מהירות העלאה באוניברסיטת תל אביב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #21 

barman כתב:
lior19 כתב: אתה כאילו מנסה להצדיק את זה שנותנים לנו מהירות העלאה נמוכה?
...
לא יאומן. קשה איתכם :)
אני מנסה לרגע לשחק את "פרקליטו של השטן", לשם הדיון.
אני יודע שזה קשה לבן אדם המצוי, אבל אם תפסיק לרגע להסתכל רק על עצמך, אתה תראה שמה שאתה מבקש הוא בעייתי.
יש מלא סיבות למה זה קשה ליישום, ואני נתתי כאן כמה מהם.

בוא נעשה סימולציה. אני מוריד את הכמויות והמהירויות לשם הפשטות.

נניח שיש לי 10 משתמשים, וכל אחד מקבל 1Mbps הורדה ו- 0.1Mbps העלאה במחיר 10 ש"ח.

ונניח שיש לי עוד משתמש אחד ("עסקי"), שרוצה לקבל מהירות העלאה גבוהה - 1Mbps (כלומר 1Mbps סימטרי). הוא מוכן, רוצה ויכול לשלם על זה הרבה כסף. הוא רוצה צריך את זה לעסק שלו בשביל להרוויח. אני, בתור ספק אינטרנט מספר לו על העלויות ואומר לו שאני מוכן למכור לו את זה ב- 1000 ש"ח והוא מסכים. אז יש לי סה"כ הכנסה של 1100 ש"ח בחודש (100 ש"ח מ- 10 משתמשים סה"כ ועוד 1000 ש"ח ממשתמש בודד).

עכשיו נניח שבא lior19 :) ואומר שגם הוא רוצה, ומבקש את זה גם כן, ואיכשהו מצליח לקבל את זה בגלל משרד התקשורת בזול (נניח בגלל הגבלת תקרת מחיר), במחיר של 100 ש"ח לחודש.

אז אני מתחיל להציע חבילה של 1Mbps סימטרי במחיר של 100 ש"ח.

כתוצאה מכך, הלקוח העסקי איננו פראייר - הוא רוצה את זה גם כן במחיר הזה. הוא כמובן מקבל כי אסור לי להפלות.

מה ההכנסה החדשה? 10ש"ח*9 + 100ש"ח*2 = 290 ש"ח.

נניח לצורך הפשטות שלתחזק את כל הקו עולה לי 90 ש"ח. יוצא לי בפעם הראשונה שאני מרוויח 1010 ש"ח, ופעם השניה 200 ש"ח. הרווח צנח יותר מפי 5.

אני צריך איכשהו לכסות על ההפסדים שלי, נכון? אז אני מעלה את המחיר בלית ברירה ל- 50 ש"ח ל- 1Mbps הורדה ו- 0.1Mbps העלאה. אז ההכנסה החדשה היא 650 ש"ח בחודש, והרווח צנח ל- 560 ש"ח...

אז בשורה התחתונה הצלחתי לספוג את ההפסדים, אבל יצרתי עוד 9 אנשים ממורמרים מול 2 (אחד עסקי ואחד "חובב העלאה") שהצליחו לקבל העלאה בזול.

אני מקווה שלא טעיתי בחשבונות...

תחשוב אם במצב כזה שווה לך להמשיך להתקיים כעסק, ואז תחשוב אם מה שאתה מבקש במצב הנוכחי הוא הגיוני.

בשורה התחתונה - עד שלא תהיה כאן תחרות, או שאיכשהו יצליחו לקרב אותנו גאוגרפית לאירופה (יש לנו שכנים שמאחלים לנו את זה), אתה יכול להמשיך לחלום על זה.
...
תחרות תהיה כשתיכנס חברת תשתית שלישית לישראל. או חברת החשמל, או במקרה אחר חברת תשתית אחרת.

כתבה מהיום: http://www.themarker.com/hitech/1.1680112

אין לי מושג כמה ה-(Focus (Fibre Optical Cable Underground Sewer הזה יכול לספק מהירות, אבל כנראה שעם חברת החשמל זה לא יסתדר..מקסימום יחברו אותנו דרך הסיבים האופטיים מהביוב. יש ברירה אחרת? העיקר שתבוא התחרות.

