונספט של וינטאז'. בקולנוע ביתי מדובר על הפרדה של ערוצים לקדימה \ אחורה \ סנטר \ סאב-וופר. מגברי וינטאז' סטראו, פשוט לא יודעים לעשות את זה. אלה שני עולמות שלא כל-כך מתערבבים. כשוינטאז' היה hi-end לא היה צורך שיווקי בכזו פונקציונאליות והיצרנים יכלו להתמקד ולהתמקצע במגוון מצומצם יותר של דרישות ובמערכות שמע דו-ערוציות בלבד. הם עשו עבודה נהדרת ואת שמות היצרנים המוכרים והמוערכים בפורום הזה כבר ציינו כאן.

נקודה נוספת היא (ואנחנו קצת מזניחים, לדעתי, את הנושא הזה כאן בפורום בכלל, ובשרשור הזה בפרט) שיש לרמקולים חשיבות שהיא, בפקטורים, יותר משמעותית מזו שיש להגברה (היה כאן פעם משאל די החלטי בנושא). לכן, הייתי משקיע את עיקר התקציב ברמקולים איכותיים ויש כרגע שפע בלתי מוסבר ב-JBL L100 בלוחות היד שנייה הנפוצים (יד2, הומלס, dtown). נתקלתי בזוג במחיר של 2900 ש"ח ואם לא היו לי כבר - הייתי קופץ עליהם (לאחר בדיקת תקינות אלמנטרית). רמקולים טובים הם חשובים מאוד ומי שטועה ברמקולים מצטער על-כך ללא הפסק - עד השידרוג הבלתי-נמנע.

דבר נוסף שמצטערים עליו זה מגבר חלש אופי ובלתי מספק שנרכש מתוך לחץ או התלהבות ראשונית. TankPopper ציין העדפה ל-50 וואט לערוץ ומעלה. באופן אישי, אני מעדיף את איזור ה-80 ומעלה, רצוי ה-90 (...והכי רצוי ה-9090 ). מגבר\רסיבר\משולב מרובה וואטים הוא חשוב מאוד בדחיפת רמקולים סרבניים וכמו באופנועים, אין תחליף לנפח - וזאת בתנאי שגם הביצועים האחרים איכותיים. יש גם וינטאז'ים קטנים שנשמעים לא רע בכלל עם 50, 40 ואף 30 וואט לערוץ (מרנצים קטנים למשל) אך, לאחר תקופת הסתגלות, תמיד מדגדג לשדרג אותם.

כמי שמאזין בעיקר לפטיפון, אני נוטה לתת פחות דגש על מקורות דיגיטאליים. DAC, CDP, Sreamer, מחשב וכיוצא באלה אפשר תמיד לחבר בכל שלב (דרך כניסת Aux). אני לא רואה במכשור כזה חלק גנרי ממערכת סטראו ולדעתי מדובר בציוד אוקסילרי שניתן לרכוש, בשלבים, ללא לחץ, לאחר רכישת הציוד הבסיסי (הגברה ורמקולים). בקיצור - תדאג לזה אחר-כך. בינתיים, מכיוון שפטיפון כבר יש לך, התרכז ברמקולים ובהגברת סטראו בלבד.

כשאתה מוצא משהו קונקרטי (ראה יד 2 מיד אח"כ) - אתה תמיד יכול להתייעץ עם חברי הפורום כאן ואני בטוח שתקבל תגובות הולמות (ולפעמים גם לא כל-כך הולמות אבל הן יתנו לך אינדיקציה) שתוכל להעזר בהן לקבל החלטה אם כדאי בכלל להמשיך בכיוון שבחרת.

