התלבטויות בקניית ממיר DTT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #21 

דבר ראשון, בעולם שלנו תדרים הם משאב יקר.
לך תדע מה יהיה עוד 5 שנים.

דבר שני, ממירים עולים כבר פחות מ-$60 כולל משלוח לארץ
http://www.ebay.com/itm/The-latest-tune ... 3a7573dd73

דונגלים ל- USB2 בקושי יש, אבל אני מצפה שזה ישתנה דרסטית בשנה הקרובה. ישנם שידורי DVB-T2 במדינות רבות:

[left]
Countries where DVB-T2 is in use include:

United Kingdom: one multiplex, soft launch in December 2009, full launch in April 2010
Italy: one multiplex, soft launch in October 2010
Sweden: two multiplexes, full launch in November 2010
Finland: five multiplexes, soft launch in January 2011, full launch in February 2011
Ukraine: four DVB-T2 multiplexes × 167 transmission sites, 150 of which have been officially launched on October 10, 2011[20]
Russia: one multiplex, full launch in March 2012
Denmark: one multiplex, with TV2 Danmark in HD will launch April 2012[21]
Colombia: Adoption starts on 2012[22]
Israel: Expected to begin in 2013.
Serbia: two multiplexes, soft launch in March 2012, full launch in April 2013[23] [24]
Kenya: Mutlichoice Africa using theGOTV brand launched in September 2011
[/left]
...
די מעצבנת אותי ההתבכיינות של האנשים לגבי DVB-T2. ממילא זה יהיה רק ל- HD, וערוצי ה- SD ימשיכו ב- DVB-T כף שמי שקולט היום SD ימשיך לקלוט.
אלה מאיתנו שירצו HD ידאגו לממיר מתאים.
אני מבטיח לך שתקן השידורים הנוכחיים ישרדו אצלך לפחות 3-4 טלוויזיות. התקן האנלוגי שרד מ- 68 עד שנה שעברה (יותר מ- 40 שנה). תקני מחשבים כמו PCI שרדו 15 שנה, USBשורד גם הוא מעל 15 שנה.
אין מה לעשות, התקנים מוצאים משימוש הרבה יותר לאט מקצב בחלפת הציוד שלך, ולכן הרבה יותר חשוב להכניס את התקן הטוב ביותר בכל נקודת זמן. כשמסתכלים על הטווח הארוך של כל אורך חיי השידורים, אזי בעיית הזמינות של הציוד נפתרת בפרק זמן זניח יחסית.
asaf23 כתב:מישהו הבין למה בכלל רוצים לעבור ל-DVB-T2? בשביל שניים וחצי ערוצים ב-HD? כל התדרים בארץ פנויים....
...
הפוך, גוטה, הפוך - הבעיה היא לא בתדרים, אלא במשדרים. כל תדר נוסף זה עוד פריסה של עשרות משדרים ברחבי הארץ. אפילו אם DVBT-2 מאפשר לשדר את של שידורי ה- HD המתוכננים, רק בתדר אחד פחות, הרווח הוא עדיין עצום.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #22 

udif כתב:די מעצבנת אותי ההתבכיינות של האנשים לגבי DVB-T2. ממילא זה יהיה רק ל- HD, וערוצי ה- SD ימשיכו ב- DVB-T כף שמי שקולט היום SD ימשיך לקלוט.
אלה מאיתנו שירצו HD ידאגו לממיר מתאים.
...
למה שזה יעצבן אותך?
אנשים (כמוני) כבר דאגו לממיר HD וגם שילמו על כך בהתאם, על-סמך הגדרות הרשות השנייה שהשידורים העתידיים ב-HD יהיו בתקן DVB-T. כעת שהרשות מתכננת לשנות את התקן עבור שידורי HD, יוצא שבגללה זרקנו כסף לפח, וזה לגיטימי להתרעם על כך.
לקרוא לזה בכיינות זו יהירות, או בורות במקרה הטוב...

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #23 

אוקי, אני מסכים איתך שהרשות הגדירה HDTV על גבי DVB-T, ואני אקח בחזרה את המילה "בכיינות".
http://www.rashut2.org.il/editor/upload ... 9.1.09.pdf
אבל כמה שאני זוכר מראש התריעו שכרגע אין מה לעשות עם זה ואין צורך לקנות ממירי HD.

מצד שני, המסמך הוא מ- 2009. בשנים הראשונות לא נמכרו כלל ממירים תומכי HD, והיחיד שכן נמכר, היה יקר להחריד (KONKA) ואני מניח שנמכר מעט מאד.

אני עדיין חושב שההחלטה מוצדקת ואמיצה.

אם הבחירה שלי צריכה להיות בין שידור משופר לבין התיישנות של ממירים שכבר בעת תחילת השידורים יהיו בני כמה שנים טובות, אני מעדיף שידור משופר. ברגע ששידור מתחיל בתקן מסויים , דרושים כוחות חזקים מאד כדי לסגור אותו. עדיף להתחיל מתקן טוב יותר בבסיס.

ואם הייתי אומר לך שבזכות הקידוד המשופר למשל, ישדרו לדוגמא ערוצי HD ב- 10Mbps במקום ב- 7Mbps? האם גם אז היית מתלונן?
לחלופין, עם בעקבות התחרות , 3 הערוצים (1,2,10) יעברו לשדר ב- HD עוד כמה שנים וזה יחיב משדרים נוספים לעוד תדר, מה היית אומר?

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #24 

חברים כשאני חושב על זה, מה יש לנו באמת לראות ב-HD שקיים בערוצים החינמיים?
לדעתי רק סדרות האיכות של ה-BBC...

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #25 

udif,
ההצהרה של הרשות השנייה למעבר ל-DVB-T2 היא מלפני כחצי שנה, ככה שלא רק בהתחלה אנשים קנו ממירי HD, אלא יותר משנתיים. בשנתיים הללו שווקו לא מעט ממירים בתקן הזה שיודעים לקלוט שידורי HD. רבות מהטלוויזיות החדשות שבאו עם ממיר מובנה גם תומכות בכך. ככה שזה לא עניין רק של מי שקנה בהתחלה.

לעניין החיסכון ברוחב פס:
1. שידורי ניסיון בתקן DVB-T2 החלו באנגליה בערך באותו הזמן בו החלו השידורים הדיגיטליים בארץ, ככה שיכלו להגדיר מראש להשתמש בתקן החדש.
2. אם אתה אומר שהחיסכון ברוחב פס מצדיק שינויים במפרט השידור, אז בוא נגדיר שכל השידורים יהיו בתקן החדש - גם שידורי ה-SD. על הדרך נוכל לוותר על שידור SD במקביל ל-HD, וככה חסכת פעמיים.
3. אם ערוץ HD בודד ישודר ב-10Mbps, אני מוכן לבלוע את הצפרדע :-). אבל אני לא מאמין שאפילו זה יקרה...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”