תלת מימד במקרנים. לדעתכם לא חבל על הכסף?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

התלת מימד לא פוגע באיכות הדו-מימד ,
פשוט יש מקרנים שהתלת מימד שלהם טוב והדו-מימד פחות , זה לא אומר שצרך לחפש מקרן שהוא רק דו-מימד.

זה אומר שצריך ללכת לחנות ולבדוק כמה מקרנים בתחום שאתה מעוניין בו (דו מימד או תלת מימד או שניהם) ואז להחליט מה לרכוש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78972
שם מלא: עפר לאור

שליחה

movieman,

מסכים לחלוטין.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

מדובר בהעדפה אישית לחלוטין.
לאחר 3 מקרני תלת מימד אני יכול להעיד שמבחינתי מדובר בגימיק נחמד, מלהיב לעיתים, אבל עדיין גימיק, לא נוח ודיי מתסכל ומעייף.

שוב, זוהי דעתי האישית שיתכן ותשתנה ככל שהטכנולוגיה תבשיל יותר ובעיקר ככל שיצאו סרטים מעניינים יותר ביחס למבחר הדל שקיים היום.
גם הבנות שבתחילה הזמינו את כל בית הספר לצפות בזה, דיי איבדו עניין.

לפני כ- 7 שנים מצאתי את עצמי מתבונן בחרקים, פרחים מוזרים ונופים משעממים ב- HD וזאת בהשתאות ובעניין רב, תוך שליחה וקבלה של קלטות דיגיטליות מכל העולם (DVHS ). זו הייתה טרחה עצומה, לוגיסטיקה והמון ביורקרטיה , אבל כל קלטת שנכנסה למכשיר הוידאו הייתה אירוע.

לעומת זאת, תלת מימד לא ממש עושה לי את זה, מעבר לצפיית "הדגמה" של מספר דקות. נחמד. כיפי, אבל לשבת שעתיים ולהתבונן בזה??

באשר לבחירת מקרן, אני דיי מסכים עם איציק במסקנה שלו.
מקרני ה- high end , מגיעים עם תלת מימד בילט אין, כך שזו לא ממש התלבטות.
למעשה, באופן אירוני, אם תרצה לראות את תלת המימד הטוב ביותר תאלץ "להפרד" מהדו מימד הטוב ביותר היות ומקרני ה- LCOS/DILA שכל כך מצטיינים בדו-מימד נופלים באיכות התלת מימד שלהם בהשווה למקרני ה-DLP, שמפגרים בצורה משמעותית בכל הקשור לאיכות הדו-מימד שלהם ממקרני השורה הראשונה.

רן

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

אני להבדיל מידידי רן, מאהב לחלוטין בטכנלוגיה ופשוט צופה כמעט בכל סרט שיוצא, גרוע ככל שיהיה, כי החוויה היא פשוט מדהימה. אין לי שום כאבי עיניים/ראש או סחרחורות. החברים כמוני, טוענים שזה מדהים ומוצלח משמעותית ממה שראו עד עכשיו בקולנוע.

כולי תקווה שיצא לי לראות את האולימפידה הקרובה בתלת....

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היי יניב,

גם אני לא סובל מכאבי עיניים או מסחרחורות ומשתמש במשקפיים הכי מוצלחים שיש כרגע בשוק לטעמי (monster/optoma)

לא נתקלתי באף מבקר שהיה אצלי שטען שיש לו כאבי ראש או סחרחורות. כולם, ללא יוצא מן הכלל, התלהבו ובהו בהשתאות במסך.
עם זאת it fades away מאוד מאוד מהר.
זו הנקודה מבחינתי לפחות.

עד היום אני מסתכל על דברים מסוימים בדו-מימד ונדהם מהאיכות, לעומת זאת רק המחשבה להתחיל לראות סרט בתלת מימד מוציאה לי את החשק, יש בזה משהו מסורבל, לא טבעי ואני מתקשה להאמין שזה יכול להחזיק לאורך זמן אצל קהל גדול בפורמט הנוכחי, אלא אם "יסירו" את המשקפיים.