בקשר ליד שנייה:

בתקציב שציינת, אין מנוס מיד שנייה. האתרים המוכרים פועלים כמעט לחלוטין ללא ביקורת אנושית באמצעות תכנה 'רובוטית' וכפי שכבר ציינו כאן, מדובר לעיתים, בתחתית ביבי השופכין. ישנן שם מודעות, שע"פ עניות דעתי, ראוי שייזכו את בעליהן בשנות מאסר בפועל. יחד עם זאת, יש מודעות רבות מטעם מוכרים הגונים וכנים שמציעים מוצרי יד שנייה במחירים סבירים. תמיד ניתן להתמקח על המחיר במודעה (בגבולות הטעם הטוב) ולעיתים נדמה לי, שהמוכר מצפה להתמקחות מסוג זה.

ניתן לפנות למוכרים גם באמצעות דוא"ל ולא צריך להיות בקשר עם מי שלא רוצים. אפשר גם בטלפון. לאזרח ישראלי ממוצע מעל גיל 25 לא צריך לקחת יותר משתי דקות שיחה בטלפון כדי להבין אם המוכר אמין או לא. גם ניסוח המודעה והמצאות תמונות נלוות, ומקוריותן, הן אינדיקציה לא רעה לגבי איכות המפרסם ורמת אמינותו. הביטוי 'למבינים בלבד' במודעה, למשל, הוא טאבו מבחינתי ואני משאיר את הפניות למודעה כזו לחבריו ה'מבינים' של המפרסם. מודעות בהן מופיעות תמונות המוצר מתוך קטלוג היצרן, למשל, ולא מהסלון של המפרסם - אני משאיר לפניות של אחרים.

לפני שלב הקנייה, רצוי מאוד, בתור חובב מתחיל, להביא חבר נוסף, בעל נסיון, שיכול לתת חו"ד נוסף גם לגבי חווית האזנה וגם לגבי העיסקה כולה. אם אתה גר באיזור נגיש, ותבקש כאן, אולי אפילו מישהו מחברי הפורום יוכל להצטרף אליך. אין לרכוש מוצר אודיו משומש, מאדם פרטי, ללא האזנה - ולא משנה איזה תירוץ יש למוכר לכך. לא רצוי להשאיר אצל המוכר פרטים אישיים מזהים כגון כתובת מגורים. לא חסרים פסיכופאטים ביד2 שאתה לא יודע מה לוחץ להם על הכפתורים הלא נכונים, ומתי.

אז שיהיה בהצלחה. העזר בפורום הזה. אני יודע בביטחה שהוא כבר פתר בעיות לכמה אנשים יותר מפעם אחת
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 08/08/2012 17:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258

שליחה

ברור לי שיש הבדל עצום בין 2000-5000...
קשה לי לשים את הגבול כרגע עוד לפני שהתחלתי לצלול פנימה ולהבין את משמעות ההבדל.
כמו שאמרתי, אם לא ארגיש בהבדל גדול בין משהו ב-2500 ל-3000 אז לא אוסיף אבל אם ב-3500 אני ארגיש שאני עושה קפיצה מדרגה גדולה ולא רק כי המליצו או אמרו לי אלא כי אני באמת מרגיש את זה אז לא תהיה לי בעיה להשקיע יותר
אבל בגדול, אני לא רואה את עצמי משקיע סכומים של 8-10K +.

ממה שאני מצליח להבין אז JBL L100 יהיו קנייה בטוחה... כולם ממליצים עליהם

מעבר להעדפה של 50, 80 וואט ומעלה.. אני מבין שכדאי לי לחפש גם 6 אום ומעלה?
מה זה 9090?

אם אני מבין מדבריך אז לא תהיה לי בעיה לחבר כל מיני אמצעים דיגטליים בהמשך אם ארצה.. כמוך, גם אני מתמקד בהאזנה לפטיפון

אתה אומר שבתקציב שציינתי, אין מנוס מיד שניה.. עד עכשיו קיבלתי את הרושם שזו דווקא בחירה מצויינת ואפילו מומלצת.. משהו במילים "אין מנוס" נותן לי תחושה שזה בלית ברירה. כלומר ברור לי שאם הייתי רוצה להשקיע 20K אז אני מניח שהייתי מוצא משהו חדש ברמה גבוהה יותר הלא כן?

