בגדול, המפעילות החדשות אינן מהוות פתרון עבור חלק גדול מהאוכלוסיה
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
הוט מובייל יאפשרו הצטרפות עם חיוב בחשבון בנק דרך הוראת קבע.
זה יתאפשר כנראה בתחילת חודש יוני.
את המידע קיבלתי מנציגת שירות של הוט מובייל במרכז שירות שלהם בכ"ס. הם כרגע עקב הצטרפות של הרבה לקוחות לא יכולים לטפל בלקוחות עם הוראות קבע עקב הבירוקרטיה שקשורה בכך. עם כרטיס אשראי המצב יותר פשוט.
אז עם קצת סבלנות אני מקווה שתוכל להצטרף.
זה יתאפשר כנראה בתחילת חודש יוני.
את המידע קיבלתי מנציגת שירות של הוט מובייל במרכז שירות שלהם בכ"ס. הם כרגע עקב הצטרפות של הרבה לקוחות לא יכולים לטפל בלקוחות עם הוראות קבע עקב הבירוקרטיה שקשורה בכך. עם כרטיס אשראי המצב יותר פשוט.
אז עם קצת סבלנות אני מקווה שתוכל להצטרף.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אני רוצה לחדש לך: אפילו בין באר שבע לבאר שבע יש הבדלים בקריטריונים לקבלת כרטיס אשראי ובמתן שירותים כאלה ואחרים. בשירותים רבים, שיקול הדעת הסופי ניתן לאיש השטח ובמקרה הטוב, למנהל המשמרת. עכשיו תגיד לי אתה ובכנות - עומדים מולך הסטונדנט ממרכז הארץ, הצעיר, היפה, האופנתי, שבא לכמה שנים לבאר שבע ואחרי סיום הלימודים ייברח ממנה - כי זאת המציאות - ועומד מולך איש בוגר יותר, קשה יום, שעובד בשכר מינימום, עבר את גיל ה-40, חייב לפרנס משפחה ומה לעשות, אין ו כסף למותגים, לפעמים גם לא לטיפולי שיניים ומה לעשות, למד באחד מבתי הספר של באר שבע ולא נחשף לעולם, כי לא נתנו לו, כי התפיסה החינכית בבאר שבע הייתה - בנים למסגרות, בנות לכלכלת בית, מי ייפול עלייך כיותר סימפטי?dima_vy כתב:pixies
אני חושב שתנאי קבלת כרטיס אשראי לא שונים בין ת"א לבאר-שבע...
אבל גם אם בנק מגביל מתן כ"א בגלל המשכורת, אז אולי אפשר לדבר איתם, וךאפשר קבלת כ"א עם מסגרת קטנה יותר?...
זה לא סוד שהותכניות לפתח את הנגב, הן בסך הכל סידורי עבודה ומגורים לאנשי המרכז ולא למקומיים. בעסקים רבים, אם לא בכולם, בוחרים אוכלוסיות מיקוד ונותנים להן עדיפות. המחשבה היא, שאותה אוכלוסיה יש לה אופק קידומי גדול יותר. מצד שני, מעניין להן את התחת לשרת את האחרים. מה הוא כבר יראה ממני למשל? מינוסים? אני אגיע להיות מנהל בכיר? לא. ומאוד לא רציתי לדבר על עניין הצבע, אבל בישראל 2012, הוא עדיין קיים ומאוד חזק. יש לי דומגאות למכביר ולא כאן המקום לפרט אותן, כי השרת ייקרוס.
