ביטוח תכולה והחזר כספי על ציוד שנגנב
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
כן, זיו, זה ברור. מה שכתוב בפוליסה שאם מצויין ערך המסך בערכת שווי, אז הם חייבים לספק כיסוי למסך המקביל באיכות. היום כבר מאוחר, אבל מחר אני באמת אבדוק כבר איך זה מתנהל במקרה ביטוח מול חברת ביטוח עצמה. סתם מסקרן אותי כבר
מקווה שאני אף פעם לא אצטרך את זה באמת 
- BlkBrd
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 141
תרשו לי לנחש - "הסוכן" הוא בעצם נציג טלפוני של חברת ביטוח ישיר כלשהו. התשובה המוזרה היא תוצאה של תשובות ע"י אנשים שלא באמת יודעים את העבודה. שמאי לא חייב לבוא כשסכום הכיסוי הוא נמוך (בד"כ פחות מ-150K). אבל במקרה כזה אני ממליץ לך לשלוח כמה שיותר חשבוניות לתיעוד בחברת הביטוח (במקרה של שריפה אתה כבר לא תמצא אותן...) ולבטח בסכום שכולל את סך החשבוניות ועוד הרבה. תחשוב שבמקרה של שריפה אתה מאבד גם ריהוט, בגדים, כלי מטבח וכו. מדובר בסכומים גבוהים ואתה עלול להיכנס למצב של תת-ביטוח כפי שנאמר כאן. במקרה כזה, אם למשל ביטחת את התכולה ב-100K ושווי התכולה הוא 200K (ע"פ שמאי שמגיע אחרי השריפה), אתה תקבל רק 50% מהערך של מה שנפגע. במקרה כזה, אם נפגעה לך תכולה ב-150K, תקבל רק 75K מהביטוח - כלומר פחות מהערך שעבורו ביטחת!BigDragoon כתב:זה די מוזר.dima_vy כתב:קיצר, דיברתי עם הסוכן ביטוח וגם עם חברת ביטוח... לא ידעו איך להסביר לי בדיוק, כי הם אומרים שקודם כל חייב להיות מצויין בדו"ח של הסוקר שטלויזיה מבוטחת.
שנית - יש בעיה שאם לפני 5 שנים, לדוגמא, קניתי טלויזיית Loewe בגודל 42" שעלתה בזמנו 25 אלף ש"ח, היום כבר אין דבר כזה. זאת אומרת שמצד אחד הם אמורים לפצות את המבוטח בערך של היום של טלויזיה, אבל יש טלויזיות בגודל 42" שעולות היום 2000 ש"ח ויש כאלה שעולות עדיין 25 אלף ש"ח... כשאלתי בצורה כזאת לא ידעו איך לענות לי, והסתבכו... אמרו שכל מקרה לגופו... הרי כשמישהו מבטח מרצדס וקורה לה משהו הוא לא מקבל ערך של פונטו לקשרי...
בעצם הם אומרים פה: "אם יקרה משהו, אז נראה מה עושים".
אז איך בעצם אני יכול להחליט אם לבטח משהו או לא?...
ולבסוף - אני לא סוכן ביטוח, רק "משתמש" ביטוח, אז הכל בע"מ
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

הסוכן - זה סוכן ביטוח אמיתי, ולא מישהו חברת ביטוח ישיר כלשהי. אבל זה לא ממש משנה. חוץ מזה שאצלי באמת היה שמאי שעשה סקירה ורשם כל הפריטים של התכולה, כולל בגדים וכלי מטבח.
- sheva23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
אני משלם כ700 שח בשנה (לא התחייבתי ליותר) על ביטוח תכולה של 100K (לא הכנסתי ביטוח מיוחד למוצרי חשמל שכוללים שבר או קלקול, רק גניבה/שריפה/רעידת אדמה), להביא שמאי כנראה עולה להם לפחות 400 שח לביקור. אולי בגלל זה לא ססים להביא שמאי בסכומים כאלה נמוכים.
כל מי שהגיב פה בדבר שמאי בטח ביטח בשווי של 150K ומעלה ומשלם יותר מ700 בשנה
כל מי שהגיב פה בדבר שמאי בטח ביטח בשווי של 150K ומעלה ומשלם יותר מ700 בשנה
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- DorM
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4220
אני מאמין שבמחיר של 700 ש"ח לשנה זה לא רק תכולה.sheva23 כתב:אני משלם כ700 שח בשנה (לא התחייבתי ליותר) על ביטוח תכולה של 100K (לא הכנסתי ביטוח מיוחד למוצרי חשמל שכוללים שבר או קלקול, רק גניבה/שריפה/רעידת אדמה), להביא שמאי כנראה עולה להם לפחות 400 שח לביקור. אולי בגלל זה לא ססים להביא שמאי בסכומים כאלה נמוכים.
כל מי שהגיב פה בדבר שמאי בטח ביטח בשווי של 150K ומעלה ומשלם יותר מ700 בשנה...
בטוח יש פה גם ביטוח מבנה, צד ג וחבות מעבידים.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