בכל מקרה, אם אקנה בסוף יד שניה (וכרגע נראה שאין מנוס ;) ) אני אקנה רק בהמלצות אנשים שמבינים..
בנתיים קיבלתי המון תמיכה ועזרה בפורום שמפתיעה אותי וגם נותנת לי את התחושה שיהיו מי שירצו לעזור.

ישנה עכשיו מכירה בהנחה של כמה פרטים כפי שמפורסם בעמוד הבית
http://www.hometheater.co.il/article03830
יש כאן משהו ששווה בדיקה?
איך הימאהה RX397?
האמת שבהתחלה קראתי עליו תגובות טובות אבל אחרי שביליתי בפורום הזה יום או שניים הוא פתאום נראה לי מצועצע מאוד (במיוחד ביחס לוינטאז) וגם יחסית חלש לא?

תודה
מורן

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

'אין מנוס' מכל הסיבות. גם תקציב וגם מצאי. לא מוכרים יותר 'וינטאז' בחנויות כמוצרי צריכה אלקטרוניים סדירים - למרות שלעיתים יש בחנויות אודיו כל-מיני טרייד-אין משופצים. 'אין מנוס' משום שחווית הרכישה מיד-2 עלולה להיות לא נעימה ולעיתים טראומטית אך אני נוטה (רוצה) להאמין שזה לא הכללה גורפת. אל תיתן לנו להפחיד אותך עם יד 2. אין ברירה אחרת למעט eBay ואז תאלץ להתעסק עם הובלה ועם מכס. עדיף יד 2 ולא צריך להוציא 8K או 10K ש"ח ברכישת מערכת סטראו ראשונה.

Sansui 9090 הוא רסיבר קאלט. הוא והדגם שנקרא 9090DB הם הדגמים המוערכים והמדוברים ביותר בפורומי וינטאז'. גם כאן לא חסרים מעריצים.

Sansui 9090 Classic Audio

[img2=550x282]http://www.classicaudio.com/value/san/9090.jpg[/img2]

JBL L100 כנ"ל - רמקול קאלט. אני גדלתי על זוג כזה. מעריץ מושבע. קצת קשים להנעה, לפעמים צריך לטפל בקרוס אובר - אבל איכות נדירה. בכלל הוינטאז'ים של JBL הם ראויים לציון אפילו ביחס לרמקולים מודרניים מהשורה הראשונה.

JBL L100 (הנה התמונה שהמפרסם מהומלס 'גנב' מטרואל גראבסן והוא מציג כרמקולים שלו בלי טיפת בושה)

תמונה

אל תדאג למקורות דיגיטאליים כרגע. נכון. תמיד תוכל להוסיף בהמשך. הלווואי שהיה לזה סוף. אין. זו המחלה האמיתית שחלק כאן קוראים לה 'שידרוגיטיס'. אם יהיה לך בסיס תשתיתי איתן של רמקולים והגברה מההתחלה, הסימפטומים של המחלה יהיו 'רכים' יותר עבורך בעתיד - ואתה תודה לנו על העצות שקיבלת כאן.

מגברי וינטאז' היו, בדרך כלל, רגישים לשינויים בעכבות של רמקולים. אם המגבר תוכנן לרמקול של 8 אוהם, והיצרן לא הגדיר אחרת, חיבור לרמקולים של 6 אוהם, או גרוע מכך, 4 אוהם, עלול היה לגרום לפיוזים לבצע את העבודה שלהם ולפתוח את מעגל ההגנה. במקרים גרועים יותר נגרם נזק פנימי. זה כבר תלוי ביכולת של המגבר להתמודד עם עכבות נמוכות. רוב הוינטאז'ים מיועדים להשתדך לרמקולים 8 אוהם. חלקם יודעים להתמודד עם פחות מכך.