אני ושב שנוצרה כאן אסטרטגיה גאונית, ליצור קהל שבוי. בבוקר עשיתי סבב טלפונים בין חברים. מתוך 10 משפחות, 7 קונות טוקמנים, כי אין להם אפשרות אחרת. המכשיר הנפוץ אצלן הוא נוקיה 1616. משפחה אחרת הייתה בעסקת מסלול מול אחת החברות, נקלעה לקשיים ומצאה עצמה מול חוב שתפח ומול הוצאה לפועל. משפחה עם שני ילדים בגילאי 15 ו=17 מחזיקה שלושה מכשירי טוקמן, אחד עם שיחות מוטענות ושניים, אצל הילדים, ללא שיחות, שמשמשים לעיתות חירום. מתוך העשרה, רק לשניים יש כרטיס אשראי מסוג אלקטרון, המוגבל ל-500 שקלים ומשמש לחירום בלבד (הזמנה מהסופר בזמני לחימה בדרום). אגב, כל המשפחות עובדות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
beller, אם נניח רגע בצד את תמונת המצב העגומה (מאוד) בפריפריה, אני עדיין חושב שהוט מובייל (ברגע שיאפשרו הוראת קבע בבנק, שזה אוטוטו) זה הפתרון בשבילך - מסלול של 0 ש"ח דמי שימוש ו-10 אג' ליחידת שימוש, או 89 ש"ח לשימוש ללא הגבלה כולל גלישה. מה שתבחר עבורך או עבור בני משפחתך...
לגבי מכשיר, אין מצב ש-$300 זה המחיר בארה"ב לגלקסי NOTE ללא התחייבות לחברת סלולר כלשהי. המחיר הכי נמוך שאני מצאתי למכשיר ללא התחייבות לאף חברה הוא קצת מעל $500.
לגבי מכשיר, אין מצב ש-$300 זה המחיר בארה"ב לגלקסי NOTE ללא התחייבות לחברת סלולר כלשהי. המחיר הכי נמוך שאני מצאתי למכשיר ללא התחייבות לאף חברה הוא קצת מעל $500.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
beller,
אתה צריך להפריד בין הדברים הקשים שאתה כותב, לבין הכותרת שבחרת.
מילא אם היית בוחר כותרת "בגדול, הממשלה אינה נותנת פתרון לחלק גדול מהאוכלוסיה". החברות הסלולריות (בטח ובטח החדשות) לא אחראיות ליכולת ההשתכרות הנמוכה ולפערים החברתיים בפריפריה, אינן אחראיות למכור מכשירים במחירי הפסד, ואינן אחראיות על החלטות הבנק אם לתת או שלא לתת כרטיס אשראי לפלוני אלומני.
התוכניות החדשות (האמת, מרגע שרמי לוי הגיע לשוק) נותנות מענה הולם לפלח *ענק* מהאוכלוסיה, שלא נדרש לשירותים מתוחכמים, לא צריך סלולארי חכם (סמארטפון), ומשתמש בצמצום במכשיר כדי לנהל שיחות או לשלוח הודעות טקסט. עבור חתך זה של האוכלוסיה תוכניות הפשוטות של "השתמשת, שילמת" נותנות מענה מצויין, אינן עסוקות בתמחורים מראש ושבירה של חבילות כפי שהיה לפני כן אצל *כל* החברות הגדולות, ולמעשה הביאו להוזלה של מעל 50% עבור חתך זה של המשתמשים.
אתה צריך להפריד בין הדברים הקשים שאתה כותב, לבין הכותרת שבחרת.
מילא אם היית בוחר כותרת "בגדול, הממשלה אינה נותנת פתרון לחלק גדול מהאוכלוסיה". החברות הסלולריות (בטח ובטח החדשות) לא אחראיות ליכולת ההשתכרות הנמוכה ולפערים החברתיים בפריפריה, אינן אחראיות למכור מכשירים במחירי הפסד, ואינן אחראיות על החלטות הבנק אם לתת או שלא לתת כרטיס אשראי לפלוני אלומני.
