רמקולים JBL TLX -2: לתקן או לפחם?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #21 

fadih כתב:אני מסכים איתך ברוב מה שציינת , אך מנסיון לוי בשידוך בין הרכיבים של המערכת שלך , ה RDAC שלי נשמע עם ה TECHNICS נושם ופתוח , אצל חבר שלי עם מגבר של AMC ו PRE של ROTEL ורמקולים של KLEPCHS הוא נשמע עמום, אגב מה דעתך על ה B&W 685 אם יצא לך להאזין להם?
ואיזה רמקולים יש לך בבית ?
...

היה לחבר שידוך דומה ,
וחוץ מלהרביץ ולהצליף בך מבפנים מעוצמת הבאס לא שומעים כלכך הרבה דברים אחרים
KLIPSCH ד׳א ...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #22 

fadih כתב:אני מסכים איתך ברוב מה שציינת , אך מנסיון לוי בשידוך בין הרכיבים של המערכת שלך , ה RDAC שלי נשמע עם ה TECHNICS נושם ופתוח , אצל חבר שלי עם מגבר של AMC ו PRE של ROTEL ורמקולים של KLEPCHS הוא נשמע עמום, אגב מה דעתך על ה B&W 685 אם יצא לך להאזין להם?
ואיזה רמקולים יש לך בבית ?
...
לא. לצערי לא יצא לי. מדובר ברמקולים מדפיים, קטנים טיפה לרשימת העניין המיידי שלי אבל הם אמורים להיות מבית טוב. מצד שני, הם די חדשים כך שאני לא יודע...

לגבי הרמקולים ב'בית' - התקלת אותי. עכשיו אני צריך לפרט גם נכנסי נדל"ן וגם רמקולים אז אני אעשה סיכום כולל של הגדולים שאני זוכר בלבד. אשתי ואני החזקנו והשתמשנו עד לא מזמן בזוג Peerless 5 way 300 watts/rms רצפתיים בני שלושים פלוס מחוזקים בזוג מדפיים Peerless 2 way עם וופרים 12 אינטש וטוויטרים כיפתיים 1.5 אינטש. לאחר שיפוץ ה-JBL 4311 שאתה יכול לראות כאן, שמנו אותם בעונש ועברנו למוניטורים המשופצים.

יש לנו (באחסנה) גם זוג של Acoustic Research AR-5 וזוג Kef 204 (נקראים גם Carlton) ויש גם זוג קליפש כל כך ישנים שכבר אי-אפשר לראות את המודל שלהם. כל כך מטריד אותי ששכחתי את המודל שלהם שאני לא מפסיק לחפש ברשת ולא מוצא אפילו תמונה. יש להם גריל עץ וואפל כמו של סנסוי ישנים ואני מת להביא אותם לת"א לשיפוץ רק שהם שוקלים קרוב ל-70 ק"ג ביחד. יש להם סאונד מדהים. (אולי זה בעצם סנסוי??? לא זוכר...)

חוץ מאלו יש עוד כמה 'תיבות' אמריקאיות שאני לא סופר בכלל כמו Cervwin Wega שעושים הרבה רעש ולא שווים כלום, Bose ישנים שעלו ים של כסף ולא שווים את הקרטון של העטיפה ו-Dynaco A25 שבזמנו מאוד אהבתי אבל היום הם כבר 'out' לגמרי. את כולם ביחד הייתי מחליף בשביל זוג אחד של L300 או Jubal של JBL.

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

עומרי - חבר שלך ניסה את ה RDAC עם רמקולים אחרים ? ה KLIPSCH אצל חבר שלי עם CD של MARANTZ נשמעים יחסית טוב !
TNSILVER - נראה שאתה ממש בענייני ווינטז' ! הסאונד לאחר השיפוץ היה שווה את הטרחה ?!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

הדבר היחידי שקשור בסאונד בכל השיפוץ הזה זה החלפה של 4 קבלים ישנים. לא בדיוק 'טרחה'. כל השאר זה קוסמטיקה - וכן. בהחלט היה שווה. דרך אגב, כאן זה פורום שנקרא 'וינטאז'. כולם כאן מעדיפים וינטאז' מסיבות כאלו ואחרות. קל לשכוח את זה בגלל שהרשרוש הזה עוסק ב-TLX האלה איכשהו...

