שרשור תגובות: מהפכת הטלויזיה של ישראל: OTT,DTT ב-2013

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #21 

כתבה מעניינת ומפורטת. תענוג לקריאה.
לירן

בראון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

האם יהיה סוף סוף AC3 אמיתי , DTS ?
רזולוציה FHD ?
תלת מימד יהיה ?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #23 

בראון, גם הטכנולוגיות של הלווין והכבלים מאפשרות את כל אלה. יס והוט מעדיפות לא להשקיע ולחסוך את רוחב הפס הזה לעוד ערוצים.
כל עוד לא תהיה דרישה גדולה לכל אחד מאלה (לDTS למשל בטוח לא תהיה דרישה) הסיכוי הוא קטן. תלת מימד יכול להיות שיהיה כי קל לשווק את זה (את ההבדל בין HDR לFHD רוב האנשים לא מבינים, אבל תלת מימד כן).
היחיד מבין אלה שאני הייתי שמח לראות זה FHD והסיכוי שנראה את זה הוא די קטן בשנים הבאות.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #24 

את הערוץ הראשון בHD לא מסוגלים לתת לנו,אז איפה המהפכה,אולי בדור הרביעי :מלאך:
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

בראון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

השאלה מה איכות הצפייה בתוכן

אני מצפה ל- FHD 1080P
דולבי דיגיטאל מלא

זה לא חלום , אבל החברות לא ירצו להשקיע באיכות
רק בתחרות ולכן כל המיזם פונה לאלה שרוצים מחיר

במקרה הטוב יתנו 720P +MP4

מעניין אם משהו יזכור מה רשמתי שיצא המיזם

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #26 

כתבה מעניינת ומעמיקה (Y)

בראון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

flsh כתב:בראון, גם הטכנולוגיות של הלווין והכבלים מאפשרות את כל אלה. יס והוט מעדיפות לא להשקיע ולחסוך את רוחב הפס הזה לעוד ערוצים.
כל עוד לא תהיה דרישה גדולה לכל אחד מאלה (לDTS למשל בטוח לא תהיה דרישה) הסיכוי הוא קטן. תלת מימד יכול להיות שיהיה כי קל לשווק את זה (את ההבדל בין HDR לFHD רוב האנשים לא מבינים, אבל תלת מימד כן).
היחיד מבין אלה שאני הייתי שמח לראות זה FHD והסיכוי שנראה את זה הוא די קטן בשנים הבאות.
...
אני יודע ש-YES לא משקיע בזה
יותר נכון YES לא קנתה רוחב פס וחסכה 10 מיליון ש"ח
ולכן כל ערוצי HD שלה בדיחה
אם יש שם 4 MB תגיד תודה
סאונד AC3 דו ערוצי - על מי צוחקים ?
את ההבדל בין HDR לFHD רוב האנשים לא מבינים
...
אנשים לא צריכים להבין בזה אנשים צריכים לראות את זה
DTS למשל בטוח לא תהיה דרישה
...
יש דרישה אבל מפני שהשידורים מופנים גם לטלפונים חכמים ,טבלטים
אין להם פיענוח DTS ולכן לא יהיה
גם AC3 בספק מאותה סיבה
ולכן המיזם יכשל , מובילי דיעה לא ירדו לתת רמה של שידור , גם תמורת כסף .
( לכן יש היום לצאת בהפגזה של רצונות כלפי החברות הללו )

דרישות מינימום :
AC3 5.1 448 KBPS
FHD 1080P
תלת מימד
אם הם לא ירכשו שרתים מתאימים להעברת מידע זה לא יהיה לכם טעם לעבור .

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #28 

לדעתי מעבר לשיקול הכספי יש כאן את נושא הביקוש. תקנו אותי אם אני טועה אבל רק פחות או יותר משנה שעברה התחילו לצאת טלוויזיות של 46 אינץ׳ ומעלה במחירים ״סבירים״. כך שעד לפני שנה טלוויזיות תלת מימד היו משהו שמרבית התושבים לא יכלו להרשות לעצמם. ערוץ הספורט לפני יותר משנה עשה פיילוט עם שידור בתלת מימד אבל נאלץ לסגור אותו אחרי חודשיים- שלוש כי לא היה לזה ביקוש.