התוכניות החדשות (האמת, מרגע שרמי לוי הגיע לשוק) נותנות מענה הולם לפלח *ענק* מהאוכלוסיה, שלא נדרש לשירותים מתוחכמים, לא צריך סלולארי חכם (סמארטפון), ומשתמש בצמצום במכשיר כדי לנהל שיחות או לשלוח הודעות טקסט. עבור חתך זה של האוכלוסיה תוכניות הפשוטות של "השתמשת, שילמת" נותנות מענה מצויין, אינן עסוקות בתמחורים מראש ושבירה של חבילות כפי שהיה לפני כן אצל *כל* החברות הגדולות, ולמעשה הביאו להוזלה של מעל 50% עבור חתך זה של המשתמשים.
אף אחד לא עובד עלייך,beller כתב:אגב, שאלתי עכשיו חבר בארצות הברית כמה עולה ה-NOTE אצלם: 300 דולר. המחיר בארץ הוא יותר מכפול. מהפכה? עבודה בעיניים על כולנו....
תשאל את החבר שלך שוב מה כוללת החבילה בה אתה מקבל את המכשיר אצלם, למה אתה בדיוק מתחייב. אגב, תשאל אותו גם כמה עולה המכשיר בלי התחייבות
beller, להגיד שעובדים על כולם בעיניים, זאת פופוליסטיות לשמה.
אולי מצאת קהל יעד בעייתי, אבל עובדה שיש עשרות אלפי מצטרפים חדשים לחברות הסלולריות החדשות (וירטואליות ואמיתיות)
באופן אישי, אני מנסה את הוט מובייל (בטלפון משני שהיה prepaid), יש לי חבר שעבר לגולן טלקום, ועוד חבר בעבודה שנמצא אצל רמי לוי.
וזה רק אנשים בקרבה מיידית. אז כנראה שיש משהו במהפכת הסלולר בכל זאת...
אולי מצאת קהל יעד בעייתי, אבל עובדה שיש עשרות אלפי מצטרפים חדשים לחברות הסלולריות החדשות (וירטואליות ואמיתיות)
באופן אישי, אני מנסה את הוט מובייל (בטלפון משני שהיה prepaid), יש לי חבר שעבר לגולן טלקום, ועוד חבר בעבודה שנמצא אצל רמי לוי.
וזה רק אנשים בקרבה מיידית. אז כנראה שיש משהו במהפכת הסלולר בכל זאת...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

OhadG
מה עוזרות התוכניות הזולות, אם מי שבאמת זקוק להן, אין לו דרך לשלם עבורן? זה מזכיר לי את ביטוח הפלטינום שפעם היה לי בקופת החולים: רוב שירותי הפרימיום לא קיימים בבאר שבע. שאלתי הרגע את החבר מה התוכנית שלו. הוא משלם 18.99 דולר עבור שיחות חופשי, גלישה חופשית ו-SMS חופשי, גאשר אין לו חסימה לשירותים כמו סקייפ או ווייבר, ההתחייבות היא לשנתיים, אבל החבילה כוללת גם אינטרנט ביתי וגם הנחות בחנויות רבות. הוא שמחם ישירות מחשבון הבנק שלו. המכשיר ללא התחייבות נמכר במיאמי ב-400 דולר או פחות. הייתה לו אפשרות לקבל אייפון ללא תשלום, מדגם קודם, הוא משתמש בעבודה בסמסונג.
לדבי כרטיסי האשראי של הדואר: עלות ההטענה היא 27 שקלים ויש בעיה לגבי תשלום איתם בסלולר, כי הם לא כרטיסים מזוהים. כרגע היה אצלי בבית חבר שקרא את השרשור ויש לו טלפון ה-054, עם טוקמן, הוא משלם 1.1 שקל לדקה, גם הוא רצה לעבור להוט מובייל או רמי לוי, בלתי אפשרי.