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

נכון !!! רק עכשיו שמתי לב לזה ! , הגעתי לפורום דרך חיפוש בגוגל אחר הערך JBL TLX 600 אולי באמת בגלל זה לא שמתי לב איפה אני .
אם כבר מדברים על ווינטאז' ואני חייב לציין שיש לך רפרטואר גדול , יפה לך ..
היה לי גם פעם, בעצם הרמקולים הראשונים שלי היו KLH מדפיים , שזכור לי שנשמעו ממש טובבזמנו , אבל שוב זה היה לפני הרבה שנים ואלי זה היה בגלל שהם היו הזוג הראשון שלי ...
ועכשיו אם אנחנו כבר בענייני ווינטאז' אז יש לי שאלה בבקשה , האם כדאי לקנות מגבר משולב מדגמי שנות ה 80 - 90 של NAIM AUDIO אן MUSICAL FEDELITY או שמגברים עדיף לקנות חדש ? ואם כן אז יש לך איזה מגבר יד שניה שהיית ממליץ עליו?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

fadih כתב:...ועכשיו אם אנחנו כבר בענייני ווינטאז' אז יש לי שאלה בבקשה , האם כדאי לקנות מגבר משולב מדגמי שנות ה 80 - 90 של NAIM AUDIO אן MUSICAL FEDELITY או שמגברים עדיף לקנות חדש ? ואם כן אז יש לך איזה מגבר יד שניה שהיית ממליץ עליו?
...
רוב שנות ה-80 ובטח ה-90 כבר לא מייצגות מגברי וינטאז' אנאלוגיים - אלא מגברים ישנים באיכות נמוכה יותר. וינטאז' אנאלוגי מבוקש הוא בדרך כלל מ-1974 עד 1982 ועיקר התוצרת העילית באה בצורת רסיברים אנאלוגיים ולאו דווקא integrated - למרות שיש גם. קצת איחרת את הטרנד. המחירים בשמיים, והם הולכים ומטפסים לאור ההתעוררות העולמית וחזרת התקליטים. בישראל בולטת תופעת שוק המוכרים הלא מציאותיים ומצוקת הרוכשים שאין להם ברירות רבות עקב אי-כדאיות היבוא האישי כתוצאה מיוקר ההובלה של מכשירים כבדים מחו"ל ונטל המכס והמיסים.

לכן... השאלה העיקרית היא מה אתה מחפש? סאונד ריפרודקשין ברמה בריטית? עוצמה חייתית? סאונד 'חם'? עיצוב? וכמובן כמה אתה מוכן להשקיע ברסיבר/מגבר 'ישן' לכאורה.

רק כקנה מידה, אחד הרסיברים הטובים שיוצרו אי-פעם, ה-9090DB של Sansui נמכר באתר יד-2 לפני מספר חודשים מועט בכ-2500 ש"ח. ל-Pioneer יש מגברי integrated לא רעים (מצויינים אפילו - כמו ה-Spec 2) מהתקופה. ל-Dynaco יש את ה-416 למשל, ל-Fisher יש מגברים טובים וכמובן, כמובן סידרת ה-AU של-Sansui. אלו הן רק קצת דוגמאות מיני רבות. עם זאת לא נתקלתי בהצע ישראלי כלשהו לאחרונה והצפי שלי הוא באיזור של כמה אלפי שקלים. לא מדובר בכסף קטן. אם תפרט תקציב ודרישות - ואם תעבור על כמה רשרושים בפורום הזה - אני בטוח שתקבל רעיון יותר טוב לגבי מה בדיוק אתה מבקש.