וחוץ מזה, גם בלי תחרות היה אפשר להגדיל את מהירות העלאה. משרד התקשורת היה יכול לכפות על בזק והוט לתת לנו אחוז מסויים של העלאה, בזק והוט גם אם היו מתנגדים בתוקף, בסופו של דבר לא הייתה להם ברירה אלא לקבל את הוראות משרד התקשורת.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #22 

lior19 כתב: תחרות תהיה כשתיכנס חברת תשתית שלישית לישראל. או חברת החשמל, או במקרה אחר חברת תשתית אחרת.

אין לי מושג כמה ה-(Focus (Fibre Optical Cable Underground Sewer הזה יכול לספק מהירות, אבל כנראה שעם חברת החשמל זה לא יסתדר..מקסימום יחברו אותנו דרך הסיבים האופטיים מהביוב. יש ברירה אחרת? העיקר שתבוא התחרות.

וחוץ מזה, גם בלי תחרות היה אפשר להגדיל את מהירות העלאה. משרד התקשורת היה יכול לכפות על בזק והוט לתת לנו אחוז מסויים של העלאה, בזק והוט גם אם היו מתנגדים בתוקף, בסופו של דבר לא הייתה להם ברירה אלא לקבל את הוראות משרד התקשורת.
...
הכל אפשר לעשות בכפיה... אתה מתחמק ממתן תשובה על שאלה פשוטה - מה אתה היית עושה במצב כזה כעסק.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

barman כתב:
lior19 כתב: תחרות תהיה כשתיכנס חברת תשתית שלישית לישראל. או חברת החשמל, או במקרה אחר חברת תשתית אחרת.

...
הכל אפשר לעשות בכפיה... אתה מתחמק ממתן תשובה על שאלה פשוטה - מה אתה היית עושה במצב כזה כעסק.
...
הייתי שמח במצב כזה. היו מוזילים לי את המחיר למחיר של כמעט כמו לקוח פרטי. אבל אתה לא מבין דבר אחד, שזה לא צריך לעניין אותי ואת שאר הלקוחות הפרטיים, במה מה שקורה עם הלקוחות העסקיים.

משרד התקשורת לא מרוויח מהלקוחות העסקיים כסף. הכסף של הלקוחות העסקיים זורם לבזק ולהוט, את משרד התקשורת זה לא צריך לעניין שההכנסות של בזק והוט יפגמו.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

lior19 כתב: הייתי שמח במצב כזה. היו מוזילים לי את המחיר למחיר של כמעט כמו לקוח פרטי. אבל אתה לא מבין דבר אחד, שזה לא צריך לעניין אותי ואת שאר הלקוחות הפרטיים, במה מה שקורה עם הלקוחות העסקיים.

משרד התקשורת לא מרוויח מהלקוחות העסקיים כסף. הכסף של הלקוחות העסקיים זורם לבזק ולהוט, את משרד התקשורת זה לא צריך לעניין שההכנסות של בזק והוט יפגמו.
...
אתה באמת לא הבנת את השאלה שלי או שאתה (שוב) עושה את עצמך?
ברור שכלקוח עסקי היית נהנה מזה. זו לא השאלה בכלל. זו שאלה טריוויאלית.

השאלה היא מה אתה, כספק אינטרנט (עסק), היית עושה עם דבר כזה?
אתה שכחת עוד חלק במשוואה - ספק אינטרנט. הוט ובזק הם האחרונים להפגע. גם מזה אתה מתעלם, משום מה.

לגבי הטענה האחרונה שלך - זה פשוט קשקוש. משרד התקשורת עצמו לא מרוויח, אבל המדינה מרוויחה מע"מ.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

barman כתב:
lior19 כתב: הייתי שמח במצב כזה. היו מוזילים לי את המחיר למחיר של כמעט כמו לקוח פרטי. אבל אתה לא מבין דבר אחד, שזה לא צריך לעניין אותי ואת שאר הלקוחות הפרטיים, במה מה שקורה עם הלקוחות העסקיים.

