הרכבת מערכת סטריאו סלונית מבוססת מגבר CLASS T

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #21 

לגבי ה30W של הטופינג... הנה ציטוט מתוך הביקורת של TNTaudio:
The internal Tripath chipset can be be powered with a +30V power supply, this way it can deliver 50 watts @ 8 ohm with < 3% THD. Realistically, the TK2050, with a 30V power supply, can deliver 30 watts at reasonably low (0.01%) THD figures on a 8 ohm load. Dayton Audio power supply delivers just 24 volts (24.1 on my tester), so the TK2050 produces 30 watt, at 0.05%, on a 6 ohm load. This means we're talking or real undistorted 20-25 watts of power on a standard 8 ohm load. Perhaps Dayton Audio can consider using a 30 volts PSU instead. The reason why a 24 volt PSU has been chosen is because this is easy to find, cheap, puts out 120W and is CE and U.L. approved. In any case, despite the undersized PSU, we still get 4-5 times the continuous power of a T-Amp/Trends TA 10.1/2 etc. Not a small difference.
...
שים לב שהטופינג נשלח עם שנאי של 20V , אפילו נמוך מ24V.

לגבי ההבדלים בין הלוחות קשה לדעת. בדייטון רואים שלא חסכו כל מאמץ לחסוך בכסף אבל לפי הביקורת הוא עדיין טוב. באחרים יש יתרונות וחסרונות. במיוז למשל קבלי הINPUT שמשפיעים לא מעט על איכות הצליל הסופי לא רעים בכלל(vishay mkt+epcos mkp). אני לא מזהה מה בדיוק טיבו של הקבל השוכב הגדול אבל עצם קיומו מעיד על קצת יותר נפח לבאס .

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #22 

במשפט האחרון של הקטע שציטטת הם מתכוונים שמבחינת עוצמה ללא עיוות, הדייטון מפיק פי 4-5 עוצמה לרמקולים?
מרשים.(Y)

את החלק של העיוותים לא הבנתי בגלל ידע קלוש באלקטרוניקה :? .
אשמח אם תוכל להסביר לי את זה בצורה פשוטה :).

בכל אופן, אלו הדגמים היחידים בטווח של בקירוב 100 דולר שיכולים להתחרות זה בזה?

כמו כן, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי דוגמאות של מגברים רגילים (לא חובה סטריאו) שמקבילים באיכות ל-CLASS T שאנחנו דנים בהם, כדי שאוכל להבין קצת יותר טוב על מה מדברים פה. :lol:

תודה רבה! (Y)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

Jonny123 כתב:במשפט האחרון של הקטע שציטטת הם מתכוונים שמבחינת עוצמה ללא עיוות, הדייטון מפיק פי 4-5 עוצמה לרמקולים?
מרשים.(Y)

את החלק של העיוותים לא הבנתי בגלל ידע קלוש באלקטרוניקה :? .
אשמח אם תוכל להסביר לי את זה בצורה פשוטה :).

בכל אופן, אלו הדגמים היחידים בטווח של בקירוב 100 דולר שיכולים להתחרות זה בזה?

כמו כן, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי דוגמאות של מגברים רגילים (לא חובה סטריאו) שמקבילים באיכות ל-CLASS T שאנחנו דנים בהם, כדי שאוכל להבין קצת יותר טוב על מה מדברים פה. :lol:

תודה רבה! (Y)
...
1.פי 4-5 ממגבר מבוסס שבב ta2024 שמוציא 10W-12W לצד.

2. עיוותים הם לא משהו שצריך להטריד אותך במגברים האלה אלא אם אתה מסובב את כפתור הווליום עד לקצה או קרוב אליו. לא מדובר על דיסטורשן של גיטרה אלא שינוי בצבע של הצליל והעברה פחות מדוייקת של הצליל המקורי.