לא מזמן שיפצתי איזה RX V490 עבור חבר. רסיבר קולנוע ביתי, נחמד, עבור הבת שלו בת ה-13. ביקשתי שיבוא לקחת ולפטור אותי מהמקום שזה תופס כמה שיותר מהר. צירפתי להם זוג רמקולים של Panasonic Hokutone משנות ה-60' והילדה אהבה מאוד את התוצאה הסופית. הידע והנסיון שלה עד אז הסתכם בהאזנה לטלפון שלה ופתחנו בפניה עולם חדש. אני בספק גדול אם זו כוס התה שמתאימה גם לך. זה לא וינטאז' והרושם של 'צעצוע', שקיבלת, הוא מוצדק לדעתי. זה ממש לא הכיוון. וינטאז' זה משנות ה-70' ואולי תחילת שנות ה-80'. בשום אופן לא שנות ה-90'. מכשירים משנות ה-90' הם סתם אודיו ישן.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ה- sansui יפייפה!

אז ככה, הייתי היום בפיוז, ביקור קצר.
קודם כל באמת שלא היה קשה להבדיל בין מגבר ק"ב למגבר סטריאו אז עברנו את השלב הקל.
שם לא המליצו לי להתעסק עם וינטאז
ההמלצה שלהם היא לתאם פגישה ולהגיע גם עם המוסיקה שלי לפגישת ייעוץ של שעה שעתיים שאחריה אני אדע מה אני רוצה.
מצד אחד מובן, מצד שני יהיה לי מוזר לבוא לפגישה כזו ואז לצאת בידיים ריקות...
בכל מקרה, בטווח המחירים שדיברתי עליהם דובר על 3 מגברים עיקריים:
cambridge azur350a
NAD c316bee
YAMAHA a-s500
כמובן שיש גם תמיד אפשרות לדגם אחד מעל כל אחד מהם.
הוא גם ציין שהדגמים החדשים של marantz צריכים להגיע.

אז אני יודע שאלו לא וינטאז אבל תהיתי מה דעתכם עליהם?
ונסו להיות אובייקטיביים..אני יודע שזה פורום של חובבי וינטאז ;)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא שמעתי דברים רעים על פיוז באופן פרטני אבל צעד כזה נוגד את כל האידיאולוגיה של הפורום הזה. התחושה המוזרה שלך מוצדקת ואני מוכן להמר שהסוחרים הבינו מראש ומזמן שזו בדיוק תיהיה התגובה שלך לאחר הצעה כזו. תשאל כאן את mr_dish על תכסיסי שיווק בתחום. את מה שהם עוד לא יודעים הוא כבר שכח לפני 20 שנה. תשב שם שעתיים ותשמע מ'המומחים' שמוכרים לכל גוש דן 'אנין הטעם' על פאר התוצרת של הרפובליקה העממית של סין. בסוף יהיה לך כל-כך לא נעים על הזמן שהשקיעו בך, והקפה לאטה שקיבלת מהמכונה, שתוציא את הויזה ותרכוש מגבר סטראו אנמי ברמת כניסה עם ביקורת חיובית אחת מ-2010 בקטגוריה של 'עד 2000 ש"ח'. יופי! אחלה רכש באמת. אני באופן אישי נתתי לך כאן פגישת יעוץ, נטולת אינטרסים, של שלוש שעות ולא ציפיתי ש'תבוא עם כסף'. לכן אני לא מעוניין להתייחס יותר להצעות שקיבלת מפיוז או מסוחר אחר ש-'לא ממליץ להתעסק עם וינטאז'. מי ביקש שתתעסק עם וינטאז' - יש הרבה פחות להתעסק מאשר כל הכיולים האוטומטיים במכשירים החדשים. למה באמת שימליץ? מה יוצא לו מזה? אני אגיד לך: בובקעס. כינים. כלום! דגמים חדשים של מרנץ בת*ת שלי. אין להם מגבר אחד שלא עושים בסין וזה בכלל לא מרנץ - זה פיליפס. את זה אמרו לך? תשב בפגישת היעוץ ואני צנצנת אם הנושא בכלל יעלה. אתה יודע מה? עזוב. גמרתי את הדיון כאן. סתם מרגיז אותי.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 09/08/2012 3:17, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118

שליחה

מסכים עם כל הנאמר ע"י tnsilver.

