המלצות למכונת קפה מקצועית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147

שליחה

מה זה מחליף חום ידני?

jackob_sh
המכונה עולה 6.5 בלי מטחנה?
במה היא יותר טובה מהאסוקר והפולסר?

אני מבולבל אשמח שתעזרו לי אנשים.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

מעוז, אקספובר פולסר הוא ידנית ואקספובר קונטרול היא אלקטרונית. השניה קצת יותר יקרה...

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הבנתי..

שליחה

ולגבי הbz99?
המחיר שלה באמת 6500 בלי מטחנה?

jackob_sh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh

שליחה

1. אוסקר מכונת כניסה ל hx. אמינה מאוד. יש לה הרבה שוק וכולם מוכרים אותה. מציעה את הבסיס. אישית אני לא מאלו שקונים, מפרקים ומרכיבים ובגלל זה וויתרתי עליה (שובר ואקום וכיו״ב).
2. האקספובר זו כנראה המכונה הזולה ביותר עם ראש e-61. העניין הוא שזה ראש תואם e-61 מה שזה לא אומר. ואותי אישית לא עיניין לקנות בן דוד רחוק רק בשביל הקשר המשפחתי. את המכונה הזו לא הרבה מחזיקים ולא הרבה מכירים ואותי זה קצת הפחיד.
3. קח בערבון מוגבל מה שאני כותב כי זו המכונה שברשותי ולכן אני משוחד. הבצרה מכונה אמינה. נמצאת בשוק המון זמן ובנויה כמו טנק. אין לה ראש e-61 אבל זה ממש לא מפריע לה להוציא קפה מושלם. בצרה מייצרת אותה גם לחברה אחרת לשוק האמריקאי pasquini livia 90. ולכן תוכל לקבל עוד חוות דעת תחת שם זה. אני קניתי אותה במחיר יותר טוב משמעותית ממה שציינת בדיל עם אסקסו איי מיני.
אני חושב שמעבר לפרט טכני כזה או אחר, חשוב ככל שיראה למישהו, יש את עיניין החיבור האישי.
באופן אישי במעמד הקנייה התלבטתי בין דומובר ג׳וניור עם כל המפרט הטכני הסטדנרטי (e-61 וכו׳...)
לבצרה. התחברתי יותר לבצרה. מה שכן היא יותר יקרה מהשתיים האחרות. לדעתי לא בהפרש שמוריד אותה מהפרק.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

האקספובר די נפוצה בארץ בעסקים קטנים
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

תואם e61 זה אותו דבר. ראש של פאמה ״עמיתי״ רק לויביאמה ( אולי עוד למישהו?) . לדעתי יותר קל להוציא קפה טוב מe61 . ובזרה מצד שני מכונה מאוד עמינה , אבל יותר כפריזית בעבודה. עם יש חשיבות גם למקום בשיש -בזרה רחבה מאוד.

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אוסקר

שליחה

אני כנראה אלך על האוסקר, קראתי עוד על הפולסר וכנראה שירדתי ממנה..
מה אני צריך לדעת עוד על האוסקר?
האם אני קונה, מחבר ומכין קפה?
מה צריך להרכיב? אני רואה שהמון מדברים על פירוקים והרכבות

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443

שליחה

לא צריך לפרק כלום
החיסרון הבולט של האוסקר שאין שובר ואקום
המשמעות של זה, בהדלקת המכונה צריך להשאיר את הסטימר פתוח עד שיוצאים אדים, ואז לסגור (מה שאומר שאי אפשר להפעיל את המכונה עם שעון שבת).
אפשר בקלות להתקין שובר וואקום (יש לי כמה פוסטים בנושא) אבל זה פוגע באחריות
חוץ מזה אפשר להתקין OPV לשיפור טעם הקפה, אבל זה לא ממש הכרחי

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

הייתי רוצה להשוות בין שתיהן ראש בראש, אין ספק שעל הנייר האוסקר מפסידה בכל פרמטר מלבד הבדל (זניח) במחיר
לדעתי החיסרון העיקרי שלה זה שאין OPV , הרכיב שעושה את ההבדל האמיתי בטעם הקפה בין מכונות פשוטות לטובות. החסרון הבולט שלה אגב זה המראה...
what's next?

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש מצב שמישהו בחול אולי עושה השוואה?
אני מפחד ללכת על הפולסר

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403

שליחה

Maoz כתב:יש מצב שמישהו בחול אולי עושה השוואה?
אני מפחד ללכת על הפולסר
...
ממה בדיוק אתה מפחד?
אני ראיתי את המכונה בכמה פיצוציות ולדברי המוכרים המכונה סוס עבודה.
והם לא סוג האנשים שממש מקפידים על תחזוקה שוטפת.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