...
אתה באמת לא הבנת את השאלה שלי או שאתה (שוב) עושה את עצמך?
ברור שכלקוח עסקי היית נהנה מזה. זו לא השאלה בכלל. זו שאלה טריוויאלית.

השאלה היא מה אתה, כספק אינטרנט (עסק), היית עושה עם דבר כזה?
אתה שכחת עוד חלק במשוואה - ספק אינטרנט. הוט ובזק הם האחרונים להפגע. גם מזה אתה מתעלם, משום מה.

לגבי הטענה האחרונה שלך - זה פשוט קשקוש. משרד התקשורת עצמו לא מרוויח, אבל המדינה מרוויחה מע"מ.
...
מז"א מה הייתי עושה עם דבר כזה? נגיד אני כספק אינטרנט מספק ללקוחות הפרטיים מהירות העלאה גבוהה. אז מה רע בזה? לא הבנתי מה בדיוק השאלה שלך.

ובמקום לנסות למצוא סיבות למה מהירות העלאה בארץ תקועה, אולי תנסה למצוא סיבות למה כן צריך לספק ללקוחות הפרטיים מהירות העלאה גבוהה.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

lior19 כתב: מז"א מה הייתי עושה עם דבר כזה? נגיד אני כספק אינטרנט מספק ללקוחות הפרטיים מהירות העלאה גבוהה. אז מה רע בזה? לא הבנתי מה בדיוק השאלה שלך.
...
תארתי לך בצורה די מפורטת מה עשוי לקרות לספק אינטרנט במצב השוק הנוכחי, שבו 1) השוק קטן יחסית. 2) אתה חייב לתת ללקוח עסקי את מה שאתה נותן ללקוח פרטי. 3) אתה נאלץ להעלות מחירים ללקוח הפרטי הצנוע (רוב השוק, בסופו של דבר) כתוצאה מהדרישה הפרטית שלך.

אם לא הבנת את הסימולציה הקטנה שעשיתי ("אז מה רע בזה") אז או שאין לך מושג בכלכלה, או שאתה מתעלם מהשאלה שלי כי יותר נוח לך להתבצר בעמדה הפרטית שלך.

אני אשאל בפעם האחרונה - במצב החדש, מה היית עושה כעסק שמריץ ספק אינטרנט? obviously אתה הולך להפסיד כסף בכל חודש במצב החדש. היית יושב בחיבוק ידיים? או שהיית עושה משהו לטובת החברה שלך, ואם כן אז מה?

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

barman כתב:
lior19 כתב: מז"א מה הייתי עושה עם דבר כזה? נגיד אני כספק אינטרנט מספק ללקוחות הפרטיים מהירות העלאה גבוהה. אז מה רע בזה? לא הבנתי מה בדיוק השאלה שלך.
...
תארתי לך בצורה די מפורטת מה עשוי לקרות לספק אינטרנט במצב השוק הנוכחי, שבו 1) השוק קטן יחסית. 2) אתה חייב לתת ללקוח עסקי את מה שאתה נותן ללקוח פרטי. 3) אתה נאלץ להעלות מחירים ללקוח הפרטי הצנוע (רוב השוק, בסופו של דבר) כתוצאה מהדרישה הפרטית שלך.

אם לא הבנת את הסימולציה הקטנה שעשיתי ("אז מה רע בזה") אז או שאין לך מושג בכלכלה, או שאתה מתעלם מהשאלה שלי כי יותר נוח לך להתבצר בעמדה הפרטית שלך.

אני אשאל בפעם האחרונה - במצב החדש, מה היית עושה כעסק שמריץ ספק אינטרנט? obviously אתה הולך להפסיד כסף בכל חודש במצב החדש. היית יושב בחיבוק ידיים? או שהיית עושה משהו לטובת החברה שלך, ואם כן אז מה?
...
ומה יעשו הספקיות והתשתיות בחו"ל? מהירות העלאה שם גבוהה בכל מקום. אני לא רואה שיש להם שמה בעיה עם זה.