זה כמו לברר על רכב אספנות אצל חבורת אספנים אוביקטיבים, לקבץ מהם את כל הטיפים האפשריים לקראת קניה של למשל פורד מוסטנג 68 . ואז לשאול מה דעתם על המוסטנג מודל 2012.

זה מעליב ובעיקר עלול לפגוע בחברים חדשים עם שאלות דומות, כי אין סיבה שחברים כאן יצאו מגידרם בפירוט תשובות כאשר בסוף שואלים אותם שאלה שמעידה על כך שבכלל לא קראו את התגובות.

ואם כבר מוסטנג 1968 אז הנה:

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433

שליחה

אז ככה, הייתי היום בפיוז, ביקור קצר.
קודם כל באמת שלא היה קשה להבדיל בין מגבר ק"ב למגבר סטריאו אז עברנו את השלב הקל.
שם לא המליצו לי להתעסק עם וינטאז אם איו הבדל ביו המגברים אתה מלך יש הרבה אנשים שיש להם בעיה כזאת מספר רב של שנים . מבחינים בהבדל בין קולנוע ביתי לסטריאו על חדש תמיד תשלם מחיר כפול ויותר

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

horngad כתב:...על חדש תמיד תשלם מחיר כפול ויותר
...
אולי אתה צודק אבל מבחינתי, ואני בטוח שגם מבחינת רבים אחרים כאן, הנושא הכספי הוא שולי ביחס לציוד וינטאז'. אצל מרביתינו מחלחלת התחושה שפשוט לא ניתן לשחזר באמצעות ציוד מודרני את הסאונד שאנחנו אוהבים. המכשירים הדיגיטאליים בטכנולוגיות DSP שמבוססים על פירוק הגל האנאלוגי ליחידות ספרתיות והרכבתו מחדש - פשוט לא נשמעים אותו דבר. אין להם לא את ההספקים ולא את האיכויות שהיו לציוד בשנות ה-70'. למעשה, לא נראה לי שכסף בכל כמות שהיא, יכול לרכוש יחידה מסחרית שנשמעת כמו 9090 או חזקה כמו Pioneer SX-1250. פשוט אין. ואם כבר יש, העלויות הן בלתי סבירות. הדבר המודרני הכי קרוב לסאונד שמקובל עלי שישמע בסלון שלי שייך לייצור מנורתי שנקרא Leben CS 630 וכדי לרכוש אותו - אני צריך למכור את האוטו. זה הגיוני? לכן, וינטאז' זה win - win גם נשמע יותר טוב וגם זול יותר. אם Sansui 9090 היה עולה בסביבות 4K כמו הרסיברים האומללים של HK - עדיין הייתי רוכש אותו.

Form78HiFi - זה דווקא נראה לי מוסטאנג קוברה 64' כמו של ספנסר הבלש - אבל אם אתה אומר... בכל מקרה היתה לי פנטזיה כזו פעם לפני עשרות שנים. אחר-כך היה לי ג'יפ אמיתי שהוציא לי את החשק ואחר כך עברתי לאופנועים שהוציאו לי את כל המפרקים, עצמות, דם, צפרדע, כינים מהמקום... עדיין מרגש לראות ו.. לשמוע! אאהח... איזה סאונד יש לה. מוצארט!
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 09/08/2012 2:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קבל:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bullitt#Filming

