sufgi כתב:טומי, תודה רבה רבה על הסיוע וההסבר המפורט. בגלל שאיני מבין בתחום, ויכול "ליפול" על פטיפונים ישנים ולא תקינים, נראה לי בטוח יותר לרכוש מיד 2 פטיפונים שייצרו אותם ב 2-3 שנים אחרונות. אני טועה ?! מה גם שהאזנה היום גרמה לי לרצות להשקיע אף מעט יותר ממה שתיכננתי בתחילה. סדר גודל של 5K כולל פונו סטיייג. לגבי הפטיפונים של טורנס, מה דעתך על ה td 295 ? (במידה ואשיג אותו בתקציב שלי). יש פטיפונים אחרים בתקציב הנ"ל שהם מומלצים? או שבכלל אין טעם להעלות את התקציב... ?
...
אם שמעת בטורנס TD-295 אני בהחלט מבין את ההתלהבות שלך. לא מצאתי כמה הוא עולה אבל כן מצאתי את המפרט שלו כאן והוא נראה לי גם חתיך לאללה וגם פטיפון מעולה.
כבר אמרתי כאן מתי שהו שאי-אפשר ליפול עם טורנס. אפשר גם אפשר, לעומת זאת, ליפול עם סוחרים. אם יש לך כסף - למה לא? אני בעד. עם זאת, בלוחות צצים מידי פעם דגמים קלאסיים של טורנס וגם פטיפונים אחרים של לוקסמן, סוני ואחרים. אם אתה מוצא את אחת מהקלאסיקות מיד שנייה אני לא רואה טעם להעלות את התקציב אבל אם אתה לחוץ או סתם לא רוצה להתעסק עם כל מיני יצורים מיד2 (אני בהחלט מבין את החשש) לך על חדש. אני בעד. בקשר לפטיפונים אחרים - אולי ניתן צ'אנס לאחרים להמליץ (או להשמיץ - שזה לפעמים גם טוב). הכי טוב - אני חושב - תעשה קופי של הפוסט הזה בפורום וינטאז' - שם בטוח תקבל המלצות רבות יותר מכאן.
sufgi
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
שליחה
האזנתי לפטיפון מדגם נמוך הרבה יותר http://www.eurotal.co.il/pl_product~170994~11440~0.htm
ואם אהבתי את מה ששמעתי, מעניין איך תהיה השמיעה עם פטיפון איכותי יותר.
על ה td295 קראתי באינטרנט והבנתי שהוא נחשב למוצלח ונותן תמורה טובה לכסף.
אין לי ספק שיש פטיפונים וינט'ג שעולים באיכותם על החדשים והיקרים, וזולים יותר.
הבעיה היא שאין לי מושג בתחום ואני לא אדע איזה דגם כדאי ואם הפטיפון במצב טוב ושווה רכישה.
tnsilver
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
שליחה
sufgi כתב:הבעיה היא שאין לי מושג בתחום ואני לא אדע איזה דגם כדאי ואם הפטיפון במצב טוב ושווה רכישה.
...
כל עוד אתה מתעקש שהמוכר יעניק לך את הזכות להקשיב ל-LP מנגן מצד אל צד בפטיפון המועמד, ואתה לא חש בעיוותים שנובעים ממהירות משתנה, ושהמהירות משתנה כשמשנים אותה, ושהזרוע נעצרת, מתרוממת, חוזרת למקום כפי שהיא אמורה (בפטיפון חצי-אוטומטי ואוטומטי מלא) - אני לא רואה בעיה להכנס לתחום ולנסות לבד. פטיפון הוא לא מדע טילים ואת התוצאה הסופית כל אחד יכול לבחון באזניים. אתה רק צריך לעמוד על זכותך מול המוכר ולא לקנות תירוצים. יש היום סרט ביו-טיוב כמעט על כל פטיפון שאי-פעם היה בייצור סידרתי. לפני שאתה קופץ לבדוק פטיפון - תעיף מבט בסרט כזה ותראה איך הפטיפון אמור להתנהג.