בשורה התחתונה, ככול שיהיו יותר טלוויזיות תלת מימד בבתים כך החברות ילכו יותר לכיוון לשדר בפורמטים האלה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

כמה הערות לדברים שהועלו כאן בתגובות:

- לא מדובר כל IPTV אלא על שירות מדיה על גבי האינטרנט OTT.

ההבדל הוא סמנטי, אולם כמו שברור לכולם ש״פלזמה״ זה לא כל ״מסך דק״, נדייק גם כאן.
IPTV הוא שירות בו נסנית תשתית ייעודית עבור שירות הפצת תכני טלוויזיה, רק שבמקום להשתמש בתקן DVB משתמשים בתשתית IP.

- לא יהיו שידורים ציבוריים ב-DTS

דיברנו רבות על ההבדלים בין DTS ל-Dolby Digital. גם אם על הנייר DTS יכול להיות איכותי יותר בגלל ביטרייט עדיף, בפועל ההבדלים במיקסים (ויש הבדלים לרוב) יכולים להיות גדולים יותר מההבדלים שהטכנולוגיה כביכול נותנת. אין אף הפקה טלוויזיונית שהסאונד שלה נעשה ב-DTS. בכותרי dvd ו-bluray לא לכולם יש dts, כי זה נתון לבחירה של האולפן, אולם בכולם יש dd, פשוט כי זה חלק מהתקן ולכן אין מוטיבציה לאף אחד לשלם פעמיים על המיקס והציוד ועוד רשיונות ותמלוגים.

- שידורי 1080p

כמו שכתבתי בתגובה אחרת, מבחינת כמות הפרטים בתמונה אין הבדל בין 1080i ל-1080p אלא רק בצורה שהמידע מגיע ומהם נבנים הפריימים. המסכים הם בכל מקרה p, ולכן כל המשמעות בi היא שהמסך אוגר שדה אחד ומחבר אותו עם השדה השני ואז תופר את תמונת ה-p.
היתרון מבחינת רוחב הפס הוא ברור והחיסרון היחיד הוא בפוטנציאל של בעיות deinterlacing כלומר בשזירת השדות. דבר שבימנו, עם מעבדי התמונה הקיימים במסכים, כמעט ולא קיים.

- תלת מימד

עיניין של ביצה ותרנגולת. כל עוד אין מספיק קהל אז אין טעם להפיק בתלת מימד, מה שאומר הפקות יקרות יותר מבלי שיחזירו עצמן כי אין מי שיישלם על זה (לא לקוחות ולא מפרסמים)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

asarusix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
קיבל תודות: 0

שליחה #30 

היי,

אני החלטתי להתנתק מהוט והעלות מאז היא אפס... ומזה כחודש צופה רק ב DTT ו "יוטיוב" לסרטים. אפילו על האנטנה חסכתי אנטנה ישנה של AM מתאימה גם לקליטה דיגיטלית והטלויזיה הגיעה כמו כל טלוויזיה מודרנית עם מקלט DTT מובנה.

הבעיות:
1. עדין צריך לשלם אגרה אם יש גוף שעדין עושק אותי זאת המדינה שעדין לא העמידה תחליף לערוץ הראשון שהוא מזעזע בכל קנה מידה החל מהדעות של אש"פ שמיוחצנות שם ועד לרמת הסיקורים.
2. הקליטה צריכה להשתפר עדין יש ימים בהם הקליטה נופלת באיכות בגלל מזג אוויר. הייתי שמח לקנות אנטנה ע ם מגבר ועדין לא מצאתי אחת כזאת. אשמח להמלצות (כאשר אני אומר איכותית אני מצפה לכזאת שמסוגלת גם לקלוט את קפריסין כמו שעושה האנטנה הזאת
http://www.sat-israel.co.il/viewtopic.php?f=49&t=47010
3. ואין לי בעיה לשלם תמורת תוכן, אבל באמת שאני לא מבין תמורת מה אנשים משלמים. בעלות החודשית של הוט ניתן היה לקנות תוכן איכותי בהרבה מאמזון בלי כל הפירסומות הנוראיות בין הסרטים/התוכניות. קחו למשל את "דם אמיתי" כמה זמן לקח להם להביא אותה לארץ.
4. האדם שכתב מעל שהוא משתמש בYES MAGIC כמקליט תוכניות מ ערוץ 2 ועשר יכול לחסוך כיום המון המון כסף. שיקנה דונגל DVBT למחשב וישתמש בו כמקליט.
5. בקיצור לדעתי השירות מבורך ואשמח ליותר כתבות שיתנו השוואה אמיתית של מהנדסים בין אנטנות הגברה שונות. שהוא תחום פרוץ לחלוטין בארץ

