החלפת מודם ע"י הוט - מה לבקש ועל מה להתעקש ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

TheTurtle
אז בבקשה מדוע אינך מתקין איזה CHECKPOINT SOFAWARE 1000, CISCO 800 או במינימום לינקסיס 4400 לך על זה בשילוב עם DYNDNS יהיה לך אפילו VPN לבית (Y)
יש אפילו לא מעט עסקים קטנים שלא מוכנים להשקיע 1000 ש"ח על 4400 אז ישקיעו 2500 ש"ח על 824 של סיסקו ?
רוב הגולשים כאן בפורום הם גולשים ביתיים וללקוח ביתי להוציא "רק" 283" ש"ח על נתב משולב "סביר" כמו ה1043 של TPLINK או 490 ש"ח על ה DLINK 655 נראה הרבה , אני חושב שברור לנו לחלוטין שזה המינימום ההכרחי לביצועי גלישה "סבירים" אבל עדיף פי כמה על נתב ב 150 ש"ח עם 8 מגה זיכרון וביצועים על הפנים שפשוט לא מסוגל לעמוד בהעברת קצב הנתונים של חיבור 15 מגה מודרני שלא לדבר על 100 מגה.
אחד הבעיות שניתקלתי בהם אצל דילרים שלנו (וזאת ככל הנראה גם הסיבה שהסקת שעדיף לבטל את ה DHCP) בעיקר בנתבי ה ADSL שבזק מספקת, היא שהנתב כל כך עמוס שלעיתים אפילו לא תקבל כתובת DHCP...
השימוש בPORT ה USB לחיבור דיסק קשיח קיים גם ב 655 וב 1043 ובאופן רגיל מבוטל מכיוון שמדובר בעומס
גדול על ה CPU המרכזי וגם כך לא מומלץ לשימוש.
לשם כך יש שרתי אחסון קטנים NAS המיועדים לנושא כמו ה MYBOOK הקטנים וכו...
מעבר לכך ממש לא מומלץ לעבוד כפי שעשית עם נתבים ישנים כ SWITCH , לרוב הנתבים הפשוטים יש נטייה
לאפס הגדרות מידי פעם ואז יכול ליהיות לך מצב של כמה שרתי DHCP והתנגשות כתובות, התצורה המומלצת היא SWITCH רשת שאליו מחוברים כל ה NODES (מחשבים סטרימרים וכו) ו PORT יחיד בלבד מגיע אל הנתב שלך.

TheTurtle כמו כן אם אתה מועסק אצל HOT באופן ישיר או עקיף (למיטב ידיעתי לקוחות רגילים לא קיבלו HOTBOX עד לפני חודש) אתה מחוייב להזדהות כעוסק בתחום לשם כך אתה פונה למנהלי האתר.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

HaGingi כתב:המודם הוחלף בהצלחה (והוגדר כמודם בלבד)
תודה על העזרה (f)
...
תהנה ובהצלחה! (Y)

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

TheTurtle כמו כן אם אתה מועסק אצל HOT באופן ישיר או עקיף (למיטב ידיעתי לקוחות רגילים לא קיבלו HOTBOX עד לפני חודש) אתה מחוייב להזדהות כעוסק בתחום לשם כך אתה פונה למנהלי האתר.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
הרגת אותי מצחוק, לא נשמתי לרגע. אולי יותר נכון צורר הוט!!!!
כמות השעות שהעברתי עם מחלקות ההנדסה אצלהם בשנתיים האחרונות, לא עזבתי אותם לרגע בקשר למודם עם פורטים של גיגה DOCSIS 3, כבר אמרתי לך היו לי ניתוקים כל היום וכל הלילה, ובאמת שלא עזבתי אותם, מנהלים, קשרי לקוחות, הנדסה, מנכל הוט :) הכל ו
לא הסכימו בשום מצב לתת לי את המודם של סיסקו DOCSIS 3 שידעתי שיש להם במהירויות גבוהות. אמרו לי תעבור למאה ותקבל אותו, אז זה היה 1200 שקל לחודש. אמרתי להם בשביל מודם שעולה 100 שקל אני לא יעבור בחיים למאה.
ושזה לא נורמלי שמשגעים לקוח ולא מוכנים לסדר שבסך הכל רציתי יציבות ומודם שבאיביי עולה 30 דולר
ביום שהוא יצא רישמית לפני חמישה חודשים בערך, שבועיים לפני הממיר מג'יק HD כבר איימתי להתנתק, קשרי לקוחות, ונתנו לי אותו. שבוע אחרי גם עוד חבר הביא אותו. בערך חמישה חודשים יכול להיות קצת פחות...
\
"אז בבקשה מדוע אינך מתקין איזה CHECKPOINT SOFAWARE 1000, CISCO 800 או במינימום לינקסיס 4400 לך על זה בשילוב עם DYNDNS יהיה לך אפילו VPN לבית (Y) "
arotman (Y) (Y) (Y)
תאמין לי מי כמוני יודע שאתה צודק, אין על רשת שבנויה מהתחלה עד הסוף עם דגש על מקצועיות. זה אחד מהשידרוגים שחובה לעשות, יום יגיע :)

