שרשור תגובות: מיקרוסופט מציגה: Storage Spaces - איחסון עם שרידות בתוכנה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #21 

יש יכולות נוספות שצריך בשבילן לגשת ל power shell ואי אפשר דרך הממשק הגרפי.
למשל, ברירת המחדל גם אם שמים 4 כוננים במערך זה שכל סיבית שלישית תהיה parity. אפשר להגדיר שכל סיבית רביעית, אבל רק בפקודת power shell.

gspot-8
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

מעניין. השאלה מה ההבדל בביצועים בין זה לבין RAID חומרה כלומר משהו שהלוח נותן

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

לא יודע מה הביצועים של רייד חומרה כי אין לי כזה.
אבל נראה לי שזה הכל עניין של צורך.
בשביל סרטים אין צורך בביצועים מעבר למה שזה מספק.
ואילו הגמישות שזה מספק נותנת הרבה ערך מוסף.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #24 

מ... בגדול אני משתמש בSnapRAID אבל מעניין אותי איך הStorage Spaces עובד במיוחד לאור הפונקציה של DATA POOL

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

מה מעניין אותך לדעת?
בעיקרון אתה יוצר pool מהדיסקים הקשיחים.
בתוך ה pool אתה יוצר space שזה בעצם דיסק וירטואלי שיכול להיות עם מידע פשוט, עם סיביתביקורת או שכפול של הנתונים.

gspot-8
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

Spook כתב:לא יודע מה הביצועים של רייד חומרה כי אין לי כזה.
אבל נראה לי שזה הכל עניין של צורך.
בשביל סרטים אין צורך בביצועים מעבר למה שזה מספק.
ואילו הגמישות שזה מספק נותנת הרבה ערך מוסף.
...
מאוד תלוי מה זה הביצועים האלו
אני יכול להגיד לך שיש לי שני כוננים במחשב אחד WD בלאק ואחד הגרין, וההבדלים הם כאלה שמעצבנים, שאני צריך להעתיק כמה סרטים ממקום למקום אני מרגיש את זה, לדעתי הבדל של לפחות 30%.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #27 

ברור שכשמעתיקים קבצים גדולים מרגישים את האיטיות.
אבל מאז שיש לי שטח אחסון מאוחד של למעלה מ 4 טרה, אין לי כל כך צורך תדיר בלהעתיק קבצים גדולים.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #28 

pixies
לפי מה שהבנתי מביקורות, הכתיבה ל-Parity מוגבלת ל 30MB... אז שאר היכולות ממש לא קורצות.
עצוב עד מגוחך, אם זה אמיתי. :evil:
למה אתה מצפה מפתרון תוכנה על מערכת ההפעלה, בלי שום בקר ייעודי? אם זה היה אפשרי לא היו בקרי RAID. :wink:
נערך לאחרונה על ידי TheTurtle ב 04/11/2012 13:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #29 

תוכל להסביר את עניין מגבלת ה-30MB?
אצלי יש מערך RAID-Z (כמו RAID5, רק יותר מתקדם ואמין) של 4 כונני 2TB עם הפתרון של FreeNAS (נקראים היום NAS4Free) והכל ממומש בתוכנה. אין עם זה שום בעיה, וזה עובד מצויין לשימושים ביתיים כולל הזרמת תכני HD.
לא לכל שימוש חייבים בקרי RAID בחומרה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

כמו שאמרת, הכתיבה ל-Parity מוגבלת במהירות שלה.
אבל למען האמת, בחודשיים האחרונים שאני עובד עם זה, לא הרגשתי את זה.
זה תלוי מאוד בצורת השימוש.
אצלי אין לי העתקות קבצים תכופות.
כל הקבצים נמצאים ביחד בתוך Space אחד. אני מוריד את הדברים שלי לתוך ספריה באותו ה-Space. קצב ההורדה לא מהיר מקצב הכתיבה כך שזה לא מגביל אותי. ומאותו הרגע אין לי שום צורך להעתיק את זה ממקום למקום אלא רק להזיז בין הספריות שבאותו הכונן.

