הערת אגב - סוני עושים מאמץ עילאי בכל העולם לחזור לתמונה כשחקן מוביל, ולכן מורידים מחירים. חבל שכל המאמץ הזה הולך לכיס של ישפאר. סתם לצורך המחשה - סוני זולה מול פנסוניק (בחו"ל) בכ - 10% לפחות (ואפילו 15%). ובארץ הקודש היא דווקא עולה יותר ממנה ב - 10%. (כמובן שעל אותם הדגמים). כנראה שמנסים לקחת אקסטרא על המותג ועל גיור.thedoctor כתב:קודם כל תודה על הסיוע והאינפורמציה!
ראיתי אותה בחו"ל והתאהבתי לחלוטין בתמונה ובמראה. המחיר בכל המקומות שראיתי אותה נע בין 1900$ ל-2300$.
אחרי כמה ימים מתישים של חיפושים כאן - אני לא כ"כ מוצא אותה בייבוא מקביל והמחירים דרך ייבוא ישיר אפילו לא מצחיקים או מגוחכים.
מה בדיוק קרה לשוק ה-midend בארץ? הוא לא קיים? יש lowend (לא להיעלב אף אחד...) בטווח של 4000-7000 צריך להיות midend בטווח של 9000-13000 ואז אני יכול להבין highend בטווח של 15000-20000. אבל מה שקורה פה לא מוגזם אפילו, פשוט הזוי?!
מחר נסיון אחרון - אבי סופר ועוד כמה, בתקווה שייצא מזה משהו.
במידה ולא - האם יש טלוויזיות אחרות עם local dimming (ולא edge) בסגנון ה-zl1 או zl800 בגודל 46-47? או שאני מחפש את הגביע הקדוש שלא קיים?...
לגבי שוק ה - midend - אתה לא ממש צודק. יש שוק, רק שאתה לא מחפש בו... קח לדוגמא פנסוניק ET5, סוני HX755, סמסונג, LG 671 ורבות אחרות. אחלה מוצרים.
לגבי ההמלצה של integral - לא בטוח שאיכות local dimming (על גבי full led) משנת 2010-2011 באמת עדיפה על edge led של 2012. תנסה את Sharp 945 שהיא full led, או Sharp Elite אם יש תקציב.
אם תמצא בארץ - תוכל לבדוק את 55LM9600 של LG. אבל קראתי פה שהשחורים שלה גרועים אפילו לדגם של שנה שעברה.
לעניות דעתי - במיוחד לאור תקציבך-הלא-בלתי-מוגבל (כמו של כולנו) - לא הייתי ננעל דווקא על full led כתנאי סף בלתי מעורער - אלא מסתכל על מכלול שלם של שיקולים רלוונטיים עבורך.