מתברר שלפחות בחלק מהמקרים אין סיבה להסכים לגביה על תיקון קו בזק בתוך הבית.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
אני לא חושב שבזק תסכים לתקן שלוחה שהיא לא סיפקה לך... אולי רק תחת איום שתתנתקי... כי לא הגיוני שחברה סתם תתקן מוצר לא תקין שמישהו אחר מכר, כמו שאמרתי קודם.
זורו44
אני אתן לך מקרה לדוגמא, בכדי להמחיש את המצב:
תאר לעצמך שאתה טכנאי מחשבים, והיה לקוח שהייתה לו מדפסת מצויינת. אותו לקוח רכש בעזרתך מחשב חדש, אליו גם חיבר את המדפסת שלו. עברו ימים, והלקוח מתקשר אליך, בטענה שהמחשב עובד מאוד לאט. אתה מגיע, ומגלה, שאם מנתקים את המדפסת של הלקוח המחשב עובד מצויין. ואתה מראה זאת ללקוח. והלקוח אומר לך:
- תשמע, אחלה, הבנתי הכל, אבל עכשיו בוא תתקן לי את המדפסת, הרי היא חלק ממערכת המחשב. ובוא תעשה זאת גם בחינם, הרי את המחשב קניתי ממך.
מה תהיה תגובתך במקרה כזה?
זורו44
אני אתן לך מקרה לדוגמא, בכדי להמחיש את המצב:
תאר לעצמך שאתה טכנאי מחשבים, והיה לקוח שהייתה לו מדפסת מצויינת. אותו לקוח רכש בעזרתך מחשב חדש, אליו גם חיבר את המדפסת שלו. עברו ימים, והלקוח מתקשר אליך, בטענה שהמחשב עובד מאוד לאט. אתה מגיע, ומגלה, שאם מנתקים את המדפסת של הלקוח המחשב עובד מצויין. ואתה מראה זאת ללקוח. והלקוח אומר לך:
- תשמע, אחלה, הבנתי הכל, אבל עכשיו בוא תתקן לי את המדפסת, הרי היא חלק ממערכת המחשב. ובוא תעשה זאת גם בחינם, הרי את המחשב קניתי ממך.
מה תהיה תגובתך במקרה כזה?
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
הדוגמא לא ריאלית -פיספסת.מאין המידע שהשקעים לא הותקנו על ידיי בזק או חשמלאי פרטי?
כמו שתגיד נניח יש בעיה בבית באחד שקעי הטלוויזיה של הוט/יס וינטרלו לך את אותו שקע מקצר,אם תרצה שיישמישו לך אותו תשלם.
הבעיה שבזק חשבה ועבדה כמונופול עד שהמתחרים עקפו אותה בסיבוב והמציאה או בעצם אמצה לעצמה חוקים משלה כמו
"אנחנו מטפלים בקו עד ארון ראשי של הלקוח,מישם ואילך זה באחריותו.
זה לגמרי לא נכון,טכנאים של בזק בתשלום התקינו קווים חדשים ונוספים ,אז פתאום להתנער מיזה ולהגיד שכאשר יש תקלה
,הלקוח אמור לממן את העצלנות של בזק או בא כוחה -הטכנאי.
מה שכן ,שקעים של בזק עם הלוגו נמכרים לכל דורש ובהחלט יש תחום אפור.
בהוט פתרו זאת בקלות ,כל שקעי הטלפון מוחלפים לשקעים עם לוגו של הוט.
כמו שתגיד נניח יש בעיה בבית באחד שקעי הטלוויזיה של הוט/יס וינטרלו לך את אותו שקע מקצר,אם תרצה שיישמישו לך אותו תשלם.
הבעיה שבזק חשבה ועבדה כמונופול עד שהמתחרים עקפו אותה בסיבוב והמציאה או בעצם אמצה לעצמה חוקים משלה כמו
"אנחנו מטפלים בקו עד ארון ראשי של הלקוח,מישם ואילך זה באחריותו.
זה לגמרי לא נכון,טכנאים של בזק בתשלום התקינו קווים חדשים ונוספים ,אז פתאום להתנער מיזה ולהגיד שכאשר יש תקלה
,הלקוח אמור לממן את העצלנות של בזק או בא כוחה -הטכנאי.
מה שכן ,שקעים של בזק עם הלוגו נמכרים לכל דורש ובהחלט יש תחום אפור.
בהוט פתרו זאת בקלות ,כל שקעי הטלפון מוחלפים לשקעים עם לוגו של הוט.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אם אצל לקוח יש יותר משקע אחד של בזק זה רשום בבזק. מה שאמרת לגבי הוט/yes - אם תסלול לבד כבל נוסף והוא יגרום לבעיות, אתה תראה שטכנאי הוט/yes פשוט ינתק אותו ויציע התקנת שקע נוסף בתשלום. כי שוב, אף ספק שירות לא ירצה לטפל במוצר שהוא לא סיפק. תעמיד פעם אחת את עצמך במקום ספק שירות (טכנאי מחשבים לדוגמא). מה לא ברור כאן? זה כמו לבקש שירות באחריות מיבואן טלויזיות אם יש לך בעיה בכבל כבלים. אני כבר לא יודע איזה דוגמא לתת יותר ברורה... 
- singera
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 834
שאלה מה HOT עושים בבית עם שקעי גויס או לגראנד וכו' האם הם משתמשים בשקעים האלו או שמחייבים העברת תשתית חדשה עם שקעים פחות יפים?
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

