אני לא מבין איך החלטת שהתגובה שלי אגרסיבית. שתבין שזאת ממש לא הייתה הכוונה. ככה שהכל בסדר
לגבי זה שהבהרת שמדובר ביד שניה-אני חייב לציין שעברתי שוב על ההודעה שציטטתי ולא רשום דבר לגבי יד 2.
לגבי הרמקולים שיצא לי לשמוע עד היום. בוא נגיד שדי הרבה, ובטווחי מחיר מאוד גדולים.
נתחיל מהיקרים:
המערכת הראשונה הטובה ששמעתי הייתה מערכת סטראו ב-50K.(זה לא נשמע כמו רמקולים זה נשמע כמו נגן שנמצא מולך ומנגן..התגובה הראשונה זה ממש וואו)
אחר כך מערכות במגוון מחירים.
וה-top היה מערכת ששווה כמה מליונים בחדר מטופל אקוסטית ברמה גבוהה.
נעבור לתקציב סביר:
מערכות עד 4.5K לחדש שהומלצו ב-HOMETHEATER ו DTOWN. אני לא זוכר דגמים מדוייקים אבל אני מניח שזה הרמקולים המומלצים בתקציב כי אני מאוד סומך על האתר.
הבאתי מערכת סטראו שעולה בערך 5000 שכוללת מקור(CD) מגבר של ימאה ורמקולים של JAMO(אחרי ששמעתי את השילוב עם רמקולים מחברות נוספות). הייתי איתם בבית וישר הרגשתי שחסר לי משהו. גם גבוהים גם נמוכים ויותר מזה בווליום נורמלי לא שומעים איזה איכות מיוחדת צריך ממש להגביר בשביל להתחיל להרגיש את האיכות.
אחרי שבוע החזרתי אותם.
הבאתי רמקולים נוספים הפעם של FOCAL מערכת all in one שכוללת DAC פנימי בתקווה שתפתור לי את הבעיה. המערכת עולה 4700 ש"ח בארץ. המערכת טובה מאוד והייתה אצלי כשנתיים. הגבוהים פשוט נשמעים הרבה יותר טוב וזה היה חלק שמאוד חשוב לי. לצערי(או לשמחתי) היה בהם באג סדרתי ביצור ש-FOCAL העולמית הודתה בו והחזרתי אותם.
כיום יש לי מערכת אחרת שאני מאוד מרוצה ממנה. אבל כמובן תמיד אפשר יותר.
אחרי שאני אגמור את כל הסט אפ אני אפרסם פרטים כולל תמונות אתה מוזמן להיכנס..
לגבי העניין של סטנדרטים. אתה לא יכול להגיד שסאב טוב מתחיל מ-5000 ש"ח וגם הוא סוג של פשרה כשאתה קונה סט אפ שלם ב-1500 ש"ח יד שניה(שווה ערך לבערך 2.5K-4.5K חדש נניח) וסופר מרוצה. אתה צריך לדרוש את אותם דרישות מכל הרכיבים במערכת. אני חושב שויתור על שחזור תחום תחתון בצורה סבירה הוא לא צעד חכם. גם בסאב שנמרח ולא איכותי ניתן להוריד את העוצמה שלו לכזאת שבו לא ישמע מריחות ולכייל את הרסיבר דבר שגם ישפר את הסאונד הכללי. לא יעזור, רמקולים לבד ובמיוחד בתקציבים האלו לא יכולים להתחרות בסאבוופר אפילו בסיסי שכל יעודו זה שחזור התחום הנמוך.
עכשיו אם אתה נותן 3000 ש"ח לקולנוע ביתי. ומאפשר לקנות יד שניה נפתחות הרבה אופציות.
רסיבר-PIONEER 421 בדיוטי פרי או יד שניה ב-800 ש"ח.
סאב וופר ב-700-500ש"ח יד שניה או אפשר לשקול יבוא מחו"ל.
והנה לתקציב הרמקולים+מקור קיבלת 1500-1700 ש"ח לעומת ה-1500 ש"ח שהיו מיועדים לכלול גם רסיבר סטראו מה שמשאיר לך בערך 1000 ש"ח לרמקולים+מקור.
לכן ב-500-600 ש"ח ניתן לרכוש אחוריים+סנטר יד שניה של MOREL. וזה משאיר אותך עם 1200-1100 ש"ח לרמקולים קדמיים + מקור. ניתן לחבר ב-HDMI לרסיבר ולחסוך את המקור. ואתה נשאר עם תקציב סביר של 1200 שקל לרמקולים מדפיים קדמיים יד שניה. אגב איזה מערכת יש לך ואיזה מערכות יצא לך לשמוע? כמה מערכות עברת?