גם אורנג' החלה לגבות כסף עבור שיתוף אינטרנט

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

psibeast כתב:אני שואל שוב - איך בכלל טכנית הם יכולים לשלוט על זה? זה משהו שמתבצע ברמת המכשיר, לא ברמת הרשת שלהם.
...
זה נעשה בזמנו בחלק מהרשתות\מפעילות בארה"ב.
הם אומנם לא יכולים לכבות לך את היכולת הזאת (tethering) על המכשיר (אלא אם זה מכשיר שהם מכרו לך) אבל הם מזהים די בקלות חתימות של אפליקציות ונתוני מכשיר (נניח MAC Address) בתעבורה על הרשת שלהם. לדוגמא, אם הם מזהים חתימה של דפדפן IE על תעבורת הנתונים הם יודעים בוודאות שהמכשיר משמש כנקודת גישה (הרי דפדפן IE לא רץ על אנדרואיד או על אייפון). אחרי הזיהוי הזה, הם יכולים לכבות לגמרי את השימוש ב DATA או יכולים להגביל את רוחב הפס של הגלישה. אגב, המנגנון הזה נמצא בשימוש רב גם בבתי מלון שדורשים תשלום עבור נקודות הגישה שלהם ולא מוכנים שעל חיבור אחד עליו שילמתם, יתחברו הרבה לקוחות (מכשירים) בחינם.

כמו שהבנתם כבר, יש אפליציות שמאפשרות לכם לעקוף את החסימה הזאת.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

מדהים איך הישראלים במקרה הזה חברות הסלולאר מנסות בכל דרך אפשרית לחלוב את הצרכן
ומנסות בכל דרך למצוא פירצה לעקוף את הרגולטור ועד שיתעוררו אי שם למעלה במשרד התקשרות חברות התקשורת יכניסו לעצמן לא מעט כסף, ככה זה שגלגלי המנגנון המפקח עובדים לאט
אני בטוח שאם משרד התקשורת יפרסם שזה לא חוקי ירוצו תביעות יצוגיות כנגד החברות
לא מצליח להבין את שיטת מצליח הזו הרי אם תהיה תביעה יצוגית ולבטח יזכו החברות יפסידו כסף יותר מאשר הן הכניסו לעצמם בכל תקופת הגביה
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אגב, אני לא כל כך בטוח שהחוק אוסר עליהם לעשות את זה, הלחץ לדעתי צריך להגיע מהלקוחות ולא מהרגולטור.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

מה FoxFi עושה שמונע מהם לדעת?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה

osherov כתב:אגב, אני לא כל כך בטוח שהחוק אוסר עליהם לעשות את זה, הלחץ לדעתי צריך להגיע מהלקוחות ולא מהרגולטור.
...
אני לא עו"ד אבל נראה שכן:
ב) בעל רישיון ומי שעוסק בסחר בציוד קצה שהוא ציוד רדיו טלפון נייד (בסעיף זה – ציוד קצה רט"ן), לא יגרום להגבלה או לחסימה כמפורט להלן, בעצמו או באמצעות אחר, לרבות בדרך של קביעת תעריפים:
(1) הגבלה או חסימה של האפשרות הנתונה למנוי לעשות שימוש בכל שירות או יישום, המסופקים על גבי רשת האינטרנט;
(2) הגבלה או חסימה של התכונות או המאפיינים המובנים של ציוד קצה רט"ן;
(3) הגבלה או חסימה של האפשרות הנתונה למנוי לעשות שימוש בציוד קצה רט"ן בכל רשת בזק ציבורית של בעל רישיון.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

osherov כתב:אגב, אני לא כל כך בטוח שהחוק אוסר עליהם לעשות את זה, הלחץ לדעתי צריך להגיע מהלקוחות ולא מהרגולטור.
...
לחץ ציבורי זה לא הדבר החזק של הישראלים וזו סיבה שיש נסיון להתערבות גדולה
של הרגולטור במגוון תחומים

המחאה הכי צודקת שהייתה זה על הקוטג' גם לא עשתה דבר ומה שיעשה משהו זה התערבות הרגולטור שכבר רואים את סימני הפתיחה, זה תהליך של שנים קרטלים שקיבלו חסות מכלל משלות ישראל ועכשיו בעכבות המחאה הגדולה שנה שעברה הרגולטורים מנסים לטפל בעניין אבל לא עושים מספיק כי מאוד קשה למגר שחיטות ועושק של שנים.