למי שמפחד מהאיטיות למקרה שיצטרך להעתיק קבצים מאוד גדולים מחבר שמגיע עם דיסק קשיח נייד לדוגמא, יש פתרונות.
אפשר על המקום להרים Space חדש בין אם Mirror או Simple ולהעתיק אליו כך שאת ההעתקה הראשונית אפשר לקצר. ואחר כך לתת לו להעתיק את הקבצים במהלך הלילה ל-Space עם ה-Parity.
מושלם? לא.
אבל לא כזה קטסטרופה שיצדיק עלויות של מחשבים יעודיים ובקרי Raid.

שלא להזכיר את העובדה שבקר Raid בדרך כלל יגביל הרבה יותר. למשל ב:
גמישות של אפשרות להגדיל את שטח האחסון
אם הבקר מתקלקל אז צריך למצוא בקר מאותו הסוג. וכאן לעומת זאת אפשר להשתמש בכוננים האלה בכל מערכת חלונות שתומכת.
גמישות של לקבוע כמה כוננים וירטואלים ולקבוע לכל אחד איזה רמת בטחון רוצים.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

Spook
אני מעדיף אחד אחד, אבל זה אישי. אצלי כל אחד מה 2TB עומד בפני עצמו. כל אחד והדרך שלו.
אבל אישית אני יקנה בקר רייד (או ישתמש ברייד און בורד) לפני שאני יעשה ניסויים עם מייקרוסופט, או יסמוך עליהם יותר מידי. לא שולל את הדרך שלך.
*pixies
אני לא יודע בוודאות מה הולך מאחורי הקלעים, אבל ע"פ הדיבורים המגבלה נובעת מהכתיבה של ה Parity וכוח החישוב בביצוע הכפילויות.
למעשה הוא לא משתמש במעבד כדי לעשות OFFLOAD לכתיבה מהדיסק. וכל הכתיבה, החילוקים והמתמטיקה נופלת על הכונן. ומפה המהירות האיטית של בערך 30MB.
שזה מוזר ודפוק לאללה כי המעבדים שלנו אמורים בקלות להתמודד עם החישוב של המערך. הוא פשוט לא משתמש במעבד.
והדוגמא שלך לא כל כך נכונה (למרות שהיא אדירה בפשטותה) . זה לא תוכנה, זאת מערכת הפעלה דדיקייטד לינוקסית למערך RAID.
והגיוני שהיא תפעל טוב כמו בקר דדיקייטד... המילה זה דדיקייטד! ובווינדוס זה לא. (ולא מתקרב בביצועים גם עוד מילניום ללינוקס) :wink: לך תדע אולי יפתרו את זה ויעברו את ה 100MB... מבחינתי הלוואי!
* דרך אגב סתם לידע- מה בערך הביצועים של המערך אצלך, מספר הכוננים? ממוצע כתיבה,קריאה?

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #32 

תודה על ההסבר.
במדריך הבאתי תוצאות קריאה וכתיבה, שהן כמובן גרועות יותר מתוצאות של NAS מבוסס בקר RAID חומרתי.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