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

קשה לי לתאר את זה במדויק , אבל מגבר טוב צריך שיהיה עם ביצועים טובים , כלומר הפרדה טובה , איזון טניטרליות עם במה טובה , מהמונחים שציינת כנראה הכי חשוב לי זה משהו בין סאונד ריפרודקשן וסאונד חם ...
מבחינת תקציב , התכוונתי להשקיע עד 6000 ש"ח באנטגריטד חדש , משהוא בסגנון NAIM NAIT 5I, ROKSAN KANDY K2 , ROTEL RA 1520, AUDIOLAB 8200A אבל העניין סבוך מדי רוב החנויות אין להם יותר ממוצר אחד מאלה ואי אפשר להשוות ביניהם , גם אני לא יודע מה עדיף אחד חדש מאלה או ווינטאז' במחיר 2000 ש"ח מבחינה מוזקלית נטו. גם הרוב ממליצים על אנטגרטיד במקום מגברי קולונוע ביתי במחינת מוזיקה , אבל ראיתי בשנים האחרונים מגברי קולונוע ביתי בקנה מידה של 6000ש"ח שנשמעים די טוב עם פיטשרים שדי חיוניים , כמו DAC יוקרתי של BURR BROWN מובנים וכו...
אז מה דעתך על זה , יצא לך להשוות מגברים משולבים ממה שציינתי לווינטאז' והאם יש מגבר משולב עכשיווי שהייתה ממליץ עליו ?

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #28 

בתקציב שלך הייתי מזמין מאיביי איזה AU חייתי של סנסוי.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

tom
spec 2 is power amp
sa series are integrated
:)

fadih
we are talking about the same guy
mike
...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

זו בעייה משום שבתקציב של 6000 ש"ח אתה נמצא בקטגוריה של entry level בלבד בתחום של מגברים מודרניים. לא נראה לי שתוכל למצוא ROKSAN KANDY K2 במחיר כזה ואני די סקפטי גם לגבי ה-NAIM השניים האחרים אפשריים אך לא משתווים ל-Roksan. לעומת זאת, סכום כזה בעולם הוינטאז' יכול ל'זכות' אותך כמעט בכל אחד מהמגברים שציינתי בפוסט הקודם, וברוב המקרים, גם לכסות הובלה דרך eBay.

עבור Roksan Kandy K2 תשלם כ-7200 ש"ח

תמונה

עבור Pioneer Spec 4 בתוספת preamp Spec 1 תשלם ב-eBay מעט יותר ממחצית הסכום.

[img2=550x412]http://www.randallareed.com/Nov%202405% ... pec401.JPG[/img2]

אני לא מכיר את המגברים שציינת משמיעה - ואיבדתי עניין במגברי AV ומגברים דיגיטאליים מזמן כך שאני לא האדם המתאים להשוואות כאלה. יחד עם זאת, באופן אישי, הגברת ואני מאוד מעוניינים לרכוש מגבר מנורות Leben CS 600 חדש כך שמידי פעם אנחנו 'טובלים' באגם הזה.

מדי פעם אני מעיף מבט על stereophile.com שהם מעוז הפלצנות והאורים ותומים של כל היצרנים העכשוויים. עוד לא גיבשתי דעה מוצקה אם להתייחס ברצינות גמורה למסקנות שלהם - אבל כל הסקירות שלהם נעשות בצורה סופר מקצועית. מבחינת ציוד מודרני, אם אתה לא שם - אתה לא קיים. אף אחד מהמוצרים שציינת לא עבר סקירה באתר - אפילו לא בקטגוריית Budget. מה שאומר שהספונסרים סירבו לתמוך במגזין - או שהמגזין סירב, ו\או לא ראה לנכון לסקור את המגברים שציינת. אם האפשרות השנייה היא הנכונה - כנראה שאתה צריך להעלות את רמת התקציב. בכל מקרה, אם זו כוס התה שלך - אני בטוח שבפורומים של אודיו דיגיטאלי וק"ב, כאן באתר, ישמחו ליעץ לך איך להפיק את המקסימום מהתקציב שציינת.