ואחלה מאמר עפר תודה רבה

בראון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

אין אף הפקה טלוויזיונית שהסאונד שלה נעשה ב-DTS.
...
כדאי שתקח כמה כותרים בלו ריי מהאוזן השלישית
כל הסדרות האמריקאיות DTS ו- DTS-HD
פעם משהו סיפר שבארופה יש ערוצים ב- DTS

בגדול אין לי בעיה שישדרו ב-דולבי דיגיטאל 5.1 באיכות גבוהה ולא 384KB 2 ערוצים
אין הבדל בין 1080i ל-1080p אלא רק בצורה שהמידע מגיע ומהם נבנים הפריימים. המסכים הם בכל מקרה p, ולכן כל המשמעות בi היא שהמסך אוגר שדה אחד ומחבר אותו עם השדה השני ואז תופר את תמונת ה-p.
...
יש הבדל , על הנייר ובאופן תאורתי אמור לחבר אותם יחדייו
אך יש הרבה בעיות של תאימות ובמיוחד עם שידורי ספורט מחו"ל שאין זמן לבדוק ולחפש תאימות
יש הרבה יצרנים שאיכות "התפירה " לא מושלמת ואז יש תופעות לוואי
גם עם תפירה טובה עדין 1080I לא שווה ל- 1080P ברוב המקורות .

אבל גם 1080P לא יהיה כי יש לאנשים טלוויזיה או סלולאר עד 1080I אז גם פה אכלנו אותה .
כי חברות סלולאר לא יעשו ערוץ 1080P או 1080I
למרות שבאינטרנט ניתן לעשות זאת ושכל לקוח יבנה בהתאם לחומרה שלו
כל עוד אין מספיק קהל אז אין טעם להפיק בתלת מימד, מה שאומר הפקות יקרות יותר מבלי שיחזירו עצמן כי אין מי שיישלם על זה (לא לקוחות ולא מפרסמים)
...
לא יהיה קהל אם לא קונים זכויות שידור תלת מימד
וזה סיפורים ותירוצים של הפקות .

היום כל טלוויזיה מיוצרת עם תלת מימד , אנשים רוצים תלת מימד , זה קהל לקוחות אינטליגנטי ועם כסף למפרסמים ,

ווילבדון יצולם תלת מימד
אולימפיאדה תצולם תלת מימד
בארה"ב יש הרבה חומר מצולם תלת מימד ,חי , אמיתי , כיף
ועוד .....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #32 

תן דוגמאות לסדרות ב-dts ששודרו ככה במקור.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #33 

אני חושב שבאופן טבעי לפורום הזה , הדיון נכנס לעיסוק בנישה של פורמטים מתקדמים , שהוא אמנם חשוב ומעניין אבל מהווה רק פן אחד קטן של השינוי האפשרי והדרוש בשוק הטלוזיה. בל נשכח שהרפורמה היא בעיקרה צעד פוליטי ולכן מטרתה להביא לשינוי אצל מספר רב ככל האפשר של משתמשים. לכן היא תתמקד ביצירת חלופה לחבילת ערוצי הזבל של הוט וייס במחיר נמוך . היא פחות תתעסק בסוגה עילית ובפורמטים מתקדמים. בשביל אלה , אם אכן יהיה רצון אצל הרגולטור , אין צורך ברפורמה אלא בתיקונים או בהתאמות קטנות. התיקון הקטן הראשון שאיתו אני הייתי מתחיל הוא החזרת רשות השידור ושידורי ה-HD שלה למשלמי האגרה ולא למשלמי מנויי ייס והוט.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #34 

לא הבנתי איזה תיקון קטן אפשר לעשות ברשות. היא על סף קריסה עם רייטינג אפסי. צריך דבר ראשון להפוך אות לרלוונטית.