pixies
הסתכלתי וחקרתי קצת על ה FREENAS, פתרון פשוט, נחמד וזול לאללה! (Y) אבל... ויש אבל גדול:
נראה שיש את אותה בעיה ללינוקס NAS כמו לווינדוס, שכל הכתיבה איטית בצורה מחרידה.
ואני חשבתי ש 130MB זה לאט.
התוצאות של קריסטל מארק מראות הכל וזה דומה ל NAS ים אחרים וקצבי העברה איטיים.
אני לא יודע אם זה בגלל האטום, או ה SATA 2 יכול להיות... צריך לעשות ניסויים פה לראות אם יש הבדל משמעותי,
או שפשוט כמו שאמרתי פתרונות תוכנה לא עובדים, וכבר עדיף כל דיסק בנפרד ושיתוף רגיל של ווינדוס.
או ה FILE SYSYTEM-ZFS והחיבור עם RAID-Z פשוט לא חזקים בהעברות, אלה רק בתיקונים כאילו של הרייד.
נכון שרייד יקר (סביבות ה 1000 שקל ומעלה) אבל היום כבר יש סוללת גיבוי וזיכרון מובנה על הכרטיס כדי לבטל את כל הבעיות שהיו בעבר עם המערך ובנייתו מחדש במקרה של דיסק תקול, או קובץ תקול. גם במקרה של נפילת חשמל
או נפילת מערכת. אז הפיתרון של RAID-Z כבר מתיישן. ובקצבים האלה קצת מבייש את הטכנולוגיה.
זה לא מתקרב לביצועים של RAID-5 עם בקר, הבדלים שמיים וארץ! באחד מעתיקים ב 30, בשני מלכתחילה עשינו אותו בשביל המהירות והקצבים שם כבר מגיעים ל 1.5GB בשנייה- תלוי בכוננים. אתה באמת חושב שזה שווה ערך??

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

זה הכל עניין של מה נחוץ לך יותר. מהירות כתיבה או גמישות בניהול המערך.

במקרה שלי, גם אם המערכת היתה כותבת במהירות של 1.5GB בשניה, לא הייתי מרגיש בהבדל.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #35 

שוב, אני לא מתלונן. עובד לי מצויין, קצב הכתיבה אל ה-NAS גבוה יותר מהמהירויות של כוננים קשיחים ירוקים שיש לי, ומעולם לא היה לי גמגום בניגון תכני HD, גם הכבדים ביותר שבהם. יש לי אותו כשנה, ומאז ההתקנה הראשונית לא עדכנתי תוכנה או חומרה.
אגב, בגירסאות החדשות יותר של FreeNAS 7, אשר ידועות כ-NAS4Free 9.x ומבוססות על FreeBSD עדכני יותר, יש שיפורים משמעותיים בקוד של ZFS ובביצועי הקריאה והכתיבה.
אני עדיין לא חושב שזה נכון לעבוד עם בקר RAID יקר עבור NAS המיועד למולטימדיה ביתית, כמו שאני גם לא אמליץ להשתמש במעבד Core i7 בשביל HTPC ייעודי שמדליקים אותו כשעה-שעתיים ביום לצורך צפייה בתכנים, או אפילו בשביל משחקים.
ואני חושב אותו דבר על הפתרון של מיקרוסופט. ייתכן שהוא לא מתאים למערכות מקצועיות העובדות באופן מאומץ עם עשרות ומאות משתמשים בו זמנית, אבל עבור שימושים ביתיים הוא מתאים בול - גמישות מקסימלית, ואפשר בכל עת לצרף כונן ישן או חדש בכל גודל שנרצה אל המערך כדי להגדיל אותו.
ברור שאם הייתי טייקון בעל משאבים בלתי מוגבלים, הייתי תמיד קונה את החומרה הכי חדשה והכי יקרה שיש... אבל לא לכולנו יש תקציב בלתי מוגבל, וצריך למצוא את האיזון הנכון בין חלש וזול מדי לבין חזק ויקר מדי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #36 

בדיוק התחלתי להתעניין על רכישת nas כי זה די מתיש לפזר את כל החומר בין 5 טרה במחשב לבין 5 טרה בחיצוניים ועוד כ2 טרה בסטרימר וב2.5 ניידים...

Nas יעלה כ5,000₪ מכוון שצריך דיסקים חדשים בגודל זהה.
למי שיש המון כוננים בגודל שונה... האפשרות הזו של בניית דמוי nas על מחשב רגיל נותן אחלה פתרון.... וחסכון אדיר של כסף.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”