Samsung Vs LG, תלת מימד אקטיבי מול פאסיבי, בעד ונגד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185

שליחה

psibeast כתב:ההתרשמות האישית שלי מהביקור ב CES2012 שבו ראינו באותו יום טלוויזיות תלת מימד מכל הטכנולוגיות ומכל החברות, הטלוויזיות הפסיביות של LG השאירו אותנו עם תחושת ה wow הכי גדולה. אני לא יודע לגבי איבוד רזולוציה, ולא הרגשתי בעיית הבהוב עם המשקפיים האקטיביות, אבל האיזור של LG עם המשקפיים הפסיביות, ובמיוחד במסך ה OLED, היה כל כך מרשים שחזרנו אליו במיוחד רק כדי לראות שוב את תלת המימד. אני חייב להודות שלא ספרתי כל כך את LG כשחקן רציני בתחום תלת המימד עד שלא ראיתי את הטלוויזיות החדשות הפסיביות שלהם. ממש התרשמתי.
...
LG חברה מצויינת ויש הרבה כבוד, אבל קח בחשבון שהתצוגה בתערוכות תמיד מותאמת לטכנולוגייה שאתה רוצה להדגים (ואני מדבר מניסיון של אחד שיצא לו להציג טכנולוגיה ב- CES יותר מפעם אחת)

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

keyser כתב:מסכים עם רוב הדברים של עפר.

יתרונות התלת המימד הפסיבי מתבטאים בעיקר ב: צפייה בתלת מימד בקבוצות גדולות של חברים/משפחה), מחיר המשקפיים (לא כולם יודעים/רוצים לרכוש ב ebay, ומעדיפים לקנות כאן ועכשיו - לזה תלת המימד הפסיבי מושלם), ריצודים ועייפות העין (רוב הפידבקים המעשיים אומרים שהפסיבי מעייף פחות).

לגבי הרזולוציה, קיימים אישורים רשמיים של VDE על FULL HD בתלת המימד הפסיבי של LG (לא יודע אם ע"פ חוקי הפורום מותר לי לפרסם כאן, אך אני יכול לשלוח לכל דורש).

שורה תחתונה,
צריך לראות סרט באורך מלא בתלת מימד אקטיבי מול תלת מימד פסיבי, ולהחליט ממה נהנים יותר / איפה איכות התמונה טובה יותר/ איפה התלת מימד עמוק יותר וכו'.
...
ראה להלן מאמר מעניין של consumer report האמריקאי (שלא חשוד במשוא פנים) שמסביר גם לגבי ההבטחה ל FULL HD בתלת מימד הפאסיבי של LG
http://news.consumerreports.org/electro ... 3d-tv.html

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

androidsmart כתב:
eyalgottfried כתב:אני לא חושב שיש איזו חנות שתיתן לאדם פרטי לשבת שעה וחצי או יותר מול מסך ולראות תלת מימד ואחר כך לחזור ביום אחר ולעשות את זה שוב עם משקפיים אחרות.

אני חושב שבסופו של דבר זה עניין של אייכות. זה בערך כמו להגיד על ההבדלים בין FHD ל- HDR. ב- HDR ייראו טוב מאוד וב-FHD ייראו מצויין. כך גם לגבי הנושא של המשקפיים. אין ספק שבמשקפיים הפאסיביות רואים טוב מאוד ומשקפיים האקטיביות ייראו מצויין. כמו כן,

כמו ששידוריי SD ב-HDR ייראו כמעט אותו הדבר ב-FHD, כך גם עם המשקפיים. כדי להגיע לרמה של מצויין באקטיביות צריך סרט שמותאם למשקפיים אקטיביות ואלו שוקלים באיזור ה-40 ג'יגה.
...
לא צריך סרט של 40G, ההבדל ניכר כבר בכל סרט SBS 3D (הפורמט הנפוץ ביותר ברשת ל 3D) שתמצא ברשת (10-20G), באקטיבי תראה ברזולוצייה של 920X1080 ובפאסיבי 920X540 שזה פחות מרזולוצית HDR!
...
מעבר לנתוני המעבדה שאתה מציג כאן, לא נתקלתי באחוז יוצא דופן של לקוחות שטוענים שהם רואים משמעותית טוב יותר בתלת מימד אקטיבי.
אצלנו בח.י. אנו נתקלים ב-2 הצדדים: אלה שרואים תלת מימד אקטיבי (בפלזמות תלת מימד), ואלה שרואים תלת מימד פסיבי (בכל שאר המסכים).