אין ממה לפחד!
הפולסר היא מכונה ששווה לדעתי בכ-50% יותר מהמחיר שמציעים אותה רק בגלל שרוני לא עושה פרסום ונמצא בתוך מחסן באזור תעשיה.
הוא יתמוך בך כמה שצריך יתן לך אביזרים שעולים עשרות שקלים בחינם (למרות שלא קניתי אצלו את המכונה - באתי לקחת גומיה חדשה לראש והוא נתן לי אותה בחינם וגם נתן לי מברשת לראש - זה דברים בשווי של כ-80 ש"ח).
שאומרים שזה לא ממש E61 זה לא דוקא משהו שלילי - מהבחינה של אופן הפעולה והחליטה של הקפה זה זהה. הראש הוא תרמוסיפוני, פרה אינפיוזן וכו'. מה ששונה הוא שבמקום מנגנון הפעלה ידני לגמרי עם שסתומים וגומיות יש לו ברז חשמלי שעושה את העבודה.
מבחינת השוואה לאוסקר - בשורה התחתונה אין באמת מה להשוות - איכות הקפה מהאקספובר תהיה טובה יותר בסדר גודל. העדר הOPV באוסקר זה דבר משמעותי מאוד מבחינת הטעם והעדר השובר ואקום הוא מאוד משמעותי מבחינת נוחות ותפעול. היא גם פלסטיקית ומכוערת והיתרון במחיר פה ביחס למה שמקבלים הוא זניח.
צריך לזכור גם שרוני הוא היבואן והוא הטכנאי מה שאומר שהכל זמין ואצלו - אין פערי תיווך גם בקניה וגם באחזקה (אם צריך חס וחלילה...)
במחיר שאתה יכול להשקיע אתה לוקח את האקספו עם ה-K3 וזה סט שכנראה לא תצטרך להחליף ב-15 שנה הבאות.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746

Submachine gun VS Mp5 (כן זה קשור למכונות קפה, תיכף תבינו)

שליחה

היי Maoz,

רציתי להגיד בקטנה, שלדעתי, הרוב כאן, מציעים לך מכונות ומטחנות מצוינות אך לא זולות. ובאמת אין ספק שהן ישרתו אותך כיאה שנים רבות.

אך מכיוון שהנך לא בטוח לגבי איזו מכונה תתאים לך- אחת כזו או אחת אחרת, אני פשוט הייתי שם את כספי (וכן, אני משוחד) במכונת הסילביה או במכונות עם סביבת מחיר דומה. יש דילים טובים של 3.5K על סילביה +מטחנה, ובהנחה שיש ברשותך 5-6K זה ישאיר לך קצת מזומן בעו"ש, ושמחה בלב.
נותר לך לחשוב- האמת באמת שווה להשקיע 5-6 על מכונות של ה"כבדים" שיקציפו ויחלטו בו זמנית (כמה זה באמת משנה לך, פונקציית ה- "בו זמנית" ? ) במקום ללכת על מוצר כניסה איכותי שייתן לך נקודת מבט לגבי עולם מכונות הקפה.

לשם ההשוואה, אם יש לך מזומן לרכוש רכב (והוא הראשון שתקנה בחייך) , ואין לך מושג באיזה רכב לבחור, למה ללכת על המרצדס היקר, אוכל הדלק, אם גברת מאזדה 3 החדשה תיתן לך את אותה העבודה (ואולי קצת פחות יוקרה - אפשר לחשוב..)

האם בשביל להרוג זבוב (להכין קפה ) אתה באמת זקוק ל SUB MACHINE GUN כשאתה יכול להסתפק ב MP-5 ? (תסלחו לי על ההשוואה, חח ).
רק אם תקציבך הבטחוני מאפשר, לך על זה (במקרה שיש תקציב, הייתי הולך על אקספובר ולא אוסקר).

:-)

מעכשיו, הכל בידך. קח את הזמן לאט לאט , כדי להחליט נכון.

8)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

אופציית הסילביה מתאימה יותר לאספרסו, אך לאדם שתקציבו מאפשר, ומכין בעיקר הפוך, עדיף כמובן הקצפה מיידית ונוחה.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

עם כל הכבוד לסילביה פולסר עדיפה עליה בכל אספקט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לגבי האקספובר, ההבדל בין הרגילה לאלקטרונית זה שבאלקטרונית יש את האפשרות לתיכנות כמות?
לגבי זמן ההדלקה שלה, הבנתי שהוא יותר טוב מהאוסקר, על מה מדובר?
כמות הקצפה, לכמה כוסות אפשר להקציף במכונה הזאת? כמה אפשר באוסקר?

תודה רבה על התשובות של כולם.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

האוטומטית מאפשרת תכנות כמות, מיותר ואף מפריע בסביבה ביתית (עדיף לעצור חליטה ע"פ העין, במיוחד כשלא מכינים הרבה מנות ברצף)
זמן הדלקה דומה לכולן, כחצי שעה לפני תחילת עבודה, לכן משתמשים בטיימר להפעלה אוטומטית בבוקר.
כמות ועוצמת ההקצפה בשתי המכונות יותר ממספקות לסביבה ביתית.
what's next?

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הOPV קשור להדלקה שלה בתחילת כל יום?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

OPV = Over pressure valve מגביל את לחץ החליטה ל 9 בר.
מה שקשור להדלקה זה שובר וואקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

והשובר וואקם שאין באוסקר מאריך את זמן החימום?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”