"אחד הבעיות שניתקלתי בהם אצל דילרים שלנו (וזאת ככל הנראה גם הסיבה שהסקת שעדיף לבטל את ה DHCP) בעיקר בנתבי ה ADSL שבזק מספקת, היא שהנתב כל כך עמוס שלעיתים אפילו לא תקבל כתובת DHCP..."

תיאורטית נתב רגיל כמו של הוט או הראוטרים שלי תומכים עד 254 מחשבים אז לא נראה לי שעשרה מחשבים יכולים להעמיס עליו, לא????
ולא הסקתי שצריך לבטל את ה DHCP . אצלי הוא פעיל נותן כתובות למחשבים הניידים ולסלולרים, ולנייחים אני תמיד מגדיר אייפי קבוע למטרות סיסטם. (גם הראטורים האחרים ברשת מוגדרים אייפי קבוע)
הסיבה שכתבתי לבטל הייתה שראיתי פוסטים של אנשים שאומרים שהוא גרוע בתור נתב ראוטר...
וכתבתי להם שיבטלו את ה DHCP וברמת ה OSI הוא הופך לסוויץ LAYER2
למי שיש בעיות..... לך תדע
לבטל את המודם ראוטר ולהפוך אותו רק למודם (הוא עדיין סוויץ LAYER 2 ) אז ביטול ה DHCP עושה את אותה פעולה.

בקשר לUSB בהוט בוקס ובמג'יק, אני לא צריך אותם כי מחובר לי מחשב ישירות למסך ובכל מקרה דרך המחשב שלי עם USB 3 הוא תמיד יעביר יותר מהר מכל מודם אפשרי USB2 בסטרים. או לחבר ישירות למחשב על כל מסך שיש לי.
סתם לעיקרון הייתי רוצה שזה יפעל. שזה הושק הפצירו בי שזה תומך DLNA וגם המג'יק, והטלוויזיה שלי גם תומכת בזה. אז הייתי רוצה לראות איך זה פועל.

הרגת אותי עם העובד הוט :)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

arotman , אני לקוח רגיל וקיבלתי את ההוטבוקס כבר לפני כמה חודשים ...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

TheTurtle ,
לגבי עובד HOT אני מתנצל אם העלבתי (f) יש גם מקומות גרועים מהם לעבוד בהם....
לגבי שאר הענינים כוונתי הייתה שנתבים חלשים מידי המנסים לספק מהירויות גבוהות לעתים קרובות עמוסים מאוד ואז יתכן מצב ששרות ה DHCP יפסיק לספק כתובות.
לגבי שימוש בנתב כ SWITCH או כנקודת גישה אלחוטית, אלא אם כן מתקין למשל DDWRT (קושחה חליפית לחלק מהנתבים) תמיד יש סיכוי שאחרי RESET הנתב יחזור לחלק כתובות וישגע את הציוד המחובר לרשת.
מה גם שבחלק מהנתבים הפשוטים גם המקטע האלחוטי וגם מקטע הרשת לא ממש חזקים.
עדיך תמיד להשתמש בSWITCH נורמלי (לא EDIMAX ב 50 ש"ח) שהוא NON BLOCKING אמיתי
למשל SWITCH של GIGA צריך BACKBONE מיתוג ברוחב פס של מספר הפורטים כפול 2
ל SWITCH 8 PORT GIGA צריך ליהיות BACKBOONE של 16 GIGA לפחות למשל:
http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10787
אגב ברגע שהופכים את ה HOTBOX למודם אתה לא יכול להשתמש בו בתור SWITCH הבעייה היא שה HOTBOXבמצב מודם הוא מספק אך ורק כתובת IP אחת ואותה יכול לתפוס כל מחשב המחובר אליו באותו הרגע, זו הסיבה שמהHOTBOX מוצאים כבל רשת אחד בלבד המחובר לכניסת ה WAN בנתב הביתי.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