אני חושב שכל מי שחשב שיש כאן מהפכת סלולר, יתפכח מהר מאוד. מה שסידרו, זה מחיר זול לאנשים שממילא יש להם,
שר התקשורת, שהוא גם שר הרווחה, היה צריך לוודא בהסדרת החוק, שהוא מחלחל גם למטה וגם לכלל המגזרים. מצד שני, ייתכן שיש פה מהלך גאוני, בו השחקנים הגדולים לא ניזוקו, השר קיבל את השבחים, ראש הממשלה את היוקרה והקהל שהיה צריך להנות מזה, ממילא אין לו כוח אלקטורלי או כוח במסדרונות.
תראה, אני גר בבאר שבע. המנטרה של ההנהגה המקומית היא "לשפר את העיר, כדי למשוך לכאן אוכלוסיה איכותית וחזקה". אז מה אנחנו, אלה שגרים פה? אוכלוסיית *** חלשה? הכל פועל יוצא מתפיסה אחת: יש מגזרים שלמים שלא קיימים ואיש לא מתחשב בדעתם.
מה עוזרות התוכניות הזולות, אם מי שבאמת זקוק להן, אין לו דרך לשלם עבורן? זה מזכיר לי את ביטוח הפלטינום שפעם היה לי בקופת החולים: רוב שירותי הפרימיום לא קיימים בבאר שבע. שאלתי הרגע את החבר מה התוכנית שלו. הוא משלם 18.99 דולר עבור שיחות חופשי, גלישה חופשית ו-SMS חופשי, גאשר אין לו חסימה לשירותים כמו סקייפ או ווייבר, ההתחייבות היא לשנתיים, אבל החבילה כוללת גם אינטרנט ביתי וגם הנחות בחנויות רבות. הוא שמחם ישירות מחשבון הבנק שלו. המכשיר ללא התחייבות נמכר במיאמי ב-400 דולר או פחות. הייתה לו אפשרות לקבל אייפון ללא תשלום, מדגם קודם, הוא משתמש בעבודה בסמסונג.
לדבי כרטיסי האשראי של הדואר: עלות ההטענה היא 27 שקלים ויש בעיה לגבי תשלום איתם בסלולר, כי הם לא כרטיסים מזוהים. כרגע היה אצלי בבית חבר שקרא את השרשור ויש לו טלפון ה-054, עם טוקמן, הוא משלם 1.1 שקל לדקה, גם הוא רצה לעבור להוט מובייל או רמי לוי, בלתי אפשרי.
אני חושב שכל מי שחשב שיש כאן מהפכת סלולר, יתפכח מהר מאוד. מה שסידרו, זה מחיר זול לאנשים שממילא יש להם,
שר התקשורת, שהוא גם שר הרווחה, היה צריך לוודא בהסדרת החוק, שהוא מחלחל גם למטה וגם לכלל המגזרים. מצד שני, ייתכן שיש פה מהלך גאוני, בו השחקנים הגדולים לא ניזוקו, השר קיבל את השבחים, ראש הממשלה את היוקרה והקהל שהיה צריך להנות מזה, ממילא אין לו כוח אלקטורלי או כוח במסדרונות.
תראה, אני גר בבאר שבע. המנטרה של ההנהגה המקומית היא "לשפר את העיר, כדי למשוך לכאן אוכלוסיה איכותית וחזקה". אז מה אנחנו, אלה שגרים פה? אוכלוסיית *** חלשה? הכל פועל יוצא מתפיסה אחת: יש מגזרים שלמים שלא קיימים ואיש לא מתחשב בדעתם.
דני בלר
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
עדיין לא הוסדר נושא מיסוי של טלפונים סלולרים ששר התקשורת הבטיח, ואני חושב שזה לא יקרה לפני סוף הקיץ. רק אז אולי נרגיש ירידה במחירים של טלפונים.beller כתב:אגב, שאלתי עכשיו חבר בארצות הברית כמה עולה ה-NOTE אצלם: 300 דולר. המחיר בארץ הוא יותר מכפול. מהפכה? עבודה בעיניים על כולנו....
