כבר החלטתי על סטאפ, צריך חיזוק

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

לי אישית נשאר רושם לא כ"כ טוב משמיעה של הוינסנט, פעם אחת בתערוכה עם מקור רע ו HD800 (נשמע רע) ופעם אחת בחנות עם מקור טוב ו HD595 (נשמע בסדר אבל מאוד לא נקי). יש לו מס' גרסאות ולפחות אחת מהן היא מגבר מדבקה סיני שאין לו שום קשר למגברי VINCENT הגרמניים.

בנוסף ל DarkVoice היה שווה גם לבדוק את ה Bottlehead Crack OTL ללא מודול SpeedBall - בעל צליל נעים ורגוע בווליום לא גבוה.

dondi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #22 

חשבתי על ה crack אבל כל עניין ההרכבה הוריד אותי ממנו. אבל גם אני הבנתי שהוא מגבר שנחשב כמעולה, בטח לרמת מחיר שלו.
גם הבנתי שהשדרוג הוא דיי הכרחי עבור קבלת סאונד טוב.

השלב הבא כנראה יהיה רכישת dac טוב, אבל זה יצטרך לחכות כרגע.

taniani
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

קודם כל, תתחדש!ֿ
עד לפני שבועיים, הייתי די באותה סירה כמוך. רכשתי מחוֿ"ל Beyerdynamic DT770 600 Ohms, ובשבועות האחרונים חרשתי בהמון פורומים בנוגע להמלצות של מגבר בתקציב של עד 250 דולר שיתאימו לבאייר הנ"ל.

נתקלתי באין ספור המלצות ל-
Matrix M-Stage
Little Dot MK III

ידוע לי שאין תחליף לשמיעה בחנות, אך למיטב הבנתי קשה למצוא בארץ חנויות שיש ברשותם את המגברים הנ"ל למכירה. לבסוף הלכתי על הליטל דוט מהסיבה שהרבה משתמשים מדווחים על שילוב מוצלח בינהם לבין הבאייר ובנוסף קסמה לי האפשרות לקנות מעת לעת טיובים ולבחון את ההשפעה שלהם על הסאונד. השבוע המגבר אמור להגיע לארץ ביחד עם זוג טיובים - Mullard M8100/CV4010.

אשמח אם תוכל לעדכן בבוא העת על איכות הסטאפ כשהמגבר יגיע.

dondi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

תודה.
גם אני בהתחלה חשבתי על הליטל דוט ובסוף שיניתי את דעתי, בגדול שני המגברים נותנים תמורה טובה לכסף. אעדכן רשמים כשיהיו.

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

taniani כתב:קודם כל, תתחדש!ֿ
עד לפני שבועיים, הייתי די באותה סירה כמוך. רכשתי מחוֿ"ל Beyerdynamic DT770 600 Ohms, ובשבועות האחרונים חרשתי בהמון פורומים בנוגע להמלצות של מגבר בתקציב של עד 250 דולר שיתאימו לבאייר הנ"ל.

Matrix M-Stage
Little Dot MK III

ידוע לי שאין תחליף לשמיעה בחנות, אך למיטב הבנתי קשה למצוא בארץ חנויות שיש ברשותם את המגברים הנ"ל למכירה. לבסוף הלכתי על הליטל דוט מהסיבה שהרבה משתמשים מדווחים על שילוב מוצלח בינהם לבין הבאייר ובנוסף קסמה לי האפשרות לקנות מעת לעת טיובים ולבחון את ההשפעה שלהם על הסאונד. השבוע המגבר אמור להגיע לארץ ביחד עם זוג טיובים - Mullard M8100/CV4010.

...
אם אפשר לשאול את הבייר גם הזמנתה ללא שמיעה?
מגברי אוזניות בישראל מוצר נדיר אבל אוזניות מיד ריינ'ג לא חסר מקומות לשמוע.
תתחדש על הקנייה, והיה נחמד אם תוכלו בסופו של דבר להשוואות מגבר מול מגבר ואיך זה עומד
מול המלצות בפורמים.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #26 

תתחדש.

אם כבר הזמנת 336, אז אל תתקמצן על עוד כמה שקלים לשדרוג "קל" שלו. מעבר למנורות שאפשר להחליף בקלות (בייחוד את ה-6SN7), יש עוד כמה דברים שאפשר לשפר. לדוגמא אם תדחף איתו אוזניות עם עכבה בינונית ומטה אז כדאי להגדיל את הקיבול במוצא שלו. זה תמיד מועיל להוסיף שם גם קבל איכותי קטן במקביל. יש עוד דברים אבל הם פחות קריטיים.