סטיב ניסה לקנות את המוסטנג, ללא הצלחה...
לא יאומן שאחד העובדים של וורנר פשוט קנה אותה.. להיות בזמן הנכון במקום הנכון..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שחור על גבי ויקי... When you're right - you're right אכן 1968. תודה על הנוסטלגיה... אולי יום אחד עוד תיהיה... לא! אין שום סיכוי... Who am I kidding... ב-8 ש"ח לליטר? מי מת? אם אשתי לא תהרוג אותי קודם, השכנים יוציאו לי את הנשמה על הרעש ולא יהיה פקח זכר אחד בת"א שלא ירצה לתקוע לי דו"ח חתום אישית על המוסטנג... אין צ'אנס.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הנה אחת, אדומה... (פחות יפה מהירוקה)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mus ... 500wt_1182

אשתי דווקא היתה מאד רוצה כזו, לא שהיא מבינה מה הסיבה לכל כך הרבה מגברים ורמקולים.. אבל, נו... שיהיה...

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא יכול להתאפק...

פרסומת מעולה של סטיב מקווין מודל 2005 (אם היה חי היום הוא היה בן 92)

קצת ידע כללי: (אבל וינטאג'...)
שפילברג הציע לו את התפקיד הראשי במפגשים מהסוג השלישי, מקווין אמר שהוא לא יכול לבכות ע"פ קיו..

רשימת סרטים שכמעט כיכב ארוכה למדי:
Ocean's Eleven
Butch Cassidy and the Sundance Kid
Breakfast at Tiffany's
Apocalypse Now
Dirty Harry
The French Connection
Grand Prix
Rambo

(http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_McQueen#Missed_roles)

