תחרות תהיה כשתיכנס חברת תשתית שלישית לישראל. או חברת החשמל, או במקרה אחר חברת תשתית אחרת.barman כתב:לא יאומן. קשה איתכםlior19 כתב: אתה כאילו מנסה להצדיק את זה שנותנים לנו מהירות העלאה נמוכה?...
אני מנסה לרגע לשחק את "פרקליטו של השטן", לשם הדיון.
אני יודע שזה קשה לבן אדם המצוי, אבל אם תפסיק לרגע להסתכל רק על עצמך, אתה תראה שמה שאתה מבקש הוא בעייתי.
יש מלא סיבות למה זה קשה ליישום, ואני נתתי כאן כמה מהם.
בוא נעשה סימולציה. אני מוריד את הכמויות והמהירויות לשם הפשטות.
נניח שיש לי 10 משתמשים, וכל אחד מקבל 1Mbps הורדה ו- 0.1Mbps העלאה במחיר 10 ש"ח.
ונניח שיש לי עוד משתמש אחד ("עסקי"), שרוצה לקבל מהירות העלאה גבוהה - 1Mbps (כלומר 1Mbps סימטרי). הוא מוכן, רוצה ויכול לשלם על זה הרבה כסף. הוא רוצה צריך את זה לעסק שלו בשביל להרוויח. אני, בתור ספק אינטרנט מספר לו על העלויות ואומר לו שאני מוכן למכור לו את זה ב- 1000 ש"ח והוא מסכים. אז יש לי סה"כ הכנסה של 1100 ש"ח בחודש (100 ש"ח מ- 10 משתמשים סה"כ ועוד 1000 ש"ח ממשתמש בודד).
עכשיו נניח שבא lior19ואומר שגם הוא רוצה, ומבקש את זה גם כן, ואיכשהו מצליח לקבל את זה בגלל משרד התקשורת בזול (נניח בגלל הגבלת תקרת מחיר), במחיר של 100 ש"ח לחודש.
אז אני מתחיל להציע חבילה של 1Mbps סימטרי במחיר של 100 ש"ח.
כתוצאה מכך, הלקוח העסקי איננו פראייר - הוא רוצה את זה גם כן במחיר הזה. הוא כמובן מקבל כי אסור לי להפלות.
מה ההכנסה החדשה? 10ש"ח*9 + 100ש"ח*2 = 290 ש"ח.
נניח לצורך הפשטות שלתחזק את כל הקו עולה לי 90 ש"ח. יוצא לי בפעם הראשונה שאני מרוויח 1010 ש"ח, ופעם השניה 200 ש"ח. הרווח צנח יותר מפי 5.
אני צריך איכשהו לכסות על ההפסדים שלי, נכון? אז אני מעלה את המחיר בלית ברירה ל- 50 ש"ח ל- 1Mbps הורדה ו- 0.1Mbps העלאה. אז ההכנסה החדשה היא 650 ש"ח בחודש, והרווח צנח ל- 560 ש"ח...
אז בשורה התחתונה הצלחתי לספוג את ההפסדים, אבל יצרתי עוד 9 אנשים ממורמרים מול 2 (אחד עסקי ואחד "חובב העלאה") שהצליחו לקבל העלאה בזול.
אני מקווה שלא טעיתי בחשבונות...
תחשוב אם במצב כזה שווה לך להמשיך להתקיים כעסק, ואז תחשוב אם מה שאתה מבקש במצב הנוכחי הוא הגיוני.
בשורה התחתונה - עד שלא תהיה כאן תחרות, או שאיכשהו יצליחו לקרב אותנו גאוגרפית לאירופה (יש לנו שכנים שמאחלים לנו את זה), אתה יכול להמשיך לחלום על זה....
כתבה מהיום: http://www.themarker.com/hitech/1.1680112
אין לי מושג כמה ה-(Focus (Fibre Optical Cable Underground Sewer הזה יכול לספק מהירות, אבל כנראה שעם חברת החשמל זה לא יסתדר..מקסימום יחברו אותנו דרך הסיבים האופטיים מהביוב. יש ברירה אחרת? העיקר שתבוא התחרות.
וחוץ מזה, גם בלי תחרות היה אפשר להגדיל את מהירות העלאה. משרד התקשורת היה יכול לכפות על בזק והוט לתת לנו אחוז מסויים של העלאה, בזק והוט גם אם היו מתנגדים בתוקף, בסופו של דבר לא הייתה להם ברירה אלא לקבל את הוראות משרד התקשורת.

[/img]