3. אם אתה מעוניין , ישנם לוחות מורכבים של מגברים כאלה למשל www.ebay.com/itm/140646110153
אתה רק תצטרך להתאים קופסה וחיבורים. השאלה אם עבודת DIY קטנה עומדת על הפרק. מגברים מושלמים אחרים בקנה המידה הזה ויותר טובים מתחילים מ200$

4. לדעתי רק מגברי וינטאג' יוכלו לתת FIGHT מבחינת יחס עלות מול תועלת בהשוואה למגברים האלה. מה התקציב שלך למגבר כזה?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

אגב, מה ההבדל בין CLASS T ול-CLASS D? בקישור שנתת נראה שהם לא סגורים על הסוג שלו.
המחיר נשמע מפתה אבל אני מעדיף לקנות משהו מוכן ולא לבנות לבד מטעמי זמן, ידע, והחשש לאמינות המוצר.
כמו כן, לא הבנתי איך הוא יכול לתת 100 וואט לערוץ אם הוא מבוסס על TK2050?

בכל אופן, נראה לי שיספיק לי מגבר כדוגמת הדייטון, (אם העיוותים זה דבר זניח לשימושים שלי וההספק שלו מספיק גבוה לרמקולים של wharfedale).
כיוון שכרגע זה המגבר הראשון שאני קונה והידע שלי מאוד ראשוני בתחום - אני מעדיף לחכות קצת לפני שאני קונה מגבר רציני ויקר.
מה אתה היית עושה אם היית צריך לבחור אחד מהמגברים שמוצעים ב-level של הדייטון?

לגבי הוינטאג', נגיד שיש לי תקציב של 1000 ש"ח. מה אני יכול להשיג במחיר הזה, ואיך אני יודע שזה מגבר במצב טוב עם רמת ההבנה הבסיסית שלי בתחום?

תודה רבה!

partner11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #25 

קלאס T זה קלאס D

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

ומה זה אומר בתכלס חוץ מזה שהמגבר יהיה קטן וזול במיוחד?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

Class D amplifiers
Class T amplifiers

קלאס טי זה מושג שיווקי של מגברי טריפאת' שהם בעצם מגברי קלאס די.

הדייטון עולה 90$+50$ משלוח , המיוז עולה 100$ כולל משלוח והטופינג עולה 92$ כולל משלוח. תעשה חושבים לגבי ההבדלים ביניהם ואם הם מצדיקים עבורך את ההבדל במחיר.

יש די הרבה אפשרויות למגברים משומשים ביד 2. NAD ROTEL ואחרים... יש שם מגברים לא רעים בכלל (אם מצבם אכן טוב).

100W=50W+50W

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

amiti כתב: 100W=50W+50W
...
מה לגבי המגברים באיביי שכתוב שהם 100W לערוץ? יש מצב ששמו במעגל אחד שני רכיבי TK2050?
amiti כתב: קלאס טי זה מושג שיווקי של מגברי טריפאת' שהם בעצם מגברי קלאס די.
...
בעצם מגברי CLASS D הם מגברים דיגיטליים? לעומת מגברים קלאסיים שהם לא?
ומה מיוחד בטריפאת' שהם קיבלו "CLASS" משל עצמם? (אני אקרא בהמשך את הערכים בויקיפדיה, בינתיים אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי בכמה משפטים)

כל המעגלים המוכנים ובמיוחד המחירים שלהם עושים חשק להתחיל איזה פרוייקט... עולם ומלואו המגברים האלה... כל כך קל לאבד מיקוד עם כל האפשרויות האלה.. 8O
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 04/05/2012 6:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

טוב!
על המעגלים המוכנים אין מה לדבר כי אין לי מושג איך ליצור מהם משהו שיוכל לשבת על הרהיט בסלון.
על הוינטג' אוותר בינתיים.
כך שההתלבטות היא בין ה-MUSE באיביי לבין ה-DAYTON בפארטס אקספרס. הטופינג אכזב עם ה-30W שלו.

מישהו מצליח לשים אצבע על ההבדלים בין הדייטון למיוז?

תודה רבה!

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

הקפצה

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

הקפצה 2

עשיתי חיפש ברשת ולא הצלחתי למצוא הרבה מקומות שמוכרים את ה-MUSE. האם זה מעיד על טיבו (למרות שמבפנים ה-DAYTON נראה פחות טוב בהרבה)?

תודה רבה!