לכן ביקשתי שתוסיף סקר... To the bottom line

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

האמת זה מצחיק, כשרכשתי את המסך האחרון שלי, בדיוק נכנסו הפסיביות של LG ועשו רעש גדול. על הנייר היה רושם שמדובר בהבטחה וכבר הייתי משוכנע שאלך על תלת מימד פסיבי. עד שהלכתי לראות את ההדגמה של LG בעצמה. מאוד התאכזבתי מאיכות התלת-מימד לעומת האקטיבי של סמסונג, ולכן החלטתי באותו רגע ללכת על אקטיבי, ואני כמובן לא מצטער על כך.
יש אנשים שיאמרו בדיוק את ההיפך. כל אחד רואה אחרת.

עזוב נתונים על הנייר, זה לא באמת משנה. לך לראות בעצמך את המסכים, נסה זוויות שונות, נסה להתאים את המצב כמה שאפשר לזה שאצלך בבית ותבחר במה שנראה לך עדיף.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

קרמריקה כתב: יש אנשים שיאמרו בדיוק את ההיפך. כל אחד רואה אחרת.

עזוב נתונים על הנייר, זה לא באמת משנה. לך לראות בעצמך את המסכים, נסה זוויות שונות, נסה להתאים את המצב כמה שאפשר לזה שאצלך בבית ותבחר במה שנראה לך עדיף.
...
(Y)

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ואיך תלת מימד עובד בקולנוע ואיפה אפשר לראות כל אחת מההשיטות?

שליחה

REALD ו-MASTERIMAGE שיטה פאסיבית ברזולוצייה מירבית
הטכנולוגיה: קיטוב אופטי מעגלי, תמונות בקיטוב מעגלי שמאלי וימני מוקרנות לסירוגין, הפרדת התמונות לעיני הצופה מתבצעת בעזרת משקפיים פאסיביים כאשר עדשה אחת מקטבת מעגלי שמאלי והשנייה מעגלי ימני.
זוהי שיטת ההקרנה התלת ממדית הנפוצה בעולם, ומשמשת גם בישראל את רשת בתי הקולנוע גלובוס (REAL-D), ההקרנה דיגיטלית
יתרונות:
1.נוח לצפייה ממושכת, משקפיים קלים
חסרונות:
2.אפקט תלת המימד פחות מודגש

XPAND CINEMA שיטה אקטיבית ברזולוצייה מירבית
הטכנולוגיה: הפרדה על ידי החשכה (Eclipse method), תריסים אלקטרונים הנפתחים ונסגרים לסירוגין בעדשות המשקפיים האקטיביים חושפים בפני כל עין את התמונה המתאימה, הסנכרון נעשה באמצעות אלומת אור אינפרא אדום
בשיטה זו משתמשים בבתי הקולנוע סינמה סיטי
יתרונות:
1.איכות 3D טובה
חסרונות:
2.משקפיים כבדים יחסית

DOLBY-3D שיטה פאסיבית ברזולוצייה מירבית
הטכנולוגיה: הפרדה על בסיס צבע (wavelength multiplex visualization), תחום ספקטראלי מסוים בכל אחד מצבעי היסוד אדום ירוק והכחול משמש להצגת התמונה לעיין אחת ותחום ספקטראלי אחר בכל אחד מצבעי היסוד משמש לעיין השנייה, פילטר מתאים עבור כל עין במשקפיים הפאסיביים מעביר רק את הקבוצה המתאימה וכך גם את התמונה המתאימה, המוח משלב את קבוצות הצבעים משתי העיניים כך שלא נפגמת איכות הצפייה.
זוהי שיטת ההקרנה התלת ממדית החדישה ביותר ומשמשת בישראל את רשת בתי הקולנוע רב-חן, יס-פלנט לב אבן יהודה וסינמה אילת
יתרונות:
1.נוח לצפייה ממושכת
2.איכות תמונה טובה, הפסדי בהירות מינימאליים לעומת השיטות הדורשות קיטוב
חסרונות
1.צופים דיווחו על סטייה בצבעים במקרים מסוימים
2.עדשות המשקפיים מבריקות ונוצרים לעיתים החזרי אור העלולים להפריע לצפייה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

androidsmart

אין שום סיבה לתחושה של סטיה מצבעים עבור Dolby3D כי מה שזז הוא התדר המרכזי של שלושת צבעי היסוד - דבר שהעין האנושית לא מזהה (כל עוד אין גלישה לתוך תחום תדר של צבע אחר).

מה שמשונה במשקפיים הללו זה איך שהם מחזירות אור (גוון זהבהב זוהר ומשונה), אך ברגע שעובר דרך זה אור המקרן, אין בעיה אמיתית עם זה.

לגבי XpanD 3D, לא ציינת שזה רלוונטי להקרנות דיגיטליות. זה חוסך כסף מכיוון שאין צורך לחלקים זזים (כמו בהקרנה פסיבית החלפית) ואין צורך בשני מקרנים (כמו בשיטה הפסיבית הדואלית).