עזוב, קלטתי את הראש שלך. אתה מנסה למצוא סיבות למה לא נותנים לנו העלאה גבוהה, אני חושב שאתה מעדיף להיתקע לנצח עם ה-2Mbps שלך בהוט. מסכנות הספקיות אה? צריך לרחם עליהם במידה ויתנו מהירות העלאה גבוהה ללקוחות הפרטיים. כי הספקיות המסכנות לא יהיה להם כסף כדי להתקיים. ממש צריך לרחם עליהם, אני מזיל עכשיו דמעה. איזה עצוב זה..בא לי לבכות

תמונה[/img]

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

lior19 כתב: ומה יעשו הספקיות והתשתיות בחו"ל? מהירות העלאה שם גבוהה בכל מקום. אני לא רואה שיש להם שמה בעיה עם זה.
...
בחו"ל יש לך שוק של עשרות מיליונים ומאות מיליוני משתמשים, השכנים שלך הם הולנד, בלגיה, צרפת, ספרד, איטליה וגרמניה. אתה במרחק קצר יחסית לארה"ב, יש תחרות כי העלויות זולות יותר, ובעלי העסקים עצמם יכולים לשמש צומת לבעלי עסקים אחרים כי הכל הרבה יותר זול ונגיש. להמשיך עם הסיבות למה באירופה וארה"ב הרבה יותר נוח?
lior19 כתב: עזוב, קלטתי את הראש שלך. אתה מנסה למצוא סיבות למה לא נותנים לנו העלאה גבוהה, אני חושב שאתה מעדיף להיתקע לנצח עם ה-2Mbps שלך בהוט. מסכנות הספקיות אה? צריך לרחם עליהם במידה ויתנו מהירות העלאה גבוהה ללקוחות הפרטיים. כי הספקיות המסכנות לא יהיה להם כסף כדי להתקיים. ממש צריך לרחם עליהם, אני מזיל עכשיו דמעה. איזה עצוב זה..בא לי לבכות
...
הראש שלי? תסתכל על הראש שלך. אתה ממשיך להתנהג כמו ילד קטן. אתה, במקום לענות לשאלות שלי מאשים אותי בכך שאני מעלה טיעונים לגיטימיים שאנשים כמוך יצטרכו להתמודד איתם, במידה והם ירצו לשנות את המצב הקיים, כי הטיעונים האלה ללא צל של ספק יעלו ובצורה הרבה יותר מתוחכמת ממה שאני מעלה אותם.

יש לך מושג איך להתנהל בדיון? תלמד איך לענות בדיון. אני שואל אותך שאלות והורס אחת לאחת את הטיעונים הריקים מתוכן שלך. אתה חוזר על אותה מנטרה שצריך מהירות העלאה גבוהה בלי לחשוב איך זה בכלל יגיע אלינו. אם אין לך תשובות לשאלות הקשות ששאלתי, אני די בטוח שהמנהלים הבכירים ישאלו שאלות עוד יותר קשות, מה שאומר שאין לך שום סיכוי לקבל את זה בשנים הקרובות. ואתה, כמו שאמרת, תמשיך לבכות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

חברים,
נא לערוך את הפניות לגופם של אנשים. רמת דיון כזו לא מתאימה לנו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8133
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #30 

gil900 כתב:אני לא מבין מה אתם צריכים את זה?

למה להעלות בכלל?
אני יכול להבין אם משתמשים ביוטורנט אבל הכי טוב לשלם לשרת הורדות וזהו לא צריך להעלות כלום
...
אני דווקא מבין למה צריך להעלות ( לאו דווקא שיתוף טורנטים ) אבל אני מסכים איתך וגם אני לא מבין למה צריך upload של 100 מגה בבית.
מצד שני אני גם לא מבין מה יש לעשות בבית עם יותר מ 10M-20M ב download ( חוץ מלהריץ speed test ואז לשתף את ה prt screen בכל מיני אתרים ) אבל , אולי זה רק אני.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #31 

אני לא מבין על מה ההתרגשות... 8)