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

עומרי יא הומו !! לא יכלת להגיד מההתחלה :D חשבתי שחבר שלך מישהו יותר רציני :)))
מה אתם אומרים על השילוב - Sansui B-3000 , Sansui C-1000, PRE-AMP ב 1100 ש"ח , זה משנת ייצור 1988 , ההגברה 100W.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

fadih כתב:...מה אתם אומרים על השילוב - Sansui B-3000 , Sansui C-1000, PRE-AMP ב 1100 ש"ח , זה משנת ייצור 1988 , ההגברה 100W.
...
איך הגעת מתקציב של 6000 ש"ח ודיבורים על Roksan Kandy 2 לחתיכת פלסטיק ב-1100? טוב. זה פורום וינטאז' ויש קווים שלא רצוי לחצות. אין קשר בין Sansui של 1988 לזו של שנות ה-70'. אל תחשוב חלילה שבגלל שמדובר בוינטאז' אפשר לחסוך במחיר בצורה דרסטית כזו. זו טעות. בכל מקרה, אם זה הכיוון, הייתי מציע להתחיל לשדרג את הרמקולים שלך משום שעם ה-TLX האלה לא תוכל להינות בצורה טבעית לא מוינטאז' ולא ממגבר מודרני בעלויות סבירות.

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #33 

כרגע אני משתמש ב B&W ופחות ב JBL.
דיברת בהמלצות שלך על סדרת AU של סנסוי , אז מחיפוש מהיר מצאתי כמה אופציות Sansui AU-217 ב 1200 ש"ח והואפציה השניה של הפרי ומגבר כוח שהבנתי שהיא לא שווה . בחזרה לסדרה AU ה 217 זה אחד מהמגברים שהמלצת ?
הנה תמונה
http://a3eb2bd4-a-62cb3a1a-s-sites.goog ... edirects=0

לגבי הרוקסן , אני יכול להשיג אותו באיזור ה 6200 אבל אני עדיין מתלבט כי במחיר כזה יש כל כך הרבה אופציות כולל מה שאני מברר איתכם פה בעניין ווינטאז' אז אני בינתיים שוקל את צעדיי.

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

fadih כתב:...בחזרה לסדרה AU ה 217 זה אחד מהמגברים שהמלצת ?...
...
זה הרבה יותר טוב מהרעיון הקודם אבל לא בדיוק לזה התכוונתי. אני דווקא דיברתי, כמו שעוד חברים המליצו כאן, על המגברים הקצת יותר תובעניים בסידרה כמו, למשל, Sansui AU 717 או Sansui AU-719 ואולי גם ליותר יקרים כמו ה-Sansui AU-919. יש עוד הרבה בסידרה שאתה תאהב כמו למשל כאן. ה-217 הוא מצויין יחסית לברירה הקודמת שהצבת אבל אם זה הכיוון, עדיף ה-AU-4400. ומכאן - כבר הדלת פתוחה גם למתחרים כמו [url=http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/amp/su-8600-e.html]Technics SU-8600[/url] כך שצפויות לך שעות של Google לא מעטות ואני מקווה גם מהנות... תמצה אותן עם הטופ שבטופ ה-[url=http://audio-database.com/SANSUI/amp/au-x1-e.html]Sansui AU-X1[/url] או ה-Sansui AU-9900 הלוואי עלי.

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #36 

ה 717 נראה מדהים , היה אחד שנמכר ב"מעבדה של דודו" ...
נראה שאני אחפש אחר המפלצת הזאת ...
תודה על ההמלצות ... :)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #37 

fadih כתב:עומרי יא הומו !! לא יכלת להגיד מההתחלה :D חשבתי שחבר שלך מישהו יותר רציני :)))
מה אתם אומרים על השילוב - Sansui B-3000 , Sansui C-1000, PRE-AMP ב 1100 ש"ח , זה משנת ייצור 1988 , ההגברה 100W.
...
היה לי בעבר בדיוק את אותם הפרה והפאוור האלה.וינטאג' זה לא.הפאוור עוד סביר לשימוש,הפרה איום ונורא,פלסטיק זול
עם אלקטרוניקה זולה בפנים,אם תחבר את הפאוור B-3000 לפרה טוב יותר,תרוויח.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

fadih
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #38 

מצאתי את את ה AU9900 ב EBAY בקרוב ל 500 דולר , בלי משלוח מארה"ב , למישהו יש ניסיון עם קניית מוצרים כאלה מ EBAY , האם המחיר סביר ביחס למכשיר שנטען שהכל בו עובד ונראה טוב לגילו? וכמה להערכתכם זה יעלה כולל משלוח בהתחשב במחיר הבסיסי 500 דולר ?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

