fadih כתב:מצאתי את את ה AU9900 ב EBAY בקרוב ל 500 דולר , בלי משלוח מארה"ב , למישהו יש ניסיון עם קניית מוצרים כאלה מ EBAY , האם המחיר סביר ביחס למכשיר שנטען שהכל בו עובד ונראה טוב לגילו? וכמה להערכתכם זה יעלה כולל משלוח בהתחשב במחיר הבסיסי 500 דולר ?
...
לא קשור למחיר שלו. ההובלה + מיסים על ה-18ק"ג נטו + 3 ק"ג אריזות תעלה קרוב ל-640$ איך שלא תסובב את זה. עדיף לך למצוא חבר שחוזר מארה"ב שיביא לך את זה איתו. הקנס על overweight בטיסה הוא בדיחה לעומת האלטרנטיבה. יש מלא ישראלים בוושינגטון ואנחנו הרי אלופי הקומבינות...
בכל מקרה פנה למוכר לגבי משלוח ועלויות. לך תדע אם אין לו קומבינה משל עצמו. עד היום לא ברורה לי מדיניות המכס לגבי רכישות כאלה. יש לי הרושם שמדובר בהחלטות אקראיות וספורדיות ונתונות לרצונו הטוב או הרע של פקיד זה או אחר. באופן עקרוני רכש מתחת ל-75$ פטור ממס אך בתחשיב נכנסת עלות ההובלה כך שאין סיכוי רב לפטור.
חבילות EMS נלכדות תמיד, מטבען, ברשת המוכסים ומעל 1000$ שווי (שכאן נכנסת גם עלות המשלוח) תצטרך להגיע לסניף הראשי של הדואר בהגנה. חבילות FedEx ושל UPS משוחררות על-ידי עמילים גם מעל 1000$ וזה חוסך את ההגעה לדואר אך מייצר חשבונות מופרכים. USPS (הדואר האמריקאי) הם חברה איטית ומעצבנת שבאמת עובדים בה אנשים כמו ניומן מסיינפלד ואין לדעת מה תהיה איכות המשלוח וכמה זמן יקח - אך יש להם סיכויים לעבור מתחת לראדר של המוכסים (מנסיון - אולי סתם מזל)
היחידה המדוברת נמצאת במכרז שיסתיים עוד שלושה ימים. השאלה לגבי סבירותו של המחיר היא בכלל לא רלוונטית. זה לא יד-2 והמחירים שאתה רואה זה דה-פאקטו מה שהקונים מוכנים לשלם. אין במכרז דבר כזה שנקרא מחיר 'לא סביר'. לפי המחיר שלה עכשיו - זה הולך לעלות יותר מ-500$ ובצדק. עם זאת - ביחס למכשירים המודרניים שדיברנו עליהם - אין לי ספק שזו בחירת העל, והדרך הכי טובה למצות את התקציב שלך. בחירה טובה!!!
אם אתה רוצה לנצח את המכרז הזה התחבר מחיבור אינטרנט מהיר ותן הצעה שהיא גבוהה לפחות ב-50$ מההצעה הכי גבוהה הקיימת וזאת במסגרת עשר השניות האחרונות. לרוב המתמודדים יש לימיט קבוע מראש ועשר השניות הקריטיות הן בד"כ עבודה של רובוט. לחליפין, תן לימיט שלך גבוה משמעותית מההצעה האחרונה. לימיט לא אומר בהכרח שזה מה שתשלם בסוף. תוכל לנצח את המכרז שיתקדם בפערים קבועים עד הלימיט בפחות ממקסימום הסכום. השניות האחרונות יקטינו את ההפרש הזה. מצד שני, אם מישהו אחר מתמודד עם לימיט דומה - סביר להניח שתשלם את מלוא המחיר.