למספר מכרים שלי ולהורים שלי שהם עובדי אוניברסיטה יש חיבור מהבית ואני יכול להגיד לכם שהוא גרוע ביותר, כפי שכבר נאמר פה בשרשור יש לאוניברסיטה מדיניות קשוחה מאוד ולכן הייתי ממש מתעלם מהתוצאה של ה- SPEEDTEST ובכך שומט את הבסיס לדיון פה כי בסופו של דבר משתמש הקצה של אוניברסיטת תל אביב היה נהנה יותר מחיבור מסחרי רגיל של הספקיות הרבה יותר.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #32 

Lior_M כתב:
gil900 כתב:אני לא מבין מה אתם צריכים את זה?

למה להעלות בכלל?
אני יכול להבין אם משתמשים ביוטורנט אבל הכי טוב לשלם לשרת הורדות וזהו לא צריך להעלות כלום
...
אני דווקא מבין למה צריך להעלות ( לאו דווקא שיתוף טורנטים ) אבל אני מסכים איתך וגם אני לא מבין למה צריך upload של 100 מגה בבית.
מצד שני אני גם לא מבין מה יש לעשות בבית עם יותר מ 10M-20M ב download ( חוץ מלהריץ speed test ואז לשתף את ה prt screen בכל מיני אתרים ) אבל , אולי זה רק אני.
...
אני מסכים לגבי מהירות האפלואד ,בסך הכל גם אם יהיה 20Mbps או 10Mbps אפלואד בארץ ,זה יהיהי מספיק ללקוח הפרטי ,גם במידה והוא "מעלה כבד" ,חוץ מזה שצריך להיות יחס הגיוני בין מהירות ההורדה לבין מהירות ההעלאה ,אי אפשר לספק 100Mbps הורדה עם 2Mbps העלאה מסכנים ,אני משער שכל מי שלא גר בארץ וגר לדוג' באירופה יראה בזה סוג של בדיחה .

מצב שני בקשר למהירות ההורדה,זה גם לא נכון ,נפח הקבצים רק עולה ועולה עם השנים , אז בהתאם גם זה הגיוני מאוד שמהירות ההורדה תגדל בהתאם .

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

riji כתב:אני לא מבין על מה ההתרגשות... 8)

למספר מכרים שלי ולהורים שלי שהם עובדי אוניברסיטה יש חיבור מהבית ואני יכול להגיד לכם שהוא גרוע ביותר, כפי שכבר נאמר פה בשרשור יש לאוניברסיטה מדיניות קשוחה מאוד ולכן הייתי ממש מתעלם מהתוצאה של ה- SPEEDTEST ובכך שומט את הבסיס לדיון פה כי בסופו של דבר משתמש הקצה של אוניברסיטת תל אביב היה נהנה יותר מחיבור מסחרי רגיל של הספקיות הרבה יותר.
...
גם לי יש חיבור מהאוניברסיטה ואני משתמש בו מפעם לפעם. מן הסתם, אם אני מתחבר מהבית אז המהירות מוגבלת מהתשתית. בנוסף, המהירות שצוייה כאן (עם האפלוד הגבוה) היא משותפת לכולם בקמפוס. זה לא חיבור פר משתמש.
אם מישהו יוריד דרכו תוכן שפוגע בזכויות יוצרים, בסופו של דבר יחתכו לו את היוזר. אני בטוח שיש לא מעט חברות שהיו שמחות שזו תהיה מדיניות גורפת יותר.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

MartinHSabag כתב:חברים,
...
ככה צריך לדבר עם בן אדם שמצדיק את מה שבזק והוט מעוללים לנו. נראה לי שהוא דווקא שמח מהמצב הזה של מהירות העלאה, ככה זה לפחות נראה.