fadih כתב:מצאתי את את ה AU9900 ב EBAY בקרוב ל 500 דולר , בלי משלוח מארה"ב , למישהו יש ניסיון עם קניית מוצרים כאלה מ EBAY , האם המחיר סביר ביחס למכשיר שנטען שהכל בו עובד ונראה טוב לגילו? וכמה להערכתכם זה יעלה כולל משלוח בהתחשב במחיר הבסיסי 500 דולר ?
...
לא קשור למחיר שלו. ההובלה + מיסים על ה-18ק"ג נטו + 3 ק"ג אריזות תעלה קרוב ל-640$ איך שלא תסובב את זה. עדיף לך למצוא חבר שחוזר מארה"ב שיביא לך את זה איתו. הקנס על overweight בטיסה הוא בדיחה לעומת האלטרנטיבה. יש מלא ישראלים בוושינגטון ואנחנו הרי אלופי הקומבינות...

בכל מקרה פנה למוכר לגבי משלוח ועלויות. לך תדע אם אין לו קומבינה משל עצמו. עד היום לא ברורה לי מדיניות המכס לגבי רכישות כאלה. יש לי הרושם שמדובר בהחלטות אקראיות וספורדיות ונתונות לרצונו הטוב או הרע של פקיד זה או אחר. באופן עקרוני רכש מתחת ל-75$ פטור ממס אך בתחשיב נכנסת עלות ההובלה כך שאין סיכוי רב לפטור.

חבילות EMS נלכדות תמיד, מטבען, ברשת המוכסים ומעל 1000$ שווי (שכאן נכנסת גם עלות המשלוח) תצטרך להגיע לסניף הראשי של הדואר בהגנה. חבילות FedEx ושל UPS משוחררות על-ידי עמילים גם מעל 1000$ וזה חוסך את ההגעה לדואר אך מייצר חשבונות מופרכים. USPS (הדואר האמריקאי) הם חברה איטית ומעצבנת שבאמת עובדים בה אנשים כמו ניומן מסיינפלד ואין לדעת מה תהיה איכות המשלוח וכמה זמן יקח - אך יש להם סיכויים לעבור מתחת לראדר של המוכסים (מנסיון - אולי סתם מזל)

היחידה המדוברת נמצאת במכרז שיסתיים עוד שלושה ימים. השאלה לגבי סבירותו של המחיר היא בכלל לא רלוונטית. זה לא יד-2 והמחירים שאתה רואה זה דה-פאקטו מה שהקונים מוכנים לשלם. אין במכרז דבר כזה שנקרא מחיר 'לא סביר'. לפי המחיר שלה עכשיו - זה הולך לעלות יותר מ-500$ ובצדק. עם זאת - ביחס למכשירים המודרניים שדיברנו עליהם - אין לי ספק שזו בחירת העל, והדרך הכי טובה למצות את התקציב שלך. בחירה טובה!!!

אם אתה רוצה לנצח את המכרז הזה התחבר מחיבור אינטרנט מהיר ותן הצעה שהיא גבוהה לפחות ב-50$ מההצעה הכי גבוהה הקיימת וזאת במסגרת עשר השניות האחרונות. לרוב המתמודדים יש לימיט קבוע מראש ועשר השניות הקריטיות הן בד"כ עבודה של רובוט. לחליפין, תן לימיט שלך גבוה משמעותית מההצעה האחרונה. לימיט לא אומר בהכרח שזה מה שתשלם בסוף. תוכל לנצח את המכרז שיתקדם בפערים קבועים עד הלימיט בפחות ממקסימום הסכום. השניות האחרונות יקטינו את ההפרש הזה. מצד שני, אם מישהו אחר מתמודד עם לימיט דומה - סביר להניח שתשלם את מלוא המחיר.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

אחי אתה נראה לי קצת מבולבל חחחח
תבוא לבקר תשמע את מה שיש אצלי גם תבוא לקפה בלי שום קשר
אבל לא עכשיו אני ביוהנסבורג :)

שלח תגובה