מחפש המלצה לרמקולים - עד 1300 ש"ח

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
sabag123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

טלHD כתב:
sabag123 כתב:מה לגבי הרסיבר הזה?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=800799
ואני יודע שזה שאלה מטופשת
אבל איך שומעים מוזיקה מהרסיבר?
USB?
...
זה בדיוק הרסיבר שמוכרים בדיוטי ב 200$.
שווה את ה"השקעה" של 700 ש"ח.
...
אף אחד מהמשפחה שלי לא נוסע לחו"ל בזמן הקרוב :(

איך מחברים רסיבר למחשב?
יש לי יציאה קוקסיאלית

ISAC69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

החיבור מאוד פשוט אל תידאג

שליחה #22 

(Y)

sabag123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #23 

מה לגבי הM-AUDIO AV-40
הם יותר טובים מSOLO לא?

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 495
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

מה דעתך על יד שניה ?

שליחה #24 

תוכל למצוא מוצרים טובים במחירים נמוכים יותר

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #25 

אני בדיוק בונה לחברה שלי סטאפ שלם (זוג רמקולים, רסיבר סטריאו ו-דאק) ב-1500 ש"ח, ואני מבטיח לכם - הסט הזה ייתן בראש לכל סטאפ מבוסס רסיבר ק"ב עד 3000 ש"ח - בלי שום בעיה.

sabag123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: מה דעתך על יד שניה ?

שליחה #26 

direct כתב:תוכל למצוא מוצרים טובים במחירים נמוכים יותר
...
השאלה מה לקחת ביד שנייה?

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

sabag123 כתב:
...
השאלה מה לקחת ביד שנייה?
...
באיזה אזור אתה ?

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #28 

sabag123 כתב:
...
השאלה מה לקחת ביד שנייה?
...
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 8f5526c37a
שווה בדיקה!

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

ofir-harlev כתב:
sabag123 כתב:
...
השאלה מה לקחת ביד שנייה?
...
שווה בדיקה!
...
התקציב שלו צריך להתחלק בין רמקולים למגבר.

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #30 

ran_carney כתב:אני בדיוק בונה לחברה שלי סטאפ שלם (זוג רמקולים, רסיבר סטריאו ו-דאק) ב-1500 ש"ח, ואני מבטיח לכם - הסט הזה ייתן בראש לכל סטאפ מבוסס רסיבר ק"ב עד 3000 ש"ח - בלי שום בעיה.
...
אל תהייה כל כך בטוח. מי ששומע שירים עם באס ועם נמוכים(שזה בעצם רוב השירים) לא יסתדר בלי סאבוופר.
מנסיון.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #31 

חיבור דרך פלאג 3.5" הוא באיכות נמוכה מאד.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

קודם כל, מי דיבר על סאבוופר? דבר שני, איכות נטו ולא הדגשה של נמוכים באמצעות תוספת סאב (שעולה עוד כסף) הסטריאו לוקח בהליכה

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

מה זה מי דיבר על סאבוופר? מה זה "איכות נטו"? שחזור תחום התדרים הנמוך של המוזיקה בצורה מדוייקת זה לא חלק מ"איכות נטו"?
סאבוופר ידע לשחזר הרבה יותר טוב ובצורה הרבה יותר מדוייקת את כל התחום התחתון מאשר רמקולים בתקציב הזה.(מדפיים כן?)

ואין לי מושג איזה סטאפ שלם אתה בונה לחברה שלך במחיר הזה. לפני המערכת הנוכחית עשיתי קצת חיפושים וגם בכפול מהתקציב שלך לא מצאתי משהו נורמלי.(חדש כן?)

leonard
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 243
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #34 

הנה דוגמא טובה!!
קח את המדפיים בלי לחשוב פעמיים!!!
כבר דיברו עליהם לא מעט בעבר....

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

fakeman,
אני לא מעריך את האגרסיביות, אבל אני מתעלם מהטון ואענה אובייקטיבית.
1. הבהרתי שההמלצה מדברת על יד שניה, זה שלא מצאת משהו נורמלי..ובכן, זו כבר בעיה אחרת - אבל מה לעשות שה-VFM ביד שניה גבוה עשרות מונים מאשר חדש.

2. הסטאפ שאני בונה לחברה שלי מבוסס, אם לא היה מובן קודם (אתה מוזמן לחזור לתגובה הקודמת ולקרוא אותה שוב), על טהרת היד 2.

3. אם מכניסים לשקלול גם סאבוופר, התקציב לכל אחד מהרכיבים יורד. במקום לרכוש מקור, רמקולים ומגבר, לפי ההצעה שלך צריך לרכוש גם סאבוופר. אדרבא, שיקנה גם סט לקולנוע ביתי וגם יפריד בין הסטריאו לבין הקולנוע ביתי - סתם על הדרך.