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
תמיד אפשר לקחת איתי לרכישה "חבר שמבין" .
כיוון שאני לא לחוץ על הנושא, אני אבדוק בלוחות בתקופה הקרובה.
אני כמובן אשמח לקבל קישורים למכירות אטרקטיביות של פטיפונים שאפשר "לחיות" איתם הרבה זמן בלי צורך לשדרג.
ראיתי וקראתי וכמעט בכיתי. רציתי לצעוק לבחור שיחליף את הראש העלוב של אודיו-טכניקה ושלא יעשה השוואות בין פטיפונים עם ראש שונה. ממש הרגיז אותי. אבל אז - מייד אח"כ ראיתי את התגובה של אודי שאמר לו בדיוק אותו דבר. חוץ מזה - אמרתי לך שהטכניקס SL-1210 הוא קלאסיקה של כל הזמנים - לא?
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
אני אשמח ללינקים למודעות מכירה אטרקטיביות, אם וכאשר יהיו.
תודה
עריכה:
נתקלתי במודעה הזאת בלוח השחור: http://www.hifimusic.co.il/technics-121 ... 11056.html
לפי תיאורו של המוכר מדובר במוצר במצב מעולה, אבל הוא דורש 2500 ש"ח , בעוד שהמחיר הריאלי לדבריך הוא 1500 ש"ח .
עד כמה כדאי לרכוש את הפטיפון ?
Obi-Wan
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
שליחה
האמת הטורנס הזה נראה אכן כמו דיבואט (יש לי גם דיבואט בבית בנוסף), המודעה ב1000 ש"ח עדיפה (הRPM1.3 עדיף על הדיבואט)
tnsilver
חבר מביא חבר
שליחה
sufgi כתב: נתקלתי במודעה הזאת בלוח השחור: http://www.hifimusic.co.il/technics-121 ... 11056.html
לפי תיאורו של המוכר מדובר במוצר במצב מעולה, אבל הוא דורש 2500 ש"ח , בעוד שהמחיר הריאלי לדבריך הוא 1500 ש"ח . עד כמה כדאי לרכוש את הפטיפון ?
...
קצת לא נעים לי. יצאתי טמבל. את הטכניקס שלי קניתי ב-2500 ש"ח והטעתי אותך בהודעה המקורית. היתה קפיצה במחיר מיד לאחר ההודעה של Panasonic על הפסקת הייצור ב-2010. המחיר הקודם היה 1500 ש"ח וכשהגיע אלי המוכר כבר דובר על 2500. בכל העולם זה קרה כמעט בשלוש דקות. מחירים ב-eBay עלו מ-300$ ל-500$ כמעט מיד. גם שלי הגיע עם Stanton AL500 V2 ולדעתי מדובר בראש OEM שבא עם הפטיפון. מצטער חביבי. זה המחיר. אם יש לו מכסה תקין זו העלות.
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
אני רואה שלטכניקס יש מספר גירסאות.
יש הבדל מהותי בינהן? איזה גירסה מומלצת?
יופי של פוסט, לשמור ולנצור.
מי אמר שמפחדים כאן אחד מהצל של השני?
דרך אגב, לפעמים יש גם מציאות ביד שניה, כמו הפטיפון שלי - רוקסן רדיוס 5 שהגיע עם ראש מקורי ומעט שעות.
הטורנס td-295 הוא למעשה פרוג'קט* (מיוצר על ידם), כך קראתי פעם איפשהו ברשת, והאמת זה הגיוני כי הוא נראה כמו פרוג'קט... כפי שהטורנסים ה"זולים" יותר - 158, 170, 190 - הם למעשה דואלים (דגמים של חברת dual במקור). השם "טורנס" עליהם הוא בסה"כ מדבקה.