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tnsilver כתב:לא שמעתי דברים רעים על פיוז באופן פרטני אבל צעד כזה נוגד את כל האידיאולוגיה של הפורום הזה. התחושה המוזרה שלך מוצדקת ואני מוכן להמר שהסוחרים הבינו מראש ומזמן שזו בדיוק תיהיה התגובה שלך לאחר הצעה כזו. תשאל כאן את mr_dish על תכסיסי שיווק בתחום. את מה שהם עוד לא יודעים הוא כבר שכח לפני 20 שנה. תשב שם שעתיים ותשמע מ'המומחים' שמוכרים לכל גוש דן 'אנין הטעם' על פאר התוצרת של הרפובליקה העממית של סין. בסוף יהיה לך כל-כך לא נעים על הזמן שהשקיעו בך, והקפה לאטה שקיבלת מהמכונה, שתוציא את הויזה ותרכוש מגבר סטראו אנמי ברמת כניסה עם ביקורת חיובית אחת מ-2010 בקטגוריה של 'עד 2000 ש"ח'. יופי! אחלה רכש באמת. אני באופן אישי נתתי לך כאן פגישת יעוץ, נטולת אינטרסים, של שלוש שעות ולא ציפיתי ש'תבוא עם כסף'. לכן אני לא מעוניין להתייחס יותר להצעות שקיבלת מפיוז או מסוחר אחר ש-'לא ממליץ להתעסק עם וינטאז'. מי ביקש שתתעסק עם וינטאז' - יש הרבה פחות להתעסק מאשר כל הכיולים האוטומטיים במכשירים החדשים. למה באמת שימליץ? מה יוצא לו מזה? אני אגיד לך: בובקעס. כינים. כלום! דגמים חדשים של מרנץ בת*ת שלי. אין להם מגבר אחד שלא עושים בסין וזה בכלל לא מרנץ - זה פיליפס. את זה אמרו לך? תשב בפגישת היעוץ ואני צנצנת אם הנושא בכלל יעלה. אתה יודע מה? עזוב. גמרתי את הדיון כאן. סתם מרגיז אותי.
...
חברים יקרים..ובעיקר tnsilver..
אתמול הצטרפתי לאתר ולפורום הזה בפרט. מאז קיבלתי המון תגובות, הצעות, תמיכה, עזרה, טלפונים ואפילו הזמנות לשמוע מוסיקה.
קראתי הכל ואני מעריך מאוד את כל האינפורמציה שקיבלתי כאן ויותר מזה, אני מאמין לה יותר מכל דבר (גם בגלל שאין כאן אינטרסים).
החל מאתמול התחלתי להרגיש שאני נכנס לתחום קסום ומרתק והדבר היחיד שמטריד אותי זה שזה עשוי להיות בור כלכלי ;) אבל מי כמוני, בחור נוסטלגי שכמוני, שימנע מעצמו להיכנס לתחביב חדש ומרגש שכזה.
התחושות האלו איפשרו לי לשתף אתכם בביקור שלי בפיוז אתמול.
ראשית, בלי לפגוע באמינותם ובמקצועיותם ואני באמת מכבד איש איש ודעותיו, הרי שברור לי שהם מקום מסחרי ומטרתו היא קודם כל למכור.
שיתפתי אתכם בדגמים הספציפיים כדי לנסות להבין מכם מה דעתכם... כן, היה ברור לי שתעדיפו את הוינטאז (כי זה הפורום לא? :D ) אבל כן ניסיתי לקבל אינפורמציה על הדגמים ההם ביחס לדעותכם המקצועיות. כלומר, יכול להיות שהם טובים או לא רעים ואני מניח שהתשובה שהייתי מקבל היא שהם לא רעים אבל בסכום הזה אני יכול לרכוש משהו הרבה הרבה יותר טוב. צריך לזכור שאולי יכול להיות שלמרות כל המידע שאני (או כל אחד אחר) מקבל מכם עדין יהיה לי חשש לקנות וינטאז מסיבות כאלו ואחרות (בנתיים לא נראה לי שאחשוש מזה... אבל אני מתאר מצב כלשהו שיכול לקרות לכל אחד אחר).
אם נלך לאנלוגיה של רכבים אז אני יכול להינות מרכבי אספנות, להנות מהמוסטנג, להתעניין וללכת לתצוגות אבל עדין לנסוע לי באיזו יפנית שנראית כמו כל הרכבים שעל הכביש.. אני לא רואה סתירה בזה
דבר נוסף שחשוב לי לציין הוא שבכל מקרה אני לא מתכוון להיות פזיז ולקנות את המערכת הראשונה שאני מקשיב לה, יותר מזה, אני רוצה להינות מהתהליך. לצבור ידע, להקשיב למערכות מגוונות, וינטאז ולא וינטאז ועכשיו גם להכיר אנשים חדשים שחזקים בתחום.
אתמול שוחחתי ארוכות עם בחור מהאתר והיום קיבלתי הזמנה מבחור נוסף ואני כמובן הולך לממש את זה.
עוד משהו אחד לך tnsilver - אתה אחת הסיבות שנכנסתי לפורום הזה. לפני שנכנסתי קראתי תגובה ארוכה ומעניינת שלך שהייתה כמובן בעד הוינטאז וירידה על העולם המודרני ועל ההתמסחרות ומכירת החרא להמונים.
אני מעריך את הידע שלך ואת ההשקעה שלך ושל חברי הפורום בשיתוף ובעזרה ועל זאת יש לי רק לומר שוב תודה.

אני מצטער אם ההודעה שלי הכעיסה מישהו כאן, זאת לא הייתה המטרה.
אני כאן ואני נהנה להיות כאן ואני אשמח להמשיך להרחיב את הידע שלי ולצלול לאט לאט לעולם הזה גם אם בסופו של דבר ארכוש מערכת AKAI ישנה כי האוזן שלי לא תרגיש בשום הבדל (אני צוחק כמובן)

אגב, הוא אמר ש marantz זה denon :)
וחודש הבא אני נוסע לסין אם מישהו רוצה איזה מוצר שמיוצר שם ;)