ואם תיתקל בבעיה של "hum" במוצא עם מנורות מסוימות, אפשר לסדר את זה דיי בקלות על ידי קבל על מנורת ה-6SN7 (מניסיון, היה לי מגבר כזה, ו"טיפלתי" בעוד אחד כזה עבור מישהו אחר).

taniani
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

vek44acm כתב:
taniani כתב:קודם כל, תתחדש!ֿ

Matrix M-Stage
Little Dot MK III

...
אם אפשר לשאול את הבייר גם הזמנתה ללא שמיעה?
מגברי אוזניות בישראל מוצר נדיר אבל אוזניות מיד ריינ'ג לא חסר מקומות לשמוע.
תתחדש על הקנייה, והיה נחמד אם תוכלו בסופו של דבר להשוואות מגבר מול מגבר ואיך זה עומד
מול המלצות בפורמים.
...
כן, גם את הבאייר קניתי דרך האינטרנט מבלי לשמוע בחנות. חיפשתי אוזניות סגורות בתקציב של עד 250 דולר (כולל משלוח), חקרתי במשך זמן רב ביקורות בפורומים המקצועיים השונים, צימצמתי / חידדתי אפשרויות בעקבות ביקורות שחוזרות על עצמן מכמה משתמשים שונים עד שהגעתי לבאייר. למרות שעדיין לא שמעתי אותן עם מגבר (כרגע נמצא במכס), בנתיים אני מאוד מרוצה, מסתבר "שחוכמת ההמונים" יכולה להיות רלוונטית גם למוצרים שבהם חווית השמיעה/צפייה הינה מאוד סובייקטיבית.

במידה ויתאפשר, אשמח להשוואות מגבר מול מגבר (ואוזניות מול אוזניות על הדרך) :)

dondi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

Anatoli15 - תודה על ההכוונה, נכון חלעכשיו בכוונה לא קניתי שפורפרות נוספות מכיוון שאני רוצה קודם כל להתרגל לסטאפ החדש ואחרי זה אוכל לדעת מה חסר לי בסאונד וככה להתאים לי את השפורפרות המשודרגות, את שאר עיצות שלך לא הבנתי, יותר מידי מושגים טכניים :)

Taniani - למה המגבר שלך תקוע במכס?
האם על החבילה רשום המחיר האמיתי? או נמוך יותר?

taniani
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #29 

dondi כתב:Anatoli15 - תודה על ההכוונה, נכון חלעכשיו בכוונה לא קניתי שפורפרות נוספות מכיוון שאני רוצה קודם כל להתרגל לסטאפ החדש ואחרי זה אוכל לדעת מה חסר לי בסאונד וככה להתאים לי את השפורפרות המשודרגות, את שאר עיצות שלך לא הבנתי, יותר מידי מושגים טכניים :)

Taniani - למה המגבר שלך תקוע במכס?
האם על החבילה רשום המחיר האמיתי? או נמוך יותר?
...
אני לא יודע את הסיבה האמיתית עדיין למה המגבר שם, יכול להיות שפשוט יש עיכוב בגלל החג.
בכל אופן, הערך המוצהר על המגבר נמוך בכ-100 דולר מהמחיר המקורי.

dondi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

כרגע המגבר נחת אצלי בבית.
במהלך החג יתחיל לעבור הרצה, בשבוע הבא אני אמור לקבל את האוזניות ואז אוכל להתחיל לתת רשמים על הסטאפ.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #31 

תתחדש !!! בחירה מעניינת מאוד !
בקשר לשידרוג שפופרות שהוצע כאן - מנסיני הדל - מאוד בעייתי בארץ !

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #32 

anatoli15 כתב:תתחדש.

זה תמיד מועיל להוסיף שם גם קבל איכותי קטן במקביל
...
מעניין, מה זה מוסיף? גם אלקטרוליטי?

dondi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

valer_valer כתב:תתחדש !!! בחירה מעניינת מאוד !
...
אני לא מבין מה הבעיה, האם מבחינת היצע? אז אין בעיה מכיוון שהשפורפרות יוזמנו מחו"ל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