לגבי שידורי Hd, אם את. מדבר על שידור של
זה בעידן+ זה לא יקרה. זה לא ניתן על התשתית והרשות השניה תהיה במצב לבצע זאת רק
בשנה הבאה במקרה הטוב ביותר. גם אין חוק או תקנה שמאפשרת שידורי Hd בתשתית הקיימת. אין תקציב לזה ויש דברים דחופים בהרבה כמו הרפורמה ברשות, איחוד הרשויות (רשות השידור, רשות שניה והרשות לכבלים ולוויין), תקציב מסודר בראשות, בניה מחדש של הסכמי העובדים, רפורמה בשכירות של הרשות ועוד ועוד.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #35 

אמרת את מה שכולם לא אוהבים לשמוע,DTT בHD לא בנתונים הקיימים ולא בזמן הנראה לעין.
גם הערוצים עצמם בDTT לא מסוגלים או רוצים לתת16:9 אז ,בעצם זה בריירת מחדל שתמשיך לגרום לשידורים להיות באיכות נמוכה.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

עופר , התייחסתי לתיקון לגבי הרשות בהקשר ל- HD כ"קטן" כי הסידור הנוכחי כל כך צורם ונוגד את השכל הישר. לפני 4 שנים הגו את הפיתרון כזמני מפאת מחסור בפתרון טכנולוגי מהיר - רגע לפני שהאולימפיאדה(בייג'ין) מתחילה. מאז גם הקימו בקול תרועה רמה את עידן+ ולמרות שרשות השידור כבר שדרה בHD ללקוחות ייס והוט , לצוות שתכנן את עידן+ לא היה ברור שיש הכרח לתת מענה גם לשידורי לHD. אמנם רשות השידור סובלת מבעיות רבות ואני אף בספק אם במתכונת החוק הנוכחי יש לה זכות קיום , אבל בניגוד לכל הצרות , דבר אחד טוב כן יש בה וזה השידור בHD . אז למה אותו רק לקוחות ייס והוט זוכים לראות? למה התכנון והביצוע של הרשויות כל כך איטי? ולמה כשדברים כבר כן מבוצעים הם נעשים כ"טלאי על טלאי" ללא מחשבה מראש?
נערך לאחרונה על ידי amiti ב 17/06/2012 4:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

*** טעות - אפשר למחוק ***

בראון
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #38 

MartinHSabag כתב:תן דוגמאות לסדרות ב-dts ששודרו ככה במקור.
...
לחברות הטלוויזיה מוצא כמה סוגי סאונד
בישראל שאין תחרות , לוקחים את הסאונד הפשוט AC3 שזול יותר
וגם בו עושים סבוטאג' ( מ- 5.1 הופכים ל-2 ערוצים , במקום 448 KB הופכים ל- 384KB במקרה הטוב )

אנא סבאג - תעשה בדיקה של הנתונים של ערוצי YES במשך כמה ימים בוקר וערב ותגלה שגם הוידאו באיכות זוואה ולא עונה לקריטריון HD .
כרגיל משרד התקשורת לא מעניין שצריך לעמוד בתקנים ל שידור מינימאלי
( שלא לדבר על HOT ששם המצב גרוע יותר )

לשאלתך
יש ערוצים באירופה וארה"ב שמשדרים ב- DTS
ובמקור הסאונד HD-DTS היום זה סטאנדרט בכל הסדרות בספריית בלו ריי שראיתי
הרי בלי סאונד HD-DTS מי ישכיר סדרה ? הוא יוריד מהאינטרנט .
( חובה עלי לציין כדי לשמוע סאונד HD-DTS חיבים כרטיס קול תומך מסדרת 7XXX של AMD
NVIDIA לא תומך בסאונד זה )
http://img850.imageshack.us/img850/7828/27186181.png

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #39 

בראון,

נו מספיק עם הדמגוגיה. ברור שאף גוף שידור בעולם לא משדר ב-DTS (אני אפילו לא מכיר ממירים שכוללים מקלט DTS מובנה!).

זה שסדרות בבלוריי כוללות DTS, זה בגלל שהכינו את זה בדיעבד לכבוד הבלוריי, זה לא שודר ככה במקור.

יס לא עושים שום סאבוט'אז, הם רוכשים סטריאו (הם לא הופכים מ-5.1 ל-סטריאו, אלא רוכשים את זה ככה מראשו) בגלל עלויות גבוהות יותר. לא שאני מרוצה מזה, ראוי שהם באמת ירכשו 5.1.

בלי קשר, אתה טועה ומטעה וזה כבר עובר את גבול הטעם הטוב!

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”