אם זה מהסוג הזה אז זה בסדר
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/601-%D ... 95%D7%A8-F
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/601-%D ... 95%D7%A8-F
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

אם רשום בבזק שייש יותר משקע אחד,אז שבזק יטפלו בכל מה שצריך על מנת שזה יעבוד .חוץ מיזה ליבואן טלויזיות או טכנאי מחשבים,אני לא משלם או קשור בחוזה על בסיס חודשי שכולל אחזת הקו ושרות.dima_vy כתב:אם אצל לקוח יש יותר משקע אחד של בזק זה רשום בבזק. מה שאמרת לגבי הוט/yes - אם תסלול לבד כבל נוסף והוא יגרום לבעיות, אתה תראה שטכנאי הוט/yes פשוט ינתק אותו ויציע התקנת שקע נוסף בתשלום. כי שוב, אף ספק שירות לא ירצה לטפל במוצר שהוא לא סיפק. תעמיד פעם אחת את עצמך במקום ספק שירות (טכנאי מחשבים לדוגמא). מה לא ברור כאן? זה כמו לבקש שירות באחריות מיבואן טלויזיות אם יש לך בעיה בכבל כבלים. אני כבר לא יודע איזה דוגמא לתת יותר ברורה......
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

לא ראיתי ש-biss ציינה איפשהו שיש לה יותר משקע אחד של בזק... במקרה שלה נראה לי דווקא יש אך ורק שקע אחד של בזק. ולגבי הדוגמאות - בוא נחזור לדוגמא של חברת החשמל, לה אתה כן משלם תשלום קבוע על חיבור לרשת החשמל, אך הייתי רוצה לראות אותך מתקשר אליהם בקשר לבעיה בשקע חשמל בבית. הייתה חושב בכלל להתקשר אליהם?זורו44 כתב:אם רשום בבזק שייש יותר משקע אחד,אז שבזק יטפלו בכל מה שצריך על מנת שזה יעבוד .חוץ מיזה ליבואן טלויזיות או טכנאי מחשבים,אני לא משלם או קשור בחוזה על בסיס חודשי שכולל אחזת הקו ושרות.dima_vy כתב:אם אצל לקוח יש יותר משקע אחד של בזק זה רשום בבזק. מה שאמרת לגבי הוט/yes - אם תסלול לבד כבל נוסף והוא יגרום לבעיות, אתה תראה שטכנאי הוט/yes פשוט ינתק אותו ויציע התקנת שקע נוסף בתשלום. כי שוב, אף ספק שירות לא ירצה לטפל במוצר שהוא לא סיפק. תעמיד פעם אחת את עצמך במקום ספק שירות (טכנאי מחשבים לדוגמא). מה לא ברור כאן? זה כמו לבקש שירות באחריות מיבואן טלויזיות אם יש לך בעיה בכבל כבלים. אני כבר לא יודע איזה דוגמא לתת יותר ברורה.........
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