הישראלים לצערי הם לא עם של מאבקים ומחאות לאורך זמן, אנחנו טובים במהלכים לזמן קצר
זו הסיבה לדעתי שאנחנו נתקלים בהרבה עושק מצד חברות כלפי האזרח בין אם מדובר במזון או תקשורת ובין אם מדובר בחברות ביטוח כולם רמאים וכולם מנסים למצוא דרך לעקוף הוראות רגולטור ומי שצריך לתת ולהכריע כנגד אותם עושקי ציבור זה בית המשפט שלא עושה דבר בעניין
אותו דבר כשאתה טיפש.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251

שליחה

mp3lll כתב:מה FoxFi עושה שמונע מהם לדעת?
...
לא יודע מה זה עושה שמונע מהם לדעת,אבל לי ולרבים אחרים באורנג' זה עובד .תנסה ותראה בעצמך.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Bonanja,
גם אני לא עורך דין אבל על פי מה שהבאת גם להגביל את רוחב הפס של הגלישה אסור להם והרי רובם מצהירים על זה שהם רשאים לעשות כך, קשה לי להאמין שהם כולם ביודעין, עוברים על החוק.

mp3lll,
לא מכיר ספציפית את ה FoxFi אבל אני מניח שזאת אפליקצייה שמתנהלת כשרת Proxy על הסמארטפון שלך וכל תעבורה לרשת מתבצעת דרך אותו שרת Proxy. זה אומר לדוגמא שאם התחברת עם מחשב נישא דרך הסמארטפון לרשת אז האפליקצייה תשנה את ה MAC Address של המחשב נישא שלך בחבילות (packets) שיוצאות מהמכשיר לרשת. זה יקשה על החברות הסלולריות לזהות את החתימה של המכשירים השונים (עדין, ברוב המקרים, טכנולוגית, אם הם יתאמצו הם יצליחו לזהות שימוש במכשיר נוסף)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

אני בכללי עושה את זה רק בשימוש לאייפד, אז אני מניח שלא ניתן לראות את זה, או שאני טועה :roll:
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

osherov כתב:Bonanja,
גם אני לא עורך דין אבל על פי מה שהבאת גם להגביל את רוחב הפס של הגלישה אסור להם והרי רובם מצהירים על זה שהם רשאים לעשות כך, קשה לי להאמין שהם כולם ביודעין, עוברים על החוק.
...
כשיצא החוק שלא מאפשר יותר לחברות הסלולאר לחייב לקוחות להתחייבות סלקום הייתה הראשונה שיצאה עם זה החוצה
לאורנג' לעומת זו לקח לה לא מעט חודשים עד שהיא הפנימה וגם היא כבר לא מחייבת לקוחות
החברות מנסות את שיטת מצליח הן יודעות כניראה שלתבוע אותם זה תהליך ארוך ולא כולם יעשו זאת מה עוד שהצרכן הישראלי לא כל כך מהר מצביע ברגליים ועובר בין חברות
אני מניח שאם ישנה הגבלה משרד התקשורת יעשה משהו בנדון מתי? אני מניח שבעוד כמה שנים .
כמה שנים לקח למישרד התקשורת לחוקק חוק בנוגע להתחייבות? אם הוא כל כך היה רוצה הוא היה יכול מהיום הראשון של כניסת חברות הסלולאר להגביל ועובדה שלקח לו לא מעט שנים. מה שמביא אותי לחשוב בזמן שאני כותב שיכול מאוד להיות שקיימת קונספירציה בין משרד התקשורת לבין חברות הסלולאר מעין עצימת עיין על אי עמידה בחוק לתקופה מסויימת על מנת שחברות הסלולאר יוכלו לקבל הכנסה בעכבות "הפסדים" עכב החוקים החדשים.
דבר שכמובן לא יעבור את מבחן בג"ץ אבל זה בהחלט אפשרי ונראה דווקא הגיוני בהסתכל אחורה כמה זמן לקח למשרד התקשורת לחוקק חוקים לטובת הצרכן
אותו דבר כשאתה טיפש.