כל זאת מבלי שכרגע נכנסנו לשאלה אם מקרנים (אין לי שום נסיון עם טלויזיות) מסוגלים להתמודד עם תלת מימד בכל הקשור לאיכות הצפייה ביחס לאיכות שמסוגלים להגיע היום בדו-מימד.
לטעמי לפחות יש עדיין מרחק לא קטן שהטכנולוגיה צריכה לעבור כדיי להדביק את הפער מדו-מימד. תנועה, צבעים, בהירות, חדות, קונטרסט. הרבה מאוד מקום לשיפור וזה אני אומר עם מקרן לא רע בכלל.

רן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

RanMoyal כתב:מדובר בהעדפה אישית לחלוטין.
לאחר 3 מקרני תלת מימד אני יכול להעיד שמבחינתי מדובר בגימיק נחמד, מלהיב לעיתים, אבל עדיין גימיק, לא נוח ודיי מתסכל ומעייף.

למעשה, באופן אירוני, אם תרצה לראות את תלת המימד הטוב ביותר תאלץ "להפרד" מהדו מימד הטוב ביותר היות ומקרני ה- LCOS/DILA שכל כך מצטיינים בדו-מימד נופלים באיכות התלת מימד שלהם בהשווה למקרני ה-DLP, שמפגרים בצורה משמעותית בכל הקשור לאיכות הדו-מימד שלהם ממקרני השורה הראשונה.

רן
...
זה בערך מה שאמרתי בפוסט הקודם שלי שהתלת מימד פוגע מידי פעם בדו מימד.

אז??? מה קונה זה שהדו מימד חשוב לו יותר מהתלת מימד?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא קונה כלום.

בטח לא באמצע יולי.

רן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

RanMoyal כתב:לא קונה כלום.

בטח לא באמצע יולי.

רן
...
:lol: (Y)

sagi1261
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 594

שליחה

צהרים טובים ,אני אישית ממש מאוהב בתלת המימד ,ללא כול תופעות של סחרחורות ,כולל אישתי וילדי ,פשוט מחובר בטרוף חוויה אדירה עם גודל מסך ענק,לעומת זאת השבוע הזמנתי חבר להדגמה,תגובה הראשונית שלו היתה wow אחרי צפייה של שעה בתלת המימד הוא לא היה מוכן בשום פנים ואופן להוריד את המשקפיים ,בסיום ההדגמה כאשר הוא הוריד את המשקפיים תופעת הסחרחורת לא פסחה עליו, לפי דעתי זה עינין אינדיבידואלי לכול אחד ואחד אף פעם לא נגיע לעמק השווה בנושא התלת מימד .

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

אני חושב שזה מאוד אינדיבידואלי והשירשור הזה דיי מציג את זה כך.
אני חושב שכל אחד סקרן לראות כמה סרטים בתלת מימד. השאלה הגדולה היא מה קורה אחרי הסרטים האלה. יש כאלה שזה רק יעשה להם תאבון ויש כאלה שהמשקפיים אצלם בבית יעלו אבק.
אני אישית ממש לא מתלהב מתחושת העומק בסרטים. סרט תלת מימיד שאין בו IN YOUR FACE אני תמיד אעדיף לראות בדו מימד.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

movieman כתב:התלת מימד לא פוגע באיכות הדו-מימד ,
פשוט יש מקרנים שהתלת מימד שלהם טוב והדו-מימד פחות , זה לא אומר שצרך לחפש מקרן שהוא רק דו-מימד.

זה אומר שצריך ללכת לחנות ולבדוק כמה מקרנים בתחום שאתה מעוניין בו (דו מימד או תלת מימד או שניהם) ואז להחליט מה לרכוש.
...
כל מה שכתבת נכון . (Y) אבל כיום התלת מימד נהפך לחלק בילתי נפרד ממקרני האיכות .
ואני בטוח שמדגם לדגם חדיש יותר התלת מימד יכנס כמעט לכל מקרן .

לכן מי שמעוניין במקרן איכותי יקבל את התלת מימד בחבילה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem

שליחה

9000es כתב:

...

...
מסכים (Y)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

9000es כתב:

...

...
מסכים איתך - גם אני כשחשבתי על מקרן זה היה ברור שהוא חייב לכלול תלת מימד .

חזור אל “מקרנים”