מסכים, כי אני משלם 440 ש"ח בשנה.DorM כתב:אני מאמין שבמחיר של 700 ש"ח לשנה זה לא רק תכולה.sheva23 כתב:אני משלם כ700 שח בשנה (לא התחייבתי ליותר) על ביטוח תכולה של 100K (לא הכנסתי ביטוח מיוחד למוצרי חשמל שכוללים שבר או קלקול, רק גניבה/שריפה/רעידת אדמה), להביא שמאי כנראה עולה להם לפחות 400 שח לביקור. אולי בגלל זה לא ססים להביא שמאי בסכומים כאלה נמוכים.
בטוח יש פה גם ביטוח מבנה, צד ג וחבות מעבידים....
- DorM
-
- חבר מביא חבר

סתם מסקרנות? מה שווי התכולה לפי הפוליסה?dima_vy כתב:מסכים, כי אני משלם 440 ש"ח בשנה.DorM כתב:אני מאמין שבמחיר של 700 ש"ח לשנה זה לא רק תכולה.sheva23 כתב:אני משלם כ700 שח בשנה (לא התחייבתי ליותר) על ביטוח תכולה של 100K (לא הכנסתי ביטוח מיוחד למוצרי חשמל שכוללים שבר או קלקול, רק גניבה/שריפה/רעידת אדמה), להביא שמאי כנראה עולה להם לפחות 400 שח לביקור. אולי בגלל זה לא ססים להביא שמאי בסכומים כאלה נמוכים.
בטוח יש פה גם ביטוח מבנה, צד ג וחבות מעבידים.......
אני יודע שעל 200K משלמים 500-550.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

יש שתי שורות:
סה"כ תכולה - 90 אלף
ו"סה"כ תכולה+תוספות מבנה - 101 אלף"
מה זה תוספות מבנה - אני לא יודע
אין לנו בפורום סוכן ביטוח שיכול להסביר את העניין?
סה"כ תכולה - 90 אלף
אין לנו בפורום סוכן ביטוח שיכול להסביר את העניין?
- sheva23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
בדקתי עכשיו זה 800 שח, וזה כולל גם מבנה, צד ג', הנחת מעבידים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- DorM
-
- חבר מביא חבר

תוספות מבנה זה מה שצמוד למבנה, זה יכול להיות ארונות, מזגנים מקלחונים, כאשר מבצעים דו"ח סקר אז רושמים כל מה שצמוד מבנה ואת סך כל הסכום מוסיפים לסכום ביטוח המבנה, מקווה שהייתי ברור.dima_vy כתב:יש שתי שורות:
סה"כ תכולה - 90 אלף
אין לנו בפורום סוכן ביטוח שיכול להסביר את העניין?...
דרך אגב מנורה מסרבת לשלוח דו"ח סקר כאשר סכום ביטוח התכולה בפוליסה פחות מ200K.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- DorM
-
- חבר מביא חבר

דברים משתנים, חברות ביטוח תמיד מחפשות איך לצמצם הוצאות ולהגדיל את ההכנסות.dima_vy כתב:כשאני עשיתי ביטוח - שלחו, זה היה ב-2008...
למשל חברות הביטוח סובלות מהרבה תביעות בתחום הרכב אז הם התחילו לייקר תעריפים של מקיפים וצדי ג', בכך שגם מגדילים את פרמיית הבסיס וגם מקטינים את סך כל ההנחות שניתנות על הפוליסה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

כמו כל חברה עסקית, שמטרתה להרוויח כסף. תמיד יש שאיפה להקטין הוצאות ולהגדיל רווחים. הבעיה גם שמפני שהחברות מונפקות, המשקיעים, גם הקטנים, מצפים כל הזמן גידול ברווחים (ולא רק רווחים) אלא דווקא גידול. וזה יוצר בעיות נוספות, כי אם לחברה אין דרך להגדיל מכירות, היא מעלה את המחירים...DorM כתב:דברים משתנים, חברות ביטוח תמיד מחפשות איך לצמצם הוצאות ולהגדיל את ההכנסות.dima_vy כתב:כשאני עשיתי ביטוח - שלחו, זה היה ב-2008......
- DorM
-
- חבר מביא חבר

דרך אגב בהקשר הנושא המקורי של השרשור.
תלוי איך מבוטחת התכולה, בדרך כלל ברוב הפוליסות מגיע ללקוח חדש תמורת ישן.
הוא יקבל את מלוא השווי של המוצר רק לאחר שרכש מוצר כזה חדש ויציג קבלה לחברת הביטוח.
תלוי איך מבוטחת התכולה, בדרך כלל ברוב הפוליסות מגיע ללקוח חדש תמורת ישן.
הוא יקבל את מלוא השווי של המוצר רק לאחר שרכש מוצר כזה חדש ויציג קבלה לחברת הביטוח.
- sroie
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
ביטוחדירה סטנדרטי אמור לכסות את זה