4. אני לא יודע אילו רמקולים יצא לך לשמוע עד היום, לא יודע באילו רמות ולא יודע מה הניסיון שלך - אבל בתור אחד שיצא לו לשמוע כמה רמקולים בחיים..בתקציבים האלו, ובטח ובטח לחדש - אין דבר כזה סאבוופר איכותי. לא באמת. רק באיזור ה-5000 ש"ח מתחילים להופיע הסאבים הסבירים, וגם אז מדובר בפשרה. אז כמובן, מדובר על עניין של סטנדרטים, אבל בחייאת..לפחות על סעיף מספר שלוש אנחנו יכולים להסכים, או שעדיין חייבים שיהיה סאב במערכת, רק בשביל?

5. סתם, כי מעניין אותי, איזו מערכת יש לך?

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

אני לא מבין איך החלטת שהתגובה שלי אגרסיבית. שתבין שזאת ממש לא הייתה הכוונה. ככה שהכל בסדר :)

לגבי זה שהבהרת שמדובר ביד שניה-אני חייב לציין שעברתי שוב על ההודעה שציטטתי ולא רשום דבר לגבי יד 2.

לגבי הרמקולים שיצא לי לשמוע עד היום. בוא נגיד שדי הרבה, ובטווחי מחיר מאוד גדולים.
נתחיל מהיקרים:
המערכת הראשונה הטובה ששמעתי הייתה מערכת סטראו ב-50K.(זה לא נשמע כמו רמקולים זה נשמע כמו נגן שנמצא מולך ומנגן..התגובה הראשונה זה ממש וואו)
אחר כך מערכות במגוון מחירים.
וה-top היה מערכת ששווה כמה מליונים בחדר מטופל אקוסטית ברמה גבוהה.

נעבור לתקציב סביר:
מערכות עד 4.5K לחדש שהומלצו ב-HOMETHEATER ו DTOWN. אני לא זוכר דגמים מדוייקים אבל אני מניח שזה הרמקולים המומלצים בתקציב כי אני מאוד סומך על האתר.

הבאתי מערכת סטראו שעולה בערך 5000 שכוללת מקור(CD) מגבר של ימאה ורמקולים של JAMO(אחרי ששמעתי את השילוב עם רמקולים מחברות נוספות). הייתי איתם בבית וישר הרגשתי שחסר לי משהו. גם גבוהים גם נמוכים ויותר מזה בווליום נורמלי לא שומעים איזה איכות מיוחדת צריך ממש להגביר בשביל להתחיל להרגיש את האיכות.
אחרי שבוע החזרתי אותם.
הבאתי רמקולים נוספים הפעם של FOCAL מערכת all in one שכוללת DAC פנימי בתקווה שתפתור לי את הבעיה. המערכת עולה 4700 ש"ח בארץ. המערכת טובה מאוד והייתה אצלי כשנתיים. הגבוהים פשוט נשמעים הרבה יותר טוב וזה היה חלק שמאוד חשוב לי. לצערי(או לשמחתי) היה בהם באג סדרתי ביצור ש-FOCAL העולמית הודתה בו והחזרתי אותם.
כיום יש לי מערכת אחרת שאני מאוד מרוצה ממנה. אבל כמובן תמיד אפשר יותר.
אחרי שאני אגמור את כל הסט אפ אני אפרסם פרטים כולל תמונות אתה מוזמן להיכנס..

לגבי העניין של סטנדרטים. אתה לא יכול להגיד שסאב טוב מתחיל מ-5000 ש"ח וגם הוא סוג של פשרה כשאתה קונה סט אפ שלם ב-1500 ש"ח יד שניה(שווה ערך לבערך 2.5K-4.5K חדש נניח) וסופר מרוצה. אתה צריך לדרוש את אותם דרישות מכל הרכיבים במערכת. אני חושב שויתור על שחזור תחום תחתון בצורה סבירה הוא לא צעד חכם. גם בסאב שנמרח ולא איכותי ניתן להוריד את העוצמה שלו לכזאת שבו לא ישמע מריחות ולכייל את הרסיבר דבר שגם ישפר את הסאונד הכללי. לא יעזור, רמקולים לבד ובמיוחד בתקציבים האלו לא יכולים להתחרות בסאבוופר אפילו בסיסי שכל יעודו זה שחזור התחום הנמוך.

עכשיו אם אתה נותן 3000 ש"ח לקולנוע ביתי. ומאפשר לקנות יד שניה נפתחות הרבה אופציות.
רסיבר-PIONEER 421 בדיוטי פרי או יד שניה ב-800 ש"ח.
סאב וופר ב-700-500ש"ח יד שניה או אפשר לשקול יבוא מחו"ל.
והנה לתקציב הרמקולים+מקור קיבלת 1500-1700 ש"ח לעומת ה-1500 ש"ח שהיו מיועדים לכלול גם רסיבר סטראו מה שמשאיר לך בערך 1000 ש"ח לרמקולים+מקור.
לכן ב-500-600 ש"ח ניתן לרכוש אחוריים+סנטר יד שניה של MOREL. וזה משאיר אותך עם 1200-1100 ש"ח לרמקולים קדמיים + מקור. ניתן לחבר ב-HDMI לרסיבר ולחסוך את המקור. ואתה נשאר עם תקציב סביר של 1200 שקל לרמקולים מדפיים קדמיים יד שניה. אגב איזה מערכת יש לך ואיזה מערכות יצא לך לשמוע? כמה מערכות עברת?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