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

יותר נכון: עלייה ברווחי היבואנים.dima_vy כתב:עדיין לא הוסדר נושא מיסוי של טלפונים סלולרים ששר התקשורת הבטיח, ואני חושב שזה לא יקרה לפני סוף הקיץ. רק אז אולי נרגיש ירידה במחירים של טלפונים.beller כתב:אגב, שאלתי עכשיו חבר בארצות הברית כמה עולה ה-NOTE אצלם: 300 דולר. המחיר בארץ הוא יותר מכפול. מהפכה? עבודה בעיניים על כולנו.......
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

זאת בהחלט אופציה. אבל, כיוון שיש הרבה חנויות שמייבאות טלפונים יש סיכוי שהמחיר דווקא ירד. קצת אופטימיות, אפשר לתת לזה צ'אנס. תראה דוגמא של מוצרי חשמל, הרי המחירים אכן ירדוbeller כתב:יותר נכון: עלייה ברווחי היבואנים.dima_vy כתב:עדיין לא הוסדר נושא מיסוי של טלפונים סלולרים ששר התקשורת הבטיח, ואני חושב שזה לא יקרה לפני סוף הקיץ. רק אז אולי נרגיש ירידה במחירים של טלפונים.beller כתב:אגב, שאלתי עכשיו חבר בארצות הברית כמה עולה ה-NOTE אצלם: 300 דולר. המחיר בארץ הוא יותר מכפול. מהפכה? עבודה בעיניים על כולנו..........
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
beller,
אתה מסתכל על המשוואה מהצד הלא נכון.
העניין המרכזי שהעלית הוא כושר ההשתכרות הירוד של תושבי הפריפריה (או במקרה הספציפי שהעלית, של תושבי באר שבע), בהשוואה לתושבי המרכז או באופן אבסולוטי.
אני מבין את התסכול שלך, אבל הוא מופנה לכיוון הלא נכון. לא מחברות הסלולר תבוא הישועה שלך (או "שלכם"), כי אחרי הסלולר (או בעצם הרבה לפניו) יש תשלומים אחרים, שכ"ד/משכנתא, ארנונה, חשמל, גז, תחבורה.
אתה מסתכל על המשוואה מהצד הלא נכון.
העניין המרכזי שהעלית הוא כושר ההשתכרות הירוד של תושבי הפריפריה (או במקרה הספציפי שהעלית, של תושבי באר שבע), בהשוואה לתושבי המרכז או באופן אבסולוטי.
אני מבין את התסכול שלך, אבל הוא מופנה לכיוון הלא נכון. לא מחברות הסלולר תבוא הישועה שלך (או "שלכם"), כי אחרי הסלולר (או בעצם הרבה לפניו) יש תשלומים אחרים, שכ"ד/משכנתא, ארנונה, חשמל, גז, תחבורה.
לא יודע כמה אתה מרוויח, ומה ההוצאות החודשיות שלך, באמת שלא.
אבל נשמע לי מוזר שבעבודה שלא מרוויחים בה הרבה, דורשים מכם מכשיר שעולה אלפי שקלים. מה מיוחד במכשיר הזה דווקא?
והוא כל כך קריטי לעבודה? מה עם ותק/ניסיון, הכשרה, וכו'?
אני יודע שאני גדלתי בפריפריה בצפון, במשפחה עם משכורת נמוכה, ותמיד היה לנו כרטיס אשראי במשפחה.
אז שוב אני לא יודע ספציפית עליך ועל הסביבה שאתה גר בה, אבל בלי נתונים סטטיסטיים מדוייקים, זה מאוד לא הוגן להגיד שדופקים אוכלוסיות שלמות, או שעושים קומבינות וכו'.
אבל נשמע לי מוזר שבעבודה שלא מרוויחים בה הרבה, דורשים מכם מכשיר שעולה אלפי שקלים. מה מיוחד במכשיר הזה דווקא?