* אבל לא ידוע לי לאיזה דגם של פרוג'קט הוא שקול, ודאי לא ל-debut הזול בהרבה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
mr_dish
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
שליחה
tnsilver
כבעליו בעבר, של הלנקו L 75, אני יכול להעיד על עוד בעיה הנעוצה במבנה שלו. מנגנון העברת הסיבוב מהמנוע לצלחת, מאבד די מהר את איכותו והתמדתו, בגלל גלגלת הגומי המסובבת את הצלחת הדי כבדה. אמנם זה סוס עבודה די רציני ובנוי כמעט כמו שיריונית מצרית ...אבל הוא היווה עבורי אכזבה. המרתי אותו ב"גרוטאה" של AR, מנוע 24 פולי, רצועה, עבודה עצמית של יממה בשתילת זרוע SME 3008. זה היה כבר סיפור אחר...
על ה-SME שמתי סטנטון 981 S, יש לי אותם עד היום. (אכן, חברה מופלאה לראשים...)אהבתי יותר משור V 15 או אודיו טכניקה...
אני שוקל לשפץ את ה-AR ולחזור להנות מהתקליטיה הגדולה שלי....
tnsilver
חבר מביא חבר
שליחה
sufgi כתב:אני רואה שלטכניקס יש מספר גירסאות.
יש הבדל מהותי בינהן? איזה גירסה מומלצת?
...
מדובר בפטיפון שנמצא בייצור מ-1972 וכל אחד יכול לצפות מהיצרן להכניס שינויים מידי פעם במוצר - ולו רק בכדי שיוכל לצאת בקמפיין פירסומי ולרענן את המכירות. הקלאסיקה הראשונית היא מודל שנקרא לראשונה SL-1200 וזכה לכינוי בעגה ה'מקצועית' - Ones & Twos (אחדים ושתיימ'ים) על שום המספר של הדגם. במהלך השנים נכנסו שיפורים ושינויים שונים (לפעמים קוסמטיים בלבד כגון צבעי וגווני גימור המשטח והגוף) שזיכו מודלים שונים ב'סימן' (כמו טנק המרכבה) ייחודי כגון MkII, MkIII וכדומה שהכוונה ב-Mk ל-'Mark'.
שינויים מז'וריים שכללו גם שיפורים במעגלים האלקטרוניים ובמכניקה - זיכו את הדגם המקורי SL-1200 בקידום ספרתי ובשם SL-1210. זה כמובן לא פגע בייצור הדגם המקורי ה-SL-1200 שהמשיך להשתדרג ולקבל 'סימנים' מתקדמים יותר (עד MkVi ולאחריו כבר נוספו אותיות אחרי מספר הסימן).
אפילו לויוקפדיה יש ערך על הפטיפון הזה ואתה יכול לראות את רשימת ההבדלים כאן.
לי יש הרגשה אישית שה-SL-1210 MkII הוא הדגם היציב והנפוץ ביותר אך למעשה כל אחד מהדגמים בסידרה הוא מעולה. יש 'יריבויות' רבות בין חסידי Technics וחסידי Thorens אבל האמת היא שאף אחד מהיריבים לא היה נפטר מאף אחד מהפטיפונים שלו. בעלי Technics חולמים לרכוש גם Thorens ובעלי Thorens לא שקטים עד שהם שמים ידם על Technics. קח בע"מ את היריבות הזו - מדובר בתחרות חיובית וקונסטרוקטיבית.
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
בהתאם להיצע שיש עכשיו בלוחות ובתקציב שלי (4-5K לפטיפון כולל ראש) , יש 2 פטיפונים פוטנציאליים לרכישה
1. technics 1210 משומש (בהנחה שהוא במצב חדש)
2. pro-ject RPM 5.1 חדש
בנוסף אני רוצה להוסיף ראש (בכל אחד מהאפשרויות) בעלות של עד 1000 ש"ח. - tnsilver כבר המליץ על Stanton 681eee
אשמח לשמוע מה דעתכם ?
yosis3
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
שליחה
אני מעדיף פטיפון הנעת רצועה.ורצוי עם צלחת וזרוע "צפים"
בתחום 1000 ש"ל לראש-עדיף ראש MM-גראדו זהב -מהיכרות אישית
פונו-המליצו כאן על קימבריג' אודיו 640.