ח"ח לפי חוזה האספקה שלה לבין הצרכן אחראית עד מונה החשמל.
מימונה החשמל לכיוון הבית האחריות חלה על הצרכן.
האבסורד הוא שבמקרה של שריפת נתיך ח"ח שנמצא בתחום ח"ח,משלם הצרכן.
במקרה של פותחת השרשור הצדק עימה והיא לא אמורה לשלם על תקלה ,שיצר טכנאי שהיה בביתה על מנת לטפל באינטרננט.הריי הביקור היה יזום על ידיי בזק,והלקוחה משלמת כסף טוב מידי חודש עבור תחזוקת הקו ואינטרננט בביתה.
במקרה של פותחת השרשור הצדק עימה והיא לא אמורה לשלם על תקלה ,שיצר טכנאי שהיה בביתה על מנת לטפל באינטרננט.הריי הביקור היה יזום על ידיי בזק,והלקוחה משלמת כסף טוב מידי חודש עבור תחזוקת הקו ואינטרננט בביתה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

גם בזק נותנת שירות עד השקע הראשון בבית, ובמקרה של פותחת השירשור ההמשך הוא זה שגרם לבעיה שלה בגלישה. ביקור טכנאי לא היה יזום ע"י בזק, אלא טכנאי הגיע עקב תלונה של הלקוחה על גלישה איטית... גם אם אצל לקוח חברת חשמל יהיה מוצר כלשהו שיקצר, הרי חשמלאי שיגיע (אפילו לא עובד חברת חשמל) פשוט ינתק אותו... אז אותו לקוח ידרוש מחשמלאי לתקן את המוצר המקצר? וגם אם הבעיה היא בקו חשמל שמגיע לאותו שקע, לא נראה לי שחשמלאי כלשהו יסכים לתקן זאת בחינם, וחברת חשמל אם תסכים לטפל בזה, תדרוש תשלום הרבה יותר גבוה מכל חשמלאי פרטי, למרות שמשלמים לה דמי אחזקה חודשייםזורו44 כתב:ח"ח לפי חוזה האספקה שלה לבין הצרכן אחראית עד מונה החשמל.
במקרה של פותחת השרשור הצדק עימה והיא לא אמורה לשלם על תקלה ,שיצר טכנאי שהיה בביתה על מנת לטפל באינטרננט.הריי הביקור היה יזום על ידיי בזק,והלקוחה משלמת כסף טוב מידי חודש עבור תחזוקת הקו ואינטרננט בביתה....
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

או קי שבזק יקחו דוגמא מהמתחרה ויתנו שרות לכל השקעים שהתקינה.
פותחת השרשור שאלה"גביה עבור תיקון קן בזק בתוך הבית. האם אינה גבית יתר?"
אני מקווה שבצד השני יהיו אוזניים קשובות,שידעו שייש תחרות ועלייהם להתאים עצמם ללקוח ולתת לה תיקון חינם
ללא חיוב.
אני מקווה שבצד השני יהיו אוזניים קשובות,שידעו שייש תחרות ועלייהם להתאים עצמם ללקוח ולתת לה תיקון חינם
ללא חיוב.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

שוב, בוא נחזור לתחילת השירשור. אומנם זאת הייתה הבקשה של הלקוחה, אבל במקרה שלה לא בזק זאת שהתקינה את כל השקעים בבית. אם זה היה המקרה אז ברור שבזק הייתה מתקנת את הבעיה ללא שום תשלום נוסף, אבל זה לא המקרה. לא כל הלקוחות של בזק מודעים לעובדה שלא בזק מתקינה שקעים טלפון ושלוחות בבתים. כל המתחרים שלה מטפלים אך ורק בשלוחות ושקעים שהם בעצמם התקינו.זורו44 כתב:או קי שבזק יקחו דוגמא מהמתחרה ויתנו שרות לכל השקעים שהתקינה.
ללא חיוב....
-
biss
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
עדכון ביניים קצר
ראשית שוב תודה לכל מי שענה ועזר לי
אדיר, פומה, מוקי, עפר וכמובן דימה וזורו
לגבי ההתקנה, מתברר שהיא בעייתית יותר ממה שהן אתם ואני ובוודאי בזק ציפו.
נשלח טכנאי, עבד לא מעט זמן ובסוף פתר רק חלק מהבעיה וטכנאי בכיר יותר אמור להגיע שוב להמשך הפתרון.
לגבי החיוב - שוחחתי בטלפון עם נציגת שירות והיא אמרה שביטלה לי את החיוב. מקווה שאכן כך הדבר ולא יצוץ לו חיוב ממקום כלשהו. כמובן שבכוונתי לבדוק זאת שוב לאחר סיומה- בתקווה בהצלחה- של הסגה.
מה שכן, כנראה טוב שטכנאים של בזק עושים את זה, לטכנאי חובב לפחות המשך הפתרון כנראה היה מסובך יותר.
ראשית שוב תודה לכל מי שענה ועזר לי
אדיר, פומה, מוקי, עפר וכמובן דימה וזורו
לגבי ההתקנה, מתברר שהיא בעייתית יותר ממה שהן אתם ואני ובוודאי בזק ציפו.
נשלח טכנאי, עבד לא מעט זמן ובסוף פתר רק חלק מהבעיה וטכנאי בכיר יותר אמור להגיע שוב להמשך הפתרון.
לגבי החיוב - שוחחתי בטלפון עם נציגת שירות והיא אמרה שביטלה לי את החיוב. מקווה שאכן כך הדבר ולא יצוץ לו חיוב ממקום כלשהו. כמובן שבכוונתי לבדוק זאת שוב לאחר סיומה- בתקווה בהצלחה- של הסגה.
מה שכן, כנראה טוב שטכנאים של בזק עושים את זה, לטכנאי חובב לפחות המשך הפתרון כנראה היה מסובך יותר.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