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568

שליחה

כשאני חיפשתי מסכים, חיפשתי שיהיה בהם תלת מימד.
ראיתי בזמנו את הסמסונג D550, ואיך ששמתי אותם הרגשתי הבהובים בעיניים.
לעומתו, ב D8000 לא היו הבהובים, אבל עדיין, לילדים קטנים, עדיף הפאסיבי,שבו אין ריצודים והם יכולים לשבת ולראות, ואצלי הם ישבו שעה שלמה וראו דרדסים ונהנו, אמנם קמו אחרישעה, אבל מחוסר סבלנות. לשאלתי, לא הרגישו סחרחורות או עייפות בעיניים.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

androidsmart כתב:
psibeast כתב:ההתרשמות האישית שלי מהביקור ב CES2012 שבו ראינו באותו יום טלוויזיות תלת מימד מכל הטכנולוגיות ומכל החברות, הטלוויזיות הפסיביות של LG השאירו אותנו עם תחושת ה wow הכי גדולה. אני לא יודע לגבי איבוד רזולוציה, ולא הרגשתי בעיית הבהוב עם המשקפיים האקטיביות, אבל האיזור של LG עם המשקפיים הפסיביות, ובמיוחד במסך ה OLED, היה כל כך מרשים שחזרנו אליו במיוחד רק כדי לראות שוב את תלת המימד. אני חייב להודות שלא ספרתי כל כך את LG כשחקן רציני בתחום תלת המימד עד שלא ראיתי את הטלוויזיות החדשות הפסיביות שלהם. ממש התרשמתי.
...
LG חברה מצויינת ויש הרבה כבוד, אבל קח בחשבון שהתצוגה בתערוכות תמיד מותאמת לטכנולוגייה שאתה רוצה להדגים (ואני מדבר מניסיון של אחד שיצא לו להציג טכנולוגיה ב- CES יותר מפעם אחת)
...
נכון, אבל איך זה רלוונטי? כל התצוגות בתערוכה של כל החברות היו אמורות להיות optimized לטכנולוגיות שלהן. גם סוני למשל חילקה משקפי תלת מימד בכניסה למתחם שלה, והתצוגה שלה הרשימה אותי הרבה פחות מאשר LG.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206

שליחה

androidsmart כתב:
...
...
על איזה ניסיון מדובר אם אפשר לשאול ?
האם אתה נציג של סמסונג ? עוסק בתחום בצורה כזו או אחרת ?

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עמישי כתב:כשאני חיפשתי מסכים, חיפשתי שיהיה בהם תלת מימד.
ראיתי בזמנו את הסמסונג D550, ואיך ששמתי אותם הרגשתי הבהובים בעיניים.
לעומתו, ב D8000 לא היו הבהובים, אבל עדיין, לילדים קטנים, עדיף הפאסיבי,שבו אין ריצודים והם יכולים לשבת ולראות, ואצלי הם ישבו שעה שלמה וראו דרדסים ונהנו, אמנם קמו אחרישעה, אבל מחוסר סבלנות. לשאלתי, לא הרגישו סחרחורות או עייפות בעיניים.
...
D8000 היא גם 3D אקטיבית, האם זו הפלזמה שרכשת?

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206

שליחה

הבנת הנקרא, הוא כתב שעדיף לילדים פאסיבי, הוא רכש LG 671.. פאסיבית..

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

oferlaor כתב:androidsmart

אין שום סיבה לתחושה של סטיה מצבעים עבור Dolby3D כי מה שזז הוא התדר המרכזי של שלושת צבעי היסוד - דבר שהעין האנושית לא מזהה (כל עוד אין גלישה לתוך תחום תדר של צבע אחר).

מה שמשונה במשקפיים הללו זה איך שהם מחזירות אור (גוון זהבהב זוהר ומשונה), אך ברגע שעובר דרך זה אור המקרן, אין בעיה אמיתית עם זה.

לגבי XpanD 3D, לא ציינת שזה רלוונטי להקרנות דיגיטליות. זה חוסך כסף מכיוון שאין צורך לחלקים זזים (כמו בהקרנה פסיבית החלפית) ואין צורך בשני מקרנים (כמו בשיטה הפסיבית הדואלית).
...
תודה על ההערות הבונות

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

adirbooking כתב:
androidsmart כתב:
...
...
על איזה ניסיון מדובר אם אפשר לשאול ?
האם אתה נציג של סמסונג ? עוסק בתחום בצורה כזו או אחרת ?
...
ממש לא, ולא קשור לתחום, אני מנהל פיתוח בהייטק בתחום שונה לחלוטין

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

adirbooking כתב:הבנת הנקרא, הוא כתב שעדיף לילדים פאסיבי, הוא רכש LG 671.. פאסיבית..
...
הוא לא צריך לדעת שקניתי את ה 671, אבל אכן רשמתי שקניתי תלת פאסיבי.
דרך אגב, ראיתי משחק מהיורו באיכות HD (לא ששילמתי לחבילה, אלא דרך האינטרנט), ועברתי מדו מימד לתלת, והיה נחמד. ראו עומק בתמונה.
גם אוואטר שהתחלתי לראות מדליק ממש.
אמנם לא כמו אולם קולנוע, אבל בהחלט מספק אותי.