ולסיכומו של עיניין - אני עדין חושב ומאמין שבסופו של דבר אקנה איזה וינטאז, גם בגלל האיכות וגם בגלל הנוסטלגיה והיופי של המוצרים האלו (כמה עולה ה-9090 הזה? מי מוכר?)...לא אוכל לעשות זאת ללא עזרתכם!
אז אני כאן וממשיך ללמוד

אז שוב תודה לכם
ושוב מצטער אם מישהו התרגז ממני או מפיוז
זאת לא הייתה המטרה

מורן

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

אל תדאג,פה בד"כ (בניגוד לפורומים/אתרים אחרים) אף אחד לא מתרגז.בהצלחה במסע חיפוש הוינטאג'. :) (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב..אני יכול להבין מה מושך בהם מבחינה חזותית
http://www.ebay.com/itm/JBL-L100-SPEAKE ... 4abaa2bf3c

זה כבר עושה חשק אבל אין משלוחה לארץ...

רבות נאמר ודובר על החשיבות של השילוב בין המגבר הנכון לרמקולים הנכונים
אז מאיפה מתחילים?
נניח אני מוצא מגבר מציאה, שכולם ימליצו לי עליו.. ונניח שהחלטתי לרכוש את ה L100... הרי יכול להיות שהשידוך לא יהיה מוצלח לא?
אז במה צריך להתרכז בשלב ראשון? במגבר טוב? או ברמקולים טובים ואז לעשות את השידוך?

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מניח שבתור "מערכת ראשונה" אתה לא ממש "צריך" L100 או איזה מגבר "הו הא הי". אתה יכול להתחיל בקטן ולצמוח עם הזמן.

אין כאן אחד "שסיים" את חיפושי המגבר/רמקולים/טייפ/פטיפון... אם היה, הוא כבר לא בפורום...

אתה יכול להתחיל עם רסיבר כזה:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 2aef563cfa

ורמקולים אילו:

תמיד תוכל למכור אותם באותה רמת מחיר

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542

שליחה

(Y) (Y) (Y)

המגבר של סקוט הוא אופציה מצוינת.. ואם אני זוכר נכון הבעלים שלו יושב כאן בפורום איתנו.

המודעה על הרמקולים קצת מצחיקה - בתמונה יש רמקולים של Tannoy! אם אני לא טועה מדובר בדגם Westminister האגדי - רמקול של 40K דולר! דרייבר כמעט זהה לשלי :D

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

Form78HiFi כתב:ורמקולים אילו:

תמיד תוכל למכור אותם באותה רמת מחיר
...
את הרמקולים שבתמונה במודעה אני רץ לקנות עכשיו ב-2,000 שקל - בלי להתמקח :lol:
נערך לאחרונה על ידי dragon ב 09/08/2012 15:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735

שליחה

Form78HiFi, עד כמה שאני זוכר, הרמקול הזה אמור להיות דוקא טאנוי...מהיותר ישנים, אבל המאד מאד שווים.

אני בהחלט ממליץ למי שיש פרוטה או שתיים בתקציב, ללכת על רמה כמו ה-L 100.

כולנו יודעים שהרמקול הוא הוא המיסב לנו את עיקר הסאונד שאנו אוהבים. המשקל שלו מכריע בבחירת המערכת.

כך גם התקציב עבורו.

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

זה טאנוי בתמונה, אבל לא ווסטמיניסטר.
נראה כמו הקנטרבורי או דגם אחר מהסדרות היותר חדשות.
אני דיברתי עם המוכר בזמנו בקשר לגודמנס,
הוא סתם שם תמונה של פולריינג' שמצא ברשת.
מה שיש לו זה פולריינג' של גודמנס 12 אינץ' בתוך תיבות שמורל בנו לו.
הוא לא יודע איזה דגם הדרייברים.
זה שווה בדיקה כי לגודמנס היו עשרות דגמים של 12 אינץ', חלקם זולים אבל רובם טובים ויקרים. ועמידים בפגעי הזמן.
FORM78HIFI, שמעת את הרמקולים?

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”