תשימי לב, יכול להיות שתראי חיוב בחשבונית, אבל חשבון שיחוייב בפועל לא יכלול שום דבר נוסף. היה לי משהו כזה עם זיכויים, שהם לא הופיעו בחשבון טלפון, אבל בחיוב בכרטיס אשראי הסכום שירד היה יותר נמוך מסכום החשבון
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

לא המחשת את הבעייה בה נתקלו.חוט תקוע שלא זז בקיר לזאת הכוונה?
פשוט אני מהרהר ,מה יכולה להיות הבעיה לכבל תקני של בזק 2 זוגות.
אין פה הרבה אפשרויות,אם הכבל דפוק,והצלבה של הזוג השני לא עזרה-מחליפים כבל וחסל.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

-
biss
-
- חבר ותיק

התכוונתי לספר את הכל בסוף, אבל נראה שאתם סקרנים:)
כאמור, הדרישה היתה לחבר (מחדש) 2 נקודות היושבות על קו אחד היוצא מהכניסה הראשית של בזק לבית.
הגיע טכנאי בזק, החל למתוח את הקו החלופי במקום זה שניתק הטכנאי הקודם. אם נקצר את הסיפור (והיה חתיכת סיפור).
עד לנקודה הראשנה העניין הסתדר, יש קו יש נקודה גם יש אינטרנט. איפשהו מעבר אליה האינטרנט מתנתק. לא לגמרי ברור לטכנאי מה הבעיה. השערתי, ייתכן ויש איזה עומס מסויים על הקו מעל מרחק מסויים (אין מדובר על אולמות וגם לא על חדר ענק במיוחד) ולכן אין תמיכה באותה מהירות (אסטרונומית:P ) של 30 מגה.
נראה מה יאמר הטכנאי הבכיר יותר וכיצד יפתור את הבעיה.
באשר לחשבונית, תודה על הטיפ, דימה, אני אבדוק ואשים לב.
כאמור, הדרישה היתה לחבר (מחדש) 2 נקודות היושבות על קו אחד היוצא מהכניסה הראשית של בזק לבית.
הגיע טכנאי בזק, החל למתוח את הקו החלופי במקום זה שניתק הטכנאי הקודם. אם נקצר את הסיפור (והיה חתיכת סיפור).
עד לנקודה הראשנה העניין הסתדר, יש קו יש נקודה גם יש אינטרנט. איפשהו מעבר אליה האינטרנט מתנתק. לא לגמרי ברור לטכנאי מה הבעיה. השערתי, ייתכן ויש איזה עומס מסויים על הקו מעל מרחק מסויים (אין מדובר על אולמות וגם לא על חדר ענק במיוחד) ולכן אין תמיכה באותה מהירות (אסטרונומית:P ) של 30 מגה.
נראה מה יאמר הטכנאי הבכיר יותר וכיצד יפתור את הבעיה.
באשר לחשבונית, תודה על הטיפ, דימה, אני אבדוק ואשים לב.
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

לפי התיאור שלך ,התקלה מקורה לדעתי בארון סעף.הנמלים גורמות נזק לחוטים,התוצאה מפלי מתח נוצרים כאשר יש ריבוי צרכנים.
טכנאים מחליפים זוגות בארוני הסעף עד שזה מתבטא בנפילות במהירות גבוהה באינטרננט ,היות שהמרחק של הכבלים מהבית חשוב.
בהחלט יש לבזק עבודה באזור של הבית שלך.
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 05,00.html
טכנאים מחליפים זוגות בארוני הסעף עד שזה מתבטא בנפילות במהירות גבוהה באינטרננט ,היות שהמרחק של הכבלים מהבית חשוב.
בהחלט יש לבזק עבודה באזור של הבית שלך.
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 05,00.html
נערך לאחרונה על ידי זורו44 ב 30/04/2012 18:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
biss
-
- חבר ותיק