א. אין בעיה להזמין את השפורפרות מחו"ל. לי היה בעבר את ה-336, והזמנתי לא מעט שפורפרות מחו"ל (חלקן היו באמת נדירות ועלו בהתאם, וחלקן היו בסיסיות יותר ועלו דולרים בודדים).
ב. אם תרצה יש לי זוג שפורפרות שיכולות להתאים לך (גם לקדם וגם לדרגת ההספק), אין לי בעיה להשאיל לך אותן לזמן מה כדי שתוכל לבדוק את הנושא. הן לא top of the line, אבל הן בהחלט עדיפות על מה שבא עם המגבר.
ג. (בתשובה לאיליה, אבל לא רק) בנוגע לקבלים במוצא, יש פה כמה נקודות רלוונטיות. ראשית, חייב שהקבל יהיה בעל ערך גבוה מספיק (קיבול גבוה מספיק), כיוון שלמעשה יש לך קבל שמשמש כ-LPF (לא מעביר את הנמוכים). זה נדרש כדי לחסום DC, אבל אם הקבל לא גדול מספיק זה חוסם גם תדרי באס שמיעים. ב-336 הערך הזה דיי נמוך ועם אוזניות עם עכבה נמוכה זה בעייתי (יכול להיות שזה יהיה מורגש כבר עם אוזניות של כ-120ohm, לא בדקתי). לכן הגדלת ערך הקבל משפרת את הבאס (מניסיון - אבל אתה יכול לקרוא על זה לא מעט גם ב-HF).
אבל ברגע ששמים קיבול גבוה מספיק (נגיד 220uF), אז ברור שעושים את זה עם קבל אלקטרוליטי, ומה לעשות שיש גבול לאיכות שלהם. לכן כדאי לשים קבל קטן יותר ואיכותי במקביל אליו. המליצו לי לעשות את זה ב-336 שהיה לי והחלפתי בו את האלקטרוליטים, וזה באמת עשה הבדל שמיע בצליל, אני אישית הרשמתי לטובה ממה זוג קבלים כאלה קטנים עושים (קבלים בערך של 1uF לדוגמא).
ד. כמו שאמרתי, עם מנורות מסוימות יש בעיות של hum, אם מוסיפים קבל פילטור זה מוריד את זה ואין בעיות כאלה (לפחות לא עם ה-10-20 סוגי מנורות שאני בדקתי).

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #35 

dondi כתב:
valer_valer כתב:תתחדש !!! בחירה מעניינת מאוד !
...
אני לא מבין מה הבעיה, האם מבחינת היצע? אז אין בעיה מכיוון שהשפורפרות יוזמנו מחו"ל.
...
זה נכון רק אם אתה יודע מה להזמין.
תמיד עדיף לשחק עם הדגם הספציפי ולשמוע אותו על המגבר שלך, לפני שאתה מחליט. ויש לא מעט אלטרנטיבות כולן נשמעות שונה, אחת מתאימה לך יותר, אחת פחות. הדעות של האחרים לא תמיד מתאימות עבורך, ולפעמים זה בדיוק ההפך. מהבחינה הזאת בארץ אתה מאוד מוגבל (לפחות מהנסיון שלי, לא הצלחתי למצוא מקורות כאן).

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

anatoli15 כתב:אבל ברגע ששמים קיבול גבוה מספיק (נגיד 220uF), אז ברור שעושים את זה עם קבל אלקטרוליטי, ומה לעשות שיש גבול לאיכות שלהם. לכן כדאי לשים קבל קטן יותר ואיכותי במקביל אליו. המליצו לי לעשות את זה ב-336 שהיה לי והחלפתי בו את האלקטרוליטים, וזה באמת עשה הבדל שמיע בצליל, אני אישית הרשמתי לטובה ממה זוג קבלים כאלה קטנים עושים (קבלים בערך של 1uF לדוגמא).
...
אוקיי אז זה עדיף לדעתך על ה"פחיות" Solen/מונדורף למיניהן? איזה קבלים בחרת?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

לא ממש הבנתי מה הכוונה פחיות. למיונדורף יש קבלים מצוינים, אין סיבה לא להשתמש בהם אם יש את הרצון והממון.

מה שאני אומר סך הכל, הוא שלא יזיק לשים במקביל להם קבל קטן ואיכותי. אפשר לראות את זה לא פעם ברכיבים שונים.

אני השתמשתי בקבלים פלצניים במיוחד של Audio-Note, אבל זה רק בגלל שהיה לי אותם, ולא בגלל שאני חושב שכדאי להוציא סכומים כאלה מטורפים על קבלים.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

anatoli15 כתב:לא ממש הבנתי מה הכוונה פחיות. למיונדורף יש קבלים מצוינים, אין סיבה לא להשתמש בהם אם יש את הרצון והממון.
...
למשל
http://www.partsconnexion.com/capacitor ... f_mkp.html
וראיתי כבר כאלה שבאמת הגיעו קרוב לגודל של פחית...

אז הקבל הקטן (פילם אני מניח) הוא בעצם פילטר של האלקרוטליטי אם הבנתי נכון?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”