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #32 

אני משתמש ב- dayton כמגבר עם כרטיס קול כמקור ורמקולים Canton plus X.3 כחלק ממערכת שמע רב איזורית והסאונד נשמע לי בסדר גמור

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

תודה רבה!
בינתיים על הדייטון שמעתי רק דברים טובים אך בכל זאת האיכות בניה של המעגל שלו קצת מטרידה אותי :?.
אי לכך, אני נוטה לכיוון ה-MUSE אך מספר דברים מונעים ממני לקבל ההחלטה ולהזמין אותו:
1. ל-MUSE אין יח"צ ברחבי האינטרנט כמו שיש ל-DAYTON ומעט מאוד מקומות מוכרים אותו בהשוואה לטופינג ולדייטון.
2. אין עליו חוות דעת וביקורות באינטרנט, כך ששאלת הסאונד נותרת ללא פתרון. מצד שני, יכול להיות שמה שקובע את הסאונד הוא השבב שזהה בכולם אך היו בשרשור דיבורים על ההשפעה של הקבלים והמעגל בכלל על הסאונד הסופי. לכן אשמח אם מישהו שמבין בכל האלקטרוניקה של המגברים האלו ינסה לפענח לי דרך התמונות.
(Y)

עדכון:

נראה לי שארד לגמרי מהדייטון, חלק מהתגובות באמזון מאששות את החששות שלי ממנו.
כל מה שנותר הוא להבין האם ה-30W של הטופינג יספיקו לי והאם יש אפשרות לגרום לו להוציא 50W.
בפירוט באיביי נראה שממש השקיעו ברכיבים שלו קישור

עדכון 2:

המגברים של טופינג עשו עלי את הרושם הכי טוב מבחינת איכות הרכבה אך ההספק שהם מציעים מאוד נמוך ביחס לצ'יפ בו הם משתמשים.
הרמקולים של המחשב שלי לצורך העניין הם 72W RMS הספק כולל. הטופינג שהוזכר לעיל מספק 15W לערוץ ב-8ohm. זה יספיק? זה נשמע לי כלום. אגב, איך אני יודע אם זה ב-RMS או לא? ומה המשמעות של זה?
תודה!

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #34 

Jonny123 רכשת כבר רמקולים מדפיים?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

ממש לא...
בכוונה התחלתי מהמגבר כי אני בונה על הגברה זולה אך איכותית ואת רוב הסכום לשים על רמקולים (רק שיתאימו...).

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

Jonny123 כתב:ממש לא...
בכוונה התחלתי מהמגבר כי אני בונה על הגברה זולה אך איכותית ואת רוב הסכום לשים על רמקולים (רק שיתאימו...).
...
מה התקציב לרמקולים מדפיים?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

עד 2000 ש"ח. אבל הייתי מחכה עם זה בשלב הנוכחי...
המגבר זה מה שמעסיק אותי עכשיו... :מבולבל:

אבל תמיד אשמח לשמוע המלצות :D

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

Jonny123 כתב:עד 2000 ש"ח. אבל הייתי מחכה עם זה בשלב הנוכחי...
המגבר זה מה שמעסיק אותי עכשיו... :מבולבל:

אבל תמיד אשמח לשמוע המלצות :D
...
יצא לי להאזין להם...
http://www.hifimusic.co.il/%D7%A8%D7%9E ... t8103.html
לדעתי ב1600 ש'ח אין משהו אחד!רמקול נהדר.מוזיקלי מאד...
לפי הנתונים שלהם הם יכולים לבוא בול על ההגברה שאתה מחפש.
http://audio-databas&#101;.com/DENON-COLUMBIA/speaker/sc-e535-e.html

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

תודה על ההמלצה!
אבל אני לא מחפש יד שניה כך שהרמקולים האלו לא רלוונטין לגביי.

כמו שציינתי קודם אני מעוניין קודם כל להחליט על דגם צפציפי של מגבר CLASS T ורק אחרי זה לשדך לו רמקולים. אם צריך אפתח שרשור נוסף... אבל בכל מקרה תודה רבה על הנכונות לעזור! (Y)

ובחזרה למגברים, מישהו התנסה עם המגברים של TOPPING או יכול לנסות להסביר לי מה כל הנתונים הלא מובנים שמופיעים במפרט שלהם?

תודה רבה לעוזרים!

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”