דברייך זורו גורמים לי לתהות אם הבעיה תסתיים בביקור הבא.
אני יודעת מידיד שהיתה לו בעיה עם הקו של בזק.
הגיע טכנאי חיצוני, עשה משהו. אחר היה צורך להזמין טכנאי פנימי אבל הוא לא יכול לסדר את העניין היות ושוב היה צורך במשהו חיצוני והוא לא יכל / ידע לעשות זאת.
בסוף היה צורך להזמין שני טכנאים..
במקרה שלי, אם הבנתי נכון יגע טכנאי פנימי+טכנאי פנימי בכיר. חיצוני כנראה שלא הפעם..
אני יודעת מידיד שהיתה לו בעיה עם הקו של בזק.
הגיע טכנאי חיצוני, עשה משהו. אחר היה צורך להזמין טכנאי פנימי אבל הוא לא יכול לסדר את העניין היות ושוב היה צורך במשהו חיצוני והוא לא יכל / ידע לעשות זאת.
בסוף היה צורך להזמין שני טכנאים..
במקרה שלי, אם הבנתי נכון יגע טכנאי פנימי+טכנאי פנימי בכיר. חיצוני כנראה שלא הפעם..
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

בסוף הכל יסתדר לטובה
העיקר רצו 99
העיקר רצו 99
-
biss
-
- חבר ותיק

הבטחתי לספר בסוף ולמרות שכרגע אני דיי תקועה עם בעיה אחרת המעצבנת לא פחות (אולי מישהו בבקשה יוכל לעזור לי שם? בבקשה..) באתי לספר לכם מה נסגר עם העניין:
טכנאי של בזק הגיע היום
מעבר להחלפת הכבל החל מכנסיה הרשית ועד לאורך כל אותו חדר בעייתי, הוא:
1. החליף לחדש את כל כבל כבל הבזק שהתחבר מההסתעפות בבניין אל הדירה שלי
2. היות ובכל אותו איזור לא מחוברים ל-ADSL מחשבים. ואף אם יהי צורך להשתמש שם במחשבים זה כנראה יהיה אלחוטי או חיבור רשת מהראוטר, אז הטכנאי שם פילטר בתוך הקיר ובכך הוריד מהעומס על הקו.
התוצאות
1. האינטרנט עובד
2. יש חיבורי טלפון בכל מקום שהיה בעבר
אגב הגיע טכנאי אחד. לא שניים, לא שלושה וגם לא מחלקה שלמה. אחד, אבל שיודע כיצד לפתור את הבעיה
.
לגבי התשלום: בדקתי הבוקר שוב עם המוקדנית ב-199. היא אמרה שלא יהיה חיוב. בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחר זה עד לסגירת התשלום עבור החודש
שוב תודה על כל העצות והעזרה
כעת אם בא לכם לעזור לי במשהו די קריטי, אתם מוזמנים לכאן
טכנאי של בזק הגיע היום
מעבר להחלפת הכבל החל מכנסיה הרשית ועד לאורך כל אותו חדר בעייתי, הוא:
1. החליף לחדש את כל כבל כבל הבזק שהתחבר מההסתעפות בבניין אל הדירה שלי
2. היות ובכל אותו איזור לא מחוברים ל-ADSL מחשבים. ואף אם יהי צורך להשתמש שם במחשבים זה כנראה יהיה אלחוטי או חיבור רשת מהראוטר, אז הטכנאי שם פילטר בתוך הקיר ובכך הוריד מהעומס על הקו.
התוצאות
1. האינטרנט עובד
2. יש חיבורי טלפון בכל מקום שהיה בעבר
אגב הגיע טכנאי אחד. לא שניים, לא שלושה וגם לא מחלקה שלמה. אחד, אבל שיודע כיצד לפתור את הבעיה
לגבי התשלום: בדקתי הבוקר שוב עם המוקדנית ב-199. היא אמרה שלא יהיה חיוב. בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחר זה עד לסגירת התשלום עבור החודש
שוב תודה על כל העצות והעזרה
כעת אם בא לכם לעזור לי במשהו די קריטי, אתם מוזמנים לכאן