Rיקושט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

osherov כתב:
psibeast כתב:אני שואל שוב - איך בכלל טכנית הם יכולים לשלוט על זה? זה משהו שמתבצע ברמת המכשיר, לא ברמת הרשת שלהם.
...
זה נעשה בזמנו בחלק מהרשתות\מפעילות בארה"ב.
הם אומנם לא יכולים לכבות לך את היכולת הזאת (tethering) על המכשיר (אלא אם זה מכשיר שהם מכרו לך) אבל הם מזהים די בקלות חתימות של אפליקציות ונתוני מכשיר (נניח MAC Address) בתעבורה על הרשת שלהם. לדוגמא, אם הם מזהים חתימה של דפדפן IE על תעבורת הנתונים הם יודעים בוודאות שהמכשיר משמש כנקודת גישה (הרי דפדפן IE לא רץ על אנדרואיד או על אייפון). אחרי הזיהוי הזה, הם יכולים לכבות לגמרי את השימוש ב DATA או יכולים להגביל את רוחב הפס של הגלישה. אגב, המנגנון הזה נמצא בשימוש רב גם בבתי מלון שדורשים תשלום עבור נקודות הגישה שלהם ולא מוכנים שעל חיבור אחד עליו שילמתם, יתחברו הרבה לקוחות (מכשירים) בחינם.

כמו שהבנתם כבר, יש אפליציות שמאפשרות לכם לעקוף את החסימה הזאת.
...
למיטב הבנתי אתה טועה, החשיבה שלך היא אומנם "הגיונית" ( חוץ מהMAC ADDRESS ) אבל ספקיות הסלולר לא יכולות
להרשות לעצמן "לנחש" שמישהו עושה טיטירינג רק כי הם זיהו חתימה של IE בפקטים (שלא לדבר על ציוד הDPI שצריכים להפעיל כאן)

מה שקורה הוא שהטלפון עצמו מוגדר לפנות לAPN שונה שנועד כולו בשביל טיטרינג, האפשרות הזאת לא ניתנת לשינוי
בטלפון (באייפון) וככה אפל בעצם משתפים פעולה עם ספקיות הסלולר, כדי שידעו לחייב אותך בהתאם.
גם באנדרואיד זה קיים, אבל לדעתי שם זה ניתן לשינוי ויש אפליקציות שמשנות את הAPN ואז הספקית לא יכולה לדעת
אם אתה עושה טיטרינג או סתם גולש בטלפון.

Rיקושט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

osherov כתב:Bonanja,

mp3lll,
לא מכיר ספציפית את ה FoxFi אבל אני מניח שזאת אפליקצייה שמתנהלת כשרת Proxy על הסמארטפון שלך וכל תעבורה לרשת מתבצעת דרך אותו שרת Proxy. זה אומר לדוגמא שאם התחברת עם מחשב נישא דרך הסמארטפון לרשת אז האפליקצייה תשנה את ה MAC Address של המחשב נישא שלך בחבילות (packets) שיוצאות מהמכשיר לרשת. זה יקשה על החברות הסלולריות לזהות את החתימה של המכשירים השונים (עדין, ברוב המקרים, טכנולוגית, אם הם יתאמצו הם יצליחו לזהות שימוש במכשיר נוסף)
...
חברים, רדו מהעניין הזה של הMac Address. ניתן להניח שהשימוש בMAC מתבצע כמו ברשתות Ethernet וזה בlayer 2 בין נקודה לנקודה, כלומר בין המחשב הנייד לבין הסלולארי ובין הסלולארי לבין החברה הסלולארי שלו.
זאת אומרת שהMAC של המחשב הנייד מגיע אך ורק עד המכשיר הסלולארי ובכל מקרה המפעיל הסלולארי רואה אך ורק את הMAC של המכשיר הסלולארי, לא משנה אם הוא טיטרד או לא.