הוא בא עם הצד השלילי - למה דווקא לא צריך לתת לנו מהירות העלאה גבוהה.
במקום לבוא עם הצד החיובי - למה דווקא כן צריך לתת לנו העלאה גבוהה (מה ש-nerya40 רשם) - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 71#1647371

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #35 

ומה אתה מצדיק ? חוסר מציאות וחיים בתוך בועה שאתה חושב שבאמת תקבל בצורה כל כך פשוטה קו סימטרי ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

IamEzio כתב:ומה אתה מצדיק ? חוסר מציאות וחיים בתוך בועה שאתה חושב שבאמת תקבל בצורה כל כך פשוטה קו סימטרי ..
...
לא ביקשתי קו סימטרי. ביקשתי יחס הוגן בין מהירות ההורדה להעלאה. לפחות שיהיה 20% יחס בין ההורדה להעלאה (יחס של 1 ל-5)

יש לך 20Mbps הורדה, אז שיהיה לך לפחות 4Mbps העלאה. יש לך 50Mbps הורדה, אז שיהיה לך לפחות 10Mbps העלאה. זה נראה לי הוגן מאוד.

ואגב, קו סימטרי יכול להתבצע בקלות במידה וחברת החשמל תיכנס לשוק האינטרנט ותקים תשתית על סיבים אופטיים.

ככה כל אחד יוכל לקבל קו סימטרי במחיר שפוי. תדע לך שבקריית שמונה 150 בתי אב משלמים 70 ש"ח לחודש על קו סימטרי של 100Mbps בעקבות הניסוי של חח"י.

זה יכול לקרות לכל המדינה, הבעיה שהמדינה רוצה משקיע. והמשקיעים רואים שאין בפרוייקט הזה כדאיות כלכלית בתנאיו הנוכחיים, לכן המדינה צריכה לקחת יוזמה ולממן בעצמה את המיזם. אין למי לחכות, המשיח לא יבוא. המדינה צריכה לממן בעצמה את המיזם הזה, אחרת נשאר תקועים עוד הרבה זמן.

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

lior19 כתב:
MartinHSabag כתב:חברים,
...
ככה צריך לדבר עם בן אדם שמצדיק את מה שבזק והוט מעוללים לנו. נראה לי שהוא דווקא שמח מהמצב הזה של מהירות העלאה, ככה זה לפחות נראה.
...
איפה ראית שהצדקתי את המצב הקיים? רשמתי את הסיבות למה זה לא יכול לקרות כאן. למעשה, ביטלתי את הטיעונים שלך אחת לאחת. זה חלק מדיון לגיטימי שאתה תאלץ להתמודד מולו. מבחינתי כדי לזכות במשהו, אני צריך קודם כל להכיר את הטיעונים של היריב, ולדעת לבוא עם תשובות לעניין. אני נותן לך את זה על מגש של כסף, כדי שתגיד ש"גם אם תאמר כך וכך, יש לי לזה תשובה". כאמור, אין לך שום תשובה למה שרשמתי, ובמקום לענות לגופו של עניין, החלטת לתקוף אותי. כמה טיפוסי מצידך. הטיעונים שלך במקרה כזה לא רק שלא שווים פרוטה, אלא נופלים כמגדל קלפים בגלל כשל לוגי קלאסי. אם אתה תבוא בצורה כזו למשרד התקשורת - יצחקו עליך בפרצוף ויגלגלו אותך מכל המדרגות.

בתור אחד שאין לו מושג איך לנהל דיון מול דיעות לא פופולריות, אנסה להכיר לך שני מושגים שכדאי שתכיר:

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Bashing_%28pejorative%29

2. http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

lior19 כתב: לא ביקשתי קו סימטרי. ביקשתי יחס הוגן בין מהירות ההורדה להעלאה. לפחות שיהיה 20% יחס בין ההורדה להעלאה (יחס של 1 ל-5)
...
הטיעונים שלך לקו סימטרי עלו מספר פעמים בתור דרישה ראשונית או לכל הפחות לגיטימית. אתה ממש לא ביקשת יחס הוגן. יכול להיות שאתה מתחיל לשנות את דעתך?
lior19 כתב: יש לך 20Mbps הורדה, אז שיהיה לך לפחות 4Mbps העלאה. יש לך 50Mbps הורדה, אז שיהיה לך לפחות 10Mbps העלאה. זה נראה לי הוגן מאוד.