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עמישי כתב:
adirbooking כתב:הבנת הנקרא, הוא כתב שעדיף לילדים פאסיבי, הוא רכש LG 671.. פאסיבית..
...
דרך אגב, ראיתי משחק מהיורו באיכות HD (לא ששילמתי לחבילה, אלא דרך האינטרנט), ועברתי מדו מימד לתלת, והיה נחמד. ראו עומק בתמונה.
...
גם לא רשמת שקנית, למעשה כתבת: "לילדים קטנים, עדיף הפאסיבי" והיה ניתן לחשוב שאתה מתבלבל ומתייחס ל D8000, אבל עזוב אותך מתחביר אני יודע שלא שמים על זה היום דגש בבית ספר.
אבל תענה לי בכנות, איך האיכות בטלויזיה שלך כאשר אתה צופה בסרט SBS והרזולוצייה שאתה רואה היא סה"כ 920X540 לעומת 920X1080 בתלת מימד אקטיבי? האם אתה יכול להגיד בכנות מלאה שהאיכות זהה לאותו סרט 2D הנצפה ב FHD?

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

psibeast כתב:
androidsmart כתב:
...
...
נכון, אבל איך זה רלוונטי? כל התצוגות בתערוכה של כל החברות היו אמורות להיות optimized לטכנולוגיות שלהן. גם סוני למשל חילקה משקפי תלת מימד בכניסה למתחם שלה, והתצוגה שלה הרשימה אותי הרבה פחות מאשר LG.
...
אתה צודק, כל התצוגות הם optimized כפי שאמרת, ומכאן שכל חברה בונה את התצוגה שלה כך שלא תחשוף חולשות בטכנולוגיה שלה ומצד שני תבליט חוזקות, הסרטים, תנאי התאורה והצפייה נבחרים כך שלדוגמא חולשה ברזולוצייה אנכית לא תבוא לידי ביטוי במהלך התצוגה. מאחר ו LG היא חברה מצויינת אני משוכנע שהדמו שלה היה מרשים (לצערי או לשמחתי לא הייתי השנה ב CES 2012 כך שלא ראיתי את מה שתארת) ובהחלט לא אתפלא אם היה טוב מזה של המתחרים אך זה עדיין לא אומר שהחולשה המרכזית של 3D פאסיבי (כפי שממומש היום) לא תבוא לידי ביטוי אצל הלקוח בבית למרות שלא אובחנה כלל בתערוכה.

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

androidsmart כתב:
עמישי כתב:
...
...
גם לא רשמת שקנית, למעשה כתבת: "לילדים קטנים, עדיף הפאסיבי" והיה ניתן לחשוב שאתה מתבלבל ומתייחס ל D8000, אבל עזוב אותך מתחביר אני יודע שלא שמים על זה היום דגש בבית ספר.
אבל תענה לי בכנות, איך האיכות בטלויזיה שלך כאשר אתה צופה בסרט SBS והרזולוצייה שאתה רואה היא סה"כ 920X540 לעומת 920X1080 בתלת מימד אקטיבי? האם אתה יכול להגיד בכנות מלאה שהאיכות זהה לאותו סרט 2D הנצפה ב FHD?
...
שאלה מעניינת. טרם יצא לי לבדוק את הסוגייה הזאת, אבל אני מרים את הכפפה. אני ישיג אצ אחד הסרטים שיש לי בתלת, בגרסת 1080P ואשווה בינהם.

androidsmart פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עמישי כתב:
androidsmart כתב:
עמישי כתב:
...
...
...
שאלה מעניינת. טרם יצא לי לבדוק את הסוגייה הזאת, אבל אני מרים את הכפפה. אני ישיג אצ אחד הסרטים שיש לי בתלת, בגרסת 1080P ואשווה בינהם.
...
(Y) אשמח לשמוע את תוצאת ההשוואה

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

אני לא מסכים שהעובדה שאקאיבי ממתג כל פעם עין אחת היא לא רלוונטית.
במקרה שלי לדוגמא (שבטח יש עוד כמוני) יש הבדל בין שתי העיניים שאחת רואה יותר טוב מהשני משמעותית, וכנראה השניה גם מבצעת פוקוס איטי יותר (בגלל בעיתה הראיה?). ברגע שמבוצע מיתוג מהיר ביניהן, זה מקשה עלי מאוד.
ובלי קשר, ההבהובים האלה יכולים לשגע את המוח...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”