arotman
נסלח ונשכח (Y) :D הכל ברוח טובה.
אתה צודק מבחינת ציוד כמו כל דבר בחיים, ככל שיותר איכותי יותר שקט....

"אגב ברגע שהופכים את ה HOTBOX למודם אתה לא יכול להשתמש בו בתור SWITCH הבעייה היא שה HOTBOXבמצב מודם הוא מספק אך ורק כתובת IP אחת ואותה יכול לתפוס כל מחשב המחובר אליו באותו הרגע"
אופס, אתה צודק שכחתי.

עד היום עשרה מחשבים מחוברים סלולרים וניידים ולא הייתה לי בעיית ניתוב אחת בתור מודם ראוטר אלחוטי (בלי טלפון),
זה מה שאני מנסה להעביר. את החוויה החיובית שלי כי יש יותר מידי תגובות שליליות על ההוט בוקס בכללי או בתור נתב גרוע ושידעו שגם יש כאלה שאין להם שום בעיה, ומרוצים.

הבעיה של רוב האנשים כמו שכתבת:
"לרוב הנתבים הפשוטים יש נטייה
לאפס הגדרות מידי פעם ואז יכול ליהיות לך מצב של כמה שרתי DHCP והתנגשות כתובות, התצורה המומלצת היא SWITCH רשת שאליו מחוברים כל ה NODES (מחשבים סטרימרים וכו) ו PORT יחיד בלבד מגיע אל הנתב שלך" או "אני חושב שברור לנו לחלוטין שזה המינימום ההכרחי לביצועי גלישה "סבירים" אבל עדיף פי כמה על נתב ב 150 ש"ח עם 8 מגה זיכרון וביצועים על הפנים שפשוט לא מסוגל לעמוד בהעברת קצב הנתונים של חיבור 15 מגה מודרני שלא לדבר על 100 מגה.."
והם ישר מאשימים את ההוט בוקס!

בעבר שיחקתי והתקנתי על כמה נתבים את DDWRT כולל הראשי שלי 6574 בסופו של דבר חזרתי לקשוחה המקורית.
לכל נתב יש לי קובץ הגדרות שמור על המחשב למקרה הצורך, והיו לי נפילות לא פעם בזמנו טפו טפו. תוך דקה אני מעלה את קובץ ההגדרות ושקט. הכל מקונפג, וגם במקרה הצורך מרוב טחינה של הגדרות זה כבר מתוך שינה.
מקסימום קפיצה ליבואן להביא חדש.
זה כרגע השקט שלי...
תודה על העזרה בייעוץ לציוד מתאים (Y)
אני מתחום הרשתות ואבטחת מידע במקצועי אז עבדתי עם לא מעט סוויצים מתקדמים של באקבונס ובכללי הרבה ציוד רשתות מתקדם, ניתוב, פיירוולים, check point ועוד...

תאמין לי,
אני מפנטז שנים על נתבים מקצועיים וטפולוגיה נכונה , שיגיע הזמן נשתדרג לשקט הסופי.
:)

guycomp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
שם מלא: גיא

שליחה

בהמשך לדיון שלכם,
אני לא אטיל שבחים על ההוטבוקס, אבל הוא לא גרוע כפי שמצטיין, הוא מודם בטכנולוגיה גבוהה, זה שרצו לדחוף לו גם טלפון וראוטר על הדרך, אלו פיצ'רים מאוד מאוד נחמדים, עבור משתמש ממוצע, אני יכול להגיד שהאינטרנט הוא אחד הדברים החשובים לי ביום יום, ואני צריך זמינות מלאה בכל שעות היממה, ולא קרה מאז ההתקנה שלו ולו ריסט אחד (חוץ ממה שאני ביצעתי), היו בעיות עם ה-DNS והחייגן, אבל זה נפתר, חוץ מזה הוא עבד פשוט מצויין.