אני יודע שאני גדלתי בפריפריה בצפון, במשפחה עם משכורת נמוכה, ותמיד היה לנו כרטיס אשראי במשפחה.
אז שוב אני לא יודע ספציפית עליך ועל הסביבה שאתה גר בה, אבל בלי נתונים סטטיסטיים מדוייקים, זה מאוד לא הוגן להגיד שדופקים אוכלוסיות שלמות, או שעושים קומבינות וכו'.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
שוב... זה אוטוטו מוסדר בהוט מובייל (תחילת יוני שזה בערך עוד שבוע-שבועיים), והבנתי שגם בגולן טלקום בעתיד הלא רחוק.beller כתב: מה עוזרות התוכניות הזולות, אם מי שבאמת זקוק להן, אין לו דרך לשלם עבורן?...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
Beller,
נשמע לי קצת הזוי כל השרשור הזה.
מה הבכי? מעשית המחיר ירד חד משמעית בצורה חדה. החבילות המוצעות (לדוגמא 89 ש"ח) פעם היו עולות כפול ויותר.
לך יש בעיה ספציפית שאתה לא מחזיק כרטיס אשראי. מה גם שאמרו לך שביוני תוכל גם בלי כרטיסי אשראי להרשם לשירות, מה לעשות באמת סביר להניח שיש לחץ בתהחלה ונותנים עדיפות לדברים הפשוטים יותר כמו לבעלי כרטיס אשראי.
הרבה זאת מלה יחסית... כמה יש בארץ בלי כרטיס? 1000? 100000? 1000000?... כמה באמת יש בארץ בלי כ"א אתה יודע? במידה ולא אז המילה הרבה היא איננה רלוונטית.
לגבי הצורך שלך בגלקסי NOTE כדי לשמור על מקום העבודה, נו בחיית זה נשמע כמו תרוץ שהייתי נותן לאשתי (יכול להיות שפה אני טועה, אבל מה אני אגיד זה נשמע מוזר התרוץ הזה) וכמו שציינו מה? גלקסי S2 לא יאפשר לך לשמור על מקום העבודה? רק NOTE? . וכמו שאמרו מי שמרוויח פחות מ - 5000 אין לו באמת מה לעשות עם NOTE (לאו דווקא מתייחס אליך אלה באופן כללי, לא כי אני מזלזל חס וחלילה אלא כי מי שמרוויח 5000 ש"ח צריך לעשות סדר עדיפויות לגבי מה שחשוב לו בחיים (כמו מי שמרוויח 30000 ש"ח בחודש) ולכלכל את ההוצאות וההכנסות בהתאם.
לגבי נפילת אתר.... יש לחץ אז נופל קורה. בעיקר בימים הראשונים. קנייה באינטרנט היא באמת לא הבעיה שתמנע ממך טלפון.
חג שמח.
נשמע לי קצת הזוי כל השרשור הזה.
מה הבכי? מעשית המחיר ירד חד משמעית בצורה חדה. החבילות המוצעות (לדוגמא 89 ש"ח) פעם היו עולות כפול ויותר.
לך יש בעיה ספציפית שאתה לא מחזיק כרטיס אשראי. מה גם שאמרו לך שביוני תוכל גם בלי כרטיסי אשראי להרשם לשירות, מה לעשות באמת סביר להניח שיש לחץ בתהחלה ונותנים עדיפות לדברים הפשוטים יותר כמו לבעלי כרטיס אשראי.
הרבה זאת מלה יחסית... כמה יש בארץ בלי כרטיס? 1000? 100000? 1000000?... כמה באמת יש בארץ בלי כ"א אתה יודע? במידה ולא אז המילה הרבה היא איננה רלוונטית.
