אייל007 כתב:אני שומע הרבה תגובות כאן לגבי הרסיבר דנון ומי החליט שהרסיבר שלכם טוב יותר?
אני לא מבין גדול בתחום אבל אני לעולם לא אגיד משהו לא טוב או גרוע על מוצר שיש לאחרים ולי אין אותו אני יכול לומר זה לא לטעמי אבל כל הזמן אני מקבל תגובות לא טובות על רסיבר דנון ודנון נחשב מותג יוקרה לא לזלזל ובלי קשר זה עלה לי לפני פחות משנה 3250 ש"ח וזה לא הולך ברגל
חבר'ה הכל בסופו של דבר עיניין של טעם אישי ותקציב וזה לא אומר שמי שיש לו רסיבר ב-10000ש"ח שהוא ישמע טוב לאחר
ולעיניין עצמו המוניטור אדיו לפי דעתי נישמע צלול ועשיר ומאוד מפורט בצלילים ומאוד מדוייק ועדיין לא החלטתי ואני שמעתי כמה סיגנונות מוסיקה והוא נישמע נהדר בכל סיגנונות המוסיקה גם ה-FOCAL נישמע מצויין אני אחליט בקרוב
ועוד שאלה חשובה
במידה ואני אקח את המוניטור אודיו העכבה שלהם 6 אוהם ורמקול הסנטר ורמקולי הסראונד הם בעכבה של 8 אוהם ואותם אני לא מחליף כרגע האם זה לא יצור בעייה?לגבי הרמקולים של FOCAL הם 8 אוהם כך שאין בעיה
הרסיבר מוציא ב-6 אוהם 5X110W וב-8 אוהם 5X75W
...
[behave]נערך ע"י uriler: פניה לגופו של אדם[/behave]
niko,
אף אחד לא דיבר על האם הרסיבר ינצל את הרמקולים, או שלא. שים לב על מה הדיון.
אייל007,
אתה אומר (ואני מצטט):"אני רוצה להאמין ליועץ שאין כל כך הבדל בין הרסיבר שלי לרסיבר שהשמיע לי של אונקיו ואמר לי שהם דומים החנות אגב מאוד מיקצועית ואנשים מיקצועיים ביותר".
אז מעשית, אתה אומר שאתה סומך על המוכר שם ומסיק מזה שכל מי שענה לך פה הוא לא מקצועי. החנות הנ"ל כנראה לא מחזיקה (ולא משנה למה) את הרסיבר של דנון. המוכר שם רוצה למכור אז הוא היה צריך להגיד לך משהו. אני לא אכנס למקצועיות שלו אבל אמרו לך פה כמה אנשים שההשוואה פשוט לא נכונה, הצליל של דנון שונה לחלוטין מזה של אונקיו וחבל שתקנה את הרמקולים ותתאכזב. אין פה שום כוונה לפסול את הרסיבר שלך, אלא פשוט להצביע על בעייתיות פוטנציאלית.
לגבי שרשור מגבר סטריאו - יציאת פרה אאוט מאפשרת לרסיבר לנתב אודיו ממקורות שונים, ללא הגברתו, אל המגבר (שמחובר לרמקולים). ללא פרה אאוט לא תוכל להשתמש במגבר סטריאו שיקבל את האות הזה (יש פתרונות עקיפים, כמו להשתמש בממתג בין המקור למגבר ולרסיבר, ולהחליף כל פעם, אבל זה לא ממש נוח).
אם אתה לא רוצה להחליף רסיבר (ואין סיבה), המינימום שאתה צריך לעשות הוא להגיע איתו לחנות ולראות שהרמקולים מתאימים לך גם עם הרסיבר שאתה מכיר טוב.
uriler כתב:niko,
אייל007,
אתה אומר (ואני מצטט):"אני רוצה להאמין ליועץ שאין כל כך הבדל בין הרסיבר שלי לרסיבר שהשמיע לי של אונקיו ואמר לי שהם דומים החנות אגב מאוד מיקצועית ואנשים מיקצועיים ביותר".
אז מעשית, אתה אומר שאתה סומך על המוכר שם ומסיק מזה שכל מי שענה לך פה הוא לא מקצועי. החנות הנ"ל כנראה לא מחזיקה (ולא משנה למה) את הרסיבר של דנון. המוכר שם רוצה למכור אז הוא היה צריך להגיד לך משהו. אני לא אכנס למקצועיות שלו אבל אמרו לך פה כמה אנשים שההשוואה פשוט לא נכונה, הצליל של דנון שונה לחלוטין מזה של אונקיו וחבל שתקנה את הרמקולים ותתאכזב. אין פה שום כוונה לפסול את הרסיבר שלך, אלא פשוט להצביע על בעייתיות פוטנציאלית.