ואגב, קו סימטרי יכול להתבצע בקלות במידה וחברת החשמל תיכנס לשוק האינטרנט ותקים תשתית על סיבים אופטיים.
...
כל אלו קיימים גם היום, ועולים כסף כי מישהו יכול לממן אותם.
lior19 כתב: ככה כל אחד יוכל לקבל קו סימטרי במחיר שפוי.
...
שקר. אתה שוב חוזר לפנטזיה שאפשר לקבל קו סימטרי "במחיר שפוי". ראה את הסימולציה שעשיתי.
lior19 כתב: תדע לך שבקריית שמונה 150 בתי אב משלמים 70 ש"ח לחודש על קו סימטרי של 100Mbps בעקבות הניסוי של חח"י.
...
כי זה ניסוי, ואם אתה רוצה קבוצת ניסוי, אתה צריך לממן את הניסוי הזה.
lior19 כתב: זה יכול לקרות לכל המדינה, הבעיה שהמדינה רוצה משקיע. והמשקיעים רואים שאין בפרוייקט הזה כדאיות כלכלית בתנאיו הנוכחיים, לכן המדינה צריכה לקחת יוזמה ולממן בעצמה את המיזם. אין למי לחכות, המשיח לא יבוא. המדינה צריכה לממן בעצמה את המיזם הזה, אחרת נשאר תקועים עוד הרבה זמן.
...
המדינה לא תממן את זה, כי יש לה דברים יותר חשובים על הראש שצריכים לקבל מימון: ניצולי שואה, חינוך, חשמל, בטחון, רקבת ישראל, וכו'. יש דברים הרבה יותר חשובים שצריך לממן אותם מאשר מהירות העלאה גבוהה. למעשה, הדרישה שלך יחסית לבעיות שיש בארץ היא לא פחות מפינוק, ואם נכניס את הפינוק שלך לרשימה, הוא צריך להיות בין האחרונים בסולם העדיפויות. בנורבגיה, למשל, אין את רוב הבעיות שהעליתי ולכן אפשר להעלות את הדרישה שלך גבוה בסולם העדיפויות. כפי שאמרו כאן, אתה חי בבועה, לא מסתכל מימינך ומשמאלך, עם תרבות של "מגיע לי". אז, שוב, אני חושש שתאלץ להמשיך לחלום על זה עוד הרבה מאוד שנים, אלא אם תצליח למצוא משהו גאוני שיפרוץ את הבעיה הקיימת. קיטורים לא יעזרו לאף אחד מאיתנו. אה כן, וגם bashing מתובל באד הומינם לא יעזור לך לשכנע אף אחד.

tomeryh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #39 

ליאור צא מהסרט שלך.

אנחנו עדיין דמוקרטיה, אי אפשר לחייב אף חברה לתת לך שום דבר. בעלי החברות הוציאו כסף כדי להקים תשתיות וכו' אין זכות לאף שר להגיד להם מה לעשות בתשתית שלהם.

אם אתה כל כך גיבור תקים חברת תשתית עם קו סימטרי נראה איך תחזיק מעמד.

הפתרון הוא תחרות.

lior19
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

tomeryh כתב:ליאור צא מהסרט שלך.

אנחנו עדיין דמוקרטיה, אי אפשר לחייב אף חברה לתת לך שום דבר. בעלי החברות הוציאו כסף כדי להקים תשתיות וכו' אין זכות לאף שר להגיד להם מה לעשות בתשתית שלהם.

אם אתה כל כך גיבור תקים חברת תשתית עם קו סימטרי נראה איך תחזיק מעמד.

הפתרון הוא תחרות.
...
נו? תחרות מתי תבוא? כשחברת החשמל תיכנס לשוק האינטרנט. אבל מתי זה יקרה זאת השאלה..מתי שזה יקרה כל האינטרנט בישראל ישתנה מהקצה לקצה.

זה די ברור שהפתרון הוא תחרות, אבל אם המשקיעים לא רוצים לקחת את הסיכון עם מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל, אז המדינה עצמה צריכה לעשות משהו, ולא לחכות שיבוא איזה משקיע שיושיע את כולנו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”