ברור שאני מצפה לאותה האיכות מכל הרכיבים במערכת, ועל כן - אלא אם החלל של הבחור מאוד גדול, או לחילופין הוא קונה סט סטליטיים (ואז נפתרת הבעיה, כי הוא כבר יהיה מבוסס סאבוופר), סאבוופר הוא חד משמעית הרכיב שהייתי משאיר לסוף - כלומר, כשיפתנה תקציב בהמשך אולי הייתי קונה אחד. אני עומד מאחורי האמירה על הסאבוופר משתי סיבות:
1. כי מניסיוני, סאבוופר טוב באמת מתחיל מתקציבים גבוהים, אפילו גבוהים מאוד - תלוי בדרישות.
2. כי לגיטימי לדרוש שכל הסטאפ יהיה ברמה אחידה, אבל אם אתה מוסיף עוד רכיב אתה "גורר" את כל רמת המערכת מסביב למטה, ומחוייב להשקיע פחות בכל אחד מהרכיבים.

כאחד שבנה את כל המערכת הקודמת שלו בשלבים דרך יד שניה, גם אני עשיתי בדיוק את המסלול הזה. התחלתי עם זוג רצפתיים ב-1500 ש"ח שעלו בעבר 7500; סאבוופר ב-2000 (שעלה 5000) וכו' - אבל זה סטאפ שהיה מבוסס על תקציב הרבה יותר גבוה מהמדובר.
ב-1500 ש"ח, לטעמי, כל תוספת לרכיבים גורעת מהתוצר הסופי.

לא יודע איך הצלחת להקפיץ את התקציב פי 2 מהתקציב של הבחור, אבל ברור - אם מכפילים כנראה שיש יותר אפשרויות. (אם זה הייתי אני, עדיין הייתי מוותר על סאבוופר). ועדיין, אני עומד מאחורי מה שאמרתי - הסטאפ שאני בונה לחברה שלי ב-1500-1800 ש"ח עדיין ייתן בראש לכל סטאפ מבוסס ק"ב ב-3000 ש"ח. אם מדברים על תקציב לחדש זו בכלל תהיה בדיחה.

*ה"תחרות" תיערך בתחום הסטריאו כי למטרה זו נבנבה הסטאפ שלה.

המערכת הנוכחית שלי מורכבת מאינטגרייטד משולב דאק של בל קנטו - C5I וזוג רמקולים של הרבת' סופר HL5 לסטריאו; אונקיו 875, הרבת' כרמקולים קדמיים, סנטר AC-300 ואחוריים בי-פולאריים RVSS של אנרג'י וסאבוופר KEF PSW 3000.

יצא לי לשמוע סטאפים בכמה אלפי שקלים; עשרות אלפי שקלים וגם בכמה מאות אלפי שקלים; אבל לא זה המדד שלי - אלא דווקא עשרות הרמקולים; המגברים והרסיברים שיצא לי לשמוע בדיוק ברמות המחיר המדוברות - על כך מבוססת ההמלצה.

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מי פתח את השרשור הזה ?

שליחה #38 

לדעתי הוא ברח מזמן...

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

לא יודע ממי אתה קונה רצפתיים ב-1500 ששווים 7500 ש"ח אבל שיהיה..
לגבי הטענה שלך אני עדיין לא מסכים איתך.

אתה מצד אחד מדבר על השוואה של סטאפ שעולה 1500 לסטראו, מול אחד שעולה 3000 לקולנוע ביתי. מצד שני אומר שכל תוספת ל-1500 תגרע מהתוצר הסופי.
אבל אנחנו בכלל לא מדברים על תוספת רכיבים במחיר של 1500, אלא תוספת בתקציב כפול לפי ההשוואה שלך-3000 ש"ח.
לפי חילוק התקציב שהראתי, אתה נשאר עם יותר מהתקציב שלך לרמקולים בלבד. ומקבל מערכת 5.1 עם רמקולים קדמיים ששווים 1700 ש"ח ליד שניה.
לפי ההמלצה שלך אתה נשאר עם 1500 ש"ח לרמקולים רסיבר סטראו ומקור. שלא לדבר על זה שאין לך סאב וופר ובמחיר הזה אני בספק מאוד שתביא רמקולים רצפתיים ששווים משהו.

בכל מקרה עוד לא דיברתי אפילו על כך שעבור יד שניה בכלל לא תמיד ניתנת לך האופציה(המאוד חשובה) לשמוע את השילוב שאתה רוצה לקנות בחלל שלך. עבור חדש הרבה חנויות מאפשרים לך לשמוע את המערכת לפני הקניה אצלך בבית.
בכל מקרה אני סיימתי פה את הויכוח תעשה מה שאתה רוצה.

sabag123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #40 

יש לי עוד שאלה(אני מקווה שזה לא הקפצה)
יש לי את הרמקולים SOLO6C אני לפעמים שומע בהם בפול ווליום (הכי גבוה)
יש סיכוי שהם יכולים להשרף או להתפוצץ? או שמשהו יקרה להם?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”