בדיוק כמו שהMACים של הרשת הביתית שלכם לא עוברים לWAN וכל מה הISP שלכם רואה הוא רק את הMAC של הWAN של הנתב שלכם.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

כמו שנאמר בשרשור שאני פתחתי הזיהוי של tethering נעשה ברמת APN

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forum ... =162349198

באנדרויד לא מסובך לעקוף את זה, אולי פשוט לא לעדכן ל-ROM של המפעילה.
, ב-iPhone קצת יותר מסובך.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

קצת פספסתי את הדיון הזה, אבל עכשיו ניסיתי להפעיל tethering וזה עובד (אני עדיין מנוי באורנג'). לא קפצה שום הודעה (כמו שתואר כאן). לי נראה קצת מוזר שיש להם דרך לדעת האם הפעלתי פונקציות כאלה במכשיר, במיוחד לאור העובדה כי אין לספק שום גישה למכשיר חוץ מאולי mac address

Rיקושט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כמו שכבר נאמר, הם יודעים שאתה מבצע טיטרינג ע"י זה שהאייפון\אנדרואיד מתוכנתים מראש להפנות את החיבור שלך לAPN בשם שונה מאשר הAPN הרגיל בו הטלפון גולש.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Rיקושט כתב:כמו שכבר נאמר, הם יודעים שאתה מבצע טיטרינג ע"י זה שהאייפון\אנדרואיד מתוכנתים מראש להפנות את החיבור שלך לAPN בשם שונה מאשר הAPN הרגיל בו הטלפון גולש.
...
אז במידה ואני מפעיל tethering אני אמור לקבל הודעה כלשהי?

Rיקושט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה אמור, כן, לפי מה שמדווחים.

אני לא קיבלתי הודעה כזאת אבל הפעם האחורה שעשיתי טיטרינג הייתה לפני שבועיים, גם באורנג'.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

באיפד יש מקום לפעמים apn האחד עבור האיפד עצמו והשני עבור טיטרינג. בעקרון בהוט מוביל אמורים לרשום בapn לטלפון net.hotem וב apn השני לטובת הטיטרינג pc.hotem
בתחילה האיפד שלי לא נתן לשמור נתון apn עבור הטיטרינג , לר יודע אם בגלל שהאיפד שלי הובא מארהב וכלל סים של at&t שגם הם לא מאפשרים טיטרינג אבל לאחר כמה עשרות נסיונות וקריאה באינטרנט הצלחתי וכעת אני משתף בלי בעיה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

יש מישהו בפורום שקיבל הודעה כזאת, והוא יכול לציין איזה APN's מוגדרים לו בדיוק בטלפון? אצלי יש uinternet פעיל, ועד כמה שאני זוכר tethering עבד בעבר, ותוך כמה דקות אוודא את שוב.

עידכון
בדקתי, הכל עובד תקין, הלפטופ גולש דרך הטלפון, וב-whatismyip.com רואים אותה כתובת גם בלפטופ וגם בטלפון. אולי זה באמת עניין של גרסת אנדראיד בה משתמשים, כי אין לי מושג מה ספקיות יכולות להכניס לגסאות שלהן... בעצם הן יכולות להכניס כל מה שהן היו רוצות
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 25/06/2012 23:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

Rיקושט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חחח, איזה כתובת חשבתי שיראו?!

הטיטרינג זה סה"כ נתב wifi-<3g בדיוק כמו הנתב wifi->hot\adsl

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”