לגבי שרשור מגבר סטריאו - יציאת פרה אאוט מאפשרת לרסיבר לנתב אודיו ממקורות שונים, ללא הגברתו, אל המגבר (שמחובר לרמקולים). ללא פרה אאוט לא תוכל להשתמש במגבר סטריאו שיקבל את האות הזה (יש פתרונות עקיפים, כמו להשתמש בממתג בין המקור למגבר ולרסיבר, ולהחליף כל פעם, אבל זה לא ממש נוח).
אם אתה לא רוצה להחליף רסיבר (ואין סיבה), המינימום שאתה צריך לעשות הוא להגיע איתו לחנות ולראות שהרמקולים מתאימים לך גם עם הרסיבר שאתה מכיר טוב.
...
אני לא חושב שאתה מבין על הדיון
אני בטוח שעם הרמקולים הללו ושני רסיברים רמת כניסה כפי שמצויין כאן 99 אחוז מהאנשים לא יבחינו
בהבדל.
מי דיבר על ינצלו את הרמקולים? אמרתי לפותח השרשור שהעכבה אינה מעניינת ולא חשובה
בבחירה בין הרמקולים האלו.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140
niko כתב:אייל,
חברים, כל ההודאות על כך שרסיבר לא ינצל כן ינצל מיותרות, אייל שאל לגבי רמקולים
כשהרסיבר נתון.
...
Niko,
זה ציטוט שלך.
אני אמרתי (ועל זה נסוב הדיון) שאין פה עניין של ניצול אלא של התאמה. יכול להיות שאתה צודק, ו-99% מהאנשים לא יבחינו בהבדל בין השילובים אונקיו/פוקאל ודנון/פוקאל. אבל, מה אם אייל007 נופל בתוך האחוז הבודד שנותר, והרכישה הזו תהיה מוטעית ועל סמך בסיס שגוי?
בנוסף, אולי פספסתי משהו, אבל לא ראיתי שאייל007 ציין באיזה רסיבר השתמש המוכר להדגמה. הוא כתב ״אונקיו״. אולי זה היה 809? או דגם גבוה אחר? אתה הנחת שזה דגם כניסה, אני לא בטוח בזה.
אייל007
אל תאמין לחנויות ואל תאמין למוכרנים בצורה עיוורת.
פיוז חנות מכובדת ואין לי כאן טענה אליה אבל בסופו של יום ברגע שתפתח את הרמקול יהיה לך מאוד קשה להחזיר אותו.
אם קיבלת הבטחה מפורשת מבעל החנות שתוכל להחזיר את הרמקול זה בסדר, אבל מעבר לזה אני ממליץ לך לחשוב פעמיים כי לא מדובר בכמה עשרות שקלים.
נושא העכבה לא כזה רלוונטי, שינוי בעכבה אומר שהמגבר יעבוד קשה יותר ובסופו של דבר ה-W שהולך לרמקול יהיה קטן יותר.
אין הבדל ביום יום בין 140 ל-110 W... גם ככה לא מגיעים לשם...
מערכת הכיול תדאג להשוות את העוצמה שיוצאת החוצה.
עוד משהו, במקום להתווכח עם אנשים אתה פשוט יכול להגיד, סבבה חברה אני אשים לב להבא ולא להתווכח.
אני מניח ששנינו יכולים להסכים, לפחות, שזה לא עוזר להתווכח עם מישהו ששאלת אותו שאלה.
uriler כתב:niko,
אייל007,
...
אני לא חושב שאתה מבין על הדיון
אני בטוח שעם הרמקולים הללו ושני רסיברים רמת כניסה כפי שמצויין כאן 99 אחוז מהאנשים לא יבחינו
בהבדל.
מי דיבר על ינצלו את הרמקולים? אמרתי לפותח השרשור שהעכבה אינה מעניינת ולא חשובה
בבחירה בין הרמקולים האלו.
...
בדקתי, מספר פעמים את הRX6 והגעתי למסקנה חד משמעית שהוא דורש ציוד יקר מאחוריו אחרת הוא לא נשמע טוב או לפחות טוב כמו שהוא אמור להישמע. אני לא מגיב כדי לשנות את דעתו של 007, הוא כבר נעול בדעה שהוא צודק וכולם טועים, אני גם לא מנסה לרצות אף אחד בתגובות שלי, אני כותב את זה שאחרים לא יעשו את הטעות הזאת מבלי לדעת מה קונים ושקונים רכיב בסט אפ מבלי לשמוע את כל ה"חבילה" ביחד לא יודעים מה קונים. רמקולים שעולים 6-7000 ש"ח עם רסיבר שעולה 3000 ש"ח . טוב שהוא מתכנן רק לקנות זוג רמקולים ולא את כל הסט. אשמח לקבל תגובה מהנציג של פיוז שהעלה את הרעיון הזה, אולי אני אלמד משהו חדש.