לגבי הצורך שלך בגלקסי NOTE כדי לשמור על מקום העבודה, נו בחיית זה נשמע כמו תרוץ שהייתי נותן לאשתי (יכול להיות שפה אני טועה, אבל מה אני אגיד זה נשמע מוזר התרוץ הזה) וכמו שציינו מה? גלקסי S2 לא יאפשר לך לשמור על מקום העבודה? רק NOTE? . וכמו שאמרו מי שמרוויח פחות מ - 5000 אין לו באמת מה לעשות עם NOTE (לאו דווקא מתייחס אליך אלה באופן כללי, לא כי אני מזלזל חס וחלילה אלא כי מי שמרוויח 5000 ש"ח צריך לעשות סדר עדיפויות לגבי מה שחשוב לו בחיים (כמו מי שמרוויח 30000 ש"ח בחודש) ולכלכל את ההוצאות וההכנסות בהתאם.
לגבי נפילת אתר.... יש לחץ אז נופל קורה. בעיקר בימים הראשונים. קנייה באינטרנט היא באמת לא הבעיה שתמנע ממך טלפון.
חג שמח.
- Rיקושט
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 218
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
shayze כתב:לא יודע כמה אתה מרוויח, ומה ההוצאות החודשיות שלך, באמת שלא.
אז שוב אני לא יודע ספציפית עליך ועל הסביבה שאתה גר בה, אבל בלי נתונים סטטיסטיים מדוייקים, זה מאוד לא הוגן להגיד שדופקים אוכלוסיות שלמות, או שעושים קומבינות וכו'....
מזומן זה לעשירים.
כרטיסי אשראי אומנם גובים ריבית (אם נכנסים למצב הלוואה) אבל הם בהחלט מאפשרים למשפחה
דלת אמצעים לחיות קצת יותר טוב ממה שהיו יכולים עם מזומן.
הבעיה עם כרטיסי אשראי היא יותר פסיכולוגית, יותר קשה לתת שטר של 200 מאשר לגהץ כרטיס ב200 ש"ח.
אבא שלי ז"ל שהתפרנס רק מביטוח לאומי הצליח לחיות בכבוד מינימלי עד יומו האחרון רק בזכות כרטיסי האשראי, בלעדיהם היה חי כמו כלב. (3000 ש"ח בחודש, נכות\זקנה)
לדעתי אשראי הרבה יותר יעיל ממזומן.
מזומן נעלם ואין לך מושג לאן ולמה.
עם אשראי אתה במעקב תמידי על ההוצאות. יודע כמה על מה אתה מוציא וכמה, ויכול לבצע התאמות בהתאם לגודל ההכנסה שלך ב"קלות" (אם לוותר על דברים יכול להיות מוגדר כמשהו קל).
לך תעשה את הרישומים האלה עם מזומן...
מזומן נעלם ואין לך מושג לאן ולמה.
עם אשראי אתה במעקב תמידי על ההוצאות. יודע כמה על מה אתה מוציא וכמה, ויכול לבצע התאמות בהתאם לגודל ההכנסה שלך ב"קלות" (אם לוותר על דברים יכול להיות מוגדר כמשהו קל).
לך תעשה את הרישומים האלה עם מזומן...
The story of stuff
The story of stuff
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

לדעתי כן מותר. בדיוק כמו שמותר לא לקבל צ'ק. בהרבה מקומות מצויין שתשלום אפשרי באמצעות כרטיס אשראי או מזומן בלבד. אותו סיפור בדיוק, רק ללא מזומן.amiti כתב:פותח השרשור צודק , אבל הטענה היא עקרונית ולא נוגעת רק לסלולר. האם מותר להתנות מתן שירות בקיומו של כרטיס אשראי?...
אגב, כשעיריית תל-אביב הודיעה שתשלום עבור חניה מעתה יהיה רק באמצעות טלפון סלולרי או איזי פארק, ולא תהיה אפשרות לרכישת כרטיס חניה חד פעמי, אף אחד לא התלונן. הרי זה גם דורש אחזקה בטלפון סלולרי או איזי פארק, שעולה מעל מאה ש"ח.