מה עוד צריך.לך קנה...ותהנה.
aaa
עוסק בתחום
תגובות: 69
שליחה
הטכניקס 1200/1210 לא נשמע טוב לדעתי. זה פטיפון ל DJ ומצוין בשביל DJ, אבל כמו שטרקטור לא מתאים לכביש, מכשיר עבודה לתקליטן לא מתאים למוזיקה. אם אתה מסתכל ביד שניה חפש אך ורק פטיפונים מיד ראשונה, ובני לא יותר משנתיים . אחרת יש סיכוי שתקנה מכשיר שעברו עליו צרות, אלא אם אתה מכיר את הבעלים אישית ויודע שהוא לא גרם נזקים לציר הפלטה בהובלה, לציר הזרוע בהחלפת ראש וכאילו צרות דומות. מפעם לפעם מופיע איזה רוקסן או מישל או נוטינגהם או פרוגקט בלוחות, חקור טוב את ההיסטוריה ובקש לראות קבלות ואישורי רכישה, אל תאמין לסיפורים. במקרים כאלה גם הייתי מתיעץ עם היבואן הרלוונטי לגבי ההיסטוריה של המכשיר בדרך כלל תקבל אינפורמציה מדויקת שאולי גם תעזור לך להתמקח על המחיר.
tnsilver
חבר מביא חבר
שליחה
aaa כתב:הטכניקס 1200/1210 לא נשמע טוב לדעתי. זה פטיפון ל DJ ומצוין בשביל DJ, אבל כמו שטרקטור לא מתאים לכביש, מכשיר עבודה לתקליטן לא מתאים למוזיקה.
...
DJ זה לא גורילה שהולכת לעבודה עם פטיפון ופטיש אוויר. גם ל-DJ הישן והטוב היתה הערכה לציוד היקר שהוא עבד איתו. ה-SL-1200 יצא ב-1972 ולמונח DJ אז היו משמעויות שונות לחלוטין. היצרן לא תכנן מכשיר עבור אוכלוסיה קטנה ואיזוטרית אלא מוצר צריכה עבור כלל הציבור. ה-DJ'ים בסך הכל גילו את היתרונות המובנים של ה-SL-12X0, את ההנעה היציבה, הישירה והמסונכרנת גביש קוורץ שלו ואת העובדה שהוא בנוי כמו טנק ויכול להתגלגל בבגאז' או במושב האחורי בלי בעייה. הוא יוצר במשך 38 שנים ועובד עד היום בכל העולם.
ההתעללות הכי אכזרית של חלק מה-DJ'ים בפטיפון - הסקראטצ'ינג, בכלל לא משפיעה על ה-SL1210 עקב מבנה הבלם וחיבור המנוע הישיר. בכלל, סקרטצ'ינג עושים מעל שטיחון טפלון חלקלק וההשפעה על הפטיפון היא מינורית. אלו הם מכשירים שנבנו להחזיק חיים שלמים ולא שנתיים - שלוש. DJ היום הולך לעבודה עם דיסק-און-קי ומחשב נישא ולא עם פטיפון. ה-DJ'ים היחידים שמחזיקים פטיפונים היום עורכים הקלטות דיגום באולפנים ואין שום בעיה לרכוש ציוד תקין גם מ-DJ. חוץ מזה - מה זה בדיוק פטיפון ל-DJ? מה, הוא מסתובב במהירות של 33.45 במקום 33.33 סל"ד? יש לו זרוע מבטון? מודבקות עליו חמסות? אור סגול למטה?
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
אני מתלבט לגבי הראש והפונו סטייג .
ראש - grado gold או audio technica at440mla
פונוסטייג - Cambridge Audio 640p או Pro-Ject PHONO BOX MK2