הוט אומנם היא לא החברה הכי אידיאלית בשוק מבחינת שירות לקוחות וכיוצ"ב לטענת רבים, אך היא עשתה שינוי מהותי באינטרנט שגרם להרבה ספקיות וגם לבזק להרים גבה ולצעוד קדימה יותר מהר.

כמו כן אני חייב לציין, שאני גר בבניין, קטן יחסית בו כל הבנין מנוי להוט בשירותי הטלוויזיה, ורק אני ועוד שניים מנויים בשירותי האינטרנט אני משער שיש השפעה.
LCD 32
SAMSUNG T220P
logitech x-530
CPU I-5 2500
8GB RAM
750GB SAMSUNG
XTREMER
העלאת תמונות

רקעים יפים

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

אצלך אין ,אצלי הוא עושה ריסטים כשמתחשק לו ,הוא יכול לעבוד יומיים ולעשות ריסט או לעבוד שבוע ולא לעשות ריסט ..

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323

שליחה

יש משהו שלא הבנתי מכל הדיון הזה..
מחר באים להתקין לי HOT BOX (בהמשך למעבר ל30MB), הוא חייב לתפקד כראטור? אי אפשר שהוא יתפקד כמו שהיה עד היום - כמודם רגיל לאינטרנט + לטלפון?
יש לי TL-WR1043ND והספק הוא 012, זה אמור להשפיע בדרך כל שהיא על איך שעבדתי עד היום?

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה

Kitty כתב:יש משהו שלא הבנתי מכל הדיון הזה..
מחר באים להתקין לי HOT BOX (בהמשך למעבר ל30MB), הוא חייב לתפקד כראטור? אי אפשר שהוא יתפקד כמו שהיה עד היום - כמודם רגיל לאינטרנט + לטלפון?
יש לי TL-WR1043ND והספק הוא 012, זה אמור להשפיע בדרך כל שהיא על איך שעבדתי עד היום?
...
כן תבקש מהטכנאי שיעשה לך אותו כמודם..רק תבדוק אם הוא באמת עשה או שמקסימום אתה יכול להתקשר להוט והם יעשו לך לבד

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה

LexRio כתב:
Kitty כתב:יש משהו שלא הבנתי מכל הדיון הזה..
...
כן תבקש מהטכנאי שיעשה לך אותו כמודם..רק תבדוק אם הוא באמת עשה או שמקסימום אתה יכול להתקשר להוט והם יעשו לך לבד
...
מנסיון, הטכנאי לא יעשה כלום. הוא בא להתקין, לבדוק שהקונפיגורציה עובדת וזהו.

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי, אתה מדבר מנסיון? אם כן, אשמח לשמוע מה אתה עשית בנידון

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

אתה מתקשר להוט והם משנים לך את ההגדרות ככה שההוטבוקס יעבוד כמודם בלבד ..

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אחלה תודה, וזה נשאר על אותו פרוטוקול ? L2TP?

miko79
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
שם מלא: עומר

שליחה

אוקי, שידרגתי עכשיו בהוט ל 30 מגה(12 קודם)
בנטויזן מציעים לי 30 מגה ב20 ש"ח.
בבזק בינלאומי מציעים לי 29.9 + חודש חינם או שובר זוגי לארוחת בוקר.

כרגע נראה לי שאני אלך על בזק בינלאומי (לפי מה שקראתי כאן עדיף על נטוויזן)

עוד שבוע מגיעים מהוט להתקין לי הוטבוקס

מה לבקש, שיגדירו אותו כמודם בלבד ולקנות ראוטר בנפרד(המלצות)???

אני